Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.666
    Допаѓања:
    202.243
    Ако не грешам, furnished flat значи опремен стан. Ама за некого очигледно тоа значи станот да има кревет и плакар во спалната. И толку. Ако бевме сами, доста ќе ни беше, ама со дете... уф...
    И ајде списоци, листи, планови, виртуелно уредување на новиот дом... се надевам дека мојата друга (да не речам посилна) половина ќе успее да ги исполни моите замисли во мое отсуство. Ама не се сомневам во него, знам дека ќе успее.
    Сега следува максимално и квалитетно искористување на заедничкото време ^_^

На bittersweet, Noemi, teddybear и 5 други им се допаѓа ова.
  2. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Зошто е сончево.... нека поврне уште малку сакам дожд ем поубава атмосфера за учење за матура ем поромантично ќе се чувствувам. Ајде нека помине јуни и нека дојде јули да си одам на одмор малце да си поуживам, да ги наполнам батериите за на факултет :lol:
    Поголем дел од денот планирам да го поминам во учење, ајде јас при крај сум некој уште нема почнато.
    Денот е убав воопшто не е за учење ама мора ... :|

3. Cataleya

Cataleya Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    621
  4. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.259
    Допаѓања:
    43.837
    Не отидов на Заз, и ме боли газ!

Картата уште кога си го видов распоредот - ајмо старо купујем. Ми е криво два грама. Само два. Ко двата хита што и ги знам. И сеа, тоа е. Се тешам дека немав ни со кого да отидам.
    Ама кој бил - нека сподели утисак. :wasntme:
    Дјуран Дјуран ми се помили. Во јули ќе денсаме. Само со тоа се оптоварувам, ко некој пубертетлиски крокодил. Утрово ми е во боја на ванила. И кафето мириса така. Си ги берам пљачките и се спремам за неколку дена ноџиња и рачиња во вис. Охрида града земи ме! Грција отпадна, а рафтингот е откажан. Но, ок. Ќе бегаме од часови со мачорот и ќе одиме на Пикасо. После тоа, му спремам паста со школки. Вино на балкон и мерак песна за ушиња.
    Во четврток, ќе се дотерам и ќе си ја претставам творечката радост. Во хотел Белви ќе бидеме сите поети и прозаисти, наши професори и почитувачи на книжевноста. Многу ме радува овој ветер. Нов, млад, свеж и полетен. Да донесе убаво време. Да смени анемија по креативните ходници. Сме заслужиле и ете, ќе биде од нас отпечаток во поновата историја. Си се гордеам, диво, ко којзнае што е. Ама ми значи. Тие години на факултет, извалкани ракави од мастилаво пенкало, праќани творби, пишани редови... Вродија со плод.
    Официјалниот линк и по весници - http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?I ... 2B69D3FFCC

Да е за убаво денов! :*

На Hopeful и MissSpark им се допаѓа ова.
  5. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.073
    СДК ... се под оправи времево, м? Се под оправив и јас ... не знам за вас :)

Верувам во ова дека многу луѓе, случки, ситуации, односи, проблеми и сл. не се случајни со причина се во нашиот живот. Само што кај мене, со сложени и превртливи причини. На кои крај не им се гледа.

И што кажав уствари? :^) Подобро јас повеќе да ве читкам него да пишувам, зашто не ми оди периодов пишаниот збор ... се нема инспирација.

На I.love.your.lips, Hopeful, Cataleya и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Ај добро утро... да да сега станувам седењето до 5 на фемина некако не ми се исплати сношти, морав да станам утрово за на лекар, и станав али.... се преместив на 5 минути во креветот на сестра ми....
    Туку се чувствувам мирно, некако од се кренав раце и реков што сака нека биде
    си реков дека има време за се... никаде не брзам
    СДК дека денес планирам да шетнам некаде, било каде, само да сум сама, да расчисам сама со себе, да видам што понатаму....

Ајде моми имајте убав ден

7. renne

renne Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    19
    СДК дека ми помина црна мачка и денот ми е целиот наопаку.. :(

8. B.Waldorf

B.Waldorf Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    33
    -не јадам луѓе знаеш..
    -ќе го имам тоа во предвид.
    озбилно?! ! :| сдк дека Скопје има некоја чудна сила, уништува се што е убаво. си дојдов и се се смени. пуф! ко да не ни било ништо никогаш.. и изгледа само мене тоа ми е чудно. оффффф. сум качила 2 кила. :(

ќе си пукнам за фармерките со знамето во њујоркер, 2500. еххххххххххх бре!

9. lelica

lelica Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    9
    Renne и мене ми помина вчера приквечер црно мачкиште и тоа ептен пред мене :D ,ама не ја рецнав мачката и си реков како не бе црна мачка = глупости, и навистина не ми тргна наопаку вечерта.Мислам дека се е до нашите мисли (КАКВИ ТИ СЕ МИСЛИТЕ ТАКОВ ТИ Е ЖИВОТОТ )ако мислиш негативно за нешто ,навистина ке се реализира.JUST THINK POZITIVE ;)

10. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    ех тебе два ама мене повеќе додека го читав прилогот за концертот ми дојде да плачам, мразам што пропуштам концерти кои премногу сакам да ги гледам... али јеби га тоа е животот некогаш има и побитни работи од еден концерт ... одлуки, одлуки целиот живот се врти околу нашите одлуки...

11. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Додека верувате во вакви глупости, ќе ви се дешаваат и лоши работи затоа што самите потсвесно си го правите тоа :) Црната мачка е потполно иста како и бела и шарена и секаква. Како луѓето што чуваат црни мачки дома се живи и здрави? Или ако не дај Боже нешто им се случи ради мачката е?
    Не ги обвинувајте животните ради вашите прости суеверија.

На Cataleya, anabel-a и manja666 им се допаѓа ова.
  12. kumalisa

kumalisa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    74
    Значи ова комшииве се стварно без осет!Кога реновираат кога праат нешто дома, како само они да се у зградава. Он си тера, ако е нервозен удри да се испразни. Удри комшијаа УДРИИИИИ пробуши го ѕидот да ти кажам едно :hai: Да баш од 10 саат најде да лупаш ко ненормален, мислев дома ќе ми влезеш... цело сабајле ДЕНГ ДЕНГ човек не може да спие...

13. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Ах што ми е убаво на душава ! Си чувствувам спокој,позитивна енергија, има ли нешто поубаво.
    Од утре најкасно почнувам да го усовршувам проектот за семинарот,едвај чекам да отидам,само морам да седнам малку да читнам нешто вака нема да можит.
    Таман додека да ми се олади кафето ќе го довршам овој пост со надеж дека до после ќе најдам неколку реченици да седнам да напишам нешто ко човек.

14. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Викендот го поминав во патување. Патувањата ми беа исполнети со исчекување, среќа, солзи, нервоза, иснемоштеност, па пак среќа, среќа и среќа. Наградата што ја добивме беше голем успех за нас, а прославувањето го поминавме супер. Вчера бев за Прилеп па ако има некои Прилепчани/ки кои присуствуваа на случувањата и на флеш мобот, да знаете и јас бев таму. :lol:
    Сега се што сакам е да помине оваа недела, но со убаво да помине. Ми останаа уште четири оценки да поправам се надевам дека и тоа ќе се реализира во скоро време. Така ми е кога се си оставам за крајот.
    Не ми се верува колку бргу мине времето. Се сеќавам како вчера да беше кога тргнав гимназија, а сега уште една година и се ќе заврши.. Толку колку што сакам, толку и не сакам да заврши се. Знам дека ќе ми недостигаат школските денови и ќе ми останат само убави спомени.

Него, јас сакав да кажам:

Прикачени фајлови:

• pravilo9.jpg
      pravilo9.jpg
      Големина на фајлот:
      45,6 KB
      Прегледи:
      353
    На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Се накркав пица,си се напив вино и сеа правец у кревет,ќе учам....па кога ќе станам ваЛда :wasntme:

16. Marley

Marley Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    1.130
  17. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.605
    СДК дека се нервирам, страшно се нервирам, од нервоза очиве ќе ми испаднат осеќам :o и мислам дека за половина час можно е да посакам некого да ликвидирам (јас и во моментов сакам, ама зависно од исходот можеби и ќе ја поштедам жртвата овој пат).
    Жалосно е какви неписмени и нетокму стигаат до толку високи позиции, не ми е жал што стигнале до таму, ама жал ми е што луѓето мораат да ги трпат.
    Ми треба одмор, од месец-два, да ги наполнам батериите и да ми поминат желбите за ликвидирање. ;) :doh:

18. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Прво, доколку продолжи вака временцево, ништо од чоколадниот тен на лето :)
    Нај лошо е што, да облечеш нешто по дебело-срамота е сепак Мај е, да облечеш нешто летно-не иде, ладно е. Е која е таа облека што се наоѓа измеѓу.... Мене лично не ми смета, додека сум дома, додека безделничам, но маката доаѓа кога треба да се спремаш да излезеш малку...
    И овие песниве, чуда прават. Колку значи може една песна да те врати години уназад и истовремено да те распарчи. 2008, мојата година! Сакам повторно да ја доживеам...

19. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Мислев изумрел родот наречен фраер што го измисли Тошо Малерот. Или пак дека воопшто не постои али сум се изварала.
    Знаете она бела кошуља, бела панталона, бела чарапа, бела ципела, и све да мава на бело.
    Дечково е доказ дека такви фраери сеуште постојат! :rofl:
    http://www.youtube.com/watch?v=vnEIJAyWMdM

Аутфитот ти е сон, пријателе! :hai:
    После ќе речеш, Драчевчанец од далеку не се познава, де опули го! :wasntme:
    Стајлинг а ла Марјан Стојановски.
    Природно си е природно. Драчевски образи.

Да се насмеам, оти животот ме мучи. :devil:

20. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Sometimes the wrong choices bring us to the right places !

На L-enna, Hopeful, anabel-a и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.