[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Дека сум бише!
    Боже прости ми, и желуднику мој, ама во Неготино сум, не може да не апнам бар еднаш во ова време!
    :D

Beauchamp and ludoto19 like this.
  2. Sparks

Sparks Популарен член

Ох каков ден.
    Прекрасен. Од почеток до крај. :inlove: :inlove:

Колку само прекрасни личности имам во животов сфаќам сега. Ако секој роденден ми е убав како овој, со радост ќе го чекам.

Благодарам до сите што ми честитавте тука и ми го направивте уште поубав. Цело е кога се има се, вие сте дел од тоа се. :* :*
    Најубавите подароци ги добив, се разнежнив како никогаш досега :)

Па повелете на чипс (торта не се служи кај мене), има за сите.

Иако не слушам вакво, ама оваа мора да се сподели
    http://www.youtube.com/watch?v=fak6vDnzb9c

Двадесете газим добро ми је сасвим!!!

3. calliope

calliope Популарен член

Почетна - контролен панел - профил - почетна - нови мислења - почетна, и така во круг.
    Ко предизборен молк да владее на форумов, само што нашиов е (полу)матурантско-апсолвентски.
    Деновиве од катастрофален во покатастрофален ми се претвараат. И под дното, дно имало.
    Марфи ко Марфи, педерче. Прв пат во живот до 4 сабајле учам, и наместо да станам во 6, јас се будам во 10, два саати откако почнал испитот. Арно, ко пошло се’ у пм, нек иде до крај. Оптимистички настроен песимист, оди разбери. Тоа ти е исто ко што Амди Бајрам е црнец и кока-кола, а јас сум боза на дно без туљумба. Добро бе, може и мене Марфи ќе ми се насмее некогаш, неиронично и без да ја покажува својата смисла за хумор на дело, врз мене. Барем еднаш.
    Ама екстра будење, матуранти шетаат по улици со трубачи, пеење, викање, насмевки, дотерани, со ведри лица. Абе да те фати мерак скиснат и по пижами да им се придружиш, да му го стегнеш во вис средниот прст на тмурното време и на сите сиви облачиња во главата, и само да живееш за моментот. Еден и единствен. Кога ќе погледнам наназад, го гледам и ко момент на збогување со безгрижноста и тинејџерството, оти после, многу, многу поразлично е.
    Од година во година драстични промени, лани ова време бев најсреќна вејка на ветрот, сега сум филозоф со патетични постови на анонимен форум, постови што одат и идат, кои дури и самата ќе ги заборавам. Ама живот пише романе де. Пишувањето на мојов малце запиња со мастилото, некое расцветано перо ми се паднало, па ми шмрља по најкревките и најубавите листови, ама ако, на крај наравоучението ќе биде посилно. Демек.
    Ај, може ќе е поарно утре, може за недела, месец, догодина, може за 10, а може и не. Прифаќам јас се’ веќе, го прифаќам и фактот што греалицата од чудна причина ми мириса на пире.
    Си пуштам греалица сред пролет бе, си можам, кога можам да легнам да се одморам здрава, и по еден саат да станам мртва болна и да ме тресе треска, можам и се’ друго. А сега никој нема да праша како си? Обично муабетот иде „Здраво, како си? Абе знаеш што *внеси рандом услуга овде*...“
    Ма не ни прашувајте, кажете си одма, јас и онака одамна престанав да очекувам човечност.
    Нема врска, удри Мујо у тарабе. Дури е јака тарабава, ќе додржи, ама кога ќе пукне и ќе тупне некого по глава, тогаш со Марфи ќе се смееме во дует.
    Дотогаш, живејте народе. Среќно, и уживајте во сите мигови, славете (полу)матури и апсолвентски и дрмнете по една за мене, оти утре може ништо нема да е исто.

4. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Хороскопов на Феминка наша, ептен точен, најточен, чудна работа :geek: ете и убав предлог, „ оставете ги работите сами по себе да се случуваат “ :) ама јас сакам да не се случуваат сами по себе, туку јас како сакам и сакам се одеднаш |( баш сум паметна :emo: :wasntme: Не читам веќе хороскоп, ама пусти очиња натаму одат :D :wasntme:

Да се прави ништо и тоа е нешто :D :wasntme:

Збрлалувам :talk:

5. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

^Горде, тоа дека Ким го пишува хороскопот, затоа е така точен. :rofl:

СДК најлошо е кога човек не знае што сака да прави во животот. За среќа јас веќе не сум таму, со сите сили се устремувам кон остварување на она што сум си го поставила за животна цел. И кога јас давам се од себе, богами нема шанса за неуспех. Не го дозволувам тоа.

