[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Знаете шо?! Се фатив у лага која ја кажувам многу често за да откачам неколку луѓе у мојов живот. Се трудам да делувам максимално досадно, прибрано и мислат дека сум немала дечко во задниве 20 години,а кога тоа... Нејсе, најлошиот дел е за да делувам крајна антисоцијала коа ќе им речам,не бе,не пијам, а они као ај бе да излеземе на по една пијачка за да ме ублажат и *откачат*,мислејќи дека по природа сум си мирна и воздржана. А како да им речам фОк оф?! Немат смисла!Ама шо мислиш бе брат дека ќе ми сменат три пива у животов?! Дека ќе се средиме јас и ти и утредента нема да се каам?! Или дека ќе ми го спушти стандардот?! Може да се дружиме, може да разговараме, сосема си ок, ама не кликаме ко пар, да не комплицираме,а не дека ти немам кажано...ти имам. Така, не бе,не сум по пиењето. Или не бе, не искачам и после ако ги сретнам у ГРАД ко попарена мавтам,абе знаеш,план 5 за 12,ај се гледаме! Кој бич сум ! Така прееска еден,ништо ќути,работа-дома,вамте-тамте,неам време,тапење шо да ти кажам...оно... у пизду материну! :D
    Ама па ... зошто се упорни?! :( Не,не,зошто јас сум фина ?! Ете,рационализации,ама оди суди ми да те видам! :D

Туку...те сакам ко одмор после работа, ко кафе на зајдисонце, ко сон пред сонот, ко дерење на омилена песна,те сакам ко млак бран во жежок ден,те сакам колку и морето,те сакам ко ветерниците, те сакам ко сладолед од вишна ... те сакам бе Лилит,а и него речиси ко тебе! :*

DressedToKill and pamelche like this.
  2. julie77

julie77 Форумски идол

СДК ... хмм, сепак подобро е во машкиот свет.

3. teddygirl

teddygirl Популарен член

Дома е најубаво :) Самата атмосфера и позитивните вибрации што струјат околу мене прават да се чувствувам исполнета :)

4. MaCa-J

MaCa-J Истакнат член

Го сакам времево! :sun: :sun: :sun:

Adi888 likes this.
  5. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

СДК интересни сме ние луѓето, кога сме лути некому, покажуваме сила кога не се соочуваме со противникот, а кога треба да се соочиме, никаде не нема :D :D

maca99 likes this.
  6. ljubam

ljubam Популарен член

Се изнамсејав на ова. Реалноста наша! Ја сум сега во онаа на средина моментално, само стомако ми е поголем!

Attached Files:

7. teddybear

teddybear Популарен член

Се уклучувам, гледам нова анкета ... кога гледам скоро 60 проценти од женскиот пол воопшто не посетуваат гинеколог... и си останав подзината. Тоа е лошо, не треба така. И да е здрава, секоја жена, еднаш годишно може да отиде на преглед, а не да се чека зорт па после да се трча ваму таму.
    Ете тоа сакав да кажам.

8. beached

beached Истакнат член

Не порачав јас ваков живот..некој друг нека го плати цехот.

ViktorijaMari likes this.
  9. Hipica

Hipica Форумски идол

СДК дека уживам кога го гледам чупето со меко ч како среќно и задоволно ми зборува за машкото чие име почнува на меко Ч.
    Среќата на другите луѓе ме прави среќна!

10. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

СДК ми е криво што денеска не бев да трчам по кеј, да ги испразнам малку батерииве и оваа нервоза што ја имам во мене веќе некое време.
    За некои работи и ми е досадно веќе да молчам демек се ќе биде подобро ако молчам и не се изјаснувам, али кога, кога ќе е подобро. Кога врбата ќе роди кајсија???

11. Doozy

Doozy Форумски идол

СДК дека заборавив колку е убаво Скопје приквечер, пред да зајде Сонцето. :) Кога веќе нема толку гужва и изнервирани типци, ами така, кежуал, убаво, Скопје со златест и топол сјај. И кога можеш да си ги облечеш балетанките и тексас фустанчето кое сега е сукњиче, и така летна-пролетна, си минеш низ улици. Косата во реп и додека одиш, истовремено се занимаваш со тоа што гледаш како си ја клатиш косата на сенка. :lol:

