Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Hayley

Hayley Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    899
    Денес ме разбуди уште еден земојтрес, овој денес за секунди подолг од вчерашниот. Беше 5:45 а јас и сестра ми скокнавме од кревет и со трчање надвор. Така тато не научи. И си се вративме дома ко престана. И легнав да проба да заспија, ама следуваше уште еден семјотрес, ама овој беше скоро неприметлив. И после тоа око не сколпив. Имам една ужасна главоболка и уште немам одлучено дали да одам нашколо.

2. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Убаво ми е. Вчера бев на факултет да земам една оценка, за моја среќа испаднаа две оценки. Убавото е во тоа што втората оценка ми беше по предмет за кој не верував дека некогаш ќе го положам.
    Сега е време за одмор малку и психички и физички :D

На glow, Lepaaa, blond и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Elichka

Elichka Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    545
    Сакам да кажам дека не знам како се чувствувам.
    Зошто ги повторувам истите работи одново?
    Зошто ја правам пак таа грешка и му дозволувам на дебилот одново и одново да ми навлезе во животот и да ме повреди на крај? Зошто сето тоа кога знам како ќе заврши?
    Можеби затоа што ми е слаба точка...
    Прочитав еден статус и си се пронајдов.
    Ponekad je osoba koju najvise zelis, osoba bez koje si najbolji. :)
    И ај, не е вистина? :?:
    Таман ќе се навикнам без него, оп, еве ти го! А јас, пак истата грешка, иако си велев дека нема. Сега, што? Пак сум повредена. Епа сум,кога немам мозок. Тоој не заслужува, не!
    И уште нешто.
    Чувствувам потреба од машки другар. Ми треба другарска прегратка која ќе ме живне. Ми треба другар.

4. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    СДК добро утро! Имајте убав ден!
    Јас умрев за спиење |-) Ама ќе фатам сега да се спремам,ќе одам на фризер,едно друго,па после на свадба :) Ќе поиграм,а и ќе ги видам сите брачеди,шо се немаме одамна видено :) Срцка таа,најдобрата брачеда ми се мажи :) Ќе ви го посетам Скопје :D ТАму можи помалце се осеќаат земјотресите,од памет ме изваде тој од сабајле...Сега цело време ми се причинва дека ме ниша...да не дај Господ поќе,пу пу пу :) ААа да и ќе си го облечам новото фустанче што пред месец не го облеков за таа свадба што ја пропуштив :) Тоа е,се мислам кафе дали да правам....Ама ќе правам.Ме стега главата,мора едно да пијам,таман да се освестам.Уживкајте сега малце,читам распустот ете почнал,а на студентките им посакувам лесно да им помине сесијата.Чао за денес од мене :hai:

Кој ќе ме дружи за кафе? Повелете :D

На Adi888, Lepaaa, teddybear и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.259
    Допаѓања:
    43.838
    Се’ е лажно, освен спомените што ги чуваме скриени некаде длабоко. А и плитко.

Ситуацијата сега е следнава. Фудбал, жени и пиво. Ај најди го натрапникот?
    Дремам наместо да спијам. Во собава, мува. Во мувата, лајна. Во лајната, сите фрустрации на овој свет. Епа добро, можеби и книга да земам не ќе е лошо. Ем ќе заспијам, ем ќе прочистам мисла. Нешто од Ошо можда? Не го мирисам тој спиритуалист, случајно налетав на негови списички и ме фати некако на неудобно.
    Важно, денес пак ме боли ногата, ждригам ко Ирец у паб, скршив чаша, истурив шише јогурт, си ги флекосав панталоните, ја изнервирав мајка ми, се истуширав и си чкртнав еден кец по поведение. Јебига, ноќна смена, ноќна мора. Лицево ми гори од сонцево, точакот додека го паркирав си го поткинав чорапот, мислам дека врвот е до вечер да останам читава!
    Ми мириса на ПМС, на испотена душа полна очекувања, на недефинирани и нерафинирани радости во воздухот. Ко да мора да пишуваш па. Не мораш бе. Изгуби се некаде. Плачи зошто така ти доаѓа. Излажи го светот повторно. Зарем не е добро и дрско тоа чувство на постојано себеубедување.
    А и на Unfriend од многу аспекти.
    Машината за перење џвака чорапи. И јогуртот што искапа на нив. Ептен сум рамнодушна, а од друга страна ифрит лута заради одредени плампотанции на луѓе што многу думаат, ама некако затскриено.
    И не остваруваат, па со маки остаруваат. Нејсе. Одиме на другиот дел од светот - Љубовта.
    Ми купил карти за театар, за претстава на Битолскиот, ќе игра Медеа. Не му кажав дека Медеа ми е омилен психо лик од грчка митологија и дека во неа е окарактеризиран сиот демонски страв од загуба на Љубовта, мажот како потпора и желбата за вечно заедништво. А што па ако му кажам, да не ќе сконта. Пф, мажи. Едноставни, лесни.
    А потребни.

