Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.277
    Допаѓања:
    157.845
    Си купив бели старки,дали сум нормална?!
    Ми фалат удобни штикли... јас решив да бидам бунтовник... ете ти...

2. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    СДК извинете ме...

Sometimes emotions go out of control!
    Особено кога се работи за најблиските...Не е лесно...
    А и јас ќе бидам добро,ќе се опоравам од ова! Ова ми е еден од најкризните периоди во мојот живот (еве веќе 4 месеци) ама ќе го испратам со здравје!

И она What doesn't kill you makes you stronger (би додала or mad :!: )...Епа да видиме баш! Јас сум засега за посилна :)

И да,да ве поздравам,да имате и убава ноќ,нет незнам до кога ќе имам,ама ако ме снема,ќе се читниме за неколку дена.

На ines.h, Mrs.Cuper, lovely91 и 9 други им се допаѓа ова.
  3. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Не,не дека не ми е денот,туку не ми е месецот!

На IndieGirl и i-am-who-i-am им се допаѓа ова.
  4. i-am-who-i-am

i-am-who-i-am Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2012
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    17
    мене не ми е годинава ;(

5. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Јас не се жалам.
    Од понеделникот ме болат мускулите на стомакот од толку смеење со другарка ми.
    Па, кај се видело луѓе, у 10 саат да се бара леб низ градов? Обичен ден да е, нема да има, а камоли утредента да се 1ви мај. :D

Туку, и вчера си поминав мноогу добро. Штета што патот не го поминав најдобро, ама ок беше. А утре.. Утре се сликам за табло. Држете ми среќа. Ич не сум фотогенична.
    Туку, мојата приказна за фотогеничност (кога веќе спомнав) е оваа
    - Кога си бев мала, си бев многу фотогенична. Ама, што си е право-прави си е бре!
    И, многу веројатно дека сите ми љубомореа. ]:) И сега сум најнефотогеничното суштество на овој свет, после Донатела Версаче и некои нејзини слични утки.

Туку ај.. Да ми држете среќа, да испаднам убаво.. :wasntme:
    За некое време летам во кревет. Мора да сум свежа утре. :emo:

На bittersweet, sesilija, Cacy и 4 други им се допаѓа ова.
  6. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    кој пишал дека во кафичот Интро се оддржуваат состаноци за лечење со соларна енергија, ве излажал-кафичот не постои.
    1 час го барав, прашував по таксисти, луге, ама џабе
    знаев дека немаше да го најдам, т.е. дека не постои ми велеше мојата интуиција, и на крај вистина испадна.

7. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Заборавив што сакав да кажам. :|
    Се губам во простор и време. Утре сум на дерматолог, тест биологија, курс по англиски.. Четврток, уствари никогаш не ми бил омилен ден. |(

А всушност денов беше убав. Сонце, чисто небо, сладолед и чоколади. Мх,мх, убавини. :)
    Ми текна. Светна сијаличката. ^_^ Ќе изглумам дека ми е лошо, болна сум. До душа, навистина кивам и носот ми е затнат, но тоа е алергија. Девојки, држете ми среќа да не одам утре на училиште. :wasntme: Плеасе. :wasntme:

8. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
  9. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.228
    Допаѓања:
    140.093
    Досадно ми е, како што вика ќерка ми едно 5309634 пати дневно.

Ме има фатено некоја монотонија, ми иде да спакувам куфер и џаде да фатам. Сама, извичник!
    Секој ден ми е ист - истите работи ги правам во исто време, а умирам за спонтаност.

Станувам, местам кревети, се спремам, будам деца, ги облекувам, и ги носам по школи и градинки.
    Одам на работа, на истата веќе 7 години.
    Носам деца кај треба - родендени, балет, логопед, пливање, вежби, шо да е.
    Им давам вечера, па ги терам да си легнат. Тие викаат дека не им се спие, ама јас им викам дека време е за спиење и мораат да си легнат за да можат следниот ден да си играат, па ми викаат дека не можат сами да си стават паста за заби, па јас им викам дека можат, па ми викаат да си поправиме муабет пред спиење, па јас им викам дека не тоа време за муабет, муабет преку ден се прави, а во 8-9, зависи колку ќе ги фати - се спие, и така после неколку пати ова истово, заспиваат.
    После тоа раскревам, па во 10 пуштам машини - една за садови и една за алишта.
    Пишувам по 2 реда од магистерската, веќе желна за спиење.
    Водам љубов, па и тука ме има фатено монотонија затоа што секој ден е во исто време.
    Спијам.

