Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Не знам зошто ама мислам дека јас сум единствената што ја нема еуфорија фатено за матура. Се однесувам како да ми е сеедно. Повеќе сум загрижена за полагањето и уписите за факултет. Си читам македонски, а сите околу мене купуваат накити, штикли, пердуви за фустаните и триста чуда. Мислам луѓе полека малце не е тоа доделување на оскарите. Ауу па кога ќе ми текни колку напорен ми е партнерот, како женско некое како ќе биде, што ќе биде... |( ексик значи од сите машки ти грдо едно мораше со мене да заглавиш мрш таму цела вечер на 500 метри од мене да си , играј си таму со други не ни сакам да влезеш заедно со мене...
    Уфф, ова времето ич не ми е погодено. Два дена врнежливо, па сончево.... не ми е добро. Ме боли главата, а вчера мислев дека имам температура. Нека се стабилизира веќе еднаш.
    Се радувам само на ноктите кои ми ги стави другарка ми. Француски со дискретни светки на белото :inlove: многу си ги сакам. Секогаш кога ми се долги ноктите се чувстувавм елегантно, грациозно хахаха како дамите порано.
    Ете така Феминки имајте убав ден и не дозволувајте стресот и нервозата на другите околу вас да ви го расипат. :*

На danniela5 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Животот е навистина преубав, но за оние кои знаат да го живеат и уживаат во него!! ;)

На malo-bebe и Gordana10 им се допаѓа ова.
  3. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Многу ми се спие,а имам да учам.Не е ферррр!!!!Ајде да се надеваме дека кафето ке ме раздрма малку :drunk: :drunk: :drunk:

На CharmedGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. TrueStory

TrueStory Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    11
    Сакам да кажам..

Девојко, знаеш ли ти дека во овој модерен свет постојат пасти за заби, сапуни, шампони, гелови за туширање, дезодоранси и ред други работи за одржување на хигиена? :^)
    Мислам дека ја знаеш онаа: ХИГИЕНАТА Е ПОЛОВИНА ЗДРАВЈЕ!
    Те молам истуширај се затоа што на сто метри од мене ме гушиш... Ако случајно не се разбираш од хигиенски средства слободно можеш да побараш совет. :punch:

Без зборови... :|

5. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    сакам да кажам дека денес сум се разбудила со некои негативни чуства,кои ми носат солзи во очи,
    кои за малце не се совршени работи,тие мисли низ главата моја со солзи во очи...
    таква сум си јас,....
    кога сакам се да е на свое место а за малце не е добро...и то апомалите работи од животов...

но ете ке се мисли ке се тагува и кесе олесни душата малце..
    па потоа пак иста работа..
    ех па живот тоа е.. :) :) :)

На malo-bebe му/ѝ се допаѓа ова.
  6. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    И така од денес се ставам јас во погон, учење, учење и само учење.
    Од утре ми почнува сесија, а завршува дури тек на 18 Јуни, благо речено матер ќе ми се тиииит.
    Јас незнам што ли мислеле оние кога ги правеле распоредиве, ама па 3 дена по ред 3 испити да имаш не е хумано.
    А некој вака ко мене што мора да исчисти све, ќе си учи и ќе си полага, али ако ми е кога не мислев на време.

И таква ми ти работа, такви сме ти ние луѓето, кога ќе дојде јајцето на гзот, тогаш глава боли, а дотогаш „...има време, ехе ќе биде“.
    И кога ќе видам дека 9 не положени предмети чекаат на мене коса ми крева, ама се тешам дека ќе биде, мразам да оставам ствари од денес за утре, и морам да ги откачам предметиве што ги влечев.

Ете така, одам да поодмарам уште некој саат, па после биче жустро ;) .
    Останете ми во добро здравје, и чистете семестри на време :!: .

На LilBaby, Scar.Tissue, Miss-Independent и 2 други им се допаѓа ова.
  7. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994

Возрасните се срање.
    Не сакам никогаш да бидам возрасна. Никогаш нема да бидам возрасна.
    Како може секоја вистина за вас да биде дезинформација?
    Како може да сте толкави бездушници?
    Премногу,ама премногу сум емотивна.. и затоа ќе ми се :swear: матер мене..
    така умреле од дрога и Џоплин, и Вајнхаус, така и Кобејн се упукал, оти биле емотивни дечурлани што
    верувале во страната на светот која е подголтната од јадрото и плукната од орбитата.
    Нејќу да ви се дам!
    За ништо!
    Ќе се инатам и ќе бунтувам дур сум жива. Смејте се вие на детето.

Партиската книшка нек ви го мазни лицето,
    нека факултетот ви биде круна,
    и нека вашата движечка сила бидат парите,
    а со љубовта бришете си го газот како што досега сте правеле,
    и само така, само напред, во нови подеми, солете памет!

