Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.070
    Допаѓања:
    12.082
    Понекогаш невиноста и срамежливоста на момчето мое ме опива и прави одново и одново да се заљубувам во него.
    Имено, ми се јавува цел претворен во прашалник и ме прашува- „Абе си пиела чај од јаболка и цинамон :?: Што е ова цинамон?“.
    Да бе, јаболко и цимет :) . А тој на тоа:
    -„Е јас поубав чај не сум пиел. Имам уште неколку кесички. Ќе ти чувам.“
    Срцка. Чај ќе ми чува. Знае како да ме насмее, макар на една секунда. Знае како да ме натера да го кренам погледот од книгата, затоа што знае дека ќе побудалам, макар на една секунда.
    А јас го сакам. И имам се така.

На Adi888, ViktorijaMari, Nevermore и 18 други им се допаѓа ова.
  2. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Отворив една тема...Незнам дали има таква...
    muzika/pesna-koja-ve-iritira-i-ne-mozete-da-ja-podnesuvate-t12546/

Абе Ади,ме изнасмеа :D Цепиш битолски :D
    Јас сум подобро,фала му на Господ! Претеруваме понекогаш ние жените со секирањето...
    Затоа не ми се нервирајте и имајте убав ден :*

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    604
    СДК убав ден денешниов, а? :)

4. CaperucitaRoja

CaperucitaRoja Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2011
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    320
    СДК во животот се’ е навика. Човек на се’ може да се навикне подеднакво, и на добро и на лошо...

5. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.306
    Допаѓања:
    8.727
    Мирисот на кроасан и на кафето што се лади ми се буткаат во ноздрите.
    Сончево утро, до душа веќе пладне, се истегнувам во креветот и паралелно умствено го подготвувам ранецот.
    Кратко бегство од градот, планина, мир и тишина. Не ми се разговара со никој, сакам тивка ноќ на тераса со чаша вино. Дома тишината ми е подценета, овде ја барам се почесто.
    Погледнувам назад и се прашувам кога помина толку време и кога толку многу се променив.
    Прво патување со воз овде, едвај чекам.
    Викенд, колку тоа добро звучи. Нека биде сончев :sun:

На marama, eli25 и starbucks им се допаѓа ова.
  6. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    Aаа чуството наутро кога се будиш со мирисот :wasntme: на природата, а околу тебе само среќни лица :) .. Поубаво нема! 8)
    Седење в двор со прекрасна природа, прекрасно семејство, кое те исполнува со секој кажан збoр е навистина привилегија.. и оваа сабота ќе ја поминам вака, пред компјутер, со сокчке, во пижами.. мерак за душа :inlove:

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Ич не ми се учи денес. А денес ако не научам, немам кога до понеделник.
    Да ти се плукнам у Автоматика. Па волку лекции наеднаш не се даваат за тест.
    Ја коо само тој предмет да го учам у школо. |(
    Ајде уште неделава, и после чао пумпи, чао резервоари за гориво, чао сервосистеми и други мутави склопци. :P

А за наредната година неќум ни да мислам.... |(

8. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    СДК ако човек не си го направи животот убав, никој друг нема да му го направи :!:

На kate21 и srcekrsacka им се допаѓа ова.
  9. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Имам 2 предлози за тебе -

1. Научи да ги употребуваш правилно ќ, ж и останатите букви и да користиш соодветно мала и голема буква после интерпункциски знаци;

2. Или те запознавам веднаш со Srcekrasacka и дружете се, таман мислам и дека е сингл моментално, не знам сигурно, многу бурен емотивен и професионален живот има, пребирливо девојче е, ама по ракописов виртуелен мене ми делувате како совршен пар...

Имаш време од 3 дена или 72 часа да размислиш за предлогот :wasntme: ...

На bittersweet, ljubam, CIA и 5 други им се допаѓа ова.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.032
    Допаѓања:
    123.900
    СДК дека вакви- такви- онакви проблемчичи ми висат насекаде,а јас место да решавам еден по еден,чекам.Некако ми е доста од стрес,па изгледа чекам сами да се решат.Не сакам ни да помислам што ќе биде ако не испадне така како што треба.Мислам само дека се ќе успее,па може овој мал позитивизам за промена кај мене,ќе влее успех ....
    Станот ми мириса на кафе.Една познаничка ми рече дека еднаш помислила да ме праша и дали користам освежувач со мирис на кафе :lol:Сабајлето на неговото еспресо,потоа на моето омилено турско.Мојата омилена чаша,свеж воздух и не сакам ништо да размислувам.Евентуално во мисла ми доаѓа ладна чаша бело вино :lol: Ама да оставиме за вечер ;)

На marama и Noemi им се допаѓа ова.
  11. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    Зошто е толку битно што ќе мислат луѓето за тебе ?! И најдоброто да го направиш од љубомора ќе зборат и најлошото да го направиш ќе зборат уште толку да ти го оцрнат образот.. Ние што и да правиме тие секако ќе зборуваат! .. Затоа терај си по свое како сакаш.. ;)

На Rubiii и srcekrsacka им се допаѓа ова.
  12. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    2.6.2012 Денот кога Цигарче се опоравува од претходната вечер со голема и болна глава !
    Ама искрено да знаев дека денес вака ќе се чувствувам ќе фрлев и текили и маси и се, вчера вечер ми беше убаво си пеев си и играв,ама денес што ли не ми игра во главата се прашувам ?
    И јавно си кажувам јас од денес нема да пијам,чесен збор ви давам !
    Ама вечер пак се договорив да седнам на пиво :puke: Добро бе,уште вечер и од утре завршувам со авантурите.
    Морам да се прилагодам,во понеделник одам на семинар, а сега ќе се потрудам да испијам една чаша јогурт и да се средам додека мајка ми не ме нападна од некоја страна :D

13. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Сомнежот е најголемата болест која може да ти го обземе телото и мислите.
    Џабе кога некому си верувал премногу, штом се појавува сомнеж почнуваш да се прашуваш зошто е тоа така. Зошто личностите на кои си им верувал, повеќе неможеш да го правиш тоа.
    Сомнежот е премногу силен. Те поттиснува и те тера да веруваш повеќе во него, отколку во личноста која убедливо го кажува спротивното.

На zhap4e, Strumfeta93 и marama им се допаѓа ова.
  14. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Разликата е во тоа како ќе си го проживеат животот. Животот е пред смртта, а не по неа. Што е важно што и богатите и сиромашните одат 2 метра под земјата. И така смртта е крајна фаза.

На Stoimenovska, LilBaby, CharmedGirl и 3 други им се допаѓа ова.
  15. teletabis4e

teletabis4e Нов член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    27
    ПОР.

16. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Последните 6 години ме сменија за цел живот.
    Луѓето многу лесно го користат овој израз, но јас навистина се пореметувам. Мене навистина ми се случува.
    Едно време мислев дека имам од се по нешто, а од ништо доволно. Но не е така.
    Не сум ни на просек. Секое поле дефицитарно.
    Ни друштво, ни пари, ни љубов, ни работа, ни образование, ништо.
    Луѓето продолжија со своите животи, какви такви, но тие беа практични.
    Јас пукајќи го ѕвездите, сега се чувствувам како да сум пораснал на земја.
    Пораснат на земја а ги гледам орлите над мене. И сакам да бидам како нив. А толку не сум нивен калибар.
    Не можам да летам горе. И кој сум пак јас да целам на тие височини?

Знаете како велат дека тоа што се добива потешко е послатко?
    Не е секогаш точно. Некогаш ти пука филм и не ти треба ништо веќе.

А тоа е најубавото чувство. Кога ќе ти пукне филмот, пукаат желбите, потребите и амбициите. Пука замарањето. И се смееш. И си мислиш еј, па и вака можело да се живее.

Се знам каков сум. Знаев дека требаше да си инвестирам во вреќа за боксирање. Па и ММА ракавици. Ги обожавам. Па едно убаво да си ги скршам зглобовите од мавање.

А не вака помини-замини, па во ѕид. Па крвишта.

Добро е што барем на Лавович не сум му ја свиткал шијата до сега. Ама што ми е крив па тој?

И тој се бори за своето место под сонцето.

На eli25, ljubam, teddybear и 9 други им се допаѓа ова.
  17. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    размислувајки понекогаш се прашувам што ли мислев кога се преодредив за бизнис коресподенција
    на некој си шеф, директор,потрчкало да му бидам, десна рака или тајница како што ги викаат :fubar:
    ех, каде ли ми беше паметот :doh: наместо да си се запишам на социологија, социолог да си бидам и онака сум си хумана по природа, а не умна глава бизнис-можеби некогаш, отом -потом :)

18. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.828
    Допаѓања:
    25.569
    Давајќи го вистинскиот одговор, дека ништо во животот немам добиено со лесно, се' било некако со сила и на потешкиот начин, со милион солзи успат, за разлика од не е битно кој, сфатив дека всушност се наоѓам пред најголемата одлука во мојот живот.

Од причина што јас не знам што е тоа дадено на тацна, радост и квалитетни спомени сега треба да направам храбар чекор, кој веројатно дека скапо ќе ме чини. Но и покрај цената на истото, верувам дека срцево ќе ми биде вистински исполнето за прв пат во животов.
    Тажно е тоа што треба да се изведе на овој начин и криво ми е зошто мора да биде вака.
    Ама друг избор - немам.

Се надевам дека она среќата ги прати храбрите ќе важи и во мојов случај.

...you can't have a rainbow without a little rain.
    Без разлика на тоа што во мојов случај е всушност пороен дожд...

На eli25 и Dulceee им се допаѓа ова.
  19. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Што е тоа ПОР? :wasntme: Малку не ми е тука паметот :D викенд е, време за одмор :D :wasntme: па да си прашам :)
    Иначе тоа онака го кажав, ми текна во моментот, па сакав да кажам, не е страшно :)

20. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Сфатив дека се е минливо. Никогаш и не сум очекувала нешто да трае засекогаш, посебно па не убавите нешта.

Ама во последно време сум преплавена со оние ептен минливи... еднодневни радости и задоволства. Колку да се рече дека живеам, и дека животов ми е исполнет со нешто.
    Моментно да заборавам на вистинското незадоволство, на вистинската болка што и после толку време ми го гризе срцето.
    И тоа е нешто...

Но веќе немам љубов.
    А на некој начин ми фали времето кога имав. Всушност, најтрагичното е што незнам ни дали ја имав. Мислев дека беше вистинска, може и се залажував, свесно, но убаво ми беше така. Се додека не ме освести шамарот на реалноста.

Одамна се откажав и од плачење затоа што не добивам ништо, само зацрвенети очи. И никаква промена.

На faye, Rock-a-Fella, mims-89 и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.