Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.387
    Допаѓања:
    286.795
    Денеска сватив дека без разлика на возраста, на некои луѓе страста да дуваат балони со мастиките не им згаснува, а јас се повеќе и повеќе покажувам нула толеранција кон било каков вид на гласно млескање и жвакање.

Па кога ќе видиш како паралелно со големината на балончето, расте и егото поради постигнатиот успех а и среќата во неговите очи... |(

Сепак врвот на се е кога ќе ти го залепи во лице :@ и откако ќе ги присобере остатоците на мастиката од твојата фаца , ќе си го пикне назад во уста и да го нема во другата соба оти детектира непријателски настроена атмосфера.

Ако сепак решите да го пробате истово, ете јас да си кажам дека на орбит за деца мастиките многу големи балони ваделе :tmi:

туку јас мака си имам, до 11 месецов ме очекуваат 3 испити.....со последни сили.
    Ај уште малку, па после опа опа :dance:

2. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    лелеее бе девојки колку е убаво да се шета и купува,па облечи слечи па пак :D :D
    само кога би било така,се да е онака како во цртаните филнмови што се девојките,шопинг,па шетајне едно друго 8) 8) 8) 8) хахахаха убаво е да си женско :!: па доста само машките си прават како сакат :D
    ахаххах
    баш е супер бити гирл :D :D

На malo-bebe и biggirlsdontcry им се допаѓа ова.
  3. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Се вратив од земјата без интернет :D :D чекајте импресии од утре ....
    Сега рацете ми се уморни ма и мозокот, :lol: а и телото
    Повторно ќе ве читам

4. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    СДК .... Јака сум, затоа што сум свесна за своите слабости... Жива сум, затоа што сум борец... И се смеам затоа што многу добро ја познавам тагата...

Денешниот ден ме мотивираше многу да се променам..многу малку, али за мене преммногу :?:

Од утре... :!: ДРУГА СТОИМЕНОВСКА :rock:

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    СДК нема поубава вечер од онаа која е придружена од длабоки воздишки, потсетување на убавите малечки мигови, кога со поклонот за роденден ми снимаше и касета со неговите омилени песни, кога го чекав на клупа во 8 приквечер, да ги вдишам благуњастите раце, и да се стопам во неговите очи, сосем несвесна дека таа детска љубов ќе прерасне во љубов која ќе трае и врежи во секоја моја клетка. И оние денови кога се криевме низ ливади и полиња за да си ги научиме нашите тела, тогаш кога мислевме дека снегот е топол, зашто ние бевме. И оној пат кога плачам незнаејќи како поинаку да кажам те сакам, а тој заспива на моите гради, и за крај, ги брои деновите до првото будење покрај него, во неговата куќа, во неговата соба, на нашиот кревет.
    Ова е мојата љубов.
    Чудо е.

На Strumfeta93, cinderella5, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  6. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.251
    Допаѓања:
    140.591
    Во средно си бевме четири другарки. Секогаш и секаде заедно.

Со едната малку се оддалечивме кога си фати дечко за озбилно. Тоа ми беше прво оддалечување со некој што толку го сакам, тешко и болно, ама некако го надминав. Не престанавме да контактираме, туку така, се чувствував како некој да ми ја „земал“. Иако се гледавме повремено, ми беше чудно кога ми се јави, ми кажа дека ќе се мажи, и дека сака да и бидам старосватица. Тогаш сфатив дека сепак сум и најблиска, само се имаше затворено со саканиот, си беа доволни сами на себе. Сепак бев многу среќна, и со задоволство ја прифатив „функцијата“. И сега не се гледаме премногу често, ама заедно сме за добро или зло, знам дека можам да се потпрам на неа, а знае и таа дека може да се потпре на мене.

На почетокот на годинава се мажеше таа со која најлесно интелектуално успевам да се врзам. Знае да е лоша, и тешко сфатлива, ама за некој што го сака дава се што има, има страшно силен карактер, и во голема мера ми влијаеше да се изградам во она што сум денес. Еден голем дел од мене и должам. Мене ме крстеше пред свадба затоа што не бев крстена, а кога правев свадба ја третирав исто како таа што ми беше старосватица, едноставно затоа не можев никако да ги делам. И не можам да објаснам колку многу бев среќна кога изрази желба да и бидам старосватица.

Деновиве бев на одмор, и само што отидов, ми се јави мојата старосватица, значи последната од четирите другарки, и ми кажа дека ќе се мажи. Таа со која се разликуваме како лето и зима, ама само со неа од сите другарки се чувствувам како да сум сама, значи во совршено природна атмосфера, што не можам да ја објаснам никако. Не е многу долго со саканиот, ама страшна љубов и страст е тоа нивното. И конечно денес кога се прибрав, отидов да ја видам, и сака да и бидам старосватица. Ме расплака, упм.

