Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Blue jeans, white shirt.. & pajamas, for good night.

Прекрасен ден. Па, како може после оваа романтика надвор да речете дека го мразете дождот?
    Мене ми претставува задоволство да се шетам кога врне дожд (без чадор). :wasntme:
    Сите наопаку - јас на т’рсене. :D

I will love you till the end of time.. иако поретко пишам. Ма, тоа е само некаков недостиг на инспирација. Ќе се вратам.

На Hopeful, Lux, BlackSwan5 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Ноќва е погодена за чаша капучино и Синатра. Ме инспирира дождецов со секое негово љубење со плехот од прозорот, ме инспирира тивкиот призвук нa џез и мачево како се стуткало во мојата постела. Искри летаат од инспирација, творам, пишувам, цртам.. а јас, вечерва ќе водам љубов со пенкалото и листот.

http://www.youtube.com/watch?v=CAiUHV_Fs0k

На Lux, Smilly и marama им се допаѓа ова.
  3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Дефинитивно сакам да кажам дека

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  4. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    8.904
    СДК...

Прикачени фајлови:

На TeddyGrey, Hopeful, Divinebutterfly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Аууу не е на арно времево...почнаа секавици и грмежи,врни ко лудо, :rain: незнам...Арно шо сум со татко ми,не сум сама,а и капучино напавив да пиеме :) А јас,малце сум подобро денес,се надевам да се среди се во животов мој,барем до летото да се среди.Ова времето ич не ме инспирира,ама добро е за учење,а и добро е за Antenna 5 LOVE SONGS! Кој ќе ме дружи вечерва? Јас стално си ги слушам :) Па,барем да се занимавам нешто...
    Имајте убава вечер :)

На Doozy и Butterfly15 им се допаѓа ова.
  6. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.467
    Јас, тој, дечко ми, девојка му, сестра ми и дечко и - на иста маса, во исто време, сите заедно излезени.
    Секој со секој се знаеме, колку-толку. Јас и тој добро познати еден на друг од пред 7 и пол години.
    Можеше да има нешто ама не бидна, не се ни запознавме, онака официјално, иако сме од исто место. Можности и понуди за состанок имаше многу, ама само преку телефон. Лице во лице не се ни познававме.
    Фати девојка дури ми се пушташе, па смени неколку до денес. По некое време јас фатив дечко. Одвреме-навреме се сретнуваме низ град, го забележувам дека ме гледа. Сакав да ја знаам причината зошто се испадна така, ама некое време имав кренато раце од тоа.
    После точно 7 години и 7 месеци откако ми кажа дека му се допаѓам - излеговме заедно, не сами, ама пак заедно. Седеве, муабетевме, се смеевме, ми се обаќаше индиректно, го заприметив дека ме погледна неколку пати.
    Не е ништо особено, но баш кога преминав преку тоа, баш кога реков готово, баш тогаш се „состанавме“. Можеби има вистина во она „ се' се случува кога најмалку очекуваш“ т.е. кога ич не очекуваш. Можеби нешто значи, можеби и не, мене не толку, само ми е смешно и апсурдно.
    Да ми речеше некој дека ќе седам на иста маса со него цела вечер, само ќе се изнасмеев, а тој сам дојде. Јбг.Баш кога не очекував и не ни помислував на тоа.
    Не знам дали требаше тука да го сместам мислењево или во Необјасниви случки. Само сакав да го кажам ова.

На Lux и mims-89 им се допаѓа ова.
  7. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Како се гледаме себеси.. тоа е најважно.

Прикачени фајлови:

На Hopeful, Lux и Srekicka им се допаѓа ова.
  8. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Е ова е најубавиот момент од дождливото време.

Обожавам да ја слушам мелодијата на дождот што паѓа по прозорците, додека се туткам под ќебето и подпивнувам од топлиот чај. А тука се и вкусните тазе зготвени кифли од мама. Абе убаини :wasntme:

Имајте убав остаток од вечерта, јас уживам.

На marama, ceca-1 и Elennaa им се допаѓа ова.
  9. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Се расплакав како мало бебе на сликава.
    Ова е љубов за мене. Да згрижиш нешто што навидум секој би го заобиколил, би се исплашил, би направил ужасна фацка, би го сожалил можеби.
    Но на светот газат и добри луѓе, секоја чест.
    Секое добро дело се плаќа, не со пари, тие само омраза создаваат во светов. Туку "плаќање" со љубов. А погледнете колку љубов само има на втората слика.
    Да ве расплаче од среќа таа љубов.

На Monna.Monna, Dushica-sk, Ognenija и 31 други им се допаѓа ова.
  10. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Уф, многу сум среќна. Ете тоа сакав да кажам. И исполнета, од секое поле во животов моментално. :inlove:
    Пс. тука не спаѓа факултетот :D

На BeYourself, Hopeful, Lux и 10 други им се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.376
    Допаѓања:
    286.660
    Првото нешто што ми паѓа на памет кога врне

:devil: Кога јас веќе дремам дома, учам.....и другите нека дремат :D

На imelda, Hopeful, Lux и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Како прекрасно се спие кога врнее ауу едвај чекам да легнам и да слушам како дождот паѓа

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    И тадаааам, официјално ве повикувам сите што се во близина на Келн.

12 Јуни изложба на фотографии на Ирена Мила врз основа на поемите на Nikola Madzirov и негово претставување, од 19 и 30 часот во Kunstdruckbar, улица Kyffhäuserstraße 40, Келн! Повелете ако се најдете во близина!

Радости!

