Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. cveke123

cveke123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    633
    Сакам да кажам дека jaс сум среќна,
    или би требало да бидам

Имам се, и сепак немам. Имам нешто што други девојчиња немаат, а сепак копнеам по нешто друго.
    Како тоа...
    Сакам да сум пресреќна, да не ми е гајле како изгледам, што правам, што кажувам и што мислам. Сакам да се мислам себеси за прекрасна личност. Сакам да сонувам и да знам дека се си е како што треба, дека не е перфектно.

Епа јас секој ден глумам. Станувам сабајле и си мислам дека денот ќе биде преубав, но и ас дека ќе бидам пресреќна и задоволна. И после ништо не се случува, не сум исполнета. Секогаш кога нешто ќе кажам, и да не било најдобро, се туфкам после.

Е ќе биде различно утре, се надевам. Ќе си мислам на убаво пред спиење и ќе си бидам супер.

Ќе правам што сакам. Ќе кажам што сакам. Ќе мислам што сакам. Ќе се чувствувам убаво.

И нема да ја сушам косата сега како секогаш, утре нека биде бушава и НЕМА ДА МИ БИДЕ ГАЈЛЕ.
    Звучи малоумно, последнава реченица, ама така е.

Добра Ноќ :|

2. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.291
    Допаѓања:
    8.668
    Кога денот ќе ти започне со будење покрај сестрата, доручек надвор, огромен мафин со боровинки и студено кафе, животот е убав.
    Домаќинскa недела, ден за чистење, перење, средување гардеробер.

Денес ми недостигаат сите, прв роденден на бабичка како не сум дома да ручаме заедно и по којзнае кој пат да слушам за младоста на нејзе и дедичко.
    Да јадеме торта и да дремеме цело попладне со чаша црвено вино со мајка ми.

Денес сум благодарна што имам пријатели кои не ме забораваат, со кои моментите на споделената шоља кафе и проблеми макар и преку скајп, се уште не изгубиле вредност и смисла.

На stylishh, marama, Doozy и 3 други им се допаѓа ова.
  3. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Генерално чистење (т.е. светнување) на кујната-checked;
    Чистење на терасата-checked;
    Прво кафе на тераса :l: :mm: -checked;
    Средување на гардероба за цела недела-checked;
    .............

:whew: :whew: Доста беше за викендов. Само уште неделава што следува да помине како што треба, посебно интервјуто утре..... :sweat: :worried: Држете среќа, ќе ми треба. :sweat:

Имјате успешна работна недела сите! :)

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    На 7миот ден од неделата, славам 7 месечнина со Фемина.
    Да денешен ден пред точно 7 години си го купив бројот на Космофон кој сеуште го користам.
    Денес изедов 7 колачиња и на фејсбук ме пречекаа 7 нотификации.
    Имав точно 7 проби за апсолвентскиот фустан и од мерак за седмицата, си направив 7 серии по 7 стомачни. Си закажав на фризер на 7ми мај, во 7 часот.
    Во глава ми е само 7 дневениот одмор кој го планирам за овој месец.
    И уште една 7ца на лото да добив, се ќе беше прекрасно.

На Strumfeta93, JuLleE, Miss-Independent и 14 други им се допаѓа ова.
  5. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    СДК ова детето што излегува при отварање на фемина ме извади од памет |( :lol: :rofl:
    Лепо си ја отворив фемина, и додека да се отвори разгледував што има на фејсбукот и кога наеднаш тоа детето се развика :o :lol: :lol:

6. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.055
    Допаѓања:
    11.962
    Станав тетка...

На 6 здрави, живи и троа ситнички мачиња.
    Ах Господе, 6. Со 4 знам да истуркам ама 6? :^) .
    Само за арно нека е, што друго би кажала.
    Влегувам дома, сите скиснато насмеани. Мајка ми од никаде се појавува и ми вика „Честито, дома имаме стадо мачки“.
    Така сите четворица седнавме на маса и си поќутевме некоја минута.
    На крај, мене не ме интересира и 100 да се, за сите подеднакво ќе ме боли кога ќе треба да ги дадам.

На Monna.Monna, Serafima и JoxyTheFreak им се допаѓа ова.
  7. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    СДК каков план сковав за утре, се надевам нема луѓето инфаркт да ги удри, сепак се во години. :D Уште да се изреализира, мислам, мора да се изреализира, имам и план Б во случај план А да потфрли. А по пат ќе сковам и план В, сепак 40 години заедно еднаш се слави. :wasntme: И никој, ама баш никој, не знае, мислам на фамилијава, утре БУМ!

