Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Има ли нешто помило и почисто од дете?
    Сакам пак да сум си мала, да немам проблеми, да си играм со барбики, да гледам Во светот на бајките и да пуштаме хартиени бродчиња со сестра ми во езерцето во парк.

На kravce, teddybear, Serafima и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Уште ден два и идум за Италија :D
    Ви ветувам дека ке ви пратам разгледници.
    Бидете добри,убави и насмеани.
    <3

На teddybear, Divinebutterfly, Cacy и 2 други им се допаѓа ова.
  3. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Психоделична недела.
    Психоделичен нарцисоиден јас.
    Психоделичен ритам кој ми зуи во главата.
    http://www.youtube.com/watch?v=CauU05VKCPw

Досаден ден.
    Го чекам брат ми. Сакам да му ги истресам цревцата од гушкање. :)

4. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    СДК интересно е да се дебатира за нешто, страшно интересно.Меѓутоа, не можам да ги разберам луѓето, сега ем сакаат да дебатираат, ем не сакаат, а сметаат во себе си дека можат да дебатираат, тогаш зошто не се впуштат во некоја дебата, ако веќе се толку сигурни дека можат? И зошто не ги побијат размислувањата на другите со аргументи? Наместо да се мислат, нека дебатираат, чим се сигурни, тоа не е забрането во светов.Барем во денешно време човек се може да си каже, не било како порано, ќути, трај да не настрадаш.Кога човек е отворен спрема проблемите и општо во животот, полесно се средуваат работите.

Ако одиш, убаво да си поминеш :hug: и прати нешто оттаму навака :D :wasntme: :$

На Pelikuna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Зошто секогаш забранетото е најслатко ?? :wasntme:

На baguf4e и Gordana10 им се допаѓа ова.
  6. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    А сада молим вас погледајте ову слику. И у последен момент ми кажувате дека утре ќе правиме тест за уште милиони вакви шеми? |( Гуд џаб, гуд џаб, еве кој ќе учи на ламба. |(

Прикачени фајлови:

• fdlskj.JPG
      fdlskj.JPG
      Големина на фајлот:
      32,5 KB
      Прегледи:
      201
  7. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    гледајки ја вчерашната евровизија, ми текна да видам која година и каде настапуваа Тамара, Врцак и Адријан-малку прогуглав, и дознав дека тоа беше далечната 2008(исто ко вчера да беше) а за врчак не знаев кога и каде е роден-17 ноември,во Струмица
    без навреда , ама има ли некој што е роден во Скопје, па почнал да пее :wasntme:
    а тука ке глуми некое фраериште :lol:

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272
    На Bright и si.exs им се допаѓа ова.
  9. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    После една недела бркање низ кревет денес конечно ја фатив, мислам добро ќе беше ако не ми избегаше ама ајде више срече тети пуууут. Инаку болвата ја бркам, ми иде косата да си ја искорнам колку само ме нервира а и рендешо ме направи, и бараше бараше на цицка*а ме збоде, мамцу и јаречу!!!

10. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.149
    Кој идиот од новинар е овој грков |( , гркланот ќе му го пресечам :devil:Какво е тоа однесување ,му доликува ли на еден новинар така да се однесува спрема една пред се дама и музичка ѕвезда ,него ли му преостана да дели правда во политика |( ,зарем не беше Евровизија настан каде државите се обединуваа преку музика :^) Не не понижија нас туку себе си и својата држава ,глупаци едни ,па толку јасно да се манифестира национална омраза .
    Каде сега дипломатите на Еу да излезат и да го критикуваат овој настан или ќе си подзамижат.Ако ме прашувате мене ние Македонците не сакам да бидеме дел од тие што не не почитуваат ,постојано зборуваат за човекови права и правда ,за темелни вредности на унијата и принципи ама совршено напишани на хартија кои не се применуваат .Може имаат добра и стабилна економија и добар развој ама достоинство никакво .Гледаат колкава неправда ни се нанесува и секој нормален кој го разбира меѓународното право знае дека никој неможе да ни го промени уставното име ,со тоа се негира државниот суверенитет и интегритет на една држава .Ако ние не ги исполнуваме нивните критериуми за влез во унијата оние другине држави ги исполнуваат??? како да не :fubar: ...не е лоша идеата да се вмешам во политика :emo:

