Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    Што ми е убаво кога ќе отворам Специјален Поздрав и ќе си се прочитам во 1,2,3,4,5,6,7,8,9.....постови 8)
    Пф :emo:

На SanjaKirchner, CIA и rossonerka им се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.300
    Допаѓања:
    158.202
    Оној Јануш,алал да му е! Како си млати по некое париче на млади кози...се додека некоја не му се преврти од некоја карпа и заврши во бездната. Ало бре,ја гледаш каква е,си ја однел на карпетина таму некоја во штикли на платформа и штикла од 12 сантиметри.Ноу,ноу,лош потег. Едно посилно ветренце и и еба мамата,уствари неа ни тоа не и треба,доволно е што постои таму и од чиста мира ќе се онади. Јес да е коза,ама не е дива коза,да се разбереме! :!

Позите кои се неприродни и незгодни,не ги коментирам,ваљда уметников си знае...тоа е некоја чудна композиција која збори за социјалната,трудовата и сексуалната еднаквост на жената. Ама највише сексуалната...а и трудовата во сексуална смисла,под услов да биде социјално прифатливо.

3. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.469
    Допаѓања:
    91.841
    Постојано кукам за љубовта, најверојатно уште долго и ќе кукам.
    Сакам, посакувам да се топам од љубов и нежности покорај некого. Некој со кој ќе чекорам рака за рака, па ќе ме прегрне и на некоја случајна песна, ќе ме сврти како да танцуваме, ќе ме наведне и бакне.
    Вчера во паркон само заљубени парови, некои и не толку, но си се имаат.
    А јас? Јас секогаш се залетувам по погрешните, по момци со кои знам дека никогаш нема да го имам она што го посакувам.
    Кој е проблемот? Јас! Да, јас сум, не знам дали немам доволно самодоверба, мислам дека не вредам, па се задоволувам со толку малку?
    А тој ми се јави, да ми каже само дека сум била убава на некоја слика. Ах! Зошто кога знае дека ме губи, еве сега и ме изгуби се менува? Не ми требаш сега.

Е ова:

На antonina, Monna.Monna, Lux и 14 други им се допаѓа ова.
  4. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Ма каков Боб Марли деј, си рокав јас вчера низ дома со паломи околу мене, супи и остали течности, ќебиња, капки и апчиња. Што убаво се сложувам со ова поленов! Еднаш не се напив лоратадин и ми го нападна слабиов метаболизам.
    А и не се жалам. Си ги гледам friends и the big bang theory, си цуцам чајчиња и одмарам. Братучедка ми ми прати преку пошта две книги, и тоа не било кои туку оние кои најмногу ми привлекоа внимание кога шеткаравме на саемот. Штета што живее во Струмица иначе до сега ќе ја изгушкав толку многу, што сета љубов ќе ми излезеше низ уши. Поштата ме тера уште толку да го презирам интернетов!
    Што убаво беше кога бев мала, чичко Поштар ќе поминеше со точакот, ќе ме погалеше по глава и ќе ми ги даде пликоата испраќајќи поздрав до моите. Па пред осми март, божиќ, нова година, велигден и сите остали празници пишување писма за баби, дедовци, тетки.. И тоа со најлошиот можен ракопис ама важно е со колку љубов и возбуденост биле пишувани. Пих, сега ти честитаат роденден на фејсбук, нова година такоѓе.
    Ма немој да ме јебеш бре |(

На LivingGlam и Hipster им се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.300
    Допаѓања:
    158.202
    Јас сум токму од оние луѓе кои немаат ИЧ среќа. Ќе начекам нешто што многу,многу,МНОГУ ми се свиѓа и ... има фалинка некоја ситна на него,а нема второ парче. Па онда си го зимам такво какво што си е и си се убедувам дека таа тини тајни фалинка не ми пречи и е мај прешееееееес!
    Не,сериозно...
    Сега си ги гледам необлечените штикли,у кутија си спијат и имаа мала флекичка од лепаче или нешто такво...ама ГИ САКАВ! Тие беа она за кое СОНУВАВ,принцот и све тоа...лажам,ама стварно ми се свиѓаа,едноставни,без циркони и чворови и све тоа што не треба да имаат. И уште ги сакам,не се убедувам,стварно не им се познава.

Е нешто слично ми се случува и со мажите! Увек се со некоја фалинка,ама си се убедувам дека си ги сакам! :D И сакајте вреѓајте се,сакајте не,мажи у мојов живот,ниту еден од вас не бил исклучително убав, све што сте имале привлечно на вас у природата тоа се вика грешка,мутација! :D
    Го претерав!

