Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. betty-boop-bt

betty-boop-bt Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    5
    сакам да кажам во моментов ке збеснам за едно ликерче шери бренди.....арно шо не сум бремена незнам шо ке напраев....дали некој знаете рецепт како се прави тој ликер?? :/

2. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.661
    Допаѓања:
    29.393
    Конечно завршив, да!Се измачив да го постигнам саканото, ама вредеше бре.
    И сваќам дека за 3 месеци ќе бидам трета година, и не ми се верува.Кога помина се?А ме фаќа носталгија, и за класов што ќе го мењам,а и за класот што ми беше во основно.И така ми текнуваат милион работи, ми текнуваат случки со луѓе кои ми биле блиски[или барем сум сметала дека ми се блиски], со кои нажалост изгубив контакт, ми текнува на пропуштени шанси,залудни муабети, зачувани зборови за себе.И се каам.Се каам што не преземам доволно ризици, се каам што си ги пропуштам шансите,поради безвредни причини.И си ветив од денес па натаму..Ќе ризикувам и ќе живеам како да нема граници.
    Искористете ги шансите што ви ги дава животот до максимум :)

На Stoimenovska, Cynthia, BeYourself и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272
    СДК,

Кога зборуваш со својата уста, а ништо не твориш, тогаш очигледно е дека, не си ја разбрал смислата на своите зборови.
    А кога твојот живот зборува повеќе од тебе, тогаш си ги научил правилата на животот и вистински живееш.

СДК,

Утре ќе биде убав романтичен ден.
    Сонце, прошетка и мноооооогу љубов :inlove:.
    Се опијанив, ама не напиена ништо :wasntme: !

На bittersweet, slavica999, marama и 6 други им се допаѓа ова.
  4. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Оваа вечер ни е апсолвентската па цел ден спремање. Коса, депилации, последни подготовки. Не сум баш многу возбудена како што бев на пример за маурската. Од едноставно поедноставно ке сум облечена, сакам да личам на себе не на кловн. Имајте убав ден, и утре ваљда комбнацијата ке ја ставам во МК. :) :*

На marama, anabel-a, thinkerbell и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Да се биде човечен со нечовек е една од најтешките работи во животот.
    Откако ќе добиеш неколку убави шлаканици, ќе се доведеш во ситуација да се запрашаш дали вреди да се биде добар и да се помага. Нашево општество отишло по ѓаволите, и полека но сигурно го убива алтруизмот во мене. Дојдоа времиња кога ако сакаш некому да помогнеш, со сигурност ќе бидеш погрешно сфатен, иако не бараш ништо за возврат.

И така расположен после положување си одиш накај дома, кога гледаш како еден чиче се мачи на горештиниве да ја запали колата.
    - Чичко да не треба да гурнеме?
    А тој: Море ај гледајте си ја вашата работа, го*на да јадете!

Па откако не почести со неколку сочни пцофки, остана да вергла со колата.
    А јас останав подзината, со прашалници што ми лебдат над главата...

На slavica999, kravce, mims-89 и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Maxymous

Maxymous Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    70
    Зошто е потребна оваа трка по пари. Ако имате цел стан со брендирана облека, или ако имате Фарари, а за вечера одите да ги јадете најскапите јадења во ресторан, ќе бидете среќни? Не, ќе бидете навистина среќни со вистински пријатели кои не сакаат да си ги отстварат своите интереси прекуваш грб. Ќе бидете среќни со вистинска љубов. Што ако живеете богато кога ќе живеете сами. Љубовта, пријателството, спомените не ги купувате од продавница по екстра скапи цени. И најважносто од се здравјето, не се лечи се со пари. Толку од мене :)

На slavica999, Annath и srcekrsacka им се допаѓа ова.
  7. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    а бе машки како машки сакам да ти кажам и ке ти кажам :^)
    ахам само тоа знаеш или некогаш ке го има тоа САКАМ ДА ТИ КАЖАМ И ДОКАЖАМ ПА КЕ ДОКАЖАМ!!... :?:

8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.693
    Допаѓања:
    253.369
    Го сакам летото, го сакам и сонцето ама не и миризбата на запотените граѓани.
    Бањајте се луѓе, ќе ве молам!

На kravce, CIA, JoxyTheFreak и 4 други им се допаѓа ова.
  9. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    СДК дека коооонечно ми се вклопија коцките и планчината еднаш па и јас да видам бел ден :D Можам да си испланирам дека цело лето ќе бидам со љубениот ми мој,па на одморче ќе ја кидниме негде да уживаме на сонце и плажа :inlove: демек и ние дојдовме на ред ^_^ имало господ,дај боже на сите да ви се исполнат планчината :clap:

На Mrs.Cuper, anggell, marama и 3 други им се допаѓа ова.
  10. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.806
    Допаѓања:
    100.719
    СДК денес навистина убав ден ,топол и мирен,и децава не се дома , тишина е, и признавам дека уживам во неа. :$ Искрено се плашам сега кога ќе се распуштат,од мир во куќава ни м нема да има..

