Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    ...и таман ќе помислиш дека се' се средило, дека полека почнуваш да фаќаш приклучок со животот и да се вклопуваш во неговата машинерија и да решаваш побанални проблемчиња-оп, ево ти га на! Цврц милојко! Од нигде никаде ти се врзува животот во Гордиев јазол, ти станува најлуд ролер-костер и испаѓаат рабoти на кои ни во трилер филм не би помислил.
    Епа ете, и тоа можело на купче да се случи кај една особа во рок од неполни 48 часа.....but only if that person was me :doh: :|

2. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Не знам кој рекол... Ама често се користи... „Доколку нешто доволно силно посакуваш, целиот универзум кова заговор за тоа да се оствари“.
    И да, доколку нешто јас доволно силно го посакам, СЕКОГАШ ми се остварува. Тrue story. :)
    И да, има нешто што мислев дека го сакам, а дека не можам да го имам.

Многу пати го посакував толку силно, и исто толку пати го добивав.
    И сега не е невозможно да го добијам. Ама не го посакувам доволно силно.
    Или само немам веќе храброст да го посакам.
    А можеби и барем потсвесно сфатив дека тоа не е нешто добро за посакување.

Како и да е, кога ќе дојде вистинското време - силно ќе го посакам.

На bittersweet, wolf4e, 1209 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.994
    Си гледам во овие ситни саати низ форумиве и ми се наметнува мислата за Македонскиот синдром.
    Ние сме ти уствари јака, ама и јако заебана нација.
    Мора да се контраме, макар било сами со себе.
    Битното кај Македончето е да си ја покаже интелектуалноста и IQ-то од секој можен аспект.
    Зашто пак да зазема страна, кога може да заземе две спротивни страни и за двете да е во право?
    Еве црното за час ќе стане бело. Едноставно менувај ctrl + i по ќеф и секогаш си во право.
    Уште едно поглавје на Македонскиот синдром е потребата да се ставиме во улога на херои и бранители, што е тесно поврзана со потребата за контрање.
    Еден, двајца, тројца ќе кажат дека нешто не чини и тогаш иде четврт со рака на груда што храбро го брани тоа што не чини, мада и самиот не е сигурен зошто. И тогаш добива следбеници, но добива и други контрачи, па онда се развива дискусија се’ дури дотолку не се измешаат ставовите што првиве ќе почнат да велат дека нештото чинело, а вториве пак ќе тврдат дека не.
    И тогаш се враќаме повторно на почетокот, заземање спротивни страни и испаѓање во право и за двете. Ма генијални сме.

И си ја гледам Кери Бредшо, во исто време млатиме филозофии. Само кај неа е сексот и градот, кај нас е апстинацијата и сељачизмот, ама се држиме. Па и ѕверката нејзина се сељачи, а од сексот само Саманта има најголема корист. Кога да видиш, исто ти се фаќа, секоја со исти маки.
    Ни забиваат нож во грб, а после со :wasntme: невини фацки те прават да си мислиш дека сам си се наденал. Исто ко Кери што за да помогне, му го шеташе кучето на Ејдан и му ги збираше каките, дури тој си пие кафица со другарицата. На крај пак Кери испадна лошата што се нашла на тоа место и во тоа време, па видела што не требало. Инаку вака невидено исто ко неслучено, не? Па уште и самиот си крив, не било тоа ништо посебно за во твои очи и/или уши да се вдене, па затоа поарно било во тајност да е. Не заебавај? Одох јас тогаш пред МТВ со Сабрина без никој да знае.
    Никој познат нема да ме види, така да фактички wasn't me, ok? :wasntme:
    И на крај, најубаво било Саманта да си, си ги наврте околу прст сите, им собра се’, дури и им ги истрижи тулињата по желба и пак си трчкараат по неа.
    О, синдрому, мислам дека имам дефицит на нафта за пиење.

На marama, thinkerbell, Johny и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Во хаос сум, ама барем во хаос што сама си го створив, а тој е најсладок.
    И така си уживам, не можам да поднесам инерција и монотонија, живеам од хаос.
    Надвор од стереотипите и злите јазици, преферирам да го живеам животот со полна пареа, без разлика како би изгледало тоа од страна, малку за промена и мене да не ми биде гајле. And I'm feelin' good.
    Или е до виното, или навистина не е се изгубено. Мисла на денот - морам да си ги снижам критериумите, или да ги повлечам конците, да ја фатам мотиката кај некои ниви. Од чиста мира.
    Убави луѓе за убав ден. Колективни настани, ама сакам нешто поголемо. Не мора ни да кажам, знам дека ќе го добијам. Се е игра, а јас сум секогаш главниот карактер.

