Форумџика на годината

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Дефинитивно започна летното време.Може да се извадат летните алишта 8)
    п.с.Како ќе издржиме во Јули и Август на +40? :worried:

2. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Епа ќе биде баравте - гледајте.. или у вој случај подобро кажано баравте - печете се :lol:

СДК на човек неможе да му се погоди во зима плаче по лето а во лето плаче по зима :wasntme:

СДК денес си ги средував алиштата и видов дека немам ништо за носење салам, тоа значи Еленушка треба под итно да најде работа и од првата плата да тргне у шопинг :D
    100 пати ги редев, подредував, разгледував и ништо...
    продавниците ме повикуваат :wasntme:

СДК ништо од вечерашното пиење, се откажав бе зошто да се трујам , па ја сум фина девојка :angel:
    женскиве ќе дојдат кај 10 по едно парче торта, музика, фин муабет и тоа ќе биде тоа...

3. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    17.259
    Ах, кое чувство е кога не си ги осеќаш нозете од болка, па добро 4 саата да возиш ролери па и не е малку. Како и да е се осеќам многу убаво ради тоа што знам дека се стрмам кон целта, а целта е да бидам шланг, а шланг јогуртот ич не е убав. :D

4. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    "Убавите круши свињите ги јадат" ...
    Ама искрено,поарно да те изеде свиња него ли човек.

На Cynthia, srcekrsacka и thelittle17 им се допаѓа ова.
  5. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Што би правиле да ги немаше и оние мали слатки работи кои не прават среќни?
    Фала Богу што ги има и што секојдневно ни го разувавуваат живото, не прават поведри и посреќни и барем за момен предизвикуваат искрена насмевка на нашите лица, и ни дозволуваат да побегнеме од реалноста :) Тие ја прават суштината на животот, јас го сакам живот без разлика како се чувствувам во моментов!

6. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.252
    Допаѓања:
    140.594
    Значи одмор чуда прави! Имам огрома желба да бидам подобра и да дадам повеќе, да ги завршам сите незавршени работи, и да почнам нови :D

Најчесто кога луѓето ќе се вратат од некоја поразвиена земја, дури и само да се на одмор, запаѓаат во блага депресија како резултат на споредбата на Македонија со земјата која ја посетиле. Но јас не добивам желба да се отселам, туку да колку што можам повеќе да придонесам да бидеме подобри и како земја и како народ! И секогаш кога одам некаде, дури и во соседните земји, и да е само на два дена, кога ќе влезам во Македонја ми иде земјата да ја бацам.

И да сум капка во морето, сакам да знам дека сум направила се што сум можела, најдобро што умеам.

7. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Чувствувам слатка болка. :lol: Уморна сум, ама убаво ми е. :inlove: Освен тоа, на времево и да сакам не можам да бидам нерасположена.

Уфф како ми се оди на плажа, на море некаде, само јас си знам. И има да се печам, ќе надокнадам за целиот преживеан студ.

Summer I love you! :D :sun:

На Lepaaa, lovely91, marama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Same here Ariel :) Понекогаш ми е многу криво што не можам да ги видам ко порано или да седниме да пиеме сите заедно кафе :( многу ми фалат...Иако имам нови пријателки,тие 3-4 се незаменливи...
    Ама да,со нив засекогаш ќе си останиме блиски.

Некогаш ко ќе треба ќе си кажам јасно и гласно кои се моите желби па ако им одговара на другите ок,ако не ќе ги остварувам без нив. Ама знам дека ќе си ги добијам. Знаете како е малите деца кога сакаат нешто? Е така и јас ќе правам!
    А денес бевме да ги посетиме мртвите,нели вчера таков беше денот, и да им одадеме почит.Ајде кога бевме на село кај баба ми не ми беше толку лошо,ама кога дојдовме на нашиве,значи ако останев уште 5 мин. ќе прснев да плачам,ако не беа со мене моите.Неќам да ви раскажвам...Едноставно атмосферата и тие млади лица таму,мајки со деца и се,незнам...Си викам леле колку млади има,страв да ти е...НЕка почиваат во мир.

Поручекта бев ко во кома,заспав експресно и после дури во 5.30 се разбудив...Абе,напорен ден.
    Ќе биди утре подобро...

