Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Ах мачно ми е... за утрешното полагање ми треба среќа, знаењето го имам. Одам на 5ка и перцентили близу 100ката. Пратете ми бар тронка од вашата среќа, јас праќам од мојата секому. Одам да одморам, за неколку часа почнува. :f: :o: :~: :mp: :pizza: :up: :muscle:

Сестричке љубовче, најсреќен нека ти е роденденот уште еднаш. Едвај чекам да пројде утрешниот матурски испит, и да дојдам да ти го прославам како што треба. Утре е важен ден за нас :party: :^: :l:

На kate21, Lov3, Smilly и 12 други им се допаѓа ова.
  2. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.994
    Аха, лажи се ти Каљопо дека ќе заспиеш.
    Па уште и овие што прскаат против комарци пред тераса ми летаат, оди спиј. |(
    Ич бре, несаница у гузица. Ај, ќе си гледам Fresh Prince of Bel-Air, па дури да се лоадира да си пројадам онакви во овие ситни саати, ко и секогаш.
    Колку само ми се прочисти мозоков за еден единствен ден, па тоа е чудо. Благодарам, О Семоќен Хамунукумапатуката Де Њакапукатукатико. (Ни јас не знам да го прочитам сега откако го пишав.) :D
    Не знам дали станав подобра личност, или се вклопив во светов на лицемерие и лаги, па се’ прифаќам онака автоматизирано, без доза на потресење или прекумерно размислување.
    Но, знам што сакам од животов, знам што сакам од себе, а тоа сигурно не е да изигравам дрвена шупелка, па чек зачкрипила старава со некоја нота, па зошто да се мачиме да ја оправаме кога може одма да си земеме од новите лимени или пластични шупелки? М?
    Ама ондаК сме сфатиле дека old is gold, па ај ќе си ја бараме назад старава, ама само дури пак не свирне погрешна нота, па тогаш, пак ќе бараме нова пластична за еднократна употреба.
    Не можам да си дозволам да паѓам на ниво на играчка, колку и да ми е тешко и да сакам. Не.
    Зошто? Кога можам да бидам нечиј главен приоритет и шупелка за секогаш и секоја пригода.
    Јас може сум олд скул според „слободниве“ стандарди, ама правите уметници наоѓаат и ценат вредност во антиквитетите, а не во шупелчиња од вчера што се Мејд ин Чајна.
    Nuh-uh. Никад не реци никад, ама hard work со цврсти докази што ќе траат ќе треба за да светне пак шупелчево. Ако вреди - супер, ако не, антикварницата со уметниците од погоре не бега.
    Тражили сте - гледајте, на крај очекувам и аплауз. :bow:

Добра ноќ/Добро утро. :)

На JoxyTheFreak и julie77 им се допаѓа ова.
  3. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    The worst morning ever :geek: . Алал да ви е на сите што секое утро станувате порано да се истуширате. Јас немам спиено цела вечер, се коколам и си викам Штрумфето утре полагаш :fubar: . Станав со страшна главоболка што ми го поматуваше умот. Башка морав да се истуширам, ми се чинеше ќе се онесвестам. Функционирам од некоја резервна енергија, не знам ни како ми успева |-) . После полагање креветот ќе ми биде животна дестинација. Пуштајте ми среќа луѓе, оти само на дво-часовно учење сум :sweat: .

Имајте убав ден :sun: .

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272
    СДК,

„Биди сонце за сите.’’
    Колку само таинственост и длабочина има во овие зборови?!
    Имајте убав сончев ден, исполнет со многу топли зраци кои ја милуваат душата :sun:.

СДК,

И една голема среќичка за LivingGlam :* .
    Се да излезе и подобро од она што очекуваш :angel: .

На ph.orhideja, Bright, marama и 4 други им се допаѓа ова.
  5. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Ајде, денес сВите на полагање, што матура англиски, што други предмети на факс, абе пуштајте вие колективна среќа, па кој ја фати - нек си ја носи во индекс или диплома. :D
    Јас само ви препорачувам некој саат пред полагање да си се опуштите, и да одете целосно смирени, опуштени, со чил муд, верувајте главата нема толку да ви чури, и нема да ви побегне знаењето ако испеете и изиграте на вашата омилена песна!

Оваа песна, секое сабајле пред полагање си ја пуштам, и ја певуцкам и играм како да ми е задња! Абе хепи тајмс моменти, без нервоза! 8)
    http://www.youtube.com/watch?v=aDdw1npjUDI

6. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.605
    СДК дека цело време ми се спие овие два дена, ај вчера бев уморна ама зошто и денес. Не знам што е работава, дали климава се мрдна нешто, дали промени во мојот организам, ама еве маки мачам да се одржам будна, заспивам а на работа сум. Што да правам, што да пијам, кафе ќе ме успие уште толку.