И не можам да објаснам колку ми е мило што ги имам во животот. Некои луѓе ни викаа дека другарствата од средно завршуваат по запишувањето на факултет, а јас тврдев дека нашето ќе остане. Некои други, меѓу кои и мајка ми, викаа дека пријателствата од средно траат цел живот. А мајките секогаш се во право, нели? :D

На patika19, JoxyTheFreak, Lilit и 20 други им се допаѓа ова.
  7. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Коментари, слики, објави за оној Владо. Или како и да се вика.
    Боже мој. Да немав појма како се пишува, на фејсбук ќе се научев, дефинитивно.
    Сите најнови инфромации, вести, ше шират побрзо од ураган и цунами заедно.

А јас си ја сакам оваа еуфорија. Најпосле сум си исполнета.
    Не дека сега сум нешто повеќе инспирирана, ама мислам дека ќе се префрлам на поезија. Мора да ги запишам стихчињата што ми се мотат низ главата.

И да ви кажам, оваа еуфорија ми е најслатката која сум ја почувствувала цел мој живот.
    Не е енормно да завршиш осмолетка, ама интересно е.
    А истовремено и жално.
    Колку и да не сакам - се приближувам кон поголемите. Оние чиј свет не го разбирам воопшто.

8. dusice.m

dusice.m Активен член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    0
    Допаѓања:
    1
    сакам да казам дека ми е досадно многу
    :?:

На daddys.princess му/ѝ се допаѓа ова.
  9. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    па да ти кажам и мене ми е многу досадно и ме факаат паники :envy: тоа ти е со да праиш :clap:

10. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Оваа ноќ јас останувам трета смена со дада ми. Абер нема детево за спиење. :geek:
    Што ќе беше оваа работа бре. Преку ден немаме гајле со неа, ама чим дојде вечер, спиење - ма јок бре!
    Постов го пишувам со една рака, со другата ја придржувам неа. Бар да сакаше да лежи, ама и тоа не, само во раце :fubar: . Ама кога ќе попуштат рацете, лета на кревет :!:

Имајте фина вечер. Ве поздравуваме ние две :*

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.578
    Си мислам колку лошо ни влијаат постарите.
    Некои од мали те учат на зборовите "Не!" "Не можеш!" "Немој!!"
    Да, сме начисто, забрана е забрана, знам дека не треба да замислувам желба во штекери со водени раце, ама самите зборови треба да имаат некое продолжение што ќе ги дообјасни.
    За тоа сме сега свесни, но кога сме биле мали? Кога целото богатство го гледавме во 5 денари за чунга-лунга мастика...
    Е, тогаш друга прича.
    Истото важи и за воспитувачите/учителите/наставниците/професорите. Те учат на некои морални принципи, те казнуваат ако не се придржуваш кон нив, а пред очи го прават токму истото.
    Си влегол веднаш по професорот, те запишува, си закаснал на час. Тој доаѓа 20 минути по ѕвончето, шо ве ебам, ќе ве сечам.
    Или учиш факултет, пример политички науки, завршуваш и сфаќаш дека гадно си ја наебал. Како да си проучувал некоја научно-фантастична приказна, а сега кога си завршил ти текнало да се вратиш во реалноста. Си живеел во заблуди и лажни убедувања.
    А, толку си закржлавен што се плашиш да одиш сам против сите, зошто има некој и над тие сите.
    Значи си заробеник во сопствената слобода.

Значи не сме ништо поразлични од нашите родители, зошто за неколку години ќе бидеме истите. Така функционираме.
    Сега само што имаме интернет и се чувстуваме поблиски едни со други.
    Или подалечни.

На glow, Trendafilka, Cynthia и 6 други им се допаѓа ова.
  12. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Колку се сменив од кога почнав да го читам форумов.
    Ќерка ми (ако имам секако) ќе ја терам да чита форуми.
    Колку научив тука, и колку си ја развив свеста, ни самата не знам. Станав многу open-minded, читав различни мислења за различни области, формирав мои. Иако некои до сега сигурно сум ги сменила, нели како растеш така се менуваш, веројатно во секој смисол. Иако сум релативно малечка, сепак, јас не би била јас и не би размислувала исто да не беше форумов.
    Не сакам да пишувам примери од лични причини, зашто има некој што ме чита на форумов, и не знам зашто се осеќам ко да ме шпиунира, и не знам што, али не ми е исто.
    Никогаш не сум сакала да раскажувам на сите за мои чувства, и важни работи. Сум кажувала на 2-3 личности во кои што сум имала доверба и тоа.
    Всушност колку што помалце луѓе знаат за твојата среќа - толку подолго трае.
    А што некој се обидува да ме осудува, без да знае ни за едно малечко делче од мене, тоа е друго.
    Немам намера да се правдам пред некој, се што правам го правам со некоја моја причина (а можеби и не).

