[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. tweety26

tweety26 Популарен член

Уживанција е да сдиш надвор на тераса,да си пиеш кафенце,да си разгледуваш каталог,да јадеш сладолед,да се лакираш,и да си расмислуваш на она што те опушта...
    Дефинитивно ваквиот ден ми е преубав,ќе гледам да го практикувам секогаш,особено околу пладне или наутро...тогаш е најубаво. 8)

2. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

СД ви К sorry што ме немаше,си се возев со дада ми на мотор ухухухуху :D Цел ден едно друго со неа,а и со моите дома,малце и нив внимание да им обрнам :) И еве сеа ја чекам да се прибери,шетало едно :) А и вчера цел ден шетавме со неа,ме уморува,па после ми е мака да пишам,ама пишам пак :)
    И уште нешто,јас дома си се забавувам :D убаво ми е и вака,а ко ќе сум со него,ќе си се забавуваме и ќе си излегуваме :)
    Па поздрав,за сите што шетаа викендов и за оние што си останаа дома :)
    (хахах интересни се лудиве :D )

http://www.youtube.com/watch?v=SkTt9k4Y-a8&ob=av2e

tweety26 likes this.
  3. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

4. Smilly

Smilly Популарен член

Its only good if you don't remember it, one tequila two tequila three tequila floor.

Чирс.. :d:

- I think i'm :drunk: .... :drunk: :drunk:

tweety26 and Annie.mk1 like this.
  5. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Го облеков фустанот од матура. Седам во него додека го пишувам ова. Боже, како вчера да беше. А помина скоро година.
    Повторно носталгичната јас на сцена :lol: Што беше пред година, пред две, пред три. Ретко помислувам што ќе биде за година, две, три.
    А фустанот? Фустанот би го сменила сега. Голем ми е, а и би му ги пресекла ракавчињата, би го скратила во должина, би му ја извадила огромната розова панделка. Ќе го прекројувам, сакам да го носам, го облеков само два пати, а има потенцијал :rofl:

Кога сме веќе кај матура, сакам да им честитам матура на сите феминки-матуранки годинава. Уживајте во слатките маки, последните подготовки, потоа доаѓа ред на полагањето за кое ќе треба малку да загреете столче, но ве уверувам дека сите ќе поминете подобро од очекуваното, долгото мрзливо лето, и за крај - уписите на факултет. И ново поглавје од вашиот живот.

Од лудата девојка што дреме на Фемина во матурскиот фустан во 4 по полноќ :wasntme:

Lux, Strumfeta93, tweety26 and 5 others like this.
  6. SanjaKirchner

SanjaKirchner Истакнат член

СДК ке ми се смеете сите, ама недостига ми МАЈКА МИ , порано секој ден се караше со неа, се на неа и сметаше шо мојта соба не беше ПЕРФЕКТ, целата со алишта натам навам , лакови ова она, имаше денови кога пиевме кафе и се смеевме на се и сешто, кога ми бепе тепко и кога ме утешуваше....
    А сега....... сакам да ја гушнам и да и кажам....колку и да си далеко од мене САКАМ ТЕ и секогаш ке бидеш до мене.
    не можам да замислам да и се случе нешто а јас да не сум до неа :(

La.Reina.Del.Sur and Gea like this.
  7. sleepingbeauty

sleepingbeauty Истакнат член

дека сегта сфаќам дека самите сме криви за тоа што ни се случува.. :worried:

8. Ariel

Ariel Форумски идол

Многу сакам да станам рано за викенд, да го зграпчам денот :D и да си пијам кафе сама, додека другите дома спијат. Особено во пролет, кога од дневната соба имам поглед на зеленило, и се слушаат птици како пеат во едно мало парче рај сред бетонската џунгла. Не пуштам ни радио ни телевизија, туку уживам во тишината и се' уште малку раздвижениот град. Убавини!

Annath, bittersweet, tweety26 and 3 others like this.
  9. TrueStory

TrueStory Активен член

Eх, економското ме уби. Не ни помислував дека толку тешко ќе ми оди.. Сепак со нови сили одиме напред!!! :geek:

10. teddygirl

teddygirl Популарен член

Неможам да се освестам.Одамна не сум спиела вака долго, скоро 12 часа.Ваквиот сон и те како ми годеше али сега неможам да отворам очи, уште повеќе ми се спие.Шољата кафе на биро ми е единствена надеж дека ќе ме расони па ќе можам да си ги извршам обврските како што треба.Вчера ми беше ден за одмор.Цел ден шетав и книгата не ја ни пипнав, али затоа денес треба да го загреам столот и за вчера :) Времево денес е на моја страна.Ветрот и неколкуте степени минус ми ја намалуваат желбата за излегување и ме тераат да си седам дома, што за време на испитна сесија е и те како добредојдено :D

Lux likes this.
  11. ljubam

ljubam Популарен член

Здраво надежи, зборови, мисли, соништа! Ќе ве грабнам! И нејзе! Ми треба!

Будењево мое беше прекрасно, со бакнеж во чело, и те сакам чедо мое.. а таа..

- Мамо нели е каква ќерка, таква мајка?

Што повеќе? Имајте убав ден и постојте!

http://www.youtube.com/watch?v=rZLbUIa7exE&ob=av3e

Lepaaa, anabel-a, antonina and 10 others like this.
  12. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Ах, СДК дека вчера ја имав една од најубавите вечери во мојот живот..

