Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Стискајте ми палци, држете ми среќа. Денес е тежок ден за мене :(

На Miss.Ricci и zhap4e им се допаѓа ова.
  2. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    "Галебот Џонатан Ливингстон откри дека здодевноста, стравот и гневот се главните причини поради кои галебот живее кратко....."(Р.Бах)

Што е животот без адреналин, без страст...
    Ако те совлада стравот од неуспех, стравот од промени - готов си, умираш пред смртта...

На Serafima, Juicy03, mims-89 и 11 други им се допаѓа ова.
  3. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Моментот кога ќе си ја слушнеш омилената детска евровизиска песна.... Лелеее :inlove: одамна помина, а Денес во право си бил најсладок е роденденскиот бакнеж.http://www.youtube.com/watch?v=S8iCgDDj45I Сношти добро ни дојде частењето коктелчиња. Кафе Папаз најуслужливи сте нема што :D само не ми требаше кафето пред тоа до 5 и 30 не можев да спијам си учев македонски за Петре М. Андреевски... како да не те почитувам кога толку прекрасно ја опишуваш љубовта бе човеку, стварно секоја чест...
    Денес не знам што ќе правам најверојатно ќе спијам пола ден зошто личам на зомби некое :drunk:

На ana-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Wild-GirL

Wild-GirL Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    1.266
    Допаѓања:
    1.258
    ВИ БЛАГОДАРАМ на сите за прекрасните честитки! :* :hug:
    И...еве, скромно да ве почестам нешто, сите Феминки! :P

На Butterfly15 и starbucks им се допаѓа ова.
  5. the-dark-angel

the-dark-angel Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    38
    ау ау ау ау ајде петокче расположи ме...раздрмај ме малце и шепни му да ме носи надвор негде вечер
    :*

6. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478

Имајте убав викенд :hug:

7. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Црно и бело е сеееееееее....

8. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Не лажи Кими :D Вечер пак ќе речиш Аргета или некое чоколадо :D
    Ама не се секирај,не си сама :D

Ричи бе ме изнасмеа :rofl: Се созеде? Нека се навикнуваат на глетката :D

А јас? Уште дремам по пижами(секако сум home alone),кафето го испив и редно е книгата да ја фатам :D И да се облечам :D

Туку и мене ме нервираат глупи и некултурни фрази да ги слушам,т.е. читам на секое! И ако го кажиш тоа на Вили и демек многу паметно нешто си кажал |( Остајте го него,ко е тој таков,ко демек сите треба ко него да се...Тоа шо е реален убаво,ама фразите му се од прости попрости...Таман за на телевизија,да,за да учи младината шо да кажи...Боже,Боже...

Ај чао засега :hai:

На k.i.m и Miss.Ricci им се допаѓа ова.
  9. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021

There can be only ONE :!:

На ViktorijaMari и N.Kety им се допаѓа ова.
  10. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Како беше она со мачката, кога не е тука?
    Не знам како, битно знам дека ШЕФОТ кога не е тука, го зимаш точакот на колешката и возиш низ ходник.

Се молам снимките од безбедносните камери да се избришат што побрзо без никој да ги прегледа затоа што такво слупување у стакло ќе направев плус ќе згазев колега. Е тоа не знам како би го објаснила.
    Летав низ ходник со две дигнати нозе у вис, и едната чевла ми летна некаде, ко кретенче! :D

Casual Friday. Него. Се напукав со ендорфинче, за бадијала. Ова точак возење да ти било супер ствар.
    Зошто не сум возела со години, да ме праша некој?!

На bittersweet, Peppermint, zhap4e и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.259
    Допаѓања:
    43.832
    Кратко и радосно! Издадена е Антологијата на современа македонска поезија и мене ме има окезена на насловната корица! Хихихи! Зелка сум, но среќна сум! :$ :) :) :)
    На 31ви ќе има читање, шиш миш муабети, вино и претставување на сите поети. Гордост! За сите што се пријавија и ги избраа. Млади, надежни, верни на својот креативен одглас. Браво!

Вчера си направивме скара шема, не’ прсна дожд, врткавме плескавичиња и си хухавме со кромиди. Спиев како да ми е последна ноќ на земјава. Крцкам под лакти, вијугиве ми праат хистерично шарено кога гледам во екран. Имам авантура за менување смени како социјалистички работник или рудар. Дај боже да може!