Првпат по долго време останав асално шворц, и не жалам, да ви кажам. Си купив книги, си испив кафиња, си јадев ѓевречиња за појадок, си ручав во ресторанче, изедов два сладоледа за помалку од 24 часа и така среќна и задоволна, кмишев на клупа затоа што немаше пари за кафе. Ама не е битно тоа де, битно дека џабе ти се илјадарчиња на сметка кога на душичката ти е празно. Порадо би вака, стотче во џеб, ама јас да си сјаам како нова пестотка. :D

Утре се затворам дома, доста беше шетање, сите планови за мај, јас планови за учење. За догодина да легнат паричиња од државата малце, морам да си се помачам во вакви топли пролетни денови, па налет. Има време за шетање. Ако се испие кафе во вторник некаде на Езеро, океј. Ако не, во недела секако ќе лапнам скариче од моите. :D

Ме мачат некои работи, од типот, што летово и која поза за вегетирање ќе ја зафатам :puke: , ама денеска не сакам да мислам за тоа. :!: Денеска сакам да си бидам веџтабл и да си вегетирам. :wasntme:

12. Noemi

Noemi Популарен член

Оној дел од секојдневието кога го зграпчуваш денот со сето свое битие и не можеш да му се насладиш на моментот. ^_^
    И си викаш јебига, среќна сум тука.
    Долг туш, мирис на кокос во косата и рози на кожата, омиленото лате со карамела и мирисот на маслини, јорговани и сите видови пролетни цветови. Цветав и јас денес.
    Ја кренав главата, ама буквално, барем со поглед да ги допрам фасадите на огромните архитектонски совршенства, толку стари и моќни.
    Галерија, уникатна изложба на црно бели фотографии "Звездите во Венеција", од Салвадор Дали на панорамата на Венеција до Мик Џегер пред елитно кафуле. Половина час пат со автобус до дома, на зајдисонце. Моментите кои ти се врежуваат во глава.
    Како го откривам градот се преоткривам себе си. Долг ден, одмор од факултет до среда и уште мал милион планови, само за себе. :)

13. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

ако љубов немам ништо не сум...

Dgirlll, Gordana10 and Hipica like this.
  14. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Каде течело вода е најлесно пак да потече.... :devil:

15. Lilit

Lilit Форумски идол

Једини туѓ патент што го имам откопчано у задниов (подолг) период е оној на Гугл вчера...Живот... Затоа вежбаш, се храниш здраво, мудруваш,мрчиш, се тегнеш и изгледаш блескаво (шо би рекле моите поглупи познанички).
    ...и си глеаш Гејм оф троунс...на пример!НА ПРИМЕР!

16. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Некои луѓе си патат од љубезност :!: Ти можеш и да ги навредиш а они пак ти викаат-'Ако де,ако'

maca99 likes this.
  17. srculka

srculka Истакнат член

Ова е мојата прва година од студентскиот живот. Прв пат јас да бидам целосно самостојна.
    За 2 месеци заминувам на одреден период да живеам во друга земја. Животот ми пружи прилика, а јас ќе ја зграпчам. Ме чекаат многу предизвици...

Дури сега почнувам навистина да ги сфаќам и проценувам луѓето...или пак само така си мислам.
    И пак јас повредена..повторно јас разочарана од нив?!
    Голем бес владее во мојава душа, страв ми е да не излезе на виделина. Разочарана сум од оние кои мислев дека ми се пријатели, а од друга страна и воодушевена од некои личности кои штотуку сум ги запознала и сепак се поискрени и повредни од оние од моето минато...или сеуште сегашност... :(

Но сепак останува да видам што ќе се случи ....... Многу работи се недокажани.

mims-89 and maca99 like this.
  18. maca99

maca99 Популарен член

|(

Добро утро ,убав ден и викенд :)
    :coffee: :coffee: :coffee:

Divinebutterfly and Phyramide like this.
  19. stefigirl

stefigirl Истакнат член

Today is my Birthday :party: :party: :rock: :makeup:
    Jaс распеан
    Размислувам за денешниот ден
    И за поклонот шо кје го планира пола одд за мој роденден
    Мн сум љубопитнаа
    Имајте вие убав ден а ја одам да посредам малку дома :*

zhap4e, Monna.Monna, mims-89 and 2 others like this.
  20. stylishh

stylishh Популарен член

An elderly old woman was asked if she had any enemies. she said no. When asked why, she said loud and proud - I outlived the bitches! :rofl: :rofl:

Thread Status:
Not open for further replies.