Ако прочитате во весник дека некој умрел од досада, јас сум.

10. MissElly

MissElly Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    102
    :sun: Сакам да кажам дека неделава само срекни и забавни работи ми се случуваат :sun:

На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Кога мислиш дека снемало зашеќерени цреши на продавница, оп од нигде никаде сами ќе си се наредат на шлагот. Уф, ми се пријаде од метафорава. Да не должам, го обожавам мирисот кој неговестува лето, убавини, топлотии. Закаснато трчајќи до продавниче, цело време се мислев оти нешто сум изумила. На враќање само се насмевнав на мирисот на косена трева кој се протегаше од рано на утро и уште не си заминал. Капка мирис, бран на свеж морски ветрец и се е некако појасно, помило. Дури и паррот од центар до дома пеш по тропскиве горештини овде ми се виде лесен, потскоклив, брз. Како прваче брзав накај дома. До сегасе дишеше лакше, али како што мешко расте, пет скали и оп се потешко и потешко. Јеби гимнастики на времето и одбојки, трчање на дооолги стази. Сега имам право умерено да дембелам. Т.е уживам де во престојниов период, кај помина пола иде следеча половина која уште понестрпливо ја очекувам дека одвај чекам да видам едно палавче кое денес цел ден мирно, сега почна да се бунтвоа баш како да знае дека за него се зборува. Не знам како ќе издржам со оваа возбуда што ме дрма. Јас мама. Не можам да замислам како ќе звучи изговорено од малите најслатки устиња...

На Monna.Monna, bittersweet, maca99 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Ееее,моментот кога дознаваш дека канцеларијата на симпатијата гледа у патот по кој минеш секој ден додека си нашколо :tmi: :D

13. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    СДК ама е безвезе она чувство,кога срце едно говори, а ум друго :worried: :wasntme: да незнае човек кого да слуша :D :D

На kate21, ozbilnazena, srcekrsacka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Абе кои стомачни кое препотување,напнување,трескање глава од паркет после 30 минути поминати со мојот Вибра Тоне се е поинаку ,веднаш сум поцврста или повеќе ми одговара да верувам во тоа? :wasntme:
    И гратис лептиричи во стомакот ,како да сум заљубена а не сум :!:
    Го сакам ,му верувам ,знам дека никогаш нема да ме повреди :D
    Тоа е љубов...

15. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.451
    Допаѓања:
    91.799
    Кога гласно ќе ги кажеме нештата кои не мачат, вистински ја чувствуваме големината на болката која ни ја предизвикуваат.
    Излегоа конкурсите за запишување на факултет, а тој мака мачи што да запише. Потајно посакував да ми каже дека нема да дојде, па со тоа ќе стави крај и на нас. Сепак одлучил да дојде заради нас. Јас ставам на кантар што ќе изгубам и што ќе добијам ако останам со него. Понекогаш љубовта и не е толку голема. Ех, барем да се освестев минатата година. Но, не се каам, убаво ми беше и покрај сите проблеми.
    Му кажав што ме мачи, а тој едноставно како и секогаш одговори- Твој проблем е тоа. Па и секогаш се било мој проблем, се самата треба да решавам, а во исто време да го туркам и него да прави нешто во животот.
    Грутка во грлото и гласно проговорив сега сакам да е крај. Ех, само колку ме болеше, а тој ладнокрвен. Мислеше дека се шегувам и почна да се смее. Кога повторив неколку пати, почна да ме убедува дека не е правилна мојата одлука. Немало причина за да сакам крај. Дали 6 месеци неинтимност, дали 4 месеци не гледање, дали раскинувањето 100 пати е малку? Или пак да почнам со неамбициозност, неодговорност, јас и само јас?

И остана пак недовршен разговорот, како и секогаш...

