Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    На drugarka и CharmedGirl им се допаѓа ова.
  2. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Убаво поминат ден. Сонцето си пече убавко, јас си шетам, прво до филозофски па до саем. Аххх секогаш ситниците ме расположуваат. Нема да дозволам никој да ми го расипе денешниов ден :)

3. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Сакам да одам на планина, на место каде што нема никој и да бидам сама. Ми треба многу алкохол, штека цигари и храна доволно колку да преживеам недела дена и ќе бидам пресреќна.

Аман од ова секојдневие, ме угуши :(
    Ми скисна од грди, исфрустрирани и искомплексирани луѓе, посебно па во моја близина.

На maca99, sweet-cherry, slavica999 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. SanjaKirchner

SanjaKirchner Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    762
    Убав ден денеска , ке си седам дома до десет и после ке квачам јајца на работа до 6 сабајле :fubar: Сите после журка , пијани ке дојдат и ке се дерат и ке порачуват јадење , а јас ке стоам ке се смешкам и ке си викам ...... иронија иронија.......
    Ај уште утре и после
    FREEEEEEEEEEEEE еден ден |(

5. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    Artemission кај мене обратно :lol: мене па ме гуши самотијата овде кај мене, на високо место сум таман за тебе никој не излага нема живо пиле овде пустелија ајде да се смениме :lol: :D

6. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Последниве денови се ми е испомешано.
    Еве, Петок, дојдов дома. И шо?
    Седам и жешко ми е, ме мрзи да одам да се истуширам..се канам пола саат.
    Нека си одат мисливе, се нека си оди, овие два дена дома ќе се опуштам, па понатака шо биде нека биде. :!:

[​IMG] :wasntme: :swear:

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  7. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.993
    PMS = Prepare to meet Satan.

Mи удри во глава.
    Не, не сериозно... Како знае ПМС да поремети една девојка ни дечко не може.

На CIA и Ann.94 им се допаѓа ова.
  8. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.573
    Еј се сеќавате на постот пред некој ден ,за другарката на која и погрешив одамна???Тој ден ме остави без одговор и си помислив џабе се надевав...кога вчера ми се јави да ми се извини зошто не ми вратила веднаш(од оправдани причини се разбира),со желба да се сретнема во најскоро време ,можеби веќе утре... :dance: е баш ме направи среќна...
    и така...си поминува уште е ден ден ,исполнет со мирисот на јоргованот од мојот двор...го сакам бре времево...и него го сакам...вчера ме разнежни неговиот допир... :inlove:

На Danilela му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BlackAndWhiteSwan

BlackAndWhiteSwan Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    3.337
    Времево убаво и јас убаво расположена, а и имам и дополнителни разлози за тоа :)
    Дури и хороскопот денес е на моја страна, не дека слепо верувам во него, но пријатно е да прочиташ нешто убаво кога веќе си решил да направиш важен чекор во својот живот.
    Охрабрена и од себе (бидејќи сум си позната по моето двоумење и одбегнување на одговорностите), денес се чувствувам посебно горда со мојата одлука и конечно дојде време и јас да се опуштам, да уживам и да се релаксирам, а не само постојано тоа да им го советувам на другите кои што бараат мое мислење за нивните животни проблеми, дилеми, за кои што јас им изгледам како некој психолошки експерт & i don't know why..подготвена и за оваа фаза од мојот живот, која што не ме прави да се чувствувам помалку како себе, туку баш напротив. конечно го победив и таквиот страв, а сега сфаќам дека немало и потреба од никаков страв, можеби стравот всушност бил само еден вид на позитивна трема.
    Верувам и се надевам дека ова е само почеток на уште многу вакви позитивни искуства во мојот живот.
    Ви посакувам најубав ден! :*

10. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Се подновив со два нови наслова од единственото нешто кое ме прави среќна: Книгите. Патот натаму и назад беше тортура, исто како што и беше талкањето во место низ саемот со саати, но на крајот се исплатеше. Мојот избор на книги е петка! :D
    Неделава беше тотален хаос. Требаше да прочитам лектира, да ја прераскажам, да бидам испрашана по историја и биологија, да напишам два состава за конкурс и за сето тоа време: максимум четири часа. Па затоа станав во четири наутро, учев (читај: спиев врз книга), па си легнав по половина час, станав во пет ипол, се спремив, пак си легнав и конечно во седум појдов на школо. За некакво Божје чудо, ме испраша само историја, и за уште поголемо чудо, добив петка, лектирата ми е одложена, а составите се супер. Па после школо, се влечкав во автобус со уште 50тина деца (читај: дивјаци), но помина.
    Се на се, хаотична недела, или пак, хаотичен четврток. Но не би било толку лошо, ако на сето ова не додадеме менструација и љубов.
    Убитачна комбинација. :geek:
    Но, мора малку да се релаксирам, па “случајно“ го заборавив ранецот кај татко ми на работа, па сега ќе и се препуштам на една топла, чоколадна купка.