На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Aries9

Aries9 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    43
    СДК дека мнооогу мразам "актери" луѓе што глумат пијанство,некои разни глупости...Се напила една чашка узо и готово.Одма ја фатило само што се напила она е пијана.Лооми чашее! Ма иди у к*рац,не,стварно НЕ се приметува дека глумиш. :fubar: Ќе направи нешто,абе знаеш потфатена сум,се заебаав,се срами пред луѓе.Остај што се срами самата себе,него и сите што сме со неа.Па имај малце памет,седи и не замарај се што мрда и не мрда :swear:

6. biggirlsdontcry

biggirlsdontcry Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    163
    Омг молим вас,отворете на јутуб евровизиската песна на Калиопи црно и бело и читајте надоле коментари.Абе ова грциве не се нормални,под ВИДЕОТО пишувале дека нема да бидеме членка на европска унија,дека треба да го смениме името бла бла...Добро бе па ГЛУП ГРК коментирај ја песната а не сади политика насекаде! :fubar: Музиката е таа што не спојува а овие очи ќе си ископаат бре :swear: :fubar: :x

7. stylishh

stylishh Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    619
    :hai: сдк,дека немав некое време напишано нешто,ке го отворев форумчево ,и така стоеше,ах тие обврски.
    утрово конечно се опуштив читаќи форумџифчиња и пиејќи кафе, :coffee: :* ,убаво е чувството ,
    поздравче :!: до сите феминки

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  8. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Го знаете чувството кога сте смирена и сталожена во ПМС?
    Ни јас.

На cigarce и karak им се допаѓа ова.
  9. Johny

Johny Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    614
    Не е лошо да се знае и да се биде искрен, и да се признае дека мажите ги прават најголемите проблеми во овој свет:

''Women make up 51% of the world’s population but 70% of the world’s poor. We perform 66% of the world’s work, produce 50% of the food, but earn 10% of the income and own less than 1% of the world’s property.''

Извор:
    http://www.womenoccupy.org/2012/02/inte ... to-action/

10. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Се чувствувам како мало жолто пиле кои заедно со овие болки во стомакот има потреба од гушкање, така да си се галам со некоја квачка или некој петел, се до моментот кога квачката ќе нема потреба да исквачи ново јајце и да ме остави на милост и немилост на петелот,ква ква..

Кога имам добиено се чувствувам како Исус кој го мачеле на крстот,секоја голтка од кафето заедно со секој дим од цигарата мене ми предизвикува хистеричен напад за интимни моменти со ладната WC шоља.

Го гледам брат ми како спие и добивам инспирација да му ги искубам тоа влакната од раката,скоро 10 сантиметри му се долги таман за да го поминам со машината за косење трева.
    Абе право да ви кажам него му е гајле бре,тоа косата абе ептен му е мрсна,ама кога јас би си го дозволила тоа бре ? Добивам идеја дека ќе го убијам на спиење еј

Што да се прави денес :devil:
    Кој сака да го измачувам јас? Кој сака да му крекам над глава нека ми дојде одма овде, многу ќе го мачам,ќе му кажам ајде пресоблечи ме,ајде измиј ме (заби лице) ќе му кажам пеј ми,запали ми цигара,измасирај ми ги нозете,лакирај ми ги ноктите,чешкај ме,измиј ми ја косата,испеглај ми ја..абе оди во пуста гора бре..

Ако некој примети дека нешто не е во ред со мене,нека не ми кажува,нека дојде да ми ги изврши моите наредби,да се чувствувам како Грофица , гра гра (така мислам дека прасето прави) море што ми е гајле .
    Аа да ! Ќе ја видам и Калиопи вечер на Мтв 1,да не помисли некој дека ќе одам во Баку? Па да да,требаше ама си викам оди Калиопи без мене,мене досадно ќе ми биде.
    Дружино се извинувам,мене не ми е добро !

На marama и anabel-a им се допаѓа ова.
  11. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    ^ Дали ти штотуку ми ја опиша мојата моментална психичка и ментална состојба?! :nod:
    п,с Јас веќе најдов жртва за измачување денеска. Брат ми. Муахаххаха :devil:.

12. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Дојде и овој ден, 24 Мај. Колку сум среќна што ќе се спремам и ќе си бидам најубава на мој начин. Матурава ја чекаш 4 години за да бидеш уникатна од сите други, за да се веселиш и да немаш гајле, но на крај памет не ти текнува дека повеќе нема да седиш со другарите и другарките во училница и нема повеќе да биде се исто како порано се додека не станеш утрото и сфатиш дека нема повеќе школо. Ќе ми фалите сите од мој клас, дури можам слободно да кажам дека ќе ми фалат и некои професори.
    На сите матуранти ви посакувам да бидете успешни понатака во животот.