Знам дека нема никаква врска со муабетов, не знам како да го завршам во моментов, али ми текна нешто што не можам никако да го сфатам.
    Зашто би се самоповредувал некој? Ако има некој на форумов кој може да ми го објасни тоа, може да ми прати ЛП па ќе се убедуваме.(pretty sure дека тука прочитав за таков случај. Девојко, just don't. Не дозволувај глупите американски филмови да влијаат врз тебе for fucks sake. И ако имаш tumblr, немој да ги читаш тие депресивни слики/статуси. Мораш да поминеш преку тоа. И извини ако ти судам без да знам. I mean no harm.) Зашто јас стварно не можам да сфатам, колку и да сум тажна, не задоволна од изгледот на моето тело, зашто би си го уништувала уште повеќе? Тоа останува тука до крајот на мојот живот, и еден ден кога моето дете би ме прашало зашто и што го предизвикало тоа, јас не знам што би му кажала. Нема разумна причина за самоповредување, и каква и да е депресија не треба да доведе до таа ситација. Милион начини на коишто можеш да се испразниш. Или можда само сум too much coward, лично јас за таков чекор.

Зборот ми беше дека форумов беше дел од некој вид на мое оформување како личност и не верувам дека ми наштети.
    Не знам зашто, ама вака кога пишувам имам навика да употребувам англиски фрази и да мешам. Дури и тоа што го пишувам го мислам на англиски. Dafuq. Се обидов колку толку да ги отфрлам, зашто стварно не личи на форум така да пишувам ал, кој признава пола му се простува.
    Стил на изразување под влијание на филмови и 9гаг. Супер.
    и песни mainly.(Па како да пишам mainly на македонски? :wasntme:
    И, бев многу среќна периодот 09.04.2012-20.04.2012.
    18 ми беше посебен. Хааах, сеуште сум во дилема за ова.
    Си ја сакам сликата за во алманах.

I make no sense.
    ..веројатно ме сфати некој.

и едит; не знам што ми е, филозофирам во 1;46. Дете иди спиј, ќе ти треба.

На Strumfeta93, AnaKarenina, Divinebutterfly и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Срамови сум, сериозно.
    Дури и ова го пишувам петнаесетина минути од што сум грев.
    Како лиќ е го погледнам целиот клас после вечерва?
    Што ли ќе слушнам утре, што сум правела. Шупливо дрво сум мометнално.

14. traumhaft..90

traumhaft..90 Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    20
    СДК дека тажно е чувството да не сакаш да се вратиш во татковината е како да се вратам бе луѓе па тоа ти е општ хаос таму

15. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Не ми се верува колку мајка ми може да препознае што ми се случува. Општо со неа воопшто не сум блиска, ниту имам потреба од некоја блискост, а таа сирота сите овие години додека сум во пубертет се труди да оствари некој близок контакт со мене, а ја како идиот се однесувам. Навистина.

Периодов ми е многу лош и гледам се повеќе од моите да го прикријам тоа, дома да се однесувам како ништо да не е и да ја залепам онаа лажна насмевка се со цел да не ги загрижувам. Никогаш не сум плачела пред мајка ми за лични проблеми, ниту сум и барала совет. Едноставно денес односно сабајлево сфатив дека она потајно знае дека нешто се случува со мене.. ама сфаќа дека за тоа не сакам да зборам.

Сабајлево кога станав ме пречека на маса кафе а под него порака дека јас сум суштество на кое таа најмногу се горде. Не, не можев да го испијам кафето од тоа што ме потресе пораката. Некако солзите сами си дојдоа..

..пораката значаше нешто повеќе од тие неколку зборови.

На Divinebutterfly, girl23, teddybear и 4 други им се допаѓа ова.
  16. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Се осеќам неразбрано , несфатено ...

Како повеќе на никој да не му е гајле зошто ова си го рекол , ова вака си го направил а не така , па ти задоцни ,не дојде ,ме погледна вака , а не така, ми вети , па рече па одрече , ама нели требаше ... |(
    Аман веќе . И јас се уморив !
    Се уморив од тоа да бидам силна , да исправам и работи што не се исправаат , да се правдам за работи за дела и зборови за кои не осеќам вина . И најмногу ме фрустрира фактот што ова би сакала да го истурам да им го извикам колку што ме држи глас во лице на личностите кои придонесуваат да ми е вака .
    Во тој ред од најблиските моите , до некои другарки , до него ...
    Наместо тоа јас си го истурам бесот овде на место кај што нема инволвираните да го видат и да ме слушнат ДОСТА МИ Е !!!

НИКОЈ ВЕЌЕ НЕ ТЕ ПРАШУВА ЗОШТО ? ! Сите брзаат да судат !

И мрчам многу мрчам и свесна сум , ама навистина имам доволно причини ...

На EleMental и Scar.Tissue им се допаѓа ова.
  17. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Остана уште точно една недела...

18. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Моментот кога он и лајкуе слики на другарка ти :|

На Annie.mk1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.472
    Допаѓања:
    91.860
    Се враќаш од излегување, носејќи смртоносно убави, но неудобни чевли и оп стапнуваш на кал. Чувството ко на 7мо небо да си. :lol:

20. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    СДК дека мојата најголема грешка е тоа што бев премногу добра спрема луѓето кои денеска тврдат дека сум лоша и злобна .

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.