1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Ми мириса на море.Копнеам за вода. :)
    Одамна го чекам летото.Моето омилено годишно време.Се обожавам вака кога сум облечена во летна облека.Кратки панталончиња,маиче и сандали. :angel:
    И да,нестрпливо чекам да поминат уште 20 долгиии денови за да одам на одмор.
    Ама кој чека-ќе дочека !

На lovely91 и pamelche им се допаѓа ова.
  2. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Е, па, не ми се веруваше сабајле! Значи едноставно мислев дека сонувам, станав дури да ѕирнам, и вистина луѓе. :o Комшијата ергенот, кој со години и години и години и ебани години се довикуваа со баба ми од една до друга врата за цената на гравот сабајлево пред 7 и после 7 дека нагло рипнувала па одел он од порано, па за тоа дали телефонот и телевизијата стасувале одделно или заедно, за чушките, за мачките и кучките, ма за чуда се довикуваа.... ДЕНЕСКА ЈА ПОКАНИ НА КАФЕ!!!!!!! :rofl: :rofl:

Ќе умрев од смеа значи, откога знам за мене се дерат од еден до друг крај а мојот прозор е во средина, со години слушам глупости и денеска само слушам.... Ај ма ела едно каВе да испиеме. :o :rofl: ИИИИИИИИИИИ, и си викам во памет, морее, види ги мУживе, 70 години, а сигурно 10 години собира храброст да ја викне баба ми на кафе, сите педерчиња до последен момент. А баба ми па, итрица, од постариот сој, она накај 80ка фаќа, и не му рече одма ИДАМ, НЕ ИДАМ. АААААААА итрица, флертувачка на нивоу, срцекрсачка бе, така она си го фанала првиот маж 5-6 години помлад од неа. Не не, она прво му вика, као демек да се покаже домаќинка, чекај да затворам, да заметам и ќе дојдам, ти стави каВето.

И слушам влегува внатре, итрица, не зема ни да замете ни да затвори, си отвори чешелчето каде што и стои, се зачешлала малце и ја слушам по одењето, се вртка низ собиве, чека да отиде, да не испадне одма. По 10 минути, оп, ја слушам, ја завршив, идам. :rofl: Е многу си брза во метењево значи, таман кавето кајмак да фане, си мислам во памет. Си пукнав значи. :rofl:

Арно ама, дека и вратата си ја затворија, а и таа е во близина на мојот ценет ЏАМ, па дека уште не можеа да се одвикнат од нивното благокажано ДЕРЕЊЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, уште ги слушав. Мислам, јесте дека јас слушам ултравиолетови звуци, инфрацрвени, нано и кој знае какви, ама ептен се дереа. Си викам, није мене чудно како је них Господ створио, него како их је саставио. Нек се угоде и нек је са среќом. :rofl: :rofl:

На bittersweet, nena2010, kravce и 34 други им се допаѓа ова.
  3. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Будење. Одамна.

Со грч во нога, ладна брусница цедевита и домашни кифли спремени од вредните раце на тате и мама. Земјотрес, демек. Ништо не го дрма ова срце ни глава, од толку умор.

Добив покана да учествувам со своја поезија на еден германски сајт, сега си ја подготвувам автобиографијата и ме фаќа блага нервоза. Преводите ќе мора со англист да ги дотерам и за тоа ќе си ја викнам Сај на едно пладневно кафе, како би создале нешто заедничко, а мое. Се радував кога Лиде ми кажа. Ме препорачала како млад автор од Македонија, ќе ме има на неколку сајтови веројатно. Си ракоплескам сама себеси, колку и да е нарцисоидно тоа! Полека полека станувам свесна, ама ко да не ми се верува. И пак го имам она чувство на концентрација пред скокалница за во базен. Еден два, три и хоп! Влезен си во водата и нема враќање.
    Си ги слушам Morcheeba утрово и ми плови главата во некои чудесни сеќавања на нанижаните мигови и доживеани бранови и концертот на Нувел Ваг, испиените лименки пред влезот, цигарето поделено на половина и намокрено од многу испотена ситуација, љубовните воздишки на одамна пропаднатиот боемџилак на Чаршија и миксот од расположенија, од свежа лимонада до крв. Промени. Циклуси. Смеења зошто бившиот фаќа ниски девојки за да може да ги пика во џеб. Неповторливи дискурси на една заглавена реторика на сеќавањето! :lol: Како само сме можеле, си можел, си можела. Времиња де. И еве сега, со Антологија в раце, зрела стабилна врска, идеи на претек и сонце во очи, си велам-
    Може се’ да стане возможно ако веруваш дека си силен за тоа.
    Од малите нешта се почнува. Како грам по грам до голема палата.

