Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Cataleya

Cataleya Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    621
    СДК да кажам дека во главава хаос ми се дешава ,од една страна срцето ,од една разумот...Зошто баш јас?,,,, ,зошто мора да ми биде волку тешко,чуствувам дека срцео ми се кине ...многупати бев јака не попуштив болката да ме совлада ама не и овојпат ...

СЕ што разум зборува срце неможе да чуе ,љубовта ме лекува ,љубовта и ке ме отруе :l: :u:

На 1209, Gordana10 и baguf4e им се допаѓа ова.
  2. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Знаете што е чувство за вина?
    Кога после толку време пазење на исхраната во два часот по полноќ јадете парче баница.

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  3. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Камо да имав храброст да им кажам се што ми лежи на некои личности... без да повредам трети... ама тоа не е можно :| Чекам и чекам и чекам, а шанса нема. Ми се чини не можам мирно да живеам без да ги изустам тие зборови :doh:
    А понекогаш пак длаболко во мене силно чувствувам дека и не се потребни зборови, дека знае што мислам јас и дека истото го мислиме.... ама којзнае, можеби си правам само филмчиња за да ми е полесно мене...

4. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Љубам оди да ја прествува МКД како фотограф во Србија.. само што завршив со сликање свадба, пакувам торбава и одам за 1 час. Умор иако голем, ќе го игнорирам!

И да на свадбава сфатив- гооолемиии цицки не се еднакви на секси цицки..

На Adi888, antonina, JoxyTheFreak и 16 други им се допаѓа ова.
  5. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    СДК дека ептен се гордеам со тоа колку добро ја напишав колумнава што ми беше дадена за задача. Не сум скромна во моментов ич, навистина ми се допаѓа. Едноставно го „истурив“ бесот врз тастатурата. :D

На Squirrel му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.605
    СДК дека од фемина калкулаторот за плодни денови, денес шансите да забременам се минимални :lol:
    А кога сум имала шанси месецов, сум ги искористила. :D
    А и хороскопов ви е погоден, туку читнав некоја тема за полна месечина, да не има некој калкулатор и за тоа, или програма за следење на месечевите смени? :D

7. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    сдк многу ми е гајле.

8. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.259
    Допаѓања:
    43.832
    Скопско утро - ко кутре кутро. Не ми се враќаше кон цивилизација. Берово е магија, а целиот ресорт на Аурора е ко Рај. Јес да бевме работно таму, ама тие два дена крвта ми ја сменија. Па џакузиче, сауничка, чиста природа, кафе, мафе, муабети, лежење по трева, сонце само за нас излезе, радости!
    Си изнакупив јаворов и боров сируп, неколку тегли слатко од аронија, капина и малина и добив меѓуножно славје црвено токму кога требаше :rofl: Ич не му ја мислев за дома. Се до моментот кога автобусчето стигна тука, и што да видам. Небото над Скопје!
    Вечен мрчатор. Ко низ нос да вади душа. Али ок. Мачорот ме пречека, му оставив нему тегла слатко и цела вечер зјапавме филмчиња. Вуди Ален е луд, особено кога мисли дека е дворски шут, кристален сперматозоид и ретро манијак. Препорачувам - Се’ што сте сакале да знаете за сексот, а сте се срамеле да прашате! Има бизарни сцени, но како и да е поинаку, кога Вуди е зад режисерска палка.
    Мириса на омекнувач и сијалици што жмиркаат зошто собава ми е темна од намуртениов свод.
    Немам што да се секирам деновиве, само ќе си уживам во редоследот на дешавки што ми се нудат. Концерт, роденден, вечер читање.
    Ме боли уво за Се’, би рекла мојана водолија. Па и мене.

Повелете вечер на Поетите за разноликоста. Ќе читаме, а јас ветив дека ќе го поставам мојот точак на сцена, свечено да ја отвориме со желби за динамика и љубовни движења. :inlove:
    Еве ви и линк --> http://brkajrabota.mk/showtime/knigi/15 ... znolikosta

Фин ден, фин викенд. Чилакс до макс.

На antonina, mims-89, 1209 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Ме вртат(народно речено) зглобовите. Не знам дали е од времето или од испитот што ме чека утре, или можеби двете |( Како и да е, ќе помине, јас нели оптимист бев!
    И друго нешто да додадам: Драга Шели, имај убава вечер, да не мораше да се едуцирам за денов што следи, ќе дојдев без резерва. Милувам да присуствувам на такви чуда, па уште еден дечко да си имав и него да си го земев... Мх, мх, МИЛИНА! :angel:
    Туку ај доста фантазирам, ми се смешка од масата староегипетската книжевност...

10. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    За 2 чекора понапред од вчера, со три грста надеж повеќе од завчера.

Ми се јавија, ми пишаа, ми понудија, е сега треба само да изберам! Таман ќе си речам, не можам, и ќе се случи нешто што ќе ме дигне од столче и ќе ме натера да се откажам од спиењето.
    И сега пак сум полна со енергија.
    Си сањарам како си готвам во новото гнездо и примам гости. Пијам винце на балконче, симнувам ѕвезди и ги ставам во чаша додека капки пот ми се слеваат по исончаното рамо.
    Убаво било да се сонува за реалноста. Повторно.

Ако излезе работава, правам журка и ме слушате сите од Волково до Драчево, од Ново Лисиче до Радишани. Ја ви кажуем! :lol:

А ко некое гревче сум, не знам дали ќе излезе, ама знам дека сум на чекор поблиску до тоа да се случи.

Убаво ми велеше мајка ми, чекор по чекор, еден по друг, не можеш се наеднаш да решаваш и да ја товариш главата со секакви мисли, зошто ќе пукнеш бетер од меурче од сјај.

Еј а ми се прават меурчиња од сјај разреден со вода. Не дај боже на усни да ти пукне, трчаш да се миеш затоа што не чини.
    И ми фали сериозно времето, кога перевме со Билјана. Иди сега сконтај, дали мирисаш на портокал, на ванила, или на темјанушка измешана со боровница.

И уште една ствар, иако одамна прекинав да загледувам луѓе, освен оно, кога како жена сосема природно и манијачки ги следам цурите кои се убаво облечени па им се клештам надевајќи се дека ако ме забележат не мислат дека им мислам нешто лошо, туку напротив мојот мозок емитира комплименти за нивниот беспрекорен изглед проследено со машала кимање на главата, една ствар не може да не ми го одвлече вниманието - краток, искинат шорц.
    Златно правило: носете го минимум еден или два броја поголем, затоа што напукан на г’з па уште и ножно прсте, иако мене поише ми личи на муцка на камила у средина однапред, ме тера да мислам - како не ве боли онаа ствар. Башка што не изгледа вкусно у моментот кога таму ќе ми падне погледот.

Мислам ако ви е удобно, tant mieux шо би рекле Французите :) Која сум јас па да мрчам?!

И да, уште нешто. Ко за крај.
    Јас, не сум рекла ништо. Е толку имам да кажам :D Ќутам, бегам, ај чао! Мислам, оно, talk to my hand :D

http://www.kafepauza.mk/astrologija/lju ... i-vodolii/

На bittersweet, slavica999, 1209 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Зошто уште седам на компјутер кога имам толку многу за учење? :o И плус немам време за ништо... Времето ми е многу депресивно некако |( Сакам сонцеееееееее :sun:

12. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Погодив дека времето ќе се менува...
    За среќа, во мојот живот сеуште дува истиот ветер.
    Дува на запад. Ми ја грее душата, ми го грее срцето.
    Ќе има збогувања. Не со некој конкретно, него збогувања со дел од мене. Ќе си испратам дел од себе со еднонасочен тикет.

No coming back.
    At least, I hope so.
    :)

На zhap4e, bittersweet, anabel-a и 4 други им се допаѓа ова.
  13. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Кога колата е на поправка, нас велосипедите не спојуваат.
    Синоќешната вечер ме потсети на едни дамнешни времиња. Кога сеуште бевме средношколци, па ниту дождот, снегот и ветриштата да го спречат нашето видување не можеа.
    Во 3 часот наутро, улиците се сосема празни и тивки. Одиме полека, ги туркаме точаците и си разговараме.
    Бакнеж за добра ноќ на мостот. Место за разделба.
    А со такво чувство на заљубеност, најубаво се заспива...
    http://www.youtube.com/watch?v=yOGD1WkJJok&ob=av2n

На tweety26, ana-girl, bittersweet и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Hayley

Hayley Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    899
    Дека ми е смачено од школово. Мрзата е едно, ама пак немам ни концетрација. И ме демотивира, сега, на сите ќе им ги поправат оценките за крајов, а ја и се дума една 4ка да ми ја остаат в сведителство. Како можат по 5-6 оценки на некој да им поправаат, а јас да не знам со сигурност дека една ќе ми ја попраат?
    Не дека една 4ка е некоја трагедија. Последново тромеселие само една, ама пак си се тешев дека тромесечие. Не можам ни да спијам, во мене нешто ме јаде за оваа оценка. А пак книга да фатам, читам, и џабе, ништо в гла не остануват. 3 НЕДЕЛИ, ПОМИНЕТЕ ПОБРЗО, се изедов!

15. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Темјаника бело и њоки со четири сирења. Љубов на велико и мир во душата, зар има поубаво кога си кроите планови за заедничкиот живот. Возбуда и сјај во очите му гледам, не ни се верува дека ги живееме најубавите мигови од нашите животи. Насмевката не се симнува, се е така совршено, мислиш сониш. Мислам дека ќе добијам тахикардија или дека секој миг ќе почнам да плачам од среќа, затоа што кончено дочекавме сонoт да ни се оствари.
    Мојата Беатриче и јас! :inlove:

На zhap4e, LilBaby, bittersweet и 5 други им се допаѓа ова.
  16. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Абре ова форумов значи како ги дознавам лугјето што ги познавам во живо си немаат поима...Коа кје се сретнеме ќе му споменам некое мислење што напишале и сите се со подотворени усти :rofl: :rofl: :rofl:

17. Femina...1

Femina...1 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    28
    Ме мрзи да седнам да поднаучам за да оговарам утре.. а стварно морааммм!!
    Сакам да станам од пц. ама нешто не ми дава и само тражам други теми и се замарам со нешта за кои обично не се замарам.. Сакам да бидам понедостапна и поладна со овој мојов ама некако се научив да му угодувам и убаво се чувствувам правејќи го тоа..Сакам да не ми е гајле за никој и да не се замарам со ништо едноставно да си научам и пос да си кулирам 8)

18. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Се срамам да кажам дека сум жена, заради вакви кретеноидни суштества.
    И се срамам што можам да кажам дека имаме исти чизми :tmi: .

На Divinebutterfly, cinderella5, LilBaby и 5 други им се допаѓа ова.
  19. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Денес сум многу романтично расположена, па решив денот да си го поминам со Елвис Присли. Секоја чест значи денес нема некој пеач што ќе компонира и ќе испее такви песни. Елвис како не бев постара да живеев тогаш кога ти живееше, кој знае што срцечршач си бил :inlove: баш мој тип на машко. Полна усна бебешко лице, темна коса еех..
    It's now or never come hold me tight, kiss me my darling be mine tonight... уф ми фали нешто вакво во љубовниот живот, некој да ми го рече ова :( Ја чекам да се врати другарка ми од другарска мора во Среда или Четврток да се видиме ми фали мнооогу. Си учев преѓе македонски и стигнав до Едгар Алан По со песната Гавранот, најубавата песна според мене. Колку човек може да сака и да е осамен може да дознаеме баш преку него.... Кога ќе ја види саканата, никогаш веќе.... ;( ја обожавам песната
    Така женски јас денес во добро машко друштво сум со Елвис и со Едгар да не се секирате за мене хахахаах :* имајте убав ден

20. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Не дека толку ми е тмурен денов, колку што се наместија некои делчиња наопачки уште од саботната депресија. Мислам кој идиотизам, те фаќа депресија среде саботна ноќ. Денес би се облекла, ми се чини, од глава до пети во црно, и косава црна би ја исфарбала. И ми се чини, ќе бидам посреќна.
    и би си нашла некое згодно мажуле, би го врзала за оној мој голем убав кревет, гол, и би си седела на фотеља од страна, набљудувајќи го. Па ако ми цмили, радо би го, на два три пати, камшикувала. Ама ете...нит маж имам, нит камшик, нит лисици... :doh:

Monday, bloody monday. Барем плата има, па можам слободно да одам и да си ја удавам депресијата во некој пар чевли на висока штикла. Во други околности би боса, да шлапкам по уличните вирчиња и да си се смеам како зелено идиотче. Ама за со камшикот повеќе ми одговараат штиклите :^)

http://www.youtube.com/watch?v=Uokp0aEiT-A

На Hipster, zhap4e, marama и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.