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Марфи ар ју факинг кидинг ми?
    Во сред перење теписи, мајка ми најде да ме прати по крастаЈци, божем зортот и дојде, и ај викам што ќе се соблакам од шитовскиве алишта кога уште имам работа а продавницата блиску е. И таква црвена, запотена, во шугави тренерки и маица со дупки, косата раштракана на сите страни, на нозе влечките од дедо ми, одејќи по патот со моите фини мисли од типот ајде, никој нема да сретнам, се работи за само една минута... кога, ете ти го бившиот(што бај д веј, додека бевме заедно се мувал со најдобрата ми тогашна другарка али ете го надминавме тоа па фер људски се однесуваме еден кон друг, а и давно је било то :D ) абе кога го видов ми се стемни, ми идеше да се свртам и да фатам магла на друга страна, и таков тој скоцкан намирисан, дотеран, со една наочара на глава колку да е повисок зошто е метро и желба за растење(пониска бев на времето, таман си бевме :D ) и уште се поздравува па и ме застана муабет да ми прави. Арно за рака не ме фати, такви цели симпатични рачички од прашокот и водата набабрени, жими се ќе посакаше пак да ме има после толкуу години :D
    Што праиш ... па еве низ дома нешто, ти, па еве и јас, ако убаво, како љубовта, пааа добро не е за жалење. Оквард сајленс, па ајде морам да одам, видимо се. Да, се надевам за година до две, и да ме сретне штиклосана и тип топ средена а не како од бура излезена. :D
    Нема правда, не, не, не.

На happygirl, Neytiri, Monna.Monna и 14 други им се допаѓа ова.
  7. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Добро знаеме дека грми надвор и дека се исполни желбата на Гулабица, ама не морате да бидете како Метеоролошка станица со статусите. |(

На Lux, ana-girl и Gea им се допаѓа ова.
  8. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    648
    прошетките со не толку блиски луѓе секогаш поубаво поминуваат :)
    вчерашната прошетка баш добро ми годеше, со многу смеење дружба радост :)
    би сакала само така да си поминувам но ..е е се секогаш така бело
    убав ден :*

На danniela5 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Од прозор фрлив поглед накај црешата и видов дека почнале да се зацрвенуваат црешките :clap: .
    За недела - две ќе бидат таман за берење.
    Како и секоја година пак низ прозор скришно ќе ги гледам децана како си берат и само ѕиркаат лево десно да не ги фати некој :D . А после пак само ќе им се појавам на тераса и ќе им речам берете ама не ги кршете гранките :!: :lol: .
    Нека бидат лабави, нека не се плашат дека ќе им се раздере некој. Не сум скржава ко комшииве мои па да им бранам да си скинат. Нека си кснат и они. Има за сите желни што сакаат да пробаат :wasntme:

Едвај чекам и јас да си кснам од нив :wasntme:

На danniela5 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Денеска сум презадоволна од досега поминатиот ден. Уште кога станав знаев дека убав ќе биде. Убав сон си сонив, сонце уште од сабајле , се чувствував наспана за чудо.

Сабота , пазарен ден кај нас и јас молим лепо си отидов на пазар. Со овие саботите што ги учевме, а и пред нив многубројните тестови и испитувања, абе не памтам од кога не сум била на пазар.
    И така си излегов денес на пазар среќна, весела , насмеана и си се вратив уште поразвеселена.

Ех, ситниците го прават животот убав. Уште кога беа „ во мода “ пеглите сакав една... Имав тогаш 7-8 години. Ама беа скапи и плус мама ми велеше ама ќе ти ја изгориме косата, повеќе нема да имаш долга коса, нема да ти расти |-) И секогаш си имав ама баш вакво фацуле околу овој муабет |(
    Се сеќавам кога ден пред роденденот , т.е денешен ден, излегов со мама в чаршија и се запнав да ми купи пегла. Таа пак со муабетот дека ќе изгори косата и не ми купи. Еве поминати се 10 тина години и ни еднаш повеќе не и спомнав за пегла или фигаро. Инает бе !