На ana.ubavkata, Pelikuna и Gordana10 им се допаѓа ова.
  11. cherry91

cherry91 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2011
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    33
    се заљубив ааа абе од ум не ми излегува молдавецот ах Пашааа Парфени, знам досадна сум :) :D

12. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    822
    :^) А што е важно каде е роден некој? Тие кои се рагаат во Скопје да не се родени со рогови? :?:
    СДК да го потсетам дедо Боже дека ние не сме Лондон! Доста е со овие дождовите! :(

На fallenangel му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    А недела може да изгледа многу боље кога ке се опуштиш со топла бања,со туш вперен право во клиторисс.Кое уживање беше.. ]:)

Прикачени фајлови:

На srcekrsacka и CIA им се допаѓа ова.
  14. si.exs

si.exs Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    140
    И повторно од почеток.
    Нова надеж на повидок.
    Иако знам дека се е залудно со ваквите случаеви.
    Или пак можеби е тоа така зашто не верувам дека некој би сакал сериозна врска со мене (мислам на некој кој многумина би го посакале ). :)
    Како и да е надежта последна умира,а јас...се надевам дека тој не е како и сите други машки кои што сум ги запознала до сега. :)

15. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.073
    СДК ... атмосфера фина и на ниво, нахрането стомаче, нахранета душа, испразнети муабети со блиски луѓе ... Сега надвор на балкон ... мир има повеќе отколку внатре, музика во позадина и мислите малку прибрани. Нервозата под контрола сега за сега ... Добра приквечерина, облаците полека отвараат пат на синилото ... Се надевам дека вака добро ќе биде до крај на денот.
    Вас не знам ама песнава ме дига и ми отвара хоризонт ...

http://www.youtube.com/watch?v=t5qURKt4 ... re=related

На рипит ми е ... додека не ми здосади ...

Бидете ми еуфорични ;)

На Strumfeta93, Divinebutterfly, marama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Мило ми е кога ми кажуваат свои проблеми и бараат совет. Ми веруваат, знам. Но, малку сум себична што не сакам постојано да ми зборува за нејзините проблеми со бившиот, зашто уморна сум и јас веќе да слушам туѓи проблеми. И’ давам совети, не ги слуша, а после пак ми се жале. Па, не можам јас секој ден по цел ден да слушам што и’ пишувал бившиот и како сака да и’ го уништи животот. Јас сум среќна и мене ми е убаво, а ме депримираат ваквите муабети. Не знам како да кажам дека ми е преку глава веќе од туѓо кукање. Знам, себична сум. Мислам на себе, а кој друг мисле на мене?

На kravce, IndieGirl и L-enna им се допаѓа ова.
  17. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Moрам да споделам нешто, мајка ми сега ми кажа
    Во комшии имаме една бабичка на некои 75 години,живее сама,никогаш не се омажила
    Арно ама имала една многу голема љубов кој подоца се оженил со друга
    И замислете до ден денес секој ден,излегува од дома кога и тој излегува (всушност тој живее на другата улица) оди на истите места само да се сретне со него
    на мајка ми и рекла "Ако послабо ме служат нозете ,ама полека стигнувам,само да го видам,еден ден успевам да се сретнам со него очи во очи,а друг ден се случува јас да одам од едната страна а тој од другата"
    Јас останав ваква :o

На kate21, sweet-cherry, Bright и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.042
    Допаѓања:
    81.397
    Горко кафе и кисела вода против мамурлак.
    Ма не бе, не сум јас за пиење, дефинитивно. :D Не знам да пијам жестоки пијалоци, па како капак на сето тоа и ќе ме зеза мали. :tmi:
    Уште да си запеев - После две-три виски, сите сте ми блиски!- или - Дај још један коњак, па да ти доџем на конак- ако всушност имаше ваква. :rofl: :worried:
    И официјално му откажувам љубов на дождов и влажното време, ПРИбидејќи мојата коса сносува трајни последници од истиве, дури ми е страв да ги отворам сликите од синоќа, да не случајно не си ја познаам фризурата. :D Абе ај, не е можно, богами и треба веќе да си носам нешто против уплав, чисто за да си останам при себе кога се гледам во огледало после излегување. Потенцирам, само при вакви екстремни случаеви, кога едноставно сум приморана да ја збрцам штиклата во баричка, инаку далеку од тоа дека секој викенд глумам бостанско плашило, да не случајно си помислите. :$ :rofl:

19. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Сега сум токму овака...депресивна,плачлива...
    А ни самата незнам зошто бидејќи премногу причини се собрани...
    Се плашам од непознатото,се плашам да не му раскинам бидејќи немам веќе нерви да трпам се,се плашам да не направам некоја глупост,да не не успеам...се плашам од се а всушност незнам од што...
    Овој период навистина најдепресивен...