А јас, јас сум пролет што се тркала во лето. Како кошницата со сончогледи на Дими.

http://www.youtube.com/watch?v=IVhz3yPA ... re=related

На marama, glow и pamelche им се допаѓа ова.
  4. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Деновиве како да се створени за мене.

Да, има мали (или не толку мали) недоразбирања, но преживувам.
    Среќата ми е поважна.

На Serafima му/ѝ се допаѓа ова.
  5. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Можно ли е толку мала и небитна работа, што одамна ја немам направено, да ме плаши?
    Толку мала и толку незначајна, а сепак најдов страв и во тоа!

6. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    737
    Сакам да кажам дека денес ми е полуматура :D :*

На Divinebutterfly и CharmedGirl им се допаѓа ова.
  7. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    [​IMG] :wasntme:

На MSkorpionka и 1209 им се допаѓа ова.
  8. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Finally!!! :D

На CharmedGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Му се јавувам на тато сабајле да го израдувам.
    Јас: Тато, честитај ми за 6ката!
    Тој: Добивте на лото 6ка? Честито...
    Јас: Не, не, го положив последниот од низата тешки предмети со 6ка.
    Тој: НАВИСТИНА? ОДЛИЧНО! СУПЕР! ЧЕСТИТО!

Неговата реакција ме израдува повеќе од фактот за положениот испит. Помила му е шестката на факс, отколку шестка на лото :inlove:

На Eleonorastrumica, kravce, marama и 4 други им се допаѓа ова.
  10. SEKSI.BARBI

SEKSI.BARBI Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    43
    ми се спиееееееееее.............

11. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.699
    Допаѓања:
    17.632
    Зошто се дебелееме?
    ... за се е виновен мојот шампон, нели кога ја мијам косата, пената тече по целото тело, а јасно пишува на етикетата ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ВОЛУМЕНОТ ! Па затоа се одлучив да почнам со употреба на средство за миење на садови, таму убаво си пишува дека е ЗА ЛЕСНО ОТСТРАНУВАЊЕ НА МАСНОТИИ!
    http://bumbar.mk/02/konecno-svativ-zosto-se-debeleam/

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Веројатност и поезија..едно те исто.

На Magnolija му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    ПРОКЛЕТ ДА Е КОМШИЈАТА !!! :swear: :swear:
    Нека оди по ѓаволите.И во себе ги кажувам сите погрдни зборови што во моментов ми текнуваат за него.

Пред 10 минути ми се јави мајка ми и ми кажа една прелоша,катастрофална вест.Госпоѓа Црнка(мојата паметна мачка) е отруена.Тој ја отру-имам и докази. :@ Премногу сум тажна,голема загуба.
    Солзи ми течат по лицево ама и некако се разбуди ѓаволот во мене,и сакам по секоја цена да му наплатам.И Госпоѓа Лили е тажна (тагува по другарка и ) :( Ми отрул и едно прекрасно куче Кокер со педигре (многу го сакав) пред 5-6 години.Незнам овој болен човек го кога ќе продолжи вака..Ама ова не се заборава !
    ;( ;( ;(

14. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Не се трудам.
    Kill me, kill me now

15. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.947
    Допаѓања:
    45.553
    Физика здравјето ми го зема!
    Јас толку писмено знам да ја решам, па усно да и допунам за оценка.
    Уф бре.

Аман нека завршат сите обврски со факултетот веќе и да дигнам нозе.Вака мир немам.

16. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Да го пријавиш :@ и мене така ми има отруено едно куче и едно маче, а сосед ми е бе, до мене живее. Будала најголема !

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Ќе го пријавам дур е време,бидејќи може него да му текне и другава мачка да ми ја отруе. :swear:

На Gordana10 и pupi.girl им се допаѓа ова.
  18. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Порано или подоцна сваќаме дека ништо неможе да се реши како што сакаме,не постои лесен начин. Постојат многу патишта,искривени,иронично,но постојат затоа што се единстевно можни како опција !

Ќе си бидеме одвратни самите на себе кога ќе се погледнеме во огледало,ќе ја мразиме оваа држава и луѓето во неа,но со тек на време ќе зајакнеме !

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  20. AlanisM

AlanisM Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    590
    Сакам да кажам дека за ваквите несовесни луѓе т.е животното дело на Столе !!!!! . Или треба да му се забрани да снима или да го репнат со некоја казна бубрег што ќе го кошта.
    А богами и треба да се организира кампања ако сака да се пријави на некој фестивал, убаво да се изрекламира како е сниман филмов, па да видиме дали ќе го примат

http://www.mkd.mk/36349/makedonija/konj ... ole-popov/ ееееее многу се изнервирав!

На Dgirlll му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.