[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. starbucks

starbucks Популарен член

Гледаш зашо е убаво славење матурска. :lol: Ние до вчера имавме од месото. :D А од слатките уште има, таман ме потсети ќе одам да си апнам нешто, додека нема никој дома.

СДК
    Е, многу излегувања ми се погодија оваа недела, де. Вечер, пак, на студентска, ама не пијам, не. Нема да си дозволам повеќе да ме зафркават што сум се опила. Уште вечер, и не излегувам додека не положам матура. Озбилно ви викам.

Smilly, Doozy, zhap4e and 1 other person like this.
  2. marama

marama Форумски идол

Ја изгубив чевлата во калта. За малку бев Пепелашка, но принцот никаде го немаше. И така нема бајка.

Cynthia, calliope, Hipster and 5 others like this.
  3. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Па не е фер,ми се избриша цел пост за во СДК и тоа од вчера шо го пишев :( Е сега новиот додека го напишам...Онаа сестра ми е крива,ќе види убо,само нека речи нешто! :envy:

4. danichap

danichap Moderator Staff Member

Чуствувам како го достигнувам врвот на флекизмот :^) ...еве ниту зборот флека не успевам соодветно да го формулирам, ниту тоа не ми оди од рака.
    Момент на целосна непродуктивност или тако звана состојба на пасење трева.

Почнав да се пофаќам нешто да не ме боли, ама не арна сум си, не ќе да е тоа.

Помислив на депресија или друг тип на психичко стање, али не успеав да најдам причина. Не дека ми цветаат ружи у животов али има и бетер, не ќе да е ниту тоа.

Обично мозоков ми е турбо, се нешто ми се врти, ми истекнува .
    Секаква небитна ствар кој малиов ми ја кажал пред 6 години е длабоко врежена и само нека проба да го побие кажаното, одма го цитирам со датум, време и локација на кажаното :devil: ....ама и тој забавува, она внатрешно гласче кое често знаеше да ме нервира и мирен сон да не ми дава го снемува.
    Тивко е во главава моја.
    Се запрашав о боже, зарем ќе станам нормална :x . Таман кога си се навикнав и дури убаво ми дојде, бек то нормал...е не може така :devil:

Можеби сум само тажна....
    Се обидувам да пронајдам нов предизвик, нешто ново што ќе ме исполни, некоја нова активност.
    Една од најголемите мани ми е што често се заситувам и здосадувам од работи, потребна ми е континуирана промена.

Денес добив телефонски повик дека добив нова работа, ниту тоа не ме израдува.
    Средината на Јуни треба да се појавам со полна папка документација и кратко после тоа ќе започнам.
    Не ми е по професија, но е во секој случај добро платено и поради скратеното и флексибилно работно време можам да продолжам да барам практикум.
    Ќе работам со лица кон кои животот бил суров и неправеден од самото раѓање...се срамам да речам можеби така ќе ценам малку више тоа што секојдневно го земам здраво за готово.
    Здравје, Љубов, Семејство, Пријатели....
    Мислам дека они ќе бидат тие кои ќе имаат многу поголем ефект на мојот живот одколку јас на нивниот.

да не излезе дека се изнакукав :wasntme:
    да ве насмеам малку.
    Поради мојата слабост кон тетоважи, ама од оние огромните ангелски крилја на цел грб, си листам ли листам по нетов.
    И на малиов веќе му пукна филмот дали, или евентуално страв го фана да не направам беља, онака сериозно ми вика : Ќе те кажам на мајка ти ако мислиш такво нешто да праиш, па ќе видиш после.

:rofl: :rofl: :rofl:
    на мама бре :x

esperanca, Doozy and marama like this.
  5. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Кога убаво ќе се наспијам преку ден вака,ми се чини како светот да сум го освоила.
    Или како да сум положила испит.Можда зашто денес положив еден испит :wasntme: .
    Не дека беше тежок,али једна брига мање увек добро доџе.

Него Дузи ме инспирира со францускиов и Вуле вуз пате авек муа.Денес со се французи околу мене,добив чувство у Париз дека сум.Само уште да знаев француски.
    Колку го сакам јазиков,толку што дури кога 50 годишен старец слушам како го збори,јас се топам.
    И јас искрено се надевам дека ова не звучеше погрешно. :D
    И така ви викам решив.Има да го совладам јазиков Мисс да не се викам.Па да можам после на раат да му шепкам на љубениот на увце.
    :mm:

esperanca and Doozy like this.
  6. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Во населбава наша нема вода ! Работава е сега, недај боже да ти се прикака ...
    Ќе ти се докаже издржливоста со стискање или пак неиздржливоста ако се изкакаш во некоја грмушка надвор.
    А јас, се изнапив сок како да немам видено којзнае од кога. Ќе биде смешно кога ќе ми се мочка 8)

7. Adelcheto

Adelcheto Активен член

Sakam da kazam deka sum nova dobro ve najdov!