На Strumfeta93, BeYourself, Hopeful и 17 други им се допаѓа ова.
  14. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Човек ќе пропуши неколку цигари, и оп одма зависен.
    Некое подолго време, некој ќе почне да пие, ќе стане зависен.
    Зошто тоа така не е со учењето?
    Џабе, не влага и готово. Па јас учела макар и 365 дена.

Времево мене баш ми е убаво. И покрај тоа што знам, дека утре во првата можна баричка, ќе се пљуснам.
    А и утре едвај ќе станам од спиење.
    Некои ќе речат замарачко веќе. Али што е со песниве?
    Северина, се фали видела снег во мај, па сега и другите од Хрватска видоа.
    А и оваа нашава, се знае која веќе, 3084032 пати е спомната.
    Песниве почнаа да стануваат вистински. :wasntme:

На Miss.Ricci и Ann.94 им се допаѓа ова.
  15. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    На Miss.Ricci му/ѝ се допаѓа ова.
  16. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    СДК дека

Прикачени фајлови:

На fallenangel, Hopeful, Lux и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Кога сме веќе кај времето и јас да си кажам дека во овој момент ме исполнува.Добро изгледа со комбинација на love songs.Смирува,дава надеж! :smirk:
    Ама утре кога веќе ке треба да излезам и да ги шетам улиците низ град ке ми се смачи и од дожд и од облаци и од се!Дождот е најголем непријател на мојата коса,само затоа!!
    Јас тука се одјавувам и одам да се бутнам во топло кебенце со слушалки во уши.
    Знам дека ке заспијам со слушалки во уши и слушајќи го дождецов надвор.. :drunk:

На eli25 и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  18. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Одам да си направам тост. ДА! ТОСТ! Не ме интересира ако заминал полноќ, учам и ми треба енергија. Како што тргнало сигурно ќе бдеам над книга уште едно 5-6 саати.
    Туку, не знам зошто еден дел никако не можам да го сватам. Може пола саат го разгледувам и одново и одново, ме фати инает и сега не мрдам додека не сватам што оваа проклета книга има да каже во тој дел.
    Абе, не знам дали го знаете она чувство, значи го читаш и читаш и читаш и па не ти иде ништо на памет. :fubar: Таман со лезет се ми тргна, стапка по стапка ги сватив работите али заглавив тука...и тоа на нај глупавото место, навидум многу лесно... И не се тргам додека не разберам што е работава...
    Е така, почна да ми светка сијаличката за јадење, па додека не почне на челото ERROR да ми пишува, набрзинка ќе манам еден тост и опет иста песма... :|
    Ма ќе те научам бре што и да си!

Ќе се вратам повторно...подоцна, да се пофалам или пожалам што сум направила, нели :)

На eli25 и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  19. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    СДК убаво би било кога човек би ја знаел однапред својата иднина, притоа не мислам на оние гатачки работи за иднината, кои патем се страшно невистинити, трчи-лажи работава, туку на нешто поастално :D Веројатно би знаел како и што би направил навреме.Некогаш некои работи што ни се случуваат, тоа е едноставно без наше прашање за истите, на кои реагираме не подготвено, убави, но краткотрајни.

Интересно е што кога човек сака нешто да направи, ќе најде причина, па макар и да е излишна, само колку да има причина за тоа нешто да го направи.А, според Алхемичарот, “ се што се случило два пати, сигурно ќе се случи и трет пат “ добро книгиче, многу поучно и премногу филозофско, спакувано во кратки црти, кои можеби и делуваат излишно, а не се, само доколку човек истите ги сврзе во приватниот живот, тогаш имаат ефект.Можеби е смешно ова што го кажав, а и да е, искрено воопшто не ме интересира, немам време за да мислам и на тоа, ако мислам ќе треба предвреме да умрам :D Кингата за мене е убава работа, важно ми е да ја разберам нејзината суштина, не само да ја прочитам.

Вака кога сум неспиена, само филозофирам, чат-пат и кога сум спиена, само не често, одмарам :D

Убав беше денов, врнежлив, малце се направив како скиснато глувче :D ама немат везе.

Луѓето некогаш многу се љубопитни, само за погрешни работи, иначе убава работа е да си љубопитен :!:

И ушче ова ^_^ убаво е чувството кога знаеш дека некому си фалел ^_^ :$ мило ми е што направив некого среќен, додуша за повеќе луѓенца се работи :) Тоа ми беше важно, ех џабе не рекле, “ убавиот збор, железни врати отвара“ секако ако е од душа кажан,ако не е од душа, џабе е патот :!:

На Hopeful, Lux, ozbilnazena и 4 други им се допаѓа ова.
  20. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    СДК дека синоќа на Сител начекав некоја спортска емисија со еден многу смешен водител,но гости му беа ни помалку ни повеќе Кастратовиќ, Нацева и Малахова. Даваа снимки од пред 10 ? години кога ги прогласувале за спортисти на годината ,а мене ме вратија во едно време кога страсно навивав пред телевизор за првите наши Македонски хероини. Ах колку само викав Брани Нацева !!!,Шутирај Кастратовиќ !!!Дајте и топка на Кастратовиќ!!! Браво Нацева!!! После секој натпревар три дена немав глас. Убави времиња беа тоа,а уште подобра екипа која дишеше како едно. Замислете 20 тина жени сложни како една :D . Не знам какви ни се сега клубовите и кои се ракометарки играат ,но од се срце посакувам Кометал повторно да заживее и повторно да имаме една ваква екипа !!!

На imelda и Annath им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.