За среќа денес не ме фати депресијата,иако ништо не е подобро од вчера а нема причина да биде полошо од утре.Го преживеав денов без лекарства :^) А можеби подобро од лекови е некој да ми залепи шамар,и тоа оној најсилен,кога ќе почнам да кукам над животов,и кога ќе почнам да се жалам себеси.И да ми покаже со прст,она што го имам,и да ми ги покаже оние кое тоа го немаат.Не барам ништо,само да ме потсети дека дишам,и да ме потсети на оние кои веќе не дишат....

Всушност баш сум без врска денес... :tmi:

На slavica999 и marama им се допаѓа ова.
  11. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    СДК што убаво е кога си сама
    запознаваш луге, се дружиш излегуваш, а не да наидеш на некој кој те замара по цели денови или ти шетај а тој ко некоја домакинка седи дома бог да чува бе

пред малку остарив комуникација со еден тип со кој сме заедно на Италијански а има девојка-скоро дознав а пред тоа мислев дека е некој си надуенко со поглед не подалеку од својот нос и толку, а денес дознав дека има дипломирано на Фон-политички науки -инаку морам да напоменам дека кога не е девојка му тука, ме зирка цело време, и прв пат собра храброст да ми прозборе-незнаев дека сум тоооолку страшна :rofl: инаку работи како диџеј, а девојка му исто има завршено политички науки-пишува семинарски, и баш е фин и пријатен за муабет :)

На mims-89 и Hayley им се допаѓа ова.
  12. dolly.doll

dolly.doll Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    505
    СДК цел саат си играв со парче пластелин и сега нејќе миризбата да се тргне од рацете :swear: :doh:

13. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Се навлеков на клипчињата Little Paris Kitchen со многу слатка млада готвачка од Англија - Rachel Khoo. Јадењата кои ги готви се едноставни, а опасно привлечни за сите сетила.

Многу ми е интересен францускиот парадокс во однос на исхраната. Општо е познато дека француската кујна не е многу здрава, јадат многу мрсно, благо...а сепак истражувањата покажуваат дека се една од најздравите нации во светот. Освен тоа нели французинките се познати по својата тенка става. Научниците сметаат дека тајната е во редовното конзумирање на винце...

Мојата теорија е дека се е до умереноста, односно да не се лишиш од ниедно задоволство во однос на исхраната, но во умерени количини. Можеби затоа што го следам овој принцип, веќе петнаесетина години не сум качила повеќе од 58 кг. ;) не знам што е диета, јадам скоро се, во умерени количини, да не речам во мали.

Една моја пријателка која беше на подолг престој во Франција, вели дека додека јадат, французите не престануваат да ломотат. Всушност повеќе зборуваат, отколку што јадат. А кај нас уште од најмала возраст, едно од основните правила кои ги учи детето е -Додека се јаде, не се збори, Се гледа во тањирот, Ништо не смее да остане, и после леле бутовите, задникот, стомакот....

На Serafima, bittersweet, slavica999 и 15 други им се допаѓа ова.
  14. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368

Баш вчера бев на фризер и имаше едно девојче си правеше нокти... Или канџи, ако помогне да ми ја сфатите поентата. |(
    Десет сантима нокт, фризурата и беше веќе направена.. Бетер од невестине. Некои туфки во глава, те крената, те извиткана и цел спреј што го имале шлапнат за да не и се растури!
    Веднаш ми текна на твојот пост. Незнам што прават родителиве, гледаат ли дека децата им личат на кловн за полуматура?! Значи, полуматура еј.. Завршиле основно, ништо неможат со тоа да бидат во животот, а да не зборам за тоа дека имаат уште многу да се образуваат и опремаат за животот. :fubar:
    Па јас ако имам ќерка бе нема да и дадам пари ни за штикли за полуматура... Ма што зборам, нема ни така да биде воспитана. Нека ја гледаат како фрик ама барем ќе израсне во човек!
    Јас за мојата полуматура бев во жолто балетанче и шарено фустанче, само римел и нормални кратки ноктиња во нежна портокалова боја |(
    Во штикла прв пат пикнав нога сега во втора година. И тоа едвај еднаш у месецот ќе се пицнам за некое скромно журче.

Без осет. На што ќе личат тогаш за матура, апсолвентска и здравје боже на свадбите нивни?
    Без коментар :x

На anabel-a, martinuska и L-enna им се допаѓа ова.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.315
    Допаѓања:
    158.331
    Се замолуваат некои жени на твитер да престанат да оптеретуваат со глупи твитови,а воедно да прифатат дека се глупи еготрипачи,а и прилично,прилично многу искомплексирани. Фали ме усто зошто ќе те расчепам и некои вообичаености не спаѓаат во остроумност и духовитост,ами глупавост без граници. Вие што твитате и одите на твитер кафе,пренесете го ова,затоа што се небулозни,медиокритетски глупачи кои треба да разберат дека светот е лицемерно место за живеење и само заради тоа не знаат каде им е местото. И не...Достоевски,ако го читале и го кажале тоа,не го поправа впечатокот и не го дига ајкјуто. Фала многу,пријатно. Не друго,туку реалната слика која ја добивам од овие глупавштини страшно ме разочарува и ме плаши зошто го делам просторот,животот, работата со тие луѓе... И родители,повеќе сакајте си ги децата.

