Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Со билдеров мој денес славиме годишнина! : :inlove:

На Serafima, Trendafilka, tweety26 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. SanjaKirchner

SanjaKirchner Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    762
    Внимавајте на мислите - стануваат зборови, внимавајте на зборовите - стануваат дела, внимавајте на делата - стануваат навики, внимавајте на навиките - стануваат карактер, внимавајте на карактерот - тој станува твоја судбина !!

На Serafima му/ѝ се допаѓа ова.
  3. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    да ви се множат годишнините, и уште долго време да сте заедно :)
    СДК дека професоров е луд скроз на скроз :D , вчера учевме пцовки :lol: :rofl:
    нешто што ми остана во глава се кацо-машкиот полов орган, и фуга-женскиот полов орган :P

На ines.h му/ѝ се допаѓа ова.
  4. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Сдк и покрај тоа што се потруди да ми го уништи расположението, останав насмеана.
    Гледај си ти само за себе, но јас по милионити пат ќе кажам karma is a bitch! па ако треба и по милијардити пат! Не за друго, туку затоа што ми велат престани со таа карма, и по некое време таа ги стигнува НЕнамерно. Така правевте, така ви се случува.
    Нема везе ај, сакав да си кажам некаде.

Следи убав период, свадба ме чека. А јас абер немам за неа, а ја чекав долги 20год.(помалце де, оние постарите од мене толку чекале).

Мај доаѓа, времето минува. Литна ко метак. Каде бре толку бргу.
    Али и тоа нема везе.
    И така ништо нема везе.

Ајде имајте убав мај, со многу јадење, а помалку алкохол :wasntme: .

На tweety26, marama, mims-89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. LetsTalkFashion

LetsTalkFashion Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    879
    СДК дека конечно сум раат , цела недела без компјутер цркнав :devil:

6. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    736
    Сакам да кажам дека денес бев во град и си се подновив :D

7. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.121
    Допаѓања:
    67.134
    Уф одамна не сум имала ваков прекрасен ден, напукана со позитивна енергија до даска. ^_^
    Осмех од уво до уво, се е средено се е прекрасно, фустанот ќе биде прекрасен и тоа е, што да ви кажувам, небото сино, сонце грее, јас цутам.
    Се вратив во живот со сонцето ми драго.
    Па шетање по саемот, опкружена со нивното височество книгите, може ли да биде подобро?
    Одам, си се смешкам самата со себе, со нив, со сите...
    Мераци, мераци само.

На Trendafilka, tweety26, BeYourself и 3 други им се допаѓа ова.
  8. biggirlsdontcry

biggirlsdontcry Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    163
    На femina11 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. katakomba24

katakomba24 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    533
    СДК Здраво, поздрав и чао! И бај д веј... Убо поминете си вечерва сиитее...!! Ај сега чао. :^)

10. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Победа!Победа!Победа! :rock: :party:
    Значи, не не спречи тоа да си се радуваме на нашата победа...[​IMG]
    Знаеме, вие со иље играте!
    Ни ја пишавте 3-та, и после АШ, ја снема...
    да бе, не запамтивте убаво нас... ќе дојдите и вие кај нас, ќе ви покажеме убаво.
    ПРАВДА и само ПРАВДА.

Наворучение: Секогаш борете се за она што го заслужувате, и секогаш бидете праведни. ;)
    Секогаш вашиот труд ќе биде награден. 8)

11. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Сакам маче и сакам тетоважа. Како да ги убедам дома!?

Покрај другото, денеска денов ми беше тотално непродуктивен и досаден.
    Не направив ништо особено, освен што се врткав околу лаптопов како киша око Крагујевца.
    Склет ме фаќа. Постојано сум во чекање и чекање. И повторно чекање. :o:

12. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Бев до маркетот. Зедов што требаше, а не ми се одеше дома. Ми стана досадно.
    Се шетав низ рафтовите и си мирисав сапунчиња и шампони. Ги разгледував дезодорансите и парфемчињата.

И знаете.. Од сета таа ’прошетка’ низ маркетот открив две работи - никогаш, ама баш никогаш нема да работам на штанд со сувомесната производи. Махер сум за салами, печеници, вратчиња. Без леб, без ништо.. Смукни-голтни. :D

Втората работа - Никогаш, ама никогаш нема да работам на слаткарски штанд или слаткарница. Ова ми е најголемото тврдење што сум го тврдела во целиот мој живот. Не можам да се замислам нурната во рафтови од слатки, едноставно не можам да го поднесам нивниот мирис кога знам дека не можам да ги јадам. :emo: Ако работам - цела плата ќе ја давам за да ми носат слатки, ќе се заклучам и ќе гнетам. ^_^ И, како најважно - нема да примам луѓе, само за мене ќе работат луѓето. :D

И така јас, со моите два заклучока, се вратив дома. Јбг, знам дека само такви работи ќе ми се нудат во животов. Малер сум, знам.