И така желба уште од мало девојче да имам СВОЈА пегла ми се исполни денес. Абе не дека којзнае како сакав, ама денес мама ми рече :„ Се сеќаваш кога беше мала и токму на овој ден , ден пред роденденот за подарок од мене сакаше пегла ? “
    И јас баш така насмеана и реков „ Ах, бе мамо тоа беа времиња. Не знаев дека ќе ти текне“ .
    И таа ми рече : „ Знам дека уште сакаш, ај одбери која сакаш“

ПРЕСРЕЌНА бев во тој момент. Одбрав една од 200 денари и заминав дома со насмевка од шестка до шестка.

11. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.994
    Сакаш апликација за известувања кога некој ќе ти даде ѕвездичка?
    Сакаш да бидеш форумска фаца со многу лајкови?
    Се што треба да направиш е:

1. Кликни „Ми се допаѓа“ на ова мислење.
    2. Стави го мислењево во „Мислења кои треба да останат запаметени“
    3. Кликни „Додај пријател/ка“ → calliope или insert name here ← (оди на профилот и кликни на „Додај пријател/ка“) [Може и од двојни профили.]
    4. Кликај „Ми се допаѓа“ на секое ново мислење, за поголеми шанси да станеш ВИП.

НАПОМЕНА: За да успее, мораш да ги извршиш сите чекори, ако не, постојано прави нови профили и пробувај пак, дури не сфатиш дека пишаново е курташак.
    Кога ќе ги извршиш чекорите, апликацијата сама ќе се активира и сите ќе ти љубат нога.
    Честитки, официјано си станал/а мртвоумна тутурутка.

Молим вас, да верувате во ова кога ќе го видите по социјалните мрежи, оти работи.
    Не, сериозно работи. Ама само за оној то му текнало да собира стадо овци кои се попалиле што повеќе народ да знае дека „Ja sam malo dobra, malo vise zla, al kad skupis 2 i 2, jednostavno sam najbolja. Mwaaaa posvetenooo ku4ko!!1!“ И кога ќе отвориш, те ти ја фацата со полуписмен статус и објави од игрички и онлајн гледање кафица, 5000 пријатели и 20.000 претплатници.
    И што ќе ни нам протести? Што ќе ни е мир и убава држава? Што ќе ни е да знаеме дека мирно можеме да излеземе без некој да ни ја пукне сачмарката в чело, кога можеме дома пред монитор да си седиме и да збираме стадо што ќе ни го билда егото.
    Пфф. Смрт за здравиот разум! Уа за логиката. Никаде не водат и онака.

На Monna.Monna, Strumfeta93, mims-89 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Justin's Sexy Back weekend на VH1. What can I ask for more? :$

Али озбилно, ми го подига расположението на друг левел, си се восхитувам на моите способности да памтам песни од бог знае колку години, абе само ти прашај ме за песна и наслов на некоја песна, ќе ти кажам, не за џабе џубокс ме викаат нагалено. :D

И љубовта такоџе достигнува друг левел, се увидов денес у тоа, колку глупо и да звучи.
    Пример, никогаш не сум ја сакала `Rehab` на Џастинчо и Ријана, но откако видов со колку елан дечко ми ја пее песната, и како се внесуе у музиката, признавам дека почнува да ми се допаѓа песната. :$

Преферирам нешто вакво, поздрав од оваа дождлива сабота и Лил легната на кревет ко да и се сите работи стокмени и на место, место да седне да си го загрее столот, али добро веќе се научив све во 5 за 12 да решавам, што со резултати, што со свиткан опаш, но се наоѓа чаре за све! :*
    Волја, и ништо повеќе:

http://www.youtube.com/watch?v=nJHYDkvRB2Y&ob=av2e

На bittersweet, CharmedGirl, Smilly и 4 други им се допаѓа ова.
  13. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Колку ми е дебилно кога при запознавање, другата страна си го кажува името нагалено, или по некоја кратенка со која сака да ја викаш. Ти кажи ми го целосно името, па јас после ќе те викам како што сакам |( Или барем кажи си дека сакаш скратено, ама кажи го целото при тој чин, е*баго |(

На bittersweet, Gordana10 и anabel-a им се допаѓа ова.
  14. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Моето синоќешно и ноќно расположение се рефлектира на временцево и влијае врз сите.
    Овој дожд го обожавам!