Јас и Тој. Точка после нас. :) :l:

anabel-a, Serafima, tweety26 and 6 others like this.
  13. belieber

belieber Популарен член

СДК КОНЕЧНО ми пораснаа ноктите без да ми се лупат :dance: :dance: :dance:

14. cigarce

cigarce Популарен член

После толку долго време утрово на 13.05.2012 се разбудив со мислата "Готово е,од денес кога ќе се будам нема да се чувствѕвам сакано"-така и се почувствував
    Не ми е непознато чувството бидејќи не е прв пат јас да ги губам оние што ги сакам, тој не ми кажа уште колку време ни преостанува нас двајца,да го гушкав,да го бројам времето што ни престои,се се сруши во еден миг.
    Сакајте ги и чувајте ги дечковците,мажите..

Divinebutterfly likes this.
  15. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се осеќам исполнета, не баш многу, ама океј е.
    Фали тој тука да е сo мене да ги делиме овие преубај моменти заедно..
    Но тоа е, ќе го поминиме и ова :)
    Вечер 2 тура на гости :D

Вие имајте убав ден :hug:

16. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Не дека ми е најлесен изговор, ама од мајка ми стварно човек не може да држи диети!
    Станувам сабајлево и ја гледам како се мота низ кујна - со една рака пржи мекици, со друга ренда кашкавал врз пиците, а веќе на маса чека направен пудинг од ванила и лења пита.
    Господе... |(
    Па и уште си пее: Горчлив живоооот, слатко слаткоооо, кркај доооолго немој кратко!

Е кркај кркај, ама после војна води со вагата!
    Јас таман си се снабдив со антицелулитни креми, бермуди за слабеење, си го ставив точакот во соба за редовно да вртам, а таа тука ќе ме примамува со специјалитети! Пф!
    И тоа ова беше во склоп на доручекот, до вечер којзнае уште што се не ќе направи |(
    Па за да се оправда ми вика: Дете, касни си додека можеш.

Ајт на здравје!
    http://www.youtube.com/watch?v=ZtOBuc7F7LI

17. danniela5

danniela5 Популарен член

Сдк денес ми е роденден и за најубаво ми започна . Прв ми го честита симпатијата. Ме сака бе тој или залудна е убава порака уште од 7 и пол часот ?

FortuneTeller.xD and Serafima like this.
  18. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Сдк викендот поубав неможеше да ми биде.
    Соберени сите на едно место, и дружба и играње како никогаш дотогаш.
    А сега, сега ми се плаче зошто ја мразам оваа недела што иде. Зошто животот ми постави различни патишта со личностите кои ги сакам!? Сега знам дека иако ја сакав толку многу Америка, сега ја мразам. Иако бев и ја видов Виена најубава, сега не ја сакам. Иако имав желба да студирам во Бугарија, сега немам. Кога ќе ми ги вратите личностите кои ги сакам од овие места, и јас пак ќе ве засакам.

Вчера се слушна силен глас дека бидермаерот ќе се фрла. Ме истуткаа пред невестата да го фаќам. Но јас не сакав, и се потргнав ептен настрана, само колку да изгледа дека сум во толпата. И гледајќи во земјата нешто ме удари во нозете. Го видов бидермаерот пред моите нозе, и дојде една и си го зема. Не ми е криво, само ме подзамисли. Но како и да е не верувам во такви работи.

И конечно заврна.
    Го чекав овој дожд долго, долго. Уживам во него!

И која е оваа Гулабица. Искрено не се ни заинтересирав да прочитам |-) .

Се надевам ќе ви се допадне.
    http://www.youtube.com/watch?v=M5OSxi9HMDc

anabel-a likes this.
  19. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Значи кога некој има потреба за карање, она ствааааарно целовреме те провоцира, те напнува, те нервира и више не можеш да издржиш, попушташ со нервите и паѓаш на тоа ниво да возвраќаш на сите ниски удари и тука настанува хаосот. Едноставно колку и да се замараш, со тек на време сфаќаш дека човекот си е таков, ако е таков и нема што да се смени кај него по толку години и остави го т.е. во случајов ја, таа да се замара самата. Ееее више аман, до кога ќе трпам нервози се за една иста работа, една маана ми нашла и запнала ко пијан за плод, а таа маана е чистењето по дома, да. Ќе ми рече напрај ова, напрај она и правам. Самоиницијативно земам собирам алишта од сушалка ми вика нејзините работи да не сум ги чепкала. Мајка е или мало дете? Ко детенце се понаша. Какви деца има, па родителите се среќни што ги имаат, не знам што ќе беше проблемов со женава се нешто и смета кај мене, ко да ми ги лови грешките во последно време се осеќам. Епа нема да се однесувам како што треба, да се извинувам и дрндрндрн, само игнорирам. Па што сака нека биде.

Adi888 likes this.
  20. Anja98

Anja98 Популарен член

данниела среќен роденден :* се најубаво! Иначе ја сдк дека конечно ама стварно конечно си го најдов проклетиот фустан за полуматура баш таму каде што никогаш немаше да ми текне да влезам,а и прекрасните балетанки и сакото кое можеби ќе ми припадне за два саати ако татко ми пушти срце и даде 2000 :D како и да е времето е за нигде имаме купишта алишта со мама за средување така да денот ќе ми биде исполнет со мењање гардероба,зимската горе летната во плакар :) А да сакам и уште нешто да кажам вчера славевме роденден со уште двајца другари од клас(сите сме во мај) и освен тоа што ми паднаа нозете од екстремно неудобните балетанки туку и одвај станав сабајлево од спиење :^) како и да е убаво си поминавме со сите 60 души збутани у еден кафич :D

danniela5 likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.