Ајт, отидов јас. Вие да не јадете слатки и сувомеснати производи, ако ви се понуди таква работа нема да можете да ја прифатите. :wasntme:

п.с. Добро ај, не мрчам веќе оти сум малер.

На Noemi и anabel-a им се допаѓа ова.
  13. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    http://www.youtube.com/watch?v=k4xjSzOX6PM

Тие што не го знаат лириксот, нека го гуглаат.
    Само тоа имам да кажам.
    И среќна сум до Гевгелија и назад. А, далеку е Гевгелија ако одиш пеш!

Се надевам дека имате магичен викенд. :hai:

14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.279
    Допаѓања:
    157.880
    Лахмаџун и Скопско (со голема зошто е доживување! Љубов! Лудница!)!
    Мирисно Скопје,вреска еротично!

Нешто да ви кажам,веќе не мрчам за Спаркс и неговите дела. Не можеме да сме сите исти, молчаливо ќе се потсмевам на истите. Вкус си е вкус,ако некад у живот ги освоила книга на Спаркс и ко или одлепиле на Лавиринт од Мос или не дај боже ја имаат во домашната колекција,а имале над 17 години и од еднаш НАВОДНО сакаат квалитетна литература...Ох,кого заебаваш?! Не ти се допаѓа Идиот,нели?! А Џојс?! А Вајлд? Од овие помладиве...секако дека не,нели?! Вакви бедници ја инсирирале Плат,сигурна сум. Ама ќе гувееш со книгата у рака,а при тоа нема да имаш поим што читаш.
    Имав среќа да утврдам колку ужасни личности се истиве... Стереотипи?! Не,жива вистина.

Сериозно,више не шиткам ум на небтиници,чисто да се осети разлика у воздухот. Порано паметните (наводно) имале факултетска диплома,денес сите имаат...мора некако да се разликуваме. Не дека сум препаметна,ама ... да се разбереме...

Во суштина сум хедонист со голема потреба за бесконечен конфомизам.Ех кога ќе го чујам ова...ми оди да си приповратам. Ох рили,ние сите останати сме,што?! Монаси у Света Гора?! Со самото тоа што ти стои дека си животиња наречена човек,не можеш да не бидеш! Е тука лежи зајакот. Мудроста... да се собереш себе си,да бидеш дисциплиниран. Тука лежи и досадата?! Следен пат кога ќе се пожалите од себични, неисполнителни, злобни луѓе,присетете се вие какви сте. Или кога зборувате за хуманост на пример и донирате пари од некои лични причини или купувате храна на циганче кажувајќи го истото на сите(да и тоа е форма на конформизам со кој уживате афекција од останатите,а најаденото циганче е само нус продукт на вашата првична намера). Сакам храна, сакам секакви земски, телесни задоволства,но ... никогаш нема да ги ставам како приоритетни. Јадам лахмаџун,пијам скопско,мезам и уживам,ама утре ќе пасам трева,нема да седнам у О ла ла,а подоцна од вечерта ќе веслам точак,орбитрек и ќе жгљебам вода. Не само ради факд ап метаболизам,туку и ради здравје и непакосност. Не ми е иницијала за оргазмичен,вирутелен вресок. Откако инстаграм зема замав, на фб саде порции пилешки прсти,мафини,кап кејови,салати,шо ти не гледам. А кога тоа, аргета мачкаат,а жениве само лажат дека гнетат,на јаболко и вода цел ден (истинитој причи, у прво лице го видов чудово!!!). Сега скоро ми се згади од едно мало дете во парк,седнати беа на масата до нас. Детево да имаше 7-8 години, беше дебелко,со намрштено фациче. Се налути зошто нема сладолед и го мрчеше сладоледот цел час,а кога не го мрчеше,помеѓу кажуваше рецепти,и цитирам,пих лесно е тоа,само му додаваш кашкавал и печурки и супер излегува... Мхм... Поентата,ќе ја сфатите. Неконвенционалностите и изгубените индивидуи земаа замав,а и невоспитаните право да ви кажам. Сите почнаа да збираат мудрост, интересни два-три збора (никако и повеќе) за да можат да го твитнат,раскажат, чисто за да соберат внимание на себе,мислејќи дека тука се заработува признанието. Што е најтрагично и во право се! Мојот драг другар вели на тоа,ама што ти е гајле дали е добар човек,кога е смешно тоа што го пишала?! Му велам,истото тоа го прочитав кај друг човек и е негово,не е нејзино,а од друга страна, како можеш да признаеш човек кој отворено признава дека завидува грозно и посакува некому нешто ... Нејсе... чекам да пораснеме...созрееме.
    Умереност бе дечки и ... човечност. Повеќе да обрневте внимание на себе...ох уејт...уствари целото внимание на вас самите и кон тоа дали другите ви обратиле внимание. Погодете шо?! Не се гледате едни со други шо правите...за воља на вистината.
    Се си мислам дека ова е ужасен кошмар од кој кај и да е ќе се разбудам,со наслов ко и ужасниот јади,моли се и уживај. Книгата ја начнав,поим немам каква е,ама да потенцирам ја начнав...тоа значи нешто,а филмот е ужасно досаден и долг и само ужасен... Е во истиот тој,почнаа да никнуваат такви кои хедонизираат ко на римска забава со храна и алкохол или барем кажуваат,зошто социјално е прифатливо и воодушевувачки,под молење не сакам да знам што поразбираат,а и под уживање такоџе,ама се кладам дека никад не ни дошле до безобразното зборче на о,па од таму оваа искомплексираност за шоуа пред јавноста која многу,многу и не ја занима. Сериозно, ако ја занима, јас се губам од земјава...Мислам,сериозно се лажат едни со други?! Едната страна си вика у себе,како не ма, другата страна вика иии ми упали,ме сака...и зачаран круг на сероњи.