На Ariel му/ѝ се допаѓа ова.
  9. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Аха,да,да лето иде јухууу.
    Море какво јуху,само што утепав еден ОГРОМЕН комарец!
    Ах,кој ќе се бори со комарците и таквите слични чудовишта цело лето. :sweat:

Твојот

На La.Reina.Del.Sur му/ѝ се допаѓа ова.
  10. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Денес недела, а прекрасна е по некое чудо. :emo:

Почнав со учење, три испити спремив за два дена(барем така мислам :D ). Кога пример би се споила желбата на другарка ми за учење и мојот мозок, оф тоа би било некоја современа подобрена женска верзија на ајнштајн :D Така вика таа секогаш кога учи, дај ми малку од твојот мозок бе... не дека се фалам ама лесно учам, само што сум голема мрза и ми треба време да седнам, ама кога ќе седнам, седнато е. Налет, секој со своето. :)

Утре денот ќе ми почне со него, после 6 дена разделени, едвај се слушавме, ме знае човекот, од што толку ми фалеше ќе се скаравме за ова или она кога нема потреба па отидовме со полесна опција- си ТИТКАВМЕ. :D И не згрешивме :)

Од кога решив дека нема да повишувам тон на никој, кога и да тргнат жичкиве во мозок да се спојат, си викам смирено мече смирено ... и успевам да не вреснам. Од денот кога ја донесов одлуката па се до денес глас немам повишено. :muscle:

Ја одбрав денес бојата за фасадата. Им се допаѓа на сите дома. едвај чекам, ги бројам деновите кога ќе заврши се и ќе застанам на улица и ќе гледам во куќичево со мерак и полна душа 8)

Како да ви кажам, проклето многу сум среќна. :inlove:
    Нека ви биде убава неделава што е пред нас.
    :makeup:

На bittersweet, Lepaaa, Miss.Ricci и 7 други им се допаѓа ова.
  11. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Со мерак ќе издржам и +50, 8) :D само да не фати пак ваква зима ;( :worried:

На GarpovaV му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.976
    Последниве денови, да не речам недели, сум како испувано прдевче. Море ПУВЧЕ сум, ако сум прдевче ќе смрдам и ќе се приметувам, јас како пувеж сум, од тие лесните. Кешки јас да бев лесна како пувеж, а не да сум тешка како... ај да не кажам што. :D Нит лево, нит десно. Само си лебдам во меѓупросторот и се претопувам во воздухот. Станувам обична и досадна бре, дури и загадена, иструена. :geek: Дали дека дома, учење, само на тоа мислам и на тоа се фокусирам, некако ми клапна духот, што би се рекло. Сега сфаќам дека пострашно од тоа да не мрднеш никаде цел живот и да не се измешаш со луѓе, ради било кои причини, сериозно може да ти наштети.

Ама ајде, ќе се издржи уште 6 дена. Се трча фајнл раунд и ако не го истрчам, ќе треба после цело лето да трчкарам. :D

Е, во наплив на негативни емоции, ниедно место не ми дава мир и не ми прави да се чувствувам добро. Само си лебдам како планктонче, од една во друга соба, од еден кревет на друг, ја тормозам мачката и си правам симни се, качи се. Со книгата лежев право, па нозите нагоре, па надоле, па на меов се оптегнав, па на стол, па во дворот, па на лаптоп решавав, уште да застанев во некоја јога-поздрави-го-сонцето-со-повраќање-и-гомце позиција и крај. |(

Денеска, пробав со сите да се дружам, и на крај ме фанаа живците. Си најдов нова занимација - си вртам рекреативно Орбитрек бе. ^_^ Качи се, вр вр вр, дури ни филм нејќум да гледам, си летам со паметов што ми остана неизулавен. Па си замислувам како одам негдека, трчам по ливаѓе, планине, па рекички, милина. После нарсицов си го сврте Орбитречето спрема огледалото. Си ја пуштив Ајм секси енд ај ноу ит, па пак вр вр вр... си вртам и си викам, така бе маче, згодноќо една, убавино, лепотицо, ПУ, најубава, врти, тело како јагула, како пастрмка после. И извртев, што да ви кажам, извртев 45 минути, ПУ, најиздржлива бре. :rofl:

А 45 минути беа доволни да ме препородат, заедно со тушот афкорс. Сега си кулирам со шишето вода, си пуштив музиче, си се мачкам со помади, па си ставам спрејчиња некои, па се шлакам, уште да имаше некое јаготче дома... Мераци. Да се надеваме ќе потрае расположениево, барем до утре. Ако не, јово на ново - Вр вр вр, љепотица, мори најубава си, пу да те серат кокошките, вр,вр вр... :wasntme: :rofl:

На fashionista, CIA, Loritaa и 16 други им се допаѓа ова.
  13. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    мислам дека требас малку да паузирам од медитацијава, оти ова што се случува не е на арно :shake:
    а како се погоди типот што ни го држеше првиот курс да биде истиот тој што јас требаше да разговарам за работа -од првиот пат па се до денес :x убав, фин, симпатичен згоден ама целибат(лишен од телесни задоволства) душичка
    а се зиркаме 10 месеци ми се допага исто и јас него, ама тоа е негова определба и која сум јас да се мешам во неговиот живот :wasntme: и затоа памет во глава и решив една недела да одам една не, поретко ке се гледаме и нема да бидеме мамка еден на друг-најдов во кого да се загледам :doh:

п.с. кога би имала можност би го сменила никот во проколната во љубовта, оти сакала или не сакала тоа сум јас

На Lepaaa, mims-89, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.306
    Допаѓања:
    8.727
    Ви се случило толку да сте исполнети со позитивна енергија дури да не сакате да зборувате?
    Зошто зборовите не ја доловуваат сликата, зборовите не ги предаваат мирисите на чаевите.

Да пиеш пиво на зајдисонце, да се топлиш до камин се до изгрејсонце, на полна месечина и чудни звуци од шумата... Да се будиш вдишувајќи чист воздух и да го пиеш првото кафе на лулашка...
    Да си опкружен со луѓе со амбиции со кои можеш да водиш длабоки разговори понудувајќи ти вредни аргументи.

Патување со воз, светлосни години подобар од нашите, сладолед на железничка, само за момент да земеме здив. Сладок вкус на идила.
    Моменти кога посакувам времето да запре, за да ги прочитам приказните од лицата на луѓето. Моменти кога ми се активира онаа travel bug и посакувам сега, со ранецот да тргнам кај што не сум била.
    Потполно сама.

На ines.h, kravce, bittersweet и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Што се случува кога некоја форумџика ќе ја замени буквата Ј со Џ?
    Ќе ја има во темата Смешни мислења, ќе ја зафркаваат, а воедно слатко ќе си се насмеат.
    Чуда се случуваат! Како сега буквата Џ е заменета со Ј?
    МодеЛатоЛките си се зезаат со мене, затоа што одтогаш е поминато многу време, па јас немам опција за редактирање! :D Битно има забава на форумот. Се рабираме?
    Ајде да не мрчам сеа јас овде...
    Фемина и се е можно!

Добра ноќ :*:

16. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Животов ме чека да стигнам на власт па да го модифицирам. Дојде и тоа време.. кога се разбудив од некоја си кома и решив да направам некои промени на подобро. Месецов се оддалечувам од виртуелниот свет затоа што премногу му дозволив да влијае врз оној реалнот кој така речено дури и го потисна. Многу работи останаа недовршени, многу зборови недоизречени, многу ветувања неисполнети кои сеуште тапкаат во место, за среќа не се избледени сеуште.

Сликовитo, треба од полицата да ја избришам прашината од проблемчиња и да ги подредам по азбучен ред приоритетните работи кои ми го праваат воопшто денот исполнет.Пак овој месец следуваа ветувања кои предходно ги немав исполнето но сега како позрело изградена особа верувам дека конечно ќе ги земам работите во раце, конечно.

Далеку од виртуелниот свет за подолго време и целосна присутност во оној кој до сега гниеше, да го преродам...

http://www.youtube.com/watch?v=FOBeubfr-xY

На marama, teddybear и MandyLane им се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.679
    Допаѓања:
    253.195
    Glossy па и не е толку трагично да те има во темата Смешни мислења. Па подобро да се насмееш на некое мислење отколку да превртуваш очи, Знам за кое мислење мислиш и јас се насмеав, смешно ми беше и не гледам ништо лошо во тоа. Еве кога ќе ти го видам потписот долу се газам. Смешна си ми, интересна, ме насмеваш често пати, а поради тоа си ми и мила. Гледај на позитивната страна.
    Јас пак баш ги сакам тие феминки кои ме насмеваат, а не оние кои стално нешто им пречи.

