Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Nastjaaa4

Nastjaaa4 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    81
    ја отепав песнава од пеенње цел ден.......од лозано нема ден нема ноќ :D

На CharmedGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Сакам само да кажам дека го обожавам ноќниот живот во Штип!
    Ауу која журка, која вечер ја организираа :x .
    Жал ми е што завршив за оваа година таму. Баш ми беше фино.
    Ајде од септември пак.

3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.044
    Допаѓања:
    81.409
    Кога најмногу ти треба кафе за да те одржи будна, садчето за кафе е празно. - факт.
    Или Марфиев закон број којзнае кој.
    Небитно. |(

4. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Сонувам ли? Или навистина утре ни е последен ден во училиште?
    Ај чао, отидов да се лупнам во ѕид, да се уверам дека не сонувам. :hai:

На Cynthia, CharmedGirl, CIA и 4 други им се допаѓа ова.
  5. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.073
    СДК ... Ај нека кажиТ некој дека не е вистина?! :^) .... :D

http://www.youtube.com/watch?v=40iASR9f_ww

Во склоп со летнава атмосфера ... да се насмееме :wasntme:

На Buttterfly, AnaKarenina и Dvolicen им се допаѓа ова.
  6. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Мојата тесна и долга тераса ко цевка, зелената шоља какао што чури и никако да се скрие од светлото што ја навјасува, Владо папагалот на мојата глава, и јас во сиот овој амбиент цветам. [​IMG]

Ја читам по втор пат статијава за коњот што го убиле за потреби на филм. Да се засрамат сторителите, што им згрешило едно невино суштество да биде така убиено?!

.. црцорот мој е скиснат, летово ќе не утепа. И двајцата со работа, м'ка си е, за нас појќе обврски преку лето има изгледа.. Но не е тоа важно, јас сум тука да му го држам рачето и у најголемите бури.
    Во моја близина ниту една улична светилка, таму некаде по некоја си сјае ко форма на еквилибриум меѓу месечина и ѕвезда, зјаам во нив ко да сакам да ги приближам.
    Се одзива улицава во штурци и жаби кои непрестајно крекаат, по некоја штикла расцупарена од младинава што оди у провод, и по некој „цмок-цмок“ призвук на заљубени души што мислат дека никој не ги слуша.
    Мојата комшика која и се жали на мама непрестајно зборува за гостинчето што го има и нејќе да јаде.
    Нервозна и изморена, и таа ги прелапува миговите во трепет.

И така, пред очи ми сврвеа неколку мига, секој од нив магичен, само треба да му се придаде маааалце едноставност. Ете, тоа ги прави нештата магични. :)

Ми фали уште една добра плејлиста, мелахолијата веќе ме потфати околу струкот.

На MSkorpionka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. malechkata

malechkata Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.141
    Сакам да кажам, напишав одлична колумна и ќе ми ја објават за 20 мин. 8)
    Не можам да дочекам, не ме држи место. :rofl: :rofl: :rofl:

8. si.exs

si.exs Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    140
    СДК овој пат нема да мислам на сериозна врска.Ќе го смувам,ќе го "искористам" и ќе го шутнам. :angel: :devil:

На CharmedGirl и CIA им се допаѓа ова.
  9. Hayley

Hayley Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    899
    Денес крај 12 и пол не стресе земјотресот. Ме исплаши, и тоа многу. Секогаш сум се плашела од природни катастрофи, ама никогаш како последниве 2 месеци! Имав предчувство дека ќе има земјотрес, а јас не верувам во предчувства и такви работи. Ете, си го прифатив тоа како страв, а и логички ми беше да здрма малку после огромните снегови. Ми се тресеа нозете! Не можев ни да стојам ни да седам ни 20 минути. Не беше дотолку сташно, ама нешто во мене ко да се разбуди, некоја лутина, бес поради неправдиве околу мене! Мама знаеше дека веќе 2 месеци се плашам од земјотрес, или барем си се убедувам дека го запамтила тоа, па прееска силно ми изгуши. “Леле, срцево како ти чукат’’ ми рече. На школо појдов со надеж да видам една насмевка, да слушнам барем едно “здраво’’, или во најдобра ситуација да добијам една прегратка во знак “помина тоа од што се плашеше... не беше ништо страшно.’’ Ама не. Мариа не е битна. Ако ни спотреба нешто само ќе и се правиме другарки, доволно е тоа кај неа. Не морат со неа да се трудит чоек. Само веќе немат што да бараат од мене. И јас наместо да си викам себе си “глупачка, до кога ќе им дозболуваш сите да те манипулираат а и после тебе манипулатор да те нарекуваат?!’’ се давам во солзи. Толку е себично од мене да барам барем еден ден од месеците што ги посветив?! Барем еден убав разговор?! Барем една прегратка?! Ама никој не сака човек што се жали. А јас секогаш таква ќе бидам. Расплакана, осамена и депресивна. Ако тие што најмногу им дозволив да ме запознат на празно ми ветија дека се тука за мене, а само го прават тоа што знаат најмногу ме повредува, ќе успеам уште еднаш некому да верувам?! Уште некој безусловно да сакам?
    Се разбира дека ќе успеам. Во крвта ми е. Само не знам уште колку ќе треба да чекам.. Има луѓе кои што премногу ги засакав последниве недели. Знам дека најверојатно никому нема да му дозволам да ме запознае темелно, и во најлошото, се додека не се уверам дека ќе си ги одржат ветувањата дека секогаш ќе се тука за мене.. И тоа многу тешко би се одвивало.