Се радувам многу! Ко кузнае што да е! Ма да еден колега ми рече - леле Ана, сега ќе паѓаат студенти испити на твоите метафори. А ја позеленев, поцрвенев, веќе се ујдисав.
    Кино и грицки и хаштаг цицки. Калиопи добро не’ претстави, признавам, се поднаежив малкуцка.
    Руската и кифличките ги смафтав за 4 минути. Кратки реченици за долги подвизи. Деде е добар, мама отишла и му однела алва. Сестра ми донесе сто кила беровско младо компирче, и ќе го печеме ем јадеме со сласт. Тато се будалее и си купил All Stars патики, гордо го јава точакот и ми се занесува дека ќе сади зарзавати на балкон. Побудалев. Халапењо пиперчиња и шери домати директ од балкон во кујна. Џејми Оливер ми е трет братучед, онака. Си плампотам со колешка ми од другата страна на канцеларија, ми вика - дај ми улошка, благо и еден чекан ко на Тор да убијам едно шееспетсто будали што ме нервираат! Ете така, со ПМС се дружиме дур дождов не се реши да р’сне и да ни го отвори индиго окото на чело па да фрчат Аналгини и Кафетини ко бомбони.

Абе ме има во историја на македонска поезија више, лелеееј.
    Можам да се радувам, прописно!
    Компаративна книжевност сепак значи Многу.
    Фала ти животе.

На Neytiri, innablood, lunicka и 34 други им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.307
    Допаѓања:
    158.267
    Да не си зборам пред рака,ама ќе има частењееееееее...
    Колку сум само збунета еј!
    Јадам кроасан со чоколадо и кокос,оргазмирам,се осеќам онака уморно, животов си игра монополи со мене и си викам кој ти курац Лилит,што уопште сакаш?!
    БИНГО!
    Под една врба,јас и он,диплиме сметки, фини,згодни, со све по третип средено,идеални еден за друг! А јоооој! Цело време сакав,а сега не знам што курац да правам со него?! Јас сум ко мачка кога ќе улови глувче! Она уствари не го лови за ручек,го лови за да си игра...
    Добро луѓе да ве прашам,као треба да се понашаш коа ќе ти се остварат три големи сонови од еднаш?!
    Од ноќва се плашам дека нема да имам за што да сонувам пред да сонувам... Ќе ми нема смисла...
    Задача за викендов,поставување на нови соништа! Онака,ќе го викнам Грујо да ми сече лента и за стариве и за новиве. Штрап,штрап,бац,бац,протоколарно ќе се средиме!
    Шок!
    Шала на страна,убаво ми е на душата што истрајно заслужив почит во едни дрски очи со искрено извинување и признавање. Би рекла човек.

Наредната недела ова време,ве частам мафини и стриптизер! Петок...

На Neytiri, Marilyn-Monroe, JuLleE и 24 други им се допаѓа ова.
  13. Alegriaa

Alegriaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    260
    Честито! И ако зборуваме искрено навистина пишуваш убави песни. Уште еднаш ЧЕСТИТО!! :*

На Shelea му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    ...сите примарни потреби ми се повеќе од задоволени, од скала од 1 до 10 имам чиста 9,5 и она 0,5 е само како стимул дека и натаму се може повеќе, таква сум, има нешто компетитивно во мене, дури и сама со себе се натпреварувам често, онака поради кондиција... Ама, застанувам и она што ме милува, да, како со пердувче, ама без скокотлив ефект, туку онака, фино налегнувачки, кога како маченце се виткаш под допирот на текстурата е многу повеќе од базично нагонска сатисфакција... Пред да доаѓа ме прашуваше што сакам да јадам, бев категорична дека немам посебни барања, ама потоа му реков дека се предомислив и сакам духовна храна, во неограничени количини, да ми ги стимулира невроните и да, го исполни тоа совршено, а јас се восхитувам на маж кој знае да си го одржи зборот, всушност само таков и е достоен да биде репрезент на полот...

И покрај совршената телесна хармонија, мене ме грее уште сликата на мојата малечка дланка со тенки прстиња (со убавиот лак во два слоја за кој говорев :lol: ) во неговата долга, фино извајана дланка со аристократски тен, му дозволив да ме води за раче низ нашите патешествија во 2-те ноќи и 3-те дена. Не со испреплетни прсти, онака ни се кликнаа дланките и погледите и тоа е повредно од сите повеќекратни оргазми кои ќе ги имам до крајот на животот...

И од сите пици, увијачи, бла бла во модерни и скапи ентериери мене ми е најдраг доручекот варени охридски ѓевречиња со зденки, на клупа, покрај езеро... Имавме 3 ѓевречиња, а јас сум малтене половина од него и ми рече ќе јадеме по 1 и половина и од 4 чоколадца сакаше да ги дели по 2, мислам јас му дадов 2 ѓевречиња и 3 чоколадца со инсистирање, но се понуди и ако некој ми се смее на калкулацииве, нема поим колку се всушност ретки мажи спремни да ти дадат доброволно подеднаков дел храна и пијалок... Бидејќи скоро сите се како Џои, мислам дека се сеќавате за што зборувам...