Друго, исцрпувачки е да седиш со некој што нон стоп бара потврда за своите несигурности. Добро бре, колку пати треба да ти кажам, да, убава беше, дечко ти е најубав, двајцата сте заедно најубави, да си одговарате, да, многу е фин, да се гледа дека те сака... Мисламммм... После се осеќам ко компири да сум садела.

k.i.m, Divinebutterfly and Gordana10 like this.
  6. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Ме пресмеа :rofl: премногу е точен :rofl: , Ким сега проблемас ми создава и реков да ме праша, пред да го пише :D
    И уште нешо сакав да кажам, ама толку ојде мислата... сакам кажам, незнам речам работава :D

Divinebutterfly and k.i.m like this.
  7. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Сдк минатото никако да замине, иднината никако да дојде а ние глумиме некоја сегашност.

julie77, zhap4e and Oxymoron like this.
  8. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Добро бе,зошто на сите ви се плачи,зошто само негативни постови читам? Ај ве молам расположете се малце,на светов уште има и луѓе кои вредат :) Ќе ги познаете по тоа што ќе ви помогнат кога најмногу ви треба,не ви збораат зад грб,се обидуваат да ве развеселат,ќе ви кажат некоја мудрост,ќе ве искараат (за добро :) ),ќе ве поддржуваат,ќе се грижат за вас...Ако не е такви,тогаш значи не вреди да се нервирате за тие што не се такви :) Веќе почнав поинаку да ги ценам луѓето од порано,пошто отпосле си го покажуваат вистинското лице и нема да дозволам да ме срушат,немојте ни вие! Абе за инает расположете се и насмевнете се,макар и за кратко.Па зошто вие да се нервирате,а некој да ужива? Мислете и вие на себе,ко тие што мислат само на себе.За тие што вреди,мислете и за нив.
    Насмевката е најдобро лекарство.Не се затворајте во себе,гледајте нешто смешно,пуштете си музика,барем малку да ви помини...
    Еве вакви сте ко ќе се лутите :lol:

А треба вака да сте :D

Ајде добра ноќ на сите! :*

calliope, Gordana10 and BlackSwan5 like this.
  9. marama

marama Форумски идол

Се вратив од роденден со полна душа. Ми се врати вербата во посилниот пол, видов што значи кога маж вистински сака. Драго ми е за него, знам дека таа го прави многу подобар и поодоговорен човек.
    И. кога ќе фатам дечко го праќам кај тебе на часови.

antonina, sanjalica, LilBaby and 4 others like this.
  10. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

СДК форумов спие и преку ден и преку ноќ...Ајде чао сега од мене по втор пат,се читаме утре...

11. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Сакам да кажам дека јас...јас всушност немам никого.......

12. stylishh

stylishh Популарен член

Smile. It irritates those who wish to destroy you :D

13. anabel-a

anabel-a Популарен член

И официјално дебелите џемпери и блузите со долги ракави are back in my closet! |(
    Не ги сакам, а не ни сакам да ги носам! Точка!

gingerchild likes this.
  14. gingerchild

gingerchild Популарен член

Денес тргам за Унгарија.
    Возбудена сум, и мило ми е што ќе прошетам и малце ќе се оттргнам од секојдневиево, ама,
    ќе ми фали мачорот. :( Сакам да кажам дека каде и да сум, он е мое детенце.

А така, а сега у подем на пакување на алишта, шишиња вода и двопеци..

П.С. ОвАј ветерот да не сака да ме одвезе, гледам се раздувал..

http://www.youtube.com/watch?v=k8srRWeP ... re=related

И на, постов ми е за нигде, не знам ништо да сврзам едно со друго..
    У пичку матер.

Monna.Monna, CIA, drugarka and 2 others like this.
  15. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Колку ке ми биди мило ЕМ драго да ме пуштат да си одам дома... ох

16. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Чувството кога ..
    овој многу бесен ветер ќе ти ја расипе штотуку направена фризура, ќе ти ја разбушави и ќе те изнервира. Но сепак, помоќно е чувството кога ќе си дојдеш дома и ќе сфатиш дека " новата " фризура е подобра од направената и ќе се изнасмееш. :rofl:

Убави вие, да ми ја посетевте темата малку да не стои сама таму film-i-tv/omileni-momenti-od-filmovite-t12301
    # just saying

Инаку, честито матрура на сите тие што се матурантки годинава. Во Велес од вчера почнаа прославите!

17. teddygirl

teddygirl Популарен член

The more studying you did for the exam, the less sure you are as to which answer they want.
    Е мене баш ова ми се случува моментално :( Имајте убав ден, а јас заминав да полагам :)

18. Allthatglitters21

Allthatglitters21 Популарен член

АМИН! точно истото и на мене. Со среќа, јас сум од 2.30 :)

teddygirl likes this.
  19. lunicka

lunicka Форумски идол

Денес преку глава ми е од лошото расположение...денес нема да плачам ,да офкам и цифкам...ме боли ногата ,нека боли,не и обрнувам внимание,немам работа..немам па што сега,да се убијам?..другарка ми веќе дефинитивно ми го заврте грбот,цела е во облаци од љубов и во претстоечкото летување на Кипар... убаво нека си помине...Чекам да ми се исуши косава и излегувам,не ми е гајле ни за време ,ни за ветрот што дува...денес само убави работи нека се случуваат...а албумов со слики во срцево што го носам,ќе го разлистувам со сласт и насмевка... :)

20. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Сдк денот неможеше ''подобро'' да почне. Мразам разделби. Значи МРАЗАМ!
    Посебно со личностите кои делев се цели три години. Кои секогаш беа тука за мене и во добро и во лошо. И за друштво, и за караници, и за несогласувања, и за се што би можела да ти послужи една цимерка. Но во овој случај беа три. Одеднаш се испративме и тоа уште во 6 часот утрото.
    Ете ''подобро'' неможеше да ми почне.
    Свесна сум дека на секое нешто му доаѓа крајот, но зошто мора да биде толку тешко!?
    Ете до толку сум депресирана и емотивна, што и пишувајќи го овој пост ми се слеаа солзи по образот.
    МРА-ЗАМ РАЗ-ДЕЛ-БИ!

Thread Status:
Not open for further replies.