Морам да научам дека во светов не се почитува вистината.Не постои такво нешто ко конечна вистина, освен кога е математички докажано нештото...

Сонував дека сум ја избланширала косата... Лудости!
    Тој ме сонувал мене,како му го вртам голиот грб и му зборувам нешто нејасно и ме снемало во некое синило. Пф ко да е ново...да ме снемува.

На sesilija, Bubbi, DressedToKill и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    http://www.youtube.com/watch?v=003_ulzG ... re=related
    :P прекрасни се бе, ептен се интересни, и јас би играла онака, во каубојски чизмички, со шеширче на главата, тексас панталончиња, и бело кошулче подврзано. :D

Убав ден, уште поубаво завршен.
    :inlove:

16. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.500
    Допаѓања:
    17.235
    СДК дека денес до 5 саат денот ми беше буквално ваков :puke: ми се гадеше и од живот и од се. Во 5 кога ми јавија дека играат Овче Поле-Металург тука кај нас, :o :wasntme: (две во едно) ми беше фацата. Секако навив за Овче Поле, но и одбраните на Станич не ми сметаа :!: . После утакмицата се изнасликав со Миркуловски, Ангеловски, Станич (секако), Алушовки ми избека, Маркович (или како и да е) избега од апаратите.

Сега си дојдов видов дена Звезда победила, тоа ми е причина + за радост, добро е што татко ми спие, ќе можам радосна да си легнам.
    Денес и изнасавме пола година од смртта на баба ми, колку само брзо минува времето. Леле овие попиштата само за пари, како што чатеше и одедна рече нека почива во мир, ја затвори книгата и испружи рака за пари. Вујко ми вика колку попе, и он ајде 1500 за нејзина душа :fubar: , за нејзина душа или твој џеп, уф ми се гади од ваквите створења :doh: .

17. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    СДК Дека вашата Ади888 е сега црвена во косата :D :D

На srcekrsacka, Serafima, tweety26 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Го мразам прашањето - ШТО ИМА НОВО?!
    И што сега јас треба да почнам да се фалам и да раскажувам се што се случило?
    Ма ајдее... Немој да ме ј*беш бре! |(

На femina11 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    512
    А уште поглупо е кога некој што не те познава и првпат ти прозборува или пишува, те прашува „Што има ново?“ као демек веќе го знае старото па сака да знае и за новото :) |(

Туку да си се пофалам јас...Утре ни е годишнина со мачето мое :P
    Ама ние уште денес почнуваме да славиме, онака на наш начин :lol: :D
    Па ајт, нека ни е среќна годишнината и уште 80 вакви дати да доживееме.
    Имајте прекрасен викенд мои драги феминки. :*

На N.Kety му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Karamella

Karamella Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    23
    Jас неделава... :$

На Glossy-girl, baguf4e и anastasijaki им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.