20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.308
    Допаѓања:
    158.269
    http://www.youtube.com/watch?v=HP6pMGOF ... re=related

Секогаш се има време на татковите приказни од неговото детство со посебен жар...Со деталните описи на куќичката во која прабаба ми му печела лепче и му сушела овошје,му ги греела премрзнатите стапала,а тој бил многу,многу мал.Визуелизираш како изгледа тој опасен гром во долот додека овчарите ги тераат овците,додека аргатите ги фрлаат мотиките и бегаат...како мириса на повчерка.А потоа веќе и навистина седнуваш на креветот на кој спиел спокојно и си викаш,овде некаде ми е коренчето,душата,овде некаде ќе да ми е спокојот. Сандаците со мираз уште и стојат каде што биле оставени.Правлив мирис,толку празно,што дури ни стаорци не живеат... Тажни и тешки, болни,влечкани од далеку. Ми се насолзуваат очите при замислата на дечињата со стапче кое на сонцето гледале колку е часот, на багремот на кој ме нишале кога сум била мала,а не се сеќавам.
    Тогаш ќе заврне,а ти стоиш на ридинката и се чувствуваш како новороденче,неважно што си мокар до гола кожа,ти доаѓа да се исплачеш,исплачеш од срце... Ќе замириса на трева смрдливка,за мене необјасниво зошто е смрдливка,кога мене ми мириса прекрасно и носталгично како кога со велосипеди како мали бегавме од дождот,а ние сме отшле по споредниот,земјен пат,дури во другата населба... Дрско се вовлекува низ ноздрите,опива. Во долината по некоја дива лаванда во која сакам да се вгнездам по слободен пад и да ги гледам мачно тешките,темни облачишта,додека врне. Да се обојам во виолетово и темно сино,па да пропаднам во сон...
    Викаат од дожд расте коса... ех до утре саааамо ако не ми порасне.
    Од другата страна,селски гробишта и веќе ведар запад... прикладно на суштина на животот...
    Јасно ми е дека не е нужно да си блескаво среќен и кога мозаикот добива форма и смисла...
    Учам за грешките кои допрва ќе се повторуваат небројани пати... Собирам ум за да соберам храброст, поправам пукнатини во темелот,а паралелно градам нагоре...
    Мириса на живот...без компромиси. Со или без него,мора да се случива и ќе се случува. За секоја алфа мора да има и бета...ние сме исти...голи и често понижени самите од себе. Борби со ветерници, меѓусебен гњавеж и давеж. Малку причини за да сакаш,но сакаш...
    И не знам кој ме натера да го однесам таму каде што ми почнала душата...образ до образ дур сме мокри, празни и ладни,тензичност и глад за зборови за кои не е ни време,ни место,можеби само со тивки потези на соблечена облека ќе ја дадеше најпростата слика,но ништо не ќе реши,а и почитта силно останува вкоренета...молкум дома...драматична тишина,со шум на автопат. Совршено ни е јасно дека не сум(сме) скован(и)а за едноставна среќа...

Градивото повторено. Никогаш нема да постанам девојка, жена, која ќе биде зависна од СТОПАН во вистинска смисла на зборот. Чуму ми титула на хартија кога титулата личност и интегритет ти се во целост непознати?! Никогаш нема да постанам девојка, жена која умее само да се лигави на својот алфа мажјак,таква по дефиниција,се омажила мома да не седи дома...Никогаш нема да дозволам маж да ме издржува! Ах да...и знам да перам,готвам,чистам (и многу други способности кои одат со доплата :wasntme: ) и не се срамам од истото,зошто спротивното не се ни свесни колку покажува дека се неспособни лигаветинки...

На HardSex, bittersweet и Theodora им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.