Марш у триста лепе.
    Не ве сакам. Не. :wasntme:

На Cynthia му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LGBT

LGBT Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    108
    I need a friend, oh oh I need a friend to make me happy, not standing on my own...

На pamelche и lovely91 им се допаѓа ова.
  9. Primavera

Primavera Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.518
    Се чудам, зошто јас го извлеков подебелиот крај :| . По толку време, зарем уште не ме знаеш!?
    Го гледам него и си велам што би било, кога би пробале пак, по многу време, по многу солзи, прекрасен е да!
    Уште срцето ми потскокнува кога ќе го видам, уште се трудам да го направам љубоморен, уште сакам да сме заедно.
    море да има некој да ми удри две три клоци, и убаво да ме освести :wasntme: .
    Него денов, убав е. Уште малку и се ќе биде готово...
    Возбудена сум, нова страница во мојот живот е на повидок ^_^

10. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Што ми е убаво кога ги читам матуранткиве и апсолвенткиве на форумчево, ми се полни душичката кога ги гледам толку среќни па и јас се радувам за нив. Што убаво, јас тоа ќе си го дочекам за две години. И тоа тие две години имам куп екскурзии за цена-гола вода! Па тоа ќе биде излегување, журкање, смеење, пиво и карти, разговори цела вечер, сликање нови градови и градби кои ќе ми остават впечаток... Башка класот ќе ми биде апла погоден догодина, најмногу 10 предмети ќе имам двете години. Е после идат матури, полагање возачки, уписи за факултет. Бре! :wasntme:
    Многу го сакам средношколскиов живот бе! Иако не сум „типична средношколка“ што излегува секој викенд на штикла поголема од гордоста на мушкиот род, што се пијанчи и се фука по паркови или вециња- то ти је више релативно.. Индивидуална одлука. Или пак „типична средношколка“ што седи во парк и дува, пие ко дупнато црево. Знам да одам во парк, да, ама моето пиење во парк е пиво у комбинација со чипс или сончоглед и цигари. И да, знам да одам и во дискотека и да се начукам ама тоа еднаш во 2-3 месеци.. Еве на пример на штикла се немам качено 4 месеци, точно од последната „џуниор“ журка на која сум била. Соу уат? Ми фали нешто? Не. Уствари да, ми фали памет според критериумите за оценување на нечиј карактер, не сум фејмс со 29814731 френдс на фејсбук, неам дупло повеќе лајкови од колку што имам пријатели и ме нема на кадеВечер.ком.мк

Туку, муабетот ми беше нешто друго ама ете се расприкажав, така прилично изреволтирана... За моја среќа ги пронајдов оние кои го поливаат паметот со образование и култура па нараснуваат како човечиња. Е со сите тие ќе си бидам и во клас.

И пак ќе напоменам, муабетот ми е дека многу ми е мило кога ве гледам вака среќни и еуфорични!
    Нека ви е среќна матурата и апсолвентската девојки! :hug: :makeup:

На Lux, Smilly, Miss-Independent и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    Денес жалам што не сум Охрид покрај љубениот бидејќи денес славиме 8 месеци откако сме заедно! :l: Ах, да ми беше тука, или јас да бев таму ќе се стопевме еден во друг, ќе си светкавме со очите и ќе си го живеевме сонот! Ама ајде, уште 2 недели и ќе се препуштам и на тие сончеви летни убавини!

И да си кажам дека после 2 години си купив нови штикли. Ќерамидна портокалова боја се, одлични за разбивање монотонија! Си се радувам, и тоа многу! Си ја потпевнувам од Paolo Nutini - New shoes :lol:

Патем, резервирано е за во кафана (прв пат одам откако сум дојдена во Скопјево (абе живи смешки сум)), куп колешки, сите убави ќе си наздравиме за дружбата на факултет!

Уште една убава вест - брачеда ми е бремена и носи близначиња - две дами! ах... колку само сакам женски бебуши! :lol:

Се надевам дека до вечер ќе донесам уште радосни вести ^_^

И така, ви праќам позитивни прегратки и мисли, оти за други работи место нема!

На L-enna, Shelea, Lux и 8 други им се допаѓа ова.
  12. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Знаев дека молчењето е злато, ама сега знам уште повеќе. Понекогаш и при најмала несигурност, најмал срам, најмал страв, си ја отворав душата и кажував, мислејќи дека ќе ми биде полесно и искреноста ќе ми го исчисти патот. Грешка сум била. Само настануваа повеќе компликации, изгубено време, па и понекогаш ме гледаа со други очи, како суштество на кое не можеш да му го најдеш крајот, односно секогаш ќе ја искомлицира и најпростата работа.
    Сега играм поинаку. Си го чувам за себе тој малиот срам, страв итн. и наместо да ги изустам, си молчам и си наоѓам нешто да ме извлече - „Би дошла ама сега ми текна дека заборавив да ја исклучам пеглата, морам да одам“ - Чао пријатно! Заштедени време, чувства, зборови. Можеби некој не го оправдува ова, ама научив дека не можеш и не треба секогаш да си искрен. Едноставно, така функционираат работите.

На bittersweet, Hopeful, Divinebutterfly и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    СДК дека човек некогаш мисли дека може лесно да се откаже од некои работи, како и тоа дека истите нема да му недостасуваат, но се додека не се најде во таква ситуација.Се што ни се случува во животот, се случува брзо, дури немаме ни време за истото да размислиме, а останува само да ги зачуваме или задржиме убавите нешта, кои оставаат длабок впечаток во нашата меморија.Неубавите работи сами по себе не опстојуваат долго, опстојуваат доколку со нив се занимаваме...Живот, каков - таков убав.

На marama, Bright и SanjaKirchner им се допаѓа ова.
  14. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Денес решив да направам нешто добро и почнав да мислам што. Си мислам јас и само што за малку ке измислив нешто ме расони. :?: И тогаш остетив дека мајка ми повторно ја загорала манџата. Ах бре мамо до кога треба да те учам дека треба на 1 да вариш а не на 3ка. :)
    Туку како и да е сакам да кажам дека денеска сум си среќна. Причина нема.
    Ај :hug:

15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.301
    Допаѓања:
    158.241
    Она коа си викаш цел ден,нема да јадам,нема да јадам,нема да јадам и доручкуваш во 6 ко мене и тоа нешто без везе. Е маде од був!!!
    Добар ден!
    Од 17 до 20 мај,гурман фест...ебаго.
    Од стрес ми се дува стомачето... Баланс плус... а шо да пијам за баланс на сите сфери у животов?! Е да можам да бидам штурец,сега ќе си беше мое време!
    Денес имаше сонце,сончкав и јас! Што и да значи сончка...
    Он се уште нема абер да ме сака,а и јас него...а сакаме да се меѓусебно сакаме...колку сме себични.
    Го мразам кога ќе ми рече добар ден (моето име) и ме гледа во очи,со некоја елеганција у чекор. Мрш бе таму! Мрш!!! Куче едно!
    Па дури и на Љубе му е намалена казната! Е уште да не ми се спие и сум тип топ!

Гледам твитаат за џентлмен... е тип кој дури и кога е*е за себе,вика мацо,мене ми е битно,тебе да ти е убаво...е тука влага у педерче... лаже суши. Фала многу,пријатно!

На SanjaKirchner му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Додека ние да славиме апсолвентска, нема да бидеме апсолвенти повеќе.
    Ццц заради таа сесија по сесија дури на 15 јуни закажавме термин, машала, некој до тогаш на мастер ќе го примат.
    Добро е, сепак ќе се слави, ќе се пие ќе се лумпува, ама пред тоа ќе се учи, учи учи, главата веќе ми експлодира, а тек уште колку има.
    А уште толку малку ни остана, седиме цел ден на сите предавања,не дека ни се слуша нешто посебно, туку којзнае кога пак ќе седиме вака.
    Кафето со часови го пиеме, никој никаде не брза, сите се најредовни на собиранките...
    Малку се 3 години на факултет, малку се, на сите ни е криво како не се запишавме на медицина или фармација, барем 5 години ќе бевме заедно...
    Веќе ми недостигаат и секоја разделба тешко ми паѓа..
    Убави денови поминавме заедно, засекогаш ќе ги памтам

На drugarka, CIA, fashionista и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Времево е необично убаво. Нема дожд, тоа ќе да е. Но затоа денов - чиста монотонија со нота на тага. И глупо е малце да се чувствувам тажно на вака фино време, али је*ига.. Се вика тоа четворка по географија.. Уствари не се вика четворка по географија, се вика мамино разочарување. Буквално живеам за нејзините пофалби и и` ветив дека годинава нема да биде исклучок, ќе бидам скроз одлична. Но некој келчо си мисли дека не е фер да ми даде шанса, па јас сирота ќе си мислам сега 1)како ќе и` соопштам на мама; 2)како ќе живеам наредните 5 години, додека не се иселам од тука. Гадно ме гризе совеста..

18. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Љубам ојде во Радишани и си го донесе точакот во Дебар Маало! Старовремски, женски, најличен, и сега ќе бидам мома на точак. Се радувам. Уште да му досредам детаљи и ќе биде топ! Чао автобуси!

http://www.youtube.com/watch?v=eHQG6-DojVw

Прикачени фајлови:

На Cynthia му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    СДК дека више ми се смачи аман
    денски ми е се супер
    ама а дојде 10 вечерта и почнувам да кревам температура, да кивам да ме боли цела снага, така е веќе 3 ноќи немам салам спиено

20. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.065
    Допаѓања:
    11.991
    Малку треба за човек да почувствува среќа.
    На пример стоење на празна автобуска додека дува млако ветре.
    Среќна сум

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.