На Lepaaa, Doozy, Sara123 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Ајде нека ни е среќен празникот на македонските просветители!
    За многу години! :)

На Elennaa, Sara123, Divinebutterfly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Нека ни е за многу години празников и на мене славата Спасовден :wasntme: .
    Пред 6 години почнавме да си ја славиме за мене и сфативме дека само виша сила и овој ден денешен ме спасија :) .
    Денеска полна ќе ни биде куќата, а богами и душата. :)

Па ајде и вас да ве почастам со колач, винце и некое мезе :lol: .

На kate21, DeepBlue, fallenangel и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Добро утро,Феминки !
    Всушност,за кого како.За некого е Добар Ден-ама за мене е Добро Утро.
    Само што станав,сеуште сум во омилените зелени пижами.
    Косава ми е разбушавена а очите ми се потечени од спиење.
    Вчера бев многу изморена и решив да си легнам во 23 часот.
    Станувам дури сега.Сум спиела 13 часа. Секој ден се жалам бидејќи не сум наспана,и имам подочници до колена-ама денес се ми е измешано-и денот ми е скратен поради многу спиење. :hai:
    П.с.- Среќен Празник.

16. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Добар ден-нека биде убав ден.
    Сдк дека кога минатото ке ви тропне на врата силно треснете ја и не ја пуштајте.
    Всушност и нема потреба да пишувам околу тоа.Не ни заслужува внимание од мене.
    Сдк дека денес сум решена денот да го поминам со моите пријатели.
    Одамна се немаме соберено асално.
    Се надевам дека планот добро ке испадне.
    Потребен ми е таков ден,да се насмееме сите од срце,како што доликува. :)

На Divinebutterfly, Libera и anabel-a им се допаѓа ова.
  17. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Понекогаш се прашувам, што аура ќе имав какви луѓе привлекувам?! :^)

Минатата недела или кога беше, тип директива пред мене, театрално во кафана раскинуваше со цурата.
    Денес доживеав 80годишна баба театрално и прилично гласно да и објаснува пред мене на својата, другарчица, френдица, познаничка, не знам, во шмизл стил
    „ама види, јас сум ти вдовица со години, мене ми треба секс, разбираш? Нема да се е*авам тука, љубов и не знам што, тоа не постои, постои само секс! А со овој Русинов сексот беше лудница. И сега да идам таму или што да правам? Ќе го барам бе шо!“

:o :rofl:

Многу е глупаво кога ќе ги изгубиш слушалките, од токму овие причини. Што би рекла Ума во Pulp Fiction, a liiittle bit more information than I needed to know but... :D

И не за друго, вџашено ја гледав, нормално дека визуелизирав! како поинаку (за жал) и се исплашив. И јас ли ќе бидам ваква на 80 бре?! Ќе разглабам на глас оргазми со другарките додека, што знам, играм Бинго да речеме? Можеби до тогаш ќе се врати во мода :D
    Бин-го! и тука и се вртиш у шешир со кој за малку ќе си и го збрцала окото на другарка ти, и додаваш
    И така ти викам, оној старион едвај му се ....али затоа рака како му се тресе не знаеш!
    И другарка ти се дере
    Што викаааааш? Ништо не те слушнав? :D

Сеуште вџашено гледам и делувам ко да сум настанала од лемур а не обичен мајмун. И се мислам. Дај да здрмам уште едно турско, пред да ме спопадне уште некоја луда особа во текот на денов.

Туку, да запеевме? :)

http://www.youtube.com/watch?v=1To_P7kwsds

На bittersweet, Strumfeta93, CIA и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Adelcheto

Adelcheto Активен член

Се зачлени на:
    23 мај 2012
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    3
    SDK ima li lek protiv mrzlivost? Me fatila ne me pusta pusta mrza

19. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1.721
    Допаѓања:
    10.247
    цело е кога има се!

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    ми цркна тестатурата, ја стискам Ентер она А ми пише :@ и така сум слаба со парички па уште и тестатура да купувам :envy:

Туку ептен ми е мило кога ќе видам некој кои многу се сакаат
    срцките и покр
    ај сите проблеми останаа заедно издржаа еден без друг 1 годинасеа повторно се заедно
    ах брее кога ги гледам посакувам и јас така да имам некој до мене и да ме сака
    ама онака со цело срце без ништо да бара зазврат

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.