Мои драги грендперентс, не знаете што ви спремам. Денеска си свиркав и си делував така чил, кежуал, тие си спремаат нешто кифлички и планираат јадење, а јас онака, дури незаинтересирано. Па ми викаат знаеш дека утре ние е годишнина, нели. Е не бе, не знам, од јануари знам и се спремам за тоа. :D

Ќе ве известам за исходот. :lol:

На fashionista, sweet-cherry, Monna.Monna и 12 други им се допаѓа ова.
  8. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    СДК Ќе си пијам алкохол сама вечерва, а можеби и нема да пијам, не можам да се одлучам :|

9. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    СДК ја имам најодвратната и најинаетливата кожа која нонстоп тера контра.
    Кога на видик немам никаков битен настан ниту па на нешто битно да треба да присуствувам на кое треба да изгледам убаво,ќе и текне да изгледа ко порцелан.
    Во вторник се сликаме за табло. Ај погодите кој има pizza face и е нареден бубуљици и акни ко цреша? :|

Ѓубре! |(

10. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    СДК1 дека ова често ми се случува. :D

На Cacy му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ilovecupcake

ilovecupcake Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    77
    Денес Ѓурѓовден.
    Некои слават имендени, некои родендени, некои слави. Јас и немав некоја причина за славење ама затоа имам некоја традиција и ред за овој ден. Денов секоја година е посветен за идење во Кисела Вода, во блиската црква Св. Ѓорѓија. Мала црква која е на ридче со камбана и прилично големо, убаво уредено дворче. Секоја година традиционално се слави денот таму со панаѓур, тезги полни со свашта, и многу луѓе кои доаѓаат од цело Скопје, специјално за денот, баш во таа црква.

Како и секогаш, така и денес се подготвив со моите и отидовме. Иначе таму во близина живеат мои роднини. А живееја и баба ми и дедо ми. Пристигнавме и како се приближував кон куќата се присетував на се што ми се случувало таму. Истата улица, истата ограда празнично подсредена, истата капија низ која и трчав во прегратки на баба ми, истиот двор со бекатонски плочки, црешата, кајсијата и вишната "за кога ќе дојдат децата да имаат свежо овошје" сеуште се таму.
    Патот до црквата ист, стрмна угорница по која се искачуваш и сваќаш дека од таму Скопје го имаш на дланка. Тезгите од страна, познаници, комшии. Чичкото што продава шеќерна волна беше пак таму. И оној со накитот направен од бисквити. Порано ми купуваа ланче, алка и како се приближувавме накај дома, јас така си грицкав.
    Ама денес не беше исто, ги немаше моите баба и дедо. Исто беше се, само наместо топла прегратка ме пречека празен двор. Наместо прошетка под рака со баба ми и мајка ми, овојпат тоа беше само со мајка ми. И на двете ни фалат. Јас си пуштив и некоја солза. Мајка ми издржа само заради мене. Нејќе да ме растажува. Се присетивме на се, запаливме свеќи и за нив, си купивме по некоја ситница (таква ми е традицијата), потоа најдовме слики и муабетите продолжија заедно со татко ми и брат ми.
    Често се присетувам и ми фалат моите баба и дедо, но денес посебно. Вечно сум им благодарна и на нив, и на моите родители затоа што ме направија да бидам она што сум денес, човек.

12. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Не се секирај, кај нас најбубуљичавите со најчисти лица испаднаа.
    Фотошоп, и све е могуче. :D

На JoxyTheFreak му/ѝ се допаѓа ова.
  13. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.466
    Допаѓања:
    91.831
    Ама го утеши :rofl: Не се секирај, со фотошоп убав ќе бидеш :rofl: :rofl:
    Извинете не можев да одолеам :wasntme: :rofl: :rofl:

На JuLleE, Artemission, LilBaby и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Абе не ми беше тоа зборот. :rofl:
    Зборот ми беше дека никој не излегол грд за слика на табло, да не се секира што има бубулици, зашто ги покриваат. :D

15. Marley

Marley Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    1.130
    СДК,.. djurdjevdan je a ja nisam s onom koju volim... :music:
    ........ здравје... догодина,.. и поздрав до тие што славеа... :)

16. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Не знам бе, само сакам да удрам туш, опнам пешкир, и неизбришана да мрдам дупе на ова.

Плус и свеќи имам запалено сегде. Јагода и ванила.

Под услов да не мрдам многу у нивна близина, прибидејќи, можно е истото да се запали :D

Ова ова, тамаНски ми се совпаѓа со сВе! А истовремено нема врска со суштината на ништо од тоа.
    Онака, малку. А кој да ги разбере моите асоцијации?!

Е така. Пријатно!

http://www.youtube.com/watch?v=Yif0_MyQssA

На Miss-Independent и lovely91 им се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.296
    Допаѓања:
    158.143
    Кога гледам сител вести ми се чини слушам поетско читање... партиски бран на свежина! :D Абе ај!

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    СДК дека целиот гнев го истурив во надусниците. Не беше ова депилирање, туку корнење. Мислам дека утре цела ќе бидам отечена. Ама битно ниедно влакно нема, душата ми ја земаа. :devil: Вечер перницата ќе си ја натопам во уље за бебиња. :D

19. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Koлку сакам да не сум тука?!
    И колку ми е страв да ја напуштам рутината?!

Дојде долгоочекуваната недела... Ајде понеделнику, за арно нека е, за убаво.

20. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563
    СДК дека не знам со кое знаење ќе се појавам утре на испит? |(
    Каде Бубббииии.... каде ?!? :worried:

Што убаво се изнашета и изнаспа цел викенд, е сегааа.... :?: свиркај си! :headbang:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.