Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Хахахах Пуси бе арно ти текна земи постирај мислења тука смеј не малце не ти само со женски и со факс се занимаваш :D :D :D

2. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982

Како сте денес? ЈАс супер,фала на прашање :D Денес пак ќе се дружиме :) Не се можи без ФЕмина! А и ти
    PussyHunter што се правиш дека нема многу да седиш на Фемина,си се излажал :lol:

Денес планирам и да научам нешто,ама секако ќе ве читкам и ќе пишам по нешто.Ииии мора да јадам(умрев за јадење) и чајче ќе си правам сеа,на кафе останав денес...
    Имајте ми убав ден! :* :* :*

На teddybear, blond, AnaKarenina и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Сакам кажам, не знам речам. Over and over again.
    ОК, ке се обидам.
    Е па не знам што е со луѓето. Или што е со мене подобро да речам? Не, сериозно. Кога се ке ти се среди во животот зошто пак не чини? И кога имаш се, кога треба да си најисполнет, зошто пак се чувствуваме празни? Како да фали нешто за кое треба да си ја трескаме главата. Живот не е живот без нервози, сериозно. Вака е досадно. Мајку му стара зошто никогаш не сме задоволни? ЗОШТО? Се не чини, не бива... И после ке се натрупаат 498765 грижи и проблеми и пак не бива. Ке кукаме колку ни е тешко, дека не се поднесува. Е па, ај нека рече било кој дека ние луѓето не сме биле комплицирани. Кога сме.

На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    723
    Ајде ќе постирам и ќе ве смејам, само да се вратам во форма, уште сум под влијание на многу учење и премногу информации апсорбирани изминатиов период, па мозокот ми е малку збрлавен. :D Чим “закрепнам“ ќе имате дневна доза од мене. :lol:

5. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Би сакала да ги затворам очите, и да се разбудам во свет каков што сакам јас. Прерипав многу ѕидови, отворив многу врати, скротив многу души, пуштив светлина во темните простории ама мирот и спкојството потполно, не го најдов. Го чекам денот кога ќе бидам цела. Ќе дојде знам..

Ме повикаа на разговор, ми кажаа имам премногу кредити од јануари да почнам со теза. Тоа значи Љубам ќе ги заврши студиите порано. Имам шанса да работам на тезата со WWF во Данска, можеби таму ќе ја работам, ме израдуваа.

Имам толку многу за учење, ми паѓа главата, се соблеков по кратки и излегов на тераса да се разбудам. Лаша Де Шела во позадина со нејзината меланхонија и лирика која кажува дека знае ќе исчезне млада (а тоа и се случи), ме потсеќа дека животот е краток, и морам да ја дигнам главата некогаш да ги затворам очите, стиснам забите и да продолжам..

Уште малку...

На Kitten, Strumfeta93, Smilly и 6 други им се допаѓа ова.
  6. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    СДК дека ќе пукнам за ова [​IMG] едвај чекам,сликава што ми е во глава да ја почувствувам конечно....ајдеее уште малку..

7. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    723
    Мислам дека сум се излажал, во право си. :D Не можам јас без моите феминки. :D Ќе ве дружам, ама и вие мене да ме дружите. :lol: Само дајте ми уште некое време да се одморам и активно ќе постирам во темата “Секс“ на мој хумористичен начин. А и на други теми ќе постирам, секаде ќе ејакулирам со постови хаха. :rofl:

На WildCherry му/ѝ се допаѓа ова.
  8. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Ме фаќа толкав склет да би се утепала во моментов...Испив милион кафиња и испушив 23764 цигари и уште не можам да сфатам зошто се осеќам вака.
    Уствари знам, ма јас сум скроз емоционално и сексуално незадоволена. Тоа е тоа. Ми треба муж да ме сака, или еве барем мааалку внимание да ми посветува, и да ме истресе еднаш јако, тогаш ќе се вратам у нормала. Ама нема.

И уште една работа сфатив...