Lepaaa and Yipman2 like this.
  8. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Татица е многу интересен човек :)
    Го гледам вчера доаѓа дома и во ходник мести некој нов елемент со три шкафчиња, а внатре со по три полици. Го нацртал пред некој ден со димензии и го дал цртежот за да ни го избработат.
    Што правиш бе тато? - му викам.
    А тој: Еве ви три нови шкафчиња за вашите кондури! Не сакам веќе под спална да ми ставате кутии и кутии со штикли, балетанки, патики, чизми, сандали и што ли уште не.

Три жени дома - три шкафчиња.
    Што е бре едно шкафче, му викам!
    Веднаш ги потполнивме, нема веќе место :lol:
    Ама што е најтрагично, нема место ни за нов елемент. Секое ќоше од собите е потполнето.
    Па тато додека го местеше почна да ми раскажува како купувањето толку многу чевли било апсурдно, како тој си имал само по 2-3 пара квалитетни чевли од Пеко и си ги носел со години, како сме претерувале со купување, како не морало да имаме чевли во сите можни бои и такви ми ти работи...
    Ама што да правиме кога сите три дома носиме различни големина и имаме различна форма на стапало, па не можеме да си ги разменуваме. А стварно е смешно кога ќе отвориш шкаф и ќе видиш три пара црни салонки :wasntme:

9. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

СДк дека спонтаните работи имаат своја посебна убавина :)

10. Nastjaaa4

Nastjaaa4 Истакнат член

сакам да кажам дека ќе пукнам не знам што ми е.....

11. Kasha

Kasha Популарен член

12. angel92

angel92 Популарен член

Не сум јас за во кујна. Не, чекај да не се разбереме лошо... Предобро готвам, а и обожавам да готвам.... Ама штом ќе направам нешто, ОДМА го јадам!!!! :Х Затоа ќе си стојам подалеку од кујната и нема да си имам мака... I hope.

13. Marley

Marley Популарен член

СДК,.. два дена се правам важен...
    ја мислам растурам... оно земјотрес имало... |(
    До толку не информиран,.. срамота... |(

Gordana10 likes this.
  14. julie77

julie77 Форумски идол

Ја па мислев тресењето од Филип ќе да е ... :?:

15. Xepp

Xepp Истакнат член

СДК дека неможам да го поднесувам моментално татко ми кој е на трета специјала и појма нема што зборува, уствари на две чашки е ама брзо го фаќа и многу зборува и што бива и што не бива...
    П.С. брееј запрепастена сум. Се вратив од шетање и едни мали деца се моткаа цело време околу нас и едното ми вика : Ако несака ќе ја спишиме в ќош и ќе и соблечеме гаќи па ќе видиш како сака. Луќе може ни 10 години да нема... Крајно запрепастена, без коментар. И да, буквално со тие зборови ми се обрати.

16. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Не бе не! Не! Будала сум, јавно признавам. И баксуз голем воедно, и среќник, и малер и па малер, и па среќник.
    А и будала сум , и збунета сум.. Мизерија!

17. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Епа јас многу работи ќе си кажам,само малце ќе ми се смајлињата...
    Значи,муабетот беше за завчера :lol: Денот иако тмурен и дождлив помина дури и подобро отколку што замислував! Конечно да сум среќна и јас,барем еден ден после толку време,вредеше за тоа што чекавме,макар што беше кратко.И знам дека понатаму ќе имаме повеќе вакви денови ;)
    Почнав да се спремам и значи додека се спремам целосно,3 сатот ме фати,а рано требаше да станам,за да можам да се видам со Mrs.Cuper и Annie.mk1 : ) Тргнав рано,не заспав ич од возбуда,мислам тоа уште од предходниот ден ме држеше : D И си стигнав во Скопјето,па си чекав автобус...Викам кај ќе слезам сега,појма немам на која постојка :D И како што ми кажа Cuper,си го прашав уште еднаш возачот за посигурно хахаха и таа ме пречека (фала Cuper : D ) Супер чупенце,со неа си прошеткавме малце,додека дојди Ани и потоа се изнагушкавме,седнавме на кафенце,се муабетевме колку што имаше време,а покасно се растрчавме со Ани ( Ани и таа ми е најмила душичка,знаев дека е таква уште ко ја запознав тука) за да купиме торта за моето срце,тоа беше мојот план,да го изненадам и да му подарам торта : ) Па,тортата испадна супер,им благодарам и на чупињата што ми услужија и ми напишаа на тортата Среќен роденден и срценца наоколу,а и свежа торта,таман! А потоа маки беа додека најдиме толкава торбичка за правоаголната торта :D А и картичка...Си свртивме неколку круга,таман се видовме уште малце,да можеше уште би сакала да останам да правиме муабет и да се видиме,но и тоа беше супер.Ани,фала мила и тебе премногу за се и да знаеш многу се радувам што те запознав! Можи понатаму ако сум таму да се гледаме почесто ;) Па така,тргнав накај него : D Знаев дека уште е на работа но реков ќе го почекам : D Целата бев возбудена и срцето ми лупаше како прв пат да треба да го сретнам :D Го почекав,не му кажаа дека стигнав и почекав да се врати : ) Кога влезе и ме виде,сигурно не можеше да си поверува : D Ме гушна само силно,и јас него,го погалив по косата и на уво му кажав СРЕЌЕН РОДЕНДЕН! И ова не е обичен ден (дека предходниот ден ми рече па шо ако ми е роденден?) ова е твој специјален ден! Друго не успеав да изустам! Ме бакна неколку пати,а потоа седнавме да се видиме...целиот таков збунет ми вика зошто не ми кажа,барем да знаев,имам обрски...Па викам ако ти кажев немаше да е тоа тоа...И викам е ајде де,знајш друг пат дека ќе си се договориме : D Секако требаше да се враќа од работа...И и двата бевме среќни! Тие очи ми кажаа пак дека ме сака : ) Веќе бев мирна...ме гушна и мислам дека потонав...само затворив очи и неќев никогаш да помини тој момент...Му ја извадив и тортата да ја види :D :^: Му се допадна,никој предходно не го изненадил...А потоа ме почасти...Поседовме кај него а потоа излеговме на кафе,па и цела екипа од на работа се собрале да му купат нешто : D Се запознав со неговите колешки и поседовме таму в центар.Му викам да ми го пазите таму хахахах... Се посмеавме со нив,прошетавме,јадевме торта,се! За жал времето беше кратко,јас требаше да се враќам и затоа тргнавме да ме испрати.Неќев да се одделам.Неќев да заминам.Ама тоа е...Тој има обврски,а и јас...А и преуморен беше,дури сега го разбирам.ТАка,ме испрати,а јас исто капната уморна,заспав во автобус,што ретко се случува : ) Во умот ми се вртеа после повторно тогашните сцени,конечно бев среќна!
    А знаете што? Повторно се возевме со моторот,хахахах tres metros работата : D Убаво ми беше да го гушкам и да се возиме заедно
    Така,помина тој ден...Прекрасен!
    Вчера немаше кога да го напишам постот,учев и се,еве моите пак ме тормозат сега : ( Одма ќе морам пак да се вратам на учењето |( А и ок,реков да го напишам,па ќе седнам да учам,ви ветив : )
    А денес,одбиравме поклонче за едно мало срце,ќе одиме на гости со другарка ми,секако се видовме и со неа и си поправивме муабет : ) Епа таква си сум јас : ) За тие што ми се мили и кои направиле нешто за мене,одделиле време,секогаш и јас ќе правам нешто за нив.
    САмо на моите не им чинам (понекогаш) :lol:
    Епа се надевам да ви се допадна ова што ви го кажав и да ви пренесам позитивни емоции и да ве поттикнам да направите и вие нешто такво : ) И да ви кажам бидете трпеливи,сакајте,борете се и секогаш правете разговори за да стигните до она што го сакате и ви е мило <3

П.С. Дај бе ве молам воведете барем до 20 смајлиња да се пишат,не ми стигаааат!!! : D

Theodora, 1209, Libera and 17 others like this.
  18. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Си добив еден куп црешички 8)

Повелеле :*

tweety26, Lepaaa and lovely91 like this.
  19. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Додека Џули и Марли се мислеа тој здрма и се смири :D :hai:

20. pamelche

pamelche Форумски идол

Стварно не сум знаела дека можам волку да сакам мало детенце. Си знаев дека ја сакам, ама денеска некако многу ми е друго од порано, кога ќе го видам како ми се смешка, кога ќе ме гушне па ќе ме искубе. Сега спие тука до мене, и кога ја гледам некое посебно чувство ме обвзма, неможам а да не се насмевнам така благо. Нешто чудна сум денеска, да. Ах, сега се сетив на оние мајките што оставаат деца, па како можете, нели ви е жал, така мали, најубави суштества на планетата да оставите. Сега ја прочитав и онаа статијата во Бразил што при породување му откинале глава на бебето, стварно многу тешко ми падна.

Ајде идам јас да спијам т.е. да ја гледам малечкава, нема да можам да заспијам, многу ја сакам. :l:

Thread Status:
Not open for further replies.