На Srekicka, LivingGlam, Glossy-girl и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Саклет ме фаќа кога некој трет ми се меша, боже јас самата не знам да си го комплицирам животот. Сепак... I'm in love...I'm in love...I'm in love with you...I'm in love...Trouble I don't want understand anymore, oh oh oh...Don't think I understand anymore, oh oh oh...

Тато ме научи секогаш да пишувам за наша Македонија, наместо да терам некој запад филм. И веднаш како асоција ми доаѓа стара збрчкана баба седната на чардак; со подарена младост на традицијата; со поглед во далечина, толку силен што ги пробива и ридиштата; девојка и нејзината густа плетенка и румените, засрамени образи; полиња и камења, народ на пирејот распослан на мало парче земја...
    Ма колку и да ја сакам, сфаќам дека подобро од Македонија е можеби носталгијата по неа, како за скоро и сите работи во животот.

И да месецот си го најде времето, пошо - Moby - When It's Cold I'd Like To Die.

На L-enna, Strumfeta93, zhap4e и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Заљубена сум. И тоа премногу :inlove: :D
    Абре по цели денови не ја симнувам насмевката од лицево :D само слушам некои љубовни песни, ги препрочитувам неговите пораки, се сеќавам на нашите убави моменти :lol: му се смешкам на животов! Убаво ми е..

Прееска мајка ми ме праша дали сум среќна, а јас конечно после толку време и без двоумење одговорив:

Да, среќна сум мамо и заљубена сум, зарем има нешто поубаво од тоа?!

Ве читкав секој ден, а сега одам на заслужен одмор, без интернет, без телефони. Ве оставам во добро расположение, после 10 дена се надевам ќе читам само убави работи! :)

Ве сака,
    Ани :hug:

На Adi888, kate21, LivingGlam и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Од секогаш сум живеела со музика. Од секогаш сум се пронаоѓала во текстови. Мојот живот буквално можат да го опишат неколку песни. И еве ме, слушам повторно една песна, повторно зборовите ме сечат. Ги мразам ноќите кога ни сите помагала што ги користам за заспивање не ми помагаат. Осакатен е делот во мене кој овозможува да се опуштам, исклучам и да заспијам.

Пак ќе биде ноќ без сон.

Сето тоа јас го чувствувам
    Сето тоа јас го живеам
    За да можам сам се да издржам
    ми треба сила но и утеха...

Сето тоа јас го живеам
    Сега постои добра причина
    да се борам за да не сум сам

Сега знам

И сега знам, сега многу добро знам
    Кога размислувам дека сигурно јас постојам
    Кога седам сам длабоко чувствувам
    Се прашувам дали треба да се променам
    Слободно размислување
    па слободно мислам
    дека тоа што сум јас уште сум
    и сеуште ќе бидам
    и се што постигнав сам вложив јас труд
    јас не пролеав крв да бидам прв кога стојам на врв
    никогаш не заборавам од каде дојдов
    после толку години јас знам низ што се пројдов
    газам преку сите лаги
    заеби лицемери јас сум профи они се за мене само аматери
    Бркај работа остави ме да бркам моја
    остави ме да живеам во мојот свет со боја
    кога стојам покрај толку многу лажни луѓе јас сум сам
    јас сум различен од нив сега знам

Сето тоа јас го живеам

Сето тоа јас го живеам

Сега знам

Иако небото е граница одам над него
    секој ден нова страница
    боемски живот имам Бог имам религија
    Зен филозофија во умот имам свет се вика утопија
    верувам во сите луѓе што веруваат во мене
    многу тешко да се потпреш на некој во ова невреме
    ако те буткаат од ѕидот врати удар биди мудар
    биди храбар биди свој господар
    Допира до сите луѓе мојата интелегенција
    мојот живот посветен на мисловна проекција
    сега знам до каде стигнав сега знам како ми било
    јас живеам сон не сонувам живот
    Ништо не е случајно за се си кројам план
    јас се молам секој ден се борам да не сум сам
    вложив многу во животот па имам доволен процент
    но се стремам кон повеќе до последниот момент

Сето тоа јас го живеам

Сето тоа јас го живеам

Сега знам...

На Strumfeta93 и BlackSwan5 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.