Чувствувам дека се менувам некако, некои долго потиснувани нешта добиваат нови облици или како да се тргаат дебелите слоеви прашина од нив, на крајот на краиштата, нема поголема среќа од нечиј поглед врз себе, во кој со својата блага опиеност (од што се‘ не си во целост сосема сигурна, ама и не е есенцијално) наоѓаш мир и знаеш дека 50-те километри се само бројка, а чувството на припадност изгледа толку природно. Дури ме плаши толкава количина ненадејна среќа. И ќе почнам да ставам камчиња и во папучи :D .

На innablood, Marilyn-Monroe, JuLleE и 23 други им се допаѓа ова.
  15. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.469
    Допаѓања:
    91.843
    Кафе со поглед низ прозорец и мисли разбегани помеѓу минатото, сегашноста и иднината. Се држам со тенко конче во минатото, со Него, се навраќам на денот кој го поминавме заедно пред некој ден кога се трудеше вистински околу мене. Ги чувствувам случајните допири кои знам дека повеќе беа и намерни за да ме освои пак.
    И тука се појавува Тој со некое изнандно пораче дека мисли на мене или ми посакува добро утро, а јас како некоја хероина од некоја книга се двоумам помеѓу двајца. Добро и лошо, минато и сегашност, иако и со двајцата не знам што би сакала.
    Порано се будев со помислата на него, го фаќав мобилниот и му ѕвонев. А сега во мислите ми е тој, се будам и отварам лап-топ да видам што ми пишал.
    Кончево некако многу силно, тешко се кине, а можеби и од годините е. Долго време не спојува.

Денес ќе заборавам на Него, ќе исклучам телефон и ќе се посветам на сегашноста.
    Денес ќе бидеме јас и Тој.

На Adi888, srcekrsacka, bittersweet и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Секогаш кога сакаш нешто да се случи, не се случува, а кога нешто не сакаш да се случи, токму тоа се случува, ко за инает |( |(

На ozbilnazena, Hopeful, karak и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.302
    Допаѓања:
    8.715
    Топло ми дојде на душичкава кога ве читам дека ви се исполнуваат соништата. :hug:

Јас си го шмркам кафето во шољата со размер од половина литар, ме чека парче торта на масата и викенд што мириса на алкохол.
    Го хранам хрчакот и ми прави некои вакви фацички, па како да не се стопиш?

Кога ќе подзамижам малце и мене работите ми врват по некој план, до душа со поголема доза на спонтаност. Се лишив од луксузот да се враќам дома месецов, колку и да ми недостига.
    Пред некое време зборев дека ова не е my happy place, сега се трудам да го претворам во такво. И добро ми оди.

Згответе си убав ручек или вечера, гушнете го она вашето, јас засега со хрчакот сум повеќе од задоволна и предадете се на викендот со сето свое битие :)

На 1209, JoxyTheFreak, bittersweet и 3 други им се допаѓа ова.
  18. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Се просветлив денес!

Дознав дека во моментов не сме баш најпожелни со дечко ми за кредит во банка. Не сме биле венчани! Не знам само каква сигурност дава тоа парче хартија на банката, кога мене лично не ми дава.... :^)

Ако не да си го пишам ко братучед од мушка тетка од 20-то колено :bandit: :smoke:

19. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    И да, точно е. На крај победува доброто...
    Се памтат само добрите работи...
    Среќна сум, па дури и на дождов му се радувам...
    :)

п.с. Среќен ден на младоста :)
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rgjSNUg492M

На Shelea, Miss.Ricci, teddybear и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Шпагети со многу сирење и кечап, јако горко турско кафе и 450 страни Јавна администрација.
    Надвор дождот ѕвони во олуците и ми шепоти „Ајде Најубава, време е за учење“, што ми е фино вака, по фино и неможеше, не ми се излегува од дома па ќе си учам. Еден предмет поминав, устанува уште еден за викендов, па од понеделник ќе повторувам.

Мајов е на моја страна, намерно е ваков, лигав, тмурен и ладен за да можам на раат да учам, а не да ми се ствара носталгија по мајските прошетки, непланирани пикници и тако то, она што се прави на сонце.
    Веројатно ќе ме убиете ако посакам дождов да потрае до 18 Јуни, ама што ме брига мене така ми одговара, животот 101 ми покажал дека боље е да бидеш егоистичен и себичен, па решив таква и да бидам.
    И наместо да паѓам во депресии и жалам за сонце, јас ќе го заебам, зошто положен испит ме радува многу поише од 3 сончеви денови, не за друго туку затоа што со секој положен испит сум поблиску до целта-во Септември да дипломирам.

Прееска пишав
    не заради Калиопи, туку зашто се е црно или бело, има милион други бои, ама ретко кога ги чувствуваме.

Ве поздравувам со една лесна, омилена песна http://www.youtube.com/watch?v=iorkf-8tjP4

И ви порачувам

Поздрав, и се најубаво...

Прикачени фајлови:

На Marilyn-Monroe, blond, anneyy и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.