Патем,катаразично пладне... Враќање кон навиките, колку смирува. Се вратив на она кое ме прави жива,токму пред спиење... Ужасно ми недостигало. Сериозни се некои одлуки. Ужасно е чувството кога правиш нешто што не сакаш или ништо не правиш,а знаеш дека светот е полн со можности. Не можеш да бидеш човек за сите,освен за себе. Двор и бамбус,бел чадор,боси нозе во влажна трева...Зајдисонце и смирена душа,смирени ганглии,темели на нови желби. Сублиматот ме прави среќна и исплашена тро.

Лето,ќе биде убаво. Јуни обично ми е лош,ама штом добро стартираше,не може да биде лошо...Морам да научам дека не можам да бидам секаде и се да правам истовремено...иако очајно сакам.

И едвај чекам да излезе филмуваната верзија на Големиот Гетсби. Уште дента кога излезе трејлерот се мрднав од среќа и нетрпение!Само ме плаши по малку...имам чувство дека го гледам Чарли и фабриката за чоколади... :?:

На stetoskop му/ѝ се допаѓа ова.
  16. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    ...дека во следниот месец или два ќе си бидеме големо среќно семејство :inlove: Едвај чекам да ми дојдат утре вечер тие четири личности кај мене дома, знам дека ми претстојат многу денови исполнети со премногу љубов, смеа и весели моменти.....секој момент поминат со нив е од непроценлива вредност и најдрагоцен на светот. :) А посебно што тие двајца ќе бидат постојано до мене, ќе ме радуваат со некоја нивна насмевка и збор, а посебно гушкање. :hug: И она нивното „тета, те сакам најмногу“ е најубавата музика за мене и лек за секоја болка :inlove:

Преубаво е да бидеш тетка и да имаш две сонциња кои ти значат повеќе од се' на светот...... :l: :l: :l:

На bittersweet, srcekrsacka, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    СДК ме убива нервоза :doh: :worried: :( како да сум у втора фаза на пмс, реприза... :worried: а рано е.

Работите не секогаш се одвиваат според планот :wasntme:

На Glossy-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Сакаш и сакана си - штета што се два различни момци :doh:

19. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Im here, im here ,im here :D аман бре немам време за дневни информации од форумЧево.

Мноу ми е глупаво кога идам по улица и ког аме џарат без осет , човек да не може да облече летна хајлинка без притоа да те гледаат како рогови на глава д аимаш а не голо ноже :D ма јебе..ви матер дерман да се немало (како милуваше да речи баба ми ) .

Инаку год блесс PEWEX I PRENDI 8) се подновив пак , една недела д а не отидам и мислам ми фали подновуванеј на гардероба :?: во тој поглед го запустив и билдеров мој , не купуваше таква роба човек да го тепа , ама нека не ми с е прај тој мене од големото добро утро оти му го скрој планчето.

Прекрасно помината вечер во TOROS со не толку добар кромид и џин со тониче до врв неговите прегратки врз моето тело цела ти ноќ. Не сака да си ја средува косата пред излегување ама јас како рак ни напред ни назад додека не стави восок трц прц , не сум пуфла ама ценам среденост и да се носиш со приликата.Ги замени жонглерите на плоштад и ме зезаше бегајќи и криејќи ми се :devil: :D

Ми заличе една девојка во автобус а ARTEMISON бог зна дали беше таа.
    И уште нешто сите зајадливи и љубоморни нека с е носат у три лепе п...м :!:
    Убава вечер!

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  20. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    Знам и сфаќам, никој не те сака и не ти мисли поарно од родител !!!
    Колку и да сум се бунтувала, колку и да се бунтувам во иднина, јасно ми е дека само они ќе бидат секогаш тука за мене !
    Те молам Боже поживеј ги што подолго, нека нивното тело биде подолго присутно и блиску до мене. Немам зборови со кој би ја опишала љубовта, благодарноста и среќата што ги имам мама и тато до мене, со мене.
    Ветувам дека никогаш во животот нема дозволам некој да ги повреди , можеби не како што они тоа го прават за мене, но барем ќе се трудам да биде приближно.
    Убаво е да знаеш дека имаш некој кој од почетокот , па се до крајот на животот е жртва за тебе, секогаш тука за поддршка, утеха, совет, неизмерна љубов !!!
    Ве сакам најмногу на свет !

На eli25, kravce, Cynthia и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.