Прикачени фајлови:

На Barbie-mwa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    СДК
    Синоќа дозволив да преовлада гневот и негативните чувства. Денес сум со побистар ум. Бев до црква и ко по обичај, седеше истата старица пред неа. Сум ја сретнала 2 пати, но ми беше срам да и понудам пари, да не ја навредам, зашто жената не бара пари. Денес решив да и пријдам. Душичка...ми рече "Фала ти, секогаш ми даваш пари (не знам од каде тоа), имаш големо срце, зашто јас не барам, премногу сум срамежлива, ама луѓето што се вистински добри, сами ми приоѓаат". Ми го наполни срцето...ми ја раскажа животната приказна, дека има браќа и сестри во странство, но никој не се грижел за неа. Вели "ќе бев среќна да ми праќаа и по 100 марки месечно колку да си купам брашно, леб да си месам. Би работела, ама веќе сум стара, а и никој не ме прима". Оф...колку беше очајна за разговор. Немав време, но набрзина претрчав и и купив за јадење. Колку би сакала да ја примам кај мене, би ги собрала сите бездомници и сите кучиња и мачки. Но, најмногу што можам сега е да ја посетувам секој ден, ќе и помагам колку можам, ќе и бидам пријател. Ќе и однесам алишта...а вие ако здогледате постара жена со бела коса, како седи пред црквата Света Богородица во Центар, ве молам помогнете и! Ако немате материјални средства, доволен е разговор. Мене ми ја исполни душата. Ми помага и тоа што секогаш палам свеќа за оние што ми згрешиле..секако и за најмилите. Па ако чувствувате некаков гнев кон некој, некаква неправда ми е сторена, погледнете од другата страна. Размислете што ја натерало личноста да постапи така. Верувам ќе најдете разбирање, а и мир во душата, наместо да се полните се горчина. Молете се за сите кои ве навредиле или повредиле со своите постапки. Ќе ви биде илјадапати подобро, но само ако е до срце. Помагајте колку можете, зашто лесно може да се сврти тркалото. Помислете на оние кои не се толку среќни како вас. Радувајте се со секое сторено добро дело, тоа ве прави подобар и поголем човек. И давајте на оние кои не бараат помош, можеби во тој миг им е најпотребна. Фала ти Боже што ме сослуша. Бидејќи сум прилично повлечена да се вклучам во некоја хуманитарна организација, фала ти што ги ставаш сите луѓе на кои им треба помош на мојот пат. Фала што ми помагаш да ја откријам својата цел. Благодарам што ми даваш мир и ми помагаш да ги совладам негативните чувства. Ти ветувам од се срце дека ќе помагам и понатаму. А вас, повторно ќе ве замолам, кога и да видите некој страдалник, да помогнете.
    Имам уште една приказна. Си бил некој човек, многу богат, кој сакал да помага. Одел по светот и помагал на сиромашните, но еден човек кој го познавал, сакал да го измами и да му ги земе парите. Првиот пат, богатиот човек го препознал измамникот, вториот пат пак. Третиот, навистина помислил дека е сиромашен човек и издвоил дел од богатството. Тогаш човекот си го открил ликот и рекол "Ха, навистина ли мислеше дека нема да успеам да те измамам?" А мудриот човек одговорил " Не, ти не ме измами со тоа што ти дадов дел од своите пари. Не жалам. Ќе жалев повеќе ако навистина ти требаше помош, а јас не успеев да ти ја понудам". Еден заклучок за сите кои се со разни предрасуди дека циганите што питачат повеќе се луксузираат од нас, пијат Кока Кола, ги трошат на цигари и сл. Сеедно, од тие 10 луѓе на кои ќе помогнеш, доволно е еден да го цени тоа и навистина да му е потребно.

На enca.69, kate21, julie77 и 11 други им се допаѓа ова.
  10. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Everything went better than expected. Е сега ќе можам да учам на раат.

11. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Секогаш луѓето за кои се грижиш најмногу во животот, прерано ти се одземени . :smirk:

12. ripkata

ripkata Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    68
    Надвор е каменнн..Само за крај огнот седење е.... со чајче..:)

13. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    429
    Сакам да кажам дека верувам во подобро утре...
    Сакам да кажам дека се лошо ќе помине...

14. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    СДК Трпеливоста не ми е јака страна. Пратив порака, и чекам повик назад, и сега ми е мака што не напишав во пораката: Ама побрзо да ми кажиш! :D
    Немам ништо посебно што да кажам, дека мразам ладно време веќе знаете, еве и водата што ја пијам ми штети на грлото, ми се спие и ми студи да одам до ВЦ. Сега ќе нурнам в кревет, ќе гледам некој грд филм и за кратко време ќе станам да направам рифреш на странава. :yawn: :*

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам дека веќе заборавив зошто бев нервозна вчера.
    Цел ден бев вредна, за да гледам како трудот ми се исплател.
    Направив кифли, пицички и торта. И на крај ја светнав кујната.
    Ама дека со толку љубов ги правев толку ми се погодија, абе мх.
    Моите си дојдоа од работа и јадат ко да не виделе ... мајка ми се насмеа дека кујната и ја светнав, татко ми горд ќерка му домаќинка е. :rofl:
    Го гледам брат ми како јаде ли јаде и ... уживам.
    Дојде тој, имавме убаво попладне ... и јадеше, и замислете не најде мана туку ме пофали :rofl:
    И сфаќате дека нешто навистина добро сте го направиле кога сте работеле на него 5 и пол часа, а го снемува целото за неполни 30 минути :rofl:
    Среќна сум. Пресреќна.
    Оф, вторников беше пре пре преубав.
    Ајт нек се угоде, почна супер периодот. :inlove:
    Ви пуштам среќа и позитивно расположение ... уживајте во вечерта.
    Зашто јас знам дека ќе уживам. :mm:

На TeddyGrey, Divinebutterfly, Libera и 2 други им се допаѓа ова.
  16. the.one

the.one Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    797
    Чекај сега, зошто и на двете СДК се пишува?

I'm pretty sure I should be studying right now.

Тест правиме утре. И тоа по што ако не по физика! Арно ми оди, па не треба да се замарам толку. Само, работата е што формулите ги знам, и задачи знам да решавам, ама еве сега дознав дека ќе имало и дефениции! |(

Ојдов јас, се читаме ако го преживеам ова.

17. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    О, боже мој! Тој е нешто најдобро што ми се случило во животот! Прекрасен човек. Хормони до плафон. Го обожавам. Ех, тој поглед ќе ме убие. Ако уште еднаш ме погледне ќе експлодирам.
    Љубов.

На L-enna, thelittle17, MoDeRnA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Angelche

Angelche Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    3.747
    Допаѓања:
    1.358
    На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Што да кажам повеќе, само да ме видите како плачам од среќа!!!!

Zdravo Irena,
    Mnogu mi e drago sto si humanist i sakas da mu pomognes na brat mi na kojsto sega vo periodov mu e potrebna ogromna pomos i poddrska od site luge...
    Me trognuva momentot sto razmisluvas bas vaka i sto preku svojot talent i hobi ili umeenje sakas i mozes da pomognes - sto e i poveke od dovolno iako veles deka ne mozes da dades ogromna suma na pari no preku svoite moznosti i golemata zelba pomagas uste poveke preku sirenje na ovoj nastan sto bi se slucil(taka poveke luge ke doznaat i po svoja zelba i inicijativa ke mozat da mu pomognat na mojot brat dokolku mozat)
    Me izraduva ovaa tvoja samoinicijativa pomos sto sakas i mozes da mu ja pruzis... ke pobaram izdavacki kuki koisto ke mozat da ni iskocat vo presret kako sponzori za printanje i pravenje na ramnki...

Ako mozes da vklucis i drugi izveduvaci(odnosno fotografi) bi bilo pouspesno i odlicen ishod bi imalo od seto toa vkupno...

Koga ke dodjes na 23ti bi sakala da te zapoznaam licno i da ti se zablagodaram(da te gusnam srdecno ) a sto se odnesuva do datata 25ti za d as esluci ovoj humanotaren nastan za mene e super i m iodgovara - taman e prednovogodisno pa bi mozele da napravime i bazar na kojsto bi se prodavale rakotvorbi i slicno (bi gi uklucile i decata od SOS detsko selo-bev tamu volonter preku VCS il idecata od Megashi-ke porazgovaram... No sega za sega mi treba tvoja konkretna potvrda za da mozam da se organiziram i se da organiziram vo ovie 2 nedeli za d aimame uspeh!
    Bidi m itaka dobra i humana
    Sekoe dobro,
    Pozdrav,
    Cuki

На TeddyGrey, Strumfeta93, Phyramide и 14 други им се допаѓа ова.
  20. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Kaj и да идам Македонија си е Македонија. :D

Многу сум весела денес.
    Јас повеке се радувам за неговиот роденден отколку тој :)
    Ми доага да запеам ама немам доволно добар глас.Сигурно ке ме биде да пејам во wc ама нема да рескирам да пукне стаклото |(

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.