А мене се' што ми преостанува е да се обидувам, и обидувам, и обидувам .... и обидувам.
    Се' се може. Само потребен е труд за да го оствариме тоа. А јас ја имам и мотивацијата и желбата.
    Само трудот го поседувам во мали ,,количини''. Ми фали адреналин. Ми фали уште нешто.
    http://www.youtube.com/watch?v=efS3800gGOQ

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Убав ден денессс..
    Уште од сабајле сите се растрчани, кој докупва кој прај салветки, кој мести друго, кој зема столици, и сл.
    Ме чека убава вечер собир со најблиските, и некој кој одамна ги немам и ме немат видено, ко му се јавивме се зачудија дека сме матуранти :D
    Како и да е да ми е честита матурата :) , добредојдени сте сите :)
    Вие имајте убава вечер :) :* :*

Ве љуби Адиии :hug:

На Monna.Monna, Lux, srcekrsacka и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Squirrel

Squirrel Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    437
    Сакам да станам мајка. Со нетрпение го очекувам денот кога ќе ми соопштат таква прекрасна вест.
    Пред една недела прв пат на љубовта моја и купив нешто, а викендов си имав гостинче од Ресен(по повод гимназијадата што се одржуваше, требаше да сместиме деца), се викаше Иво. И ако некој од тие што ги познавам прочита, одма ќе знае која сум, пошто постојано за него се разовара. Мислам дека се опседнав со детето. Озбилно.
    Прв ден:
    Ми се падна мене, иако сите други си одбираја кој сака Иво остана последен и ми го доделија мене. Си одиме по пат и јас уста не затворив се го изнапрашав, то кутрото само ми одговараше. После си легна, па заминавме да игра. А, да ракомет играше. Не ви кажав. Го оденесов до сала, влеговме, и виде другарите и ме остае сама како гуска. Важно победија. Одлично играше. Вечерта си дојде, се истушира и ми замина со другарие. А, за пато можел да се снајди. После го чекав чекав чаршија и на крајо си заминав. Пак сам си дојде. Ама, барем вечера ми напрае муабет.

Втор ден:
    Сон не ме фати цела вечер, од заради да не заспијам да стани Иво, па да нема никој дома, шо че прај детето. Од 9 на нозе, мајка ми крофни ни напрае и го чекам да стани кафе да пијаме. Го нема никаде. До 1 си се изнаспа убав тој. Поручавме и му викам ај да излезиме, ако сакаш не не рече. И до 6 сато дремевме дома. Во меѓу време ручавме и за целото време пукнав од грижа дали му е убо јадењето, дали има сок, дали сака на компијутер да седни, сите со ред ги бркав од детцка за на детето да му биди погодено, оти од шо е страмежлив пустио страм му беше да ти речи да излезиш од соба за да се пресоблечи. На секоја чаша со вода шо му јадавав фала ми викаше. Јас му викам дај сок да ти турам, тој не не вода обична. По страмежливо и поскромно дете немам видено. Вечерра незнам шо му текна излезе со мене, си седнавме на кафе, па напраевме некој ред муабет.

Ден три(денеска)
    Си стана, си се спремна јадеше и да го нема. Финаето му беше денеска. Натревар неизвесен до самиот крај. Рацеве ми се тресеја, ама вредеше на крајот. Го заслужија секое ракоплескање. На крајо само ми мафна и ми рече одам јас и толку беше. Ни ме баци ни се поздрави ни ништо.

Се на се ми разбуди некој инстикти на постојана грижа, се почвствував како мајка. Тоа ти сум јас од мравка слон правам. А, тој устрамен целио, страм му беше и муабет да ми прај, шо страшно ме нервираше. Не знаев шо да му прам појче. Ако овие 3 дена ги преживеав. Уште мн. Ќе живеам.

На Monna.Monna, srcekrsacka и Adi888 им се допаѓа ова.
  17. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Сдк ќе преживеам...иако ме боле срцето, иако ме боле се живо ќе издржам. Не се предавам...

На Lux, srcekrsacka, la-chicka и 9 други им се допаѓа ова.
  18. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    ;)

Прикачени фајлови:

• 4051253_700b.jpg
      4051253_700b.jpg
      Големина на фајлот:
      103,8 KB
      Прегледи:
      218
  19. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Се тоа убаво... ама мм многу ме збуни тоа што имаш 16 години и сакаш да бидеш мајка :?:

20. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Готово се прогласувам за најголем КУЧОЉУБЕЦ :D
    заедно јадиме , заедно ќе почниме да спијаме , секоја нова рожба сакам да ја чуваме ,
    а фарма не планирам да отворам :lol: ..........
    а за возврат многу љубов на тони , лижење , бакнување на ножињава , грицкање палавштини и ред други тракатланции ми се дешаваат од новна страна . 8)

На srcekrsacka и BlackSwan5 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.