Јас, талкам и ѕидови валкам. Се надевам, со нешто добро.
    Понудата од Култура дојде ко порачана. Ќе ме има и мене на полици, да се брише прашина можда треба.
    Си намигам со животов бе, ми се може, онака.
    Сензуално ;)

На thinkerbell му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.741
    Допаѓања:
    116.700

СДК Doozy да си ми жива и здрава од сабајле ме изнасмеа !! :D

7. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    И така, моето дружење со Хаус заврши. Или можеби не заврши, но сега е комплетирано.

Сите епизоди се изгледани и сега чувствувам носталгија. Серијава ми почна како тепање време, но доби многу повеќе од мене. И доби и даде. Барем јас така се чувствувам.

Крајот донесе цунами од емоции, и косата си ја кубев и врескав, но бидејќи беше среќен или тажен крај?

Нема да им ја расипам на тие што сеуште не ја гледале. Уживајте.

На Juicy03, blond, sandra.92 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Maxymous

Maxymous Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    70
    СКД преку глава ми е од овие полуматуранти, што се влезени во филм дека кузнај колку пораснале сега се возрасни. Правам поголема фама од матуратите. Тоа особено се однесува на женските. Сега се сите влезени во филм дека се султанки а кога ќе се качат на штикли личат како да одат по јајца :@

Нашата генерација не се глупираше вака па што ни фали :fubar:

На Lov3, blond, Elennaa и 4 други им се допаѓа ова.
  9. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    СДК се чувствувам како пуштено куче без ланец.

Го чекав денов 9 месеци. Конечно дојде. Ми фалеше одмор после сите обврски. Време е да се наспијам како човек. Се молам убаво да ми помине распустот, да го запаметам и да не мине брзо како што помина учебната година. Немораше уште сега да ни ги тупнат книгите за осмо, ама ги оставив во фиока и не ги фаќам се до Септември.
    Распустов ќе го поминам со книги, филмови, шетање и спиење. :D Ме фати летна еуфорија, едвај чекам да одам на одмор!

На Divinebutterfly, blond и Barbie-mwa им се допаѓа ова.
  10. CaperucitaRoja

CaperucitaRoja Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2011
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    320
    СДК колку би бил животот полесен и поедноставен кога сите би биле такви какви што се навистина. Без лажни скромности, глумење лудило и почитување на правилата. Колку ли само време би си заштедиле еден на друг. Зошто секогаш кога запознаваме некоја нова личност, се трудиме да и’ се допаднеме? Чуму сето тоа кога порано или подоцна маските ќе паднат на виделина. На почетокот и двете страни се пријатни овозможувајќи си заемно задоволство, а на крај се повредуваат. Дали блискоста што ја чувствуваме кон некој ни дава право да му се качиме на глава?
    На првите состаноци, машките никогаш не доцнат, кога одите на вечера се воздржуваат од подждригнување, невкусни коментари и зјапање по туѓи деколтеа... Додека на крајот, работите се сосема поинакви. Зошто со текот на времето женските се’ повеќе ги засакуваат своите партнери, а мажите се’ повеќе се заситуваат од нив?
    Тажно, но вистинито: секој има две лица, но никој не се вљубува во двете истовремено.

На julie77 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    17.268
    Конечно дојде и овој ден. Завршивме па од утре одмарање и уживање колку ти душа сака.

СДК - Ветив дека летово ќе почнам да читам книги, еве почнав од денес ја читам Дебела - Бисквити, чипс и љубовна болка, и за неполни 2 часа прочитам 70 страни :clap: за мене. Многу ми е интересна, сега идам да читам до кај 120 па ќе оставам уште малку за утре.
    Имајте убав ден.
    -Памела :)

На ana-girl, Barbie-mwa и CharmedGirl им се допаѓа ова.
  12. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.070
    Допаѓања:
    12.085
    Се’ поминува. Скршено срце, скршен нокт, скршени соништа, скршена верба... Па и скршената коска заздравува. Не е како претходно, ама функционална е. Болеста е тешка, а болката што ја носи стравот умртвува. Свесен си, а ништо не можеш да направиш.

На Juicy03, Serafima, faye и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    СДК - КОНЕЧНООО РАСПУСТ! Но колку што го сакам толку и го мразам,па немат да можам да се гледам по цел ден во ходници со либето ми ;(
    Туку друго ми беше муабетов,дечињава скорз се мрданле од умот бе.Ги гледам синојка полуматурантите,за машките секоја чест.Туку девојчињата бе ко некои теткици направени,нашминкани ко за в театар,облечени ко теткици.Имаат по 14-15 години облекле штикли 15ка. :puke: А фризируите што да ви кажувам бе,се' некои пуџи тинтири минтири.Онака не беа матуранките,а не овие маливе.Како што иде времево од генерација на генерација се е од бетер по бетер. :puke:

На Barbie-mwa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Се приближува крајот до последнот колоквиум и конечното дипломирање.
    Денес убава вест, една се надвам дека уште една ќе биде наскоро.
    Токите во рака и свеченото фрлање на капите утре...
    А како вчера да беше кога 30тина изгубени 19годишњаци, со безброј желби и интузијазам, почнаа со сите сили.
    Чуден е овој крај, убав но помалку тажен.
    Среќна сум што наскоро дај боже ќе откачам Арсен а со тоа и цел факултет, а сепак тажна сум малку што нема да бидам заедно со некои луѓе заради кои студирањево беше поинтересно и вредно за паметење.
    Досадна сум знам, самата на себе сум си, до вчера коси кубев ако арсен ќе требаше да го полагам у септември, а сега кога крајот е ептен блиску, ме фаќа носталгија.
    Иди разбери ме :D
    Животот незнаеме што патеки ќе ни донесе, и кои чекори ќе ги чекориме, самите сме одговорни за нашите постапки.
    Животот е убав, комплициран но убав...

На Lepaaa, glow, Divinebutterfly и 6 други им се допаѓа ова.
  15. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.073
    СДК ... Во Македонија се произведува квантитет, а не квалитет на дипломи. И ако има тоа е мал дел на квалитетни дипломци и пост дипломци да не заборавиме ... Тоа не е на цена тука да се разбереме. На цена се другите, знаете сами кои. Кога ќе разбереш дека еден од најголемите будали во градот завршил фак. и е на пост дипломски студии нормално си платил поштено ... утре е магистер (Боже мој помогни) со едно дебело долго криминално досие, што да се каже освен :|
    И после прашања од типот каде е младината? Одговорите се надвор по подобро парче леб ... Како тргнало нека не ве лажат, тука просперитет нема. Само назадување.

Роди ме мајко со к'смет фрли ме во МК. :tmi:

На glow, eli25, blond и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Дај вие со распустиве имајте милост кон форумџиките кои се на сред испитна сесија :D па ве молам
    Јас не сум една од нив, ама да ве поддржам ова она :P
    Си направив тостче, сокче..ова ми доаѓа како поручек и ручек...
    Надвор е прекрасно, бидете и вие прекрасни. Додека врнеше, се жалевте поради времево сте биле тмурни, ајде сега ако толку влијае времето на вас, да ве видам сите нсмеани од 6ка до 6ка.
    Have a nice day!
    :sun: :f:

На Hipster, Serafima, Lepaaa и 5 други им се допаѓа ова.
  17. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    Конечно распуст! :rock: (ама морам да признаам дека малку ќе ми фали школово :wasntme: )
    Последниве две недели се исподесија пракрасни ствари , ептен голем пресврт добија некои работи. Како и да е мене ми е преубаво :3 Дефинитивно учебнава година не можеше да добие поубав крај!
    Пред мене денес огромна дилема, да му признаам се, или да си молчам и да чекам да видам дали некогаш ќе се случи нешто?
    Тууу ич немам храброст, немам појма што да праам. :|
    Пуштете ми малку среќа за вечер, ќе ми треба богами. :wasntme: :*

На Rozich и L-enna им се допаѓа ова.
  18. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Еми ај,на здравје нека ни е,сега 3 месеца нозете у вис :D
    Море како ќе спијам сега,јаооооо,абе ќе станувам само за јадење и пак ќе си легнувам,има да си наплатам за сите овие 9 месеци,што секој ден станував во 7.
    Се мислам сега да си купам и свилени навлаки за перниците и свилен чаршав,за поубаво да спијам де,нели :wasntme:

И сеа треба да ја терам дада,да оди да се зачлени во библиотека,за да можам на раат да си зимам книги од одделот за возрасни.
    Прва што ќе ја земам е Сексот и Градот,серијава што изгледав неколку епизоди премногу ми се допадна,па се надевам дека и книгава е добра.
    Туку,сакам и да си ја симнам серијата,ама на забеганиов компјутер,тешко,тешко,ќе ми цркне на пола симнување.
    И тефтерче реков дека ќе си купам,во натре да си запишувам интересни реченици од книгите и останатите глупости.
    Отидов да јадам јас сега,вие имајте убав ден и уживајте на сонцево,јас да си заминат уште неколку дена родниниве и се селам кај нив на тераса,да си фаќам боичка :D

На Hipster, blond и Adi888 им се допаѓа ова.
  19. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Пред 10 години мајка ми го роди ѓаволот, OH GOD WHY....
    Ајде последен ден денес, нека дојди утре веќе аман... нема нерви веќе, не знам дали сум мирна зошто учев или дека веќе не ми е грижа...
    Пффф ќе јадам после торта и ќе си ги мислам мажите( авторите) и делата.... добро е што не почнав да ги сонувам...
    Со среќа да ни е матурата :)

20. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Ај, ај занесувајте се сега со распустите, ако, ама во Септември златен кога ќе дипломирам јас ќе завршам 90% од моето образование, без обврска да продолжам, ама вие сакале или не уште долго ќе учите :devil: .
    Злобна сум, да, ме пука трема пред испит :sweat: ...

Ајде пријатно отидов јас да полагам, а вие сите 4 у вис, ама не за долго...

На LilBaby, glow, Hipster и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.