Се надевам, вашата недела не е толку ужасна и дека сте сите во максимално добро расположение! :) :*

11. glow

glow Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    1.264
    Во новчаникот имам уште цели три денари. Криза, шта чеш. :doh:
    И интернетот го потрошив, се гребам бежичен од некојси Мите. Поздрав до Митета! :hai:
    Едвај чекам да помине месецов, мај е поубав од април.. :f:

На ViktorijaMari му/ѝ се допаѓа ова.
  12. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    СДК Колку е убава и корисна темава, штета што не ја читаат сите, може многу да се научи. И треба да се стави како важна :!:

На tweety26, Gordana10, Phyramide и 2 други им се допаѓа ова.
  13. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Mи се игра нинтендоооо :D :D :D Aко знае некој кај се продава нека каже
    (ако се уште постојат)

На Monna.Monna, tweety26, mims-89 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    604
    Дека денес ми е многу убаво, си се прошетав низ градот, ги гледав палмите и туристите, го слушав шумот од езерото и бев среќна. Мама ме пречека со њоки, си мавнав една проција :lol: Па следуваше кафе и чоколаден сладолед..мљам мњам. Вечер ќе излегуваме, одиме на латино журка :party:
    Let's get loud everybody !!! :D
    И да, имајте ми убава насмеана вечер!

На CIA и anabel-a им се допаѓа ова.
  15. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Сдк
    Во понеделник ми е роденден.
    Да ви кажам уште си се радувам на поклончиња и дување свеќи.
    Факт е дека сум уште мала :wasntme:

На Monna.Monna, CIA и Serafima им се допаѓа ова.
  16. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Од толку сакања толку работи да се кажат, повеќето ќе останат неизговорени на прагов од устиве. Мило ми е кога знам дека ниту еден труд не е залуден, дека секоја капка пот паѓа онаму каде што и е местото, иако чат пат ептеенски бавно бива.
    Денес заминав од состанок.Оти не можев да поверувам ниту во она што го гледав,ниту во она што го слушав. Бон тон малку потешко,обзири уште потешко. Тешко беше да се воздржам наспроти тоа и витлогот од топлотни бранови и горештени кои ме спопаднаа.Либе ме честеше муабет и кинеско закусче. Знае како да си надомести.
    А вас ве поздравувам, отидов да ги фатам последниве зраци и да се истресам во лесно излежување.

На slavica999, tweety26, ljubam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. t.i.n.k.e.r.b.e.l.l

t.i.n.k.e.r.b.e.l.l Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    335
    СДК
    Редно е да почастам за работата.... па ајде да наздравиме и да се облажиме....

Прикачени фајлови:

На Monna.Monna, tweety26, Divinebutterfly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272
    СДК,

Од животот само едно научив.
    Дека треба да имаш бескрајно смирение, зашто само со него ќе постигнеш се.
    - Смирение кога те напаѓаат.
    - Смирение кога работиш било што.
    - Смирение кога сакаш да постигнеш нешто.
    - Смирение кога љубиш.
    - Смирение .... Само смирение.

Но, само тоа од се на светот, многу тешко се стекнува. Не се купува, не се продава.
    Само бара бескрајно себесовладување, секогаш да бидеш последен во се. Да го згазиш своето јас, а да го видиш тоа јас во другиот.

Блажена е таа душа која го има тоа во себе.
    Блажена :l: .

Сдк,

Убав ден.
    Се чувствувам многу исполнета, се чувствувам детски. Наивно, збунето.
    Kако малечко детенце :wasntme: .

На Wild-GirL, stylishh, bittersweet и 10 други им се допаѓа ова.
  19. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Не е лесно да си жена, ама не е лесно ни да имаш дома жена. И тоа не една, туку три!
    Па да мораш да ги трпиш кога се во ПМС и да не можеш да ги навасаш зошто секој ден имаат нови желби.
    Притоа ќе научиш дека има разлика од еден до друг диетален леб; ќе научиш зошто мора да се оди на фризер за фарбање иако можеш дома да се исфарбаш; ќе научиш зошто мора да се уплаќа на пилатес иако имаш топка дома; зошто мора да се закажува на депилација, иако имаш купено депилатор; ќе научиш која е разликата меѓу маска и регенератор за коса, па следниот пат кога ќе одиш во продавница ќе отвориш четири очи за да не погрешиш повторно. Одвреме навреме ќе изиграваш таксист која некоја ќе доцни на закажано, и полузаспан ќе ги чекаш да се вратат дома твоите принцези од излегување за да можеш мирно да спиеш.

I'm so lucky to have the world's greatest Dad :l:

На Mishela, tweety26, teddybear и 2 други им се допаѓа ова.
  20. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    И мене ми недостига :doh: , ја симнав Маме32 ,ги има таму скоро сите од нинтендото ама не е исто чувството ...

Сдк денес цел ден го поминав седејќи на сонцето ,јас на истото место само соговорниците ми се менуваа, многу кафиња,многу лафење :D , многу сончеви зраци кои ми ги озрачија сонусите и сега главата лудо ме боли .Ама сама си го барав...

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.