На creshicka, LilBaby, srcekrsacka и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.277
    Допаѓања:
    157.845
    Дали некад ви имам кажано дека негувам посебна љубов кон грчките острови?! Не?! Епа еве да ви кажам! Од година у година ми расте љубовта и си ветив,кога ќе бидам МНОГУ богата,ќе си купам виличка некаде на зелените острови! Виличкава ќе биде поголема,за сите да ве вдомам у неа за без пари!

http://www.youtube.com/watch?v=zpOAnWEy ... re=related
    Да ви кажам право,би му играла сиртаки на балкон,на полна месечина,со поглед на море,боса со 50 литра вино во мене! Узо нејќу! И ќе го затерувам накај еротично-хавајски танц,повикуваќи го ко сирените морнарите на Одисеј! До душа јас со пеење да не даде,одма ќе се самоубие,ама со танц...ма да! :D Море ќе пијам и ќе лумпувам,ќејфови свои ќе терам јас! Летенце убоо...за грев си створено! Да играш,да се тетеравиш и да си сакаш што си си млад и... убав! :D

Не ми треба хороскоп да знам дека ми треба МОРЕ,ОДМА И СЕГА! Не знам што ќе беше ова нетрпеливост у мене! Абе одам сега и се џиткам ласта!

А рака на срце,според констелацијата на ѕвездите и соѕвездието орегон, муабетот на трите наречници на третата вечер од моето раѓање,кармичката предодреденост,а и судбинската, велеле дека НАЈМАЛКУ треба да живеам во Охрид,а најмногу,во некој приморски град. Ама тогаш дојде злобната нимфа и ме проколна да живеам во град со го*лива река... :( Гад дем ит! :D

На caroline.costa, Neytiri, LivingGlam и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.577
    Монт Еверест висок е?
    Епа висок е.
    Подеднакво далечни и животот и смртта.
    Тоа меѓуживотен и меѓусмртен период ми е исполнет со цефалексин и растечен нос. Онака како за промена да ми помогне да решам некои животни прашања. Секојдневни јавувања по дифолт требаа да ме плашат, а јас се навикнав на нив иако секогаш ќе постои тој 1% ризик. Секој ден одиш со иста мисла "Зарем пак?"
    А, денес силно светнал ден. Утре можеби ќе е посветол,а и задутре исто.
    outside the box со опасни сценарија за деновите/неделите што следат.
    Цигари, сонце и бетон. Идеално.

18. glow

glow Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    1.264
    Утре си идам дома. Кога не си одам, не си одам, ама па кога зачестам.. оф мори мајко! Пакување-утре во 5 до 12, нема да е првпат.. ]:)
    Викендов сум на свадба. Не се правеле свадби годинава, бабини деветини, бла-бла..
    Ова ми е втора свадба досега, а тек е мај. Да не ги спомнувам свршувачките, како да им рекоа луѓе земајте се.. :D Ама, ако.. штом им е до земање-бујрум, со лесно нека е!
    Му се јавив на братучед ми денес да му честитам свршувачка. Дадичките се помали од мене, хилариус! Официјално сум прва на озлогласениот список за мажење/женење, ми дојде редот - тоа е..
    Кој ќе ги слуша сега роднините со замарања од типот: Кога ќе те мажиме? :talk: Е, кога де?! Кога ќе ве викнам на свадба, тогаш. У меѓувреме треба да почекате дечко да фатам.. :lol:

На bittersweet му/ѝ се допаѓа ова.
  19. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    ...плаво-бела боја е и крвта моја!!!!!!
    СКОПЈЕ!

20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.277
    Допаѓања:
    157.845
    Нешто кое најмногу презирам е...мода. Облечи се чудно и тоа е дефиниција за стил и мода! Висока мода?! Ако треба калциум ќе пијат,рогови да им никнат пошо е у мода!!!
    Е*ате карактерите,е*ате!
    Ми се смучи да гледам женски у тенџере,циклама,портокалови и не знам више какви сакоа и такви некои чевли и ташни и све. Скопје ти се чини Милано постана. Од цел свет,само кај нас толку се придава значење на нешто толку минливо,а сите зборуваат за вредности,постојаност. Срање!
    Не дека тоа е најбитната ствар у светот,ама ете за тоа ми се мрчи,пошо ми се смучи од штиклици,хаљиници енд шит! Зошто? Ме напиња,зошто се очекува и од мене да облечам суќња у боја шо никад не би ја носела!!!
    Се знае,сакам крем,кафеаво и темни,да не речам КРАЛСКИ(да,и ноктите ми се со боја на крв,сини!) нијанси на зелено,сино и црвено,никако дреч! И толку! И тоа си носам!
    Кој како сака,ама не ви ја разбирам модата и потребата од истата... Ако не опнам тенџере боја сако,не сум у мода као?! Абе ај!

На feferona, LilBaby, Trendafilka и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.