7. Pirana

Pirana Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    1.507
    Сакам да кажам дека сум многу среќна, тетками се породила сабајлево и добив братучедка :party:
    Ајде нека е живо и здраво, па ке одам покасно да ја посетам... :)

На kate21, Strumfeta93, blond и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Дечко кој консумира џоинт и амфетамин решил да се тргне од тој пат.Знам дека навистина сака да се тргне од тој пат и од тоа ѓубре.Му верувам и затоа можеби сум наивна,но со него ке бидам во овој пекол,заедно ке го надминеме најлошото.Заедно ке се бориме со кризитие.Се додека тој не си го најде својот пат јас нема да се откажам.Кога ке сум сигурна дека тој се тргнал од тие глупости,јас ке си продолжам по мојот пат.
    Тој користел амфетамин само 8 месеци и ако продолжи уште ке се навлече уште повеќе.Се грижам за него и навистина сакам да си го најде својот вистински пат.
    Зошто знам како му се менува личниот опис кога е под дејство на дрога.
    Знам колку пари дава дневно за еден грам амфетамин.
    Знам во кој пекол живее од тие дроги и знам колку му е тешко.
    Знам дека станува ѓавол кога е надрогиран и ни самиот незнае што прави и зборува.
    Тој ми вети на мене,на мајка му и на сестра му дека навистина ке се откаже.
    Вчера се гледавме на скајп и го фати криза,почна да :puke: ,да се знои :sweat: ,а јас го гледав и во стомакот сите органи ми се превртуваа.Тие кризи го фаќаат на 5 мин.повраќаше цел ноќ..Многу се мачи.
    Но ми вети и јас ке бидам со него.Негова поддршка.
    И му кажав дека ако го видам уште еднаш со тоа ѓубре во рака јас ке се откажам и ке заборавам дека тој постои воопшто.
    И за оваа моја одлука знае сестра ми и ме направи луда и нетачна.
    Ама јас ке се обидам да му помогнам.
    Зошто тој верува во мене!

И ДРОГАТА Е НАЈГОЛЕМО ЗЛО КОЕ МОЖЕ ДА МУ СЕ СЛУЧИ НА ЧОВЕКОТ!!!

На blond, CIA и 1209 им се допаѓа ова.
  9. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.259
    Допаѓања:
    43.838
    Мирно е кога пловиш во своето море.
    Бранови само, по желба и волја.

Роденден на драги луѓе. Им праќам насмевки во живо. Синтетички емоции не практикувам. Подобро е така, да не се изгубиме.
    Фиши лета одново. Даде исто така. Ме боли што не знам до каде можам да помогнам, како другарка, како сестра. Нема начин да станеме некому потпора. Или сме или не сме.
    Важи време, ќе се топам како сладолед денес. Ќе решам две три загатки лижејќи си го сопственото рамо. Ми се сака философирање, зошто така сакам. Причини не мора ни да има...
    http://www.youtube.com/watch?v=40Br07CF0qk

Сите птици одат во Рајот откако ќе го излетаат својот свет. Луѓето поим немам каде одат. Ама важно одат, и ќе стигнат.
    Мене да ме прашаш, не би одела во такви дефинирани местенца. Си имам јас свои замисли. Планот е - да знам каде припаѓам и кога се’ околу мене е изместено.
    Тонам во мисли, испливувам во реалноста. Не се жалам за ништо. Колку неправедности овој свет нуди и ги полева умовите со лажни вредности, тоа ич не сакам да мислам.
    Нека поминува времево, животов. Јас со насмев ќе ја гушкам секоја шанса.
    Кругот, несомнено се врти. Затоа, правете убави нешта.

На Gea му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Додека надвор асфалтот се топи и ѓоновите се лепат како мастики по него, јас дремуцкам дома, со еден куп палома марамици околу мене, Стрепсилс таблетки, Кафетин-колд, РинаСЕКС :lol: , кијам, кашлам, ми течат м*соли...Значи времево здраво ми удира секс и тоа отпозади во полунатегната ситуација :^)
    Не бев на работа... им здосадив вчера, на секои 5 секунди луѓето ми викаа НАЗДРАВЈЕ, па денеска ќарив слободен ден.
    Денеска СП до мојот кревет:
    Ој кревете чудна справо, поздрављам те здраво, здраво! Here I come!!! |-) |-) |-)

На CIA му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    СДК Какво утро! :sweat:
    Прво и основно (зар и ваков проблем ми требаше )е несоницава моја. Имам некој страшни соништа кои во рок од 2 секунди ги заборавам ама останувам прилично долго вознемирена. Утрово се разбудив во 5 часот, целата облиена во пот и со забрзано дишење. Ужасно чувство. :( Го гледам мобилниот до мене, земам проверувам што има на фејсбук, кој ќе видам циркузи. Околу 5 пријатели постирале статус Инсомнија, Ауу оваа несоница..и други такви статуси поврзани со оваа тема. Јас останав :o Како што бев ококотена :?: и никако не можев да заспијам, уште повеќе влијаеше на мене. Па ме остави да се запрашам :geek: Како може фејсбук да има толкаво влијание во нечив живот. Ама не разбирам. Сериозно. Еве и јас сум корисник (не читај зависник) и лајкнувам, ставам некоја слика, еднаш и ме чекирале во кафич, ама па луѓе во 5 часот кои не можат око да склопат уклучуваат компјутер и објавуваат. Изненадена. Целосно. И така ја зедов мојата нова книга, започната синојка и прелистав неколку страни, кога несвесно сум заспала.
    9.30 часот. Алармот звони.Насловен *матура на другарка*. