Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    како може сите мажи во македонија /на балканов да страдаат од еден таков комлекс на машкост и да тепаат и малтретираат се што не размислува и прави како нив? значи лезбејки може, а геј популација никако тоа е недозволиво бог да чува и да брани, каде живеам јас-во каква средина(смајли што се крсти)

2. SanjaKirchner

SanjaKirchner Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    762
    Конечно слободен ден :rock: Една голема Шопинг тура си направи денеска, сеа ке си фанам правосмукалката , гласна муѕика и ке чистам. После ке уживам :)
    Те тАка се живее :D

3. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    Кафенце и фемина, мхх. :inlove:
    Убав понеделник, за промена. Доста добри вести слушнав денес ^_^
    Лелее ајде да изджам уште еден месец па конечно малку одмор, само уште да ги досредам оценкиве што се надевам дека нема да ми претставува потешкотија.
    Некоја ретардирана насмевка ми го краси лицево веќе цел ден, имам желба да ги гњавам тие околу мене и да се смеам неконтролирано. :wasntme:
    Мајка ми ми рече дека убаво било да ме види така убаво насмеана после долг период на мрштење и мрчење.
    Мило ми е што се приметува дека сум среќна. :angel:
    Се надевам дека се е добро и кај вас феминки.
    Имајте убав остаток од денот :*

На blueeparadise, L-enna и Macushkaa им се допаѓа ова.
  4. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Следниве две недели ќе бидам на кафе и подочњак до колена. Не ми се фаќа книга. Клише.
    Читам, читам.. а ништо не запамтувам. Паметот ми е лета. Ни тој нема компас веќе каде да оди, загубмен у универзумот.

Ја мразам оваа трка со времето.
    Го следам колку што ме држи сила, а секогаш сум чекор поназад од него. Немам време за ништо, а воопшто не правам ни нешто корисно. Со задоволство би лежела по цел ден во кревет и би гледала Пријатели или Сексот и градот.
    Чекам лето. Пак клише. Ама одвај чекам да здивнам од обрвски и да не морам да им се оправдувам на другари/ките зошто испуштам викенд за добро журкање.

Ме фрустрираат банални работи. За секојдневни непотребни ствари се лутам, а јас сум човек што ретко се лути. Опет клише.
    Животов е клише.
    Секоја филозофија е веќе кажана, напишана и се друго е бледа копија.
    Изневерената другарка станува клише, љубоморниот дечко и родителите со нивните предавања за морал и етика.

Одам да трчам, да ја истерам од себе негативноста. :hai:

На eli25, Scar.Tissue и blueeparadise им се допаѓа ова.
  5. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    а кога ке ми рече помошничката на шивачката-ааа ти здебелена си :@ ми доага да и удрам една па ке и изгледам ко две :lol: веке на нерви ми оди :devil:

6. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.703
    Допаѓања:
    6.636
    Ухх, имам многу работи да кажам ама ќе гледам да бидам брза зашто треба да одам да се истуширам а после да фатам книга - географија и хемија. Ајде уште 2-3 недели да се помачам, да ги направам оценкиве па после раат.
    Инаку морам да се пофалам дека во Бершка видов преубави шорцеви, ама баш по мој вкус, онакви како што се носеле во осумдесетите, малку со кренат струк и избеледени, па во различни дреч бои -виолетови, зелени, плави.. Абе мераци! :inlove: Се заљубив уште оддалеку кога ги видов, а и кога видов дека се 500 денари одма ги зимам. А морам да си кажам и дека денес денов и не беше така лош како што очекував, се си мислев дека сите ќе ме испрашаат и ќе ми залупаат кецови колку мене :D ама да ви кажам право, колку и се тресев на биологија да не ме праша - и ме праша, ама за чудо фино поминав, ми ги погоди омилените лекции и ко навиена и зборев, задоволна беше, мислам дека си заработив плус во црниот тефтер ама незнам..
    Македонски тестот помина ок, колку што може.. па се надевам на едно четворче. Сега дур сум под туш, ми останува да размислувам малку на љубовен план, што да правам, а што да не правам.. Што ќе биде ако направам така а и обратно и да одлучам за некои работи. Нели најголемите одлуки се донесуваат под туш. Уел, ит симс ту би тру. :D Иако другарката ме навреди со тоа што го кажа и стварно не го очекував тоа од неа, сепак неможеш да заборавиш некој преку ноќ што те навредил еднаш така поасално.. сепак не се заборава лесно некој што го сакаш и си се приврзал за него. Но, се ќе биде, си се тешам.
    Иде златно летенце, ќе има журчиња, лудувања, бељи.. се надевам не толку големи од моја страна :rofl: ,пијачки,коктели.. ухх, само кога ќе помислам. Ајде, останаа уште 20 и нешто дена. Па ќе дојде и вујче од Австралија, и братучедите.. Прекрасности бе! :)
    Туку јас побрзо да заминам за туширање и убаво да научам географија за утре кај Љубичицава :devil: , барем да ја задржам петкава што ја имам барем кај нејзе. :rofl: Е така, од краток постов испадна малку подолг ама тоа е.. Ве поздравувам сите и имајте убав ден. :*

п.с Ве поздравувам со двеве песни, во панк стил се па кој го привлекува таков стил на музика нека ги преслуша,ептен влагаат во увце. :)

http://www.youtube.com/watch?v=gQS4uUBXMNY

http://www.youtube.com/watch?v=EkZDcNn3K1k

7. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.673
    Допаѓања:
    22.652
    Не ме потценувајте само сатоа што еднаш сте успеале да ме повредите. Не бевте со мене за време на мојата битка, па не можете ниту да претпоставите што се` научив.

На Rubiii, DeMelo, kate21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    1.287
    Сакам јас да сум статива, а ти да бидеш гол.. или полугол. Море вол!
    Кој пее зло не мисли. Кој не мисли зло, пее. Понекогаш. А кога не пее, глуми злобоча. Тогаш намќорест е. Ете зошто, намќорестите луѓе ги декларираат за злобни.
    Јас сум намќор кога сум во кофеински дефицит. Изглеа од што не можам да глеам со очиве, ми се праи погледов злобен. А очи накај зелени. Од оние што урочуваат.
    Пу бе пу! Да ве серат кокошките!

Денес си полагав и си положив. Нема семинарска, нема 2-3 оцени погоре. Е нема нема. А и што ќе ми се, украс може само да бидат. Никаква друга функција.
    И како да е колоквиумска, едвај чекам да помине недела и кусур. И да не сум веќе тапа. И да се отвори летното Хавана. И да ги прошетам новите сандали. И да. А до тогаш да си згрејам столче. Да си поднаучам. А и шта би.

Убави се деновиве, ама некако небово се сиви, се сили да врне. Јас силно го подржувам. Врни, истурај. Извади ме од бедови и депресии. Баш така, обратно од толпата..

9. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Кој пуст колекционер, шопингхоличар сум, мајко моја.
    Ми забранија накит, облека и ташни до август, а Асос до подолго но заборавија козметики и шминка.
    И јас после леле што направив :tmi:
    3 коректора за лице, ТРИ, не еден ТРИ
    И тоа пази сум си земала некој ЗЕЛЕН, абе како тимбава моја иста палета :headbang:
    Демек криело црвенило и бубуљици, а јас еднаш месечно имам по 2 евентуално 3.
    И како убаво си оства зелно, за мераци...
    Пудри веќе имам 7, незнам кога ќе ги потрошам, за креми да не праиме муабет.
    Битно немам шампон, го оставив во Хамбург од брзање сега со тој на мајка ми се зајмувам.
    Не дека не е убав ама можам да си купам 3 коректори а нема којзнае колку подочњаци, а шампон заборавам :tmi:
    Господ нека ми е напомош, до каде со овој мозок, па еден за се не бива :(

На CIA, Smilly, Cacy и 3 други им се допаѓа ова.
  10. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    СДК некому дека многу го сакам,така ми дојде во моментов,не мислам на никој конкретно,ама едноставно осетив таква потреба,да ги кажам тие 2 збора.Читајќи нешто добив таков наплив,го зедов и моб.в рака :D ама тоа во афект беше и 2 сек.и си дојдов при себе си викам што правам,незнам ни кај мислев и што мислев да направам бе ејјј,лудило.Чудно како во сон да сум.
    Ви кажувам вам на сите што сте на темава ВЕ САКАМММММММММ :* :D

11. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Одамна знаев дека сум манијак по сладолед. Одамна. Ама денес ми се потврди истото во пракса :devil: Ко да не ми беше доста Родео чоколаден на работа, па уште сега додека го чекам, да си јадам од кутијата....и си јадам...и си јадам.....и отиде пола кутија сладолед :tmi: :o И после не ми се јадело.....Епа уште да ми се јаде после толкави количини сладолед, има 19876666 кила да се направам.

Туку друго ми беше муабетот :?: Како бе си дозволуваат девојкиве да одат недотерани и несредени на интервју за работа? Која во хеланчиња и балетанчиња, која во фармерчиња со патики и спортско маиче.....И без грам шминка. :| Јас почитувам природен изглед, и јас на работа одам скоро секој ден со балетанки, ама бре ако веќе аплицираш некаде на работа, значи дека сакаш да работиш (ваљда :?: )....а ако сакаш да работиш, треба да одиш на интревју и тестирање, и на нив да оставиш добар впечаток.... За жал, изгледот го дава првиот впечаток. Тажно, но вистинито. Абре биди и најпаметен на свет, и со сите можни дипломи.....ама ако си несреден, со изгужвани алишта, или не дај Боже неизбањат, или ко да си тргнал до продавница, епа богами, не знам кој би сакал да соработува со таков човек. Јас лично никогаш :shake: Тоа за мене пред се' покажува непочитување на фирмата/институцијата каде што одиш. Дури и ми падна незгодно денес на интервју, освен една девојка пристојно облечена во сукња до под колена, кошулче и штиклички 4-5 цм, се' друго беше ко од пауза на кафе да дошло на интервју |( Страшно.

Едит: Ете го дојде со уште една кутија сладолед. Оооффф..... Е готово, ќе го истепам него сега заради мојата слабост :wasntme: ]:)

На eli25 и Cacy им се допаѓа ова.
  12. JustSimple

JustSimple Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    48
    Абе не бил лош толку понеделников, ама кога си цел ден над книга, ќе ти се смачи нормално! Мојот најубав дел од денот, заоѓањето на сонцето, наместо да шетам по чаршија, во природа или парк, да го поминам над книга?
    Се разочарав! Но, моја вина. Никој не ми е крив што оставам се за 5 до 12. Е да де! Мисли се сега ти што ќе направиш утре на тестот, зашто не си сфатила добро тоа што си учела, па читај одново пак и пак! Ми треба инспирација!

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  13. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    СДК...што убав ден беше денес.Абе, лепота 8) Со типчево најново си ги разменивме погледите, додуша неговиот поглед кон мене беше многу подолг, разменивме насмевки и два-три збора.Следен чекор, фино и официјално да си се запознаеме.И тоа ми е во план да го направам, уште утре.Ама, ми дојде една интересна фикс идеја-бившиот кретен го познава добро, па можам него да му речам да ме запознае. :devil: Знам знам, evil сум, ама не можам да одолеам на помислата на него како позеленува од љубомора.И сега се двоумам, дали да си ги остварам моите луди, злобнички идеи или да си останам ејнџел и да си седам мирна?Ај ај, не правам ништо што би можело да ги спои бившиот и потенцијално идниот, да не ми се акне тоа кармата од глава :^) Посмешно ќе биде ако новиов праша за мене кај стариов, е тоа ќе биде веќе весела ситуација :lol: Добро, доста, ве испозамарав со ова...Утре со повеќе детали, вашата (по којзнае кој пат месецов) заљубена Чарми :*

14. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Годинава е како погодена за брат ми. Денов, минутава.
    Среќна сум.. И горда што ми е брат.

Морковчиња за портокалово зајдисонце.. Одам надвор. :hai:

15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.296
    Допаѓања:
    158.154
    До кога ќе се противам на гулабица?!
    Зошо народов одлепуе на вакви пропалитети?!
    Ах и некои луѓе многу повеќе би сакал да си мизерен,дебел,грд,социјално неприфатлив и руган,а тие опсипувани со љубов,а најубаво да си умреш за нив. Неп,лошо го правиш,никогаш не би посакала да сум ти или било кој друг. ФОк оф! Аман! Цели два дена веќе...
    Ме Цакал...и јас...цакам палачинки од о ла ла сега... :wasntme:
    А и деновиве приметувам дека мојот атеншн дисордр тешко се контролира. Само шифтам од ова на она,не дослушувам,не зошто не сакам и не ме интересира,ете така,обвини ми го умот...хемиските супстанци,хормоните,срањата. А толку вложував напори во основно и средно да се стрпувам,ко шо ме учеа дома...и сега не домив садови,фатив да перам,со температура!!! И тоа не доправив,тука седнав,е сеа кафе ќе правам,може ќе ми претече,ќе одам книга да читам или нешто петто.Аман више! А мене место не ме фаќа,на на на на на на на на на!
    После сум мрдала многу ќе ми речат...ма дај! :D Си замислувате! Имате проблеми со видот,ма вие имате проблем,не ја! :D

16. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Јадам јаготки, не смеам ама многу ми е убаво ]:)

На Lepaaa, eli25, Hipster и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.148
    Многу нешта сакам да кажам ...премногу е тешко да се зборува за нешта кои ти предизвикуваат неопислива болка,зборовите тогаш тешко излегуваат од душата.Тешко е кога ја чувствував сопствената немоќ да ги променам нештата што ми се случуваат иако вложувам напори со сета своја енергија,добра волја и искрено срце ,тешко е кога неко му подавам рака во знак на пријателство за тој некој да ја отфрли ,тешко е кога сите ме третираат како да сум шугаво куче ,тешко е кога сум опкружена со многу луѓе а се чуствувам отфрлено и оттуѓено,тешко е кога се соочувам со страшна глетка пред себе, гледам како животот ми се срушува како кула од карти покрај сите напори што ги превземав за да го доведам во ред .Велат текот на реката неможе да го смениш некогаш не верував дека е така но сега сфаќам дека можеби има вистина во тоа .После сето ова мене не ми преостанува ништо друго освен неутешно да си плачам се додека не дојдат некои подобри времиња ако е возможно тоа чудо да се случи...

18. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    СДК утре одам на екскурзија!Многу сум возбудена.Белград,Загреб,Италија :inlove:
    Уште малку ќе одам да се пакувам.Утре незнам како ќе станам толку рано во 6,ама ајде ќе пројде некако :) Ќе ме нема недела време на форумот,но ќе гледам од мобилниот да ве читкам :!:
    Ќе ми фалат многу аутфитите во модни критики,постовите во СДК,се :angel:
    Се надевам ќе направам добри фотки и убаво ќе си поминам :)
    Одам да си го спакувам куферот и се надевам нема да дојде до ова
    :lol: :lol:

Уживајте во секој момент како да е последен,бидејки во животот нема ни reply,ни back :) Се гледаме за недела време :* :hug:

На Hipster, Lepaaa, Monna.Monna и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    ^ Среќен пат Цаци, убаво да си поминеш, и слики да ни приакачиш кога ќе се вратиш. :hai: :hug: ^_^

СДК дека најслатка е работата која со свој труд и пот ќе ја постигнеш. :D
    Денеска ми беше прекрасен ден. :inlove: Само за добро нека е, и секој ден нека ми биде исполнет со насмевки и среќа.

Знам дека има љубоморни души кои ме мразат, и сакаат да ме наклеветат и да ми направат проблеми, ама јас нема да им го дозволам тоа, со мојот успех, само ќе ги нервирам, а тие уште погневни само ќе гледаат да ми наштетат. Е, не то није могуче. :wasntme:
    Многу си ги сакам моите хејтери, ме прават популарна и славна. Тие мислат дека ми штетат, ама не, тие го постигнуваат спротивното. Фала. :*

На Cacy му/ѝ се допаѓа ова.
  20. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Синока сонував дека сум била бремена. И замислете, денес дечко ми ми вели се зборува низ град си била бремена. И јас WTF?! :?: А оно, јас имам ретко име само јас и уште едно девојче го носиме тоа име, и ме помешале со неа. Ееее дојде ред да сум бремена а да не знам, и после како настанувале муабети, ете така. :D

а таман набив стомачни и сега комплекс дека ме помешале бидејки имам големо меше ]:) :D

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.