Утре е последен ден нашколо. Најверојатно нема ни да одам. Посреќни се сите ко ќе не сум тука. Можам да си замислам само како би биле сите посреќни ако целосно ме снема од светов. Најверојатно никој нема ни да примети дека ме нема.
    Важно, сите петки си ги направив, барем за тоа не се грижам.

Има на што да се радувам за летово. Најверојатно ќе одам во Словенија! Колку сакам овој план да се исполни!

Го исфрлив негативното во мене! Покрај ова, денес сум во многу позитивно расположение :)

10. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.555
    Нејќам да кажам, сакам да ги замолам вишите сили да опнат една Ајфелова кула на некоја локација во градов, зошто кога веќе се осеќам ко у Лондон кога трчам по двокатните автобуси, може и да си правам пикници со беретка и багети со либето. Пошто сум патриотка до јаја.

Фала.

На kravce и Hipster им се допаѓа ова.
  11. malechkata

malechkata Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.141
    Ми ја објавија колумната, темата е скокотлива, па кој сака нека ја читне и чекам критики и коментари.

http://zemizdiv.com/index.php/manirite-se-mrtvi

:D

На Cynthia, CIA, Pirana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    СДК каков ми е тенот, бела сум, ко сиренце :D а мислев дека само мајка ми е таква :D тешко мене :tmi:

На simon4etooo и Glossy-girl им се допаѓа ова.
  13. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Е не си го давам компјутеров за ништо на светов! ]:)

14. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Се плашам..
    Ништо не е вечно, колку и да верува човек во бајки, колку и да сонува, на крај повторно мора да се разбуди!

На anabel-a, teddybear и Gordana10 им се допаѓа ова.
  15. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    СДК дека ептен ја напнавме темата Полагање матура и уписи за на факултет, ептен она :lol:
    Кога и да одам кај темите 1 е :rofl: :rofl:

На Glossy-girl и anneyy им се допаѓа ова.
  16. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    2.009
    Официјално одам во Скандинавија :rock:

На sweet-cherry, kravce, anabel-a и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Aries9

Aries9 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    43
    СДК дека НЕ ИДАМ НА ПОЛАГАЊЕ! :D :D

На martinuska и Yipman2 им се допаѓа ова.
  18. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    понекогаш мислиш дека кога ке завршат некои работи(испит,учење,......................) дека завршиле проблемите...
    како што се рекло што поголеми деца поголеми проблеми :^)

На srcekrsacka и Glossy-girl им се допаѓа ова.
  19. Primavera

Primavera Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.518
    Знаете какво е чуството кога ќе ви кажат дека бифшиот пиел на вашата песна?
    Кога неговиот татко ќе дојде три пати по ред да се поздрави со вас и со вашите родители?
    Кога тој ги бара сите можни начини за да ви прозбори?
    Кога го прави тоа, зошто се кае. Зошто отфрлил нешто што мислел дека е безвредно, нешто од кое само се страмел.
    Е јас го знаам, верувајте прекрасно е. После сите понижувања од него и неговите, тој ме моли за назад. Кругот се врти другарче, пред неколку години беше некој и нешто, ама сега е обратно.
    Поздрав до мајка ти и татко ти.
    Татко ти вчаша да го издркаше, место тебе да те направеше
    Умри кучкин сине

Незнам девојки за вас, ама се чуствувам како огромен камен да ми е паднат од градите. Како повторно сонце да ме огреа. Иако сабота полагам матура. Ама за матурата во друга прилика :lol:

На CIA му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Незнам до кога ке сум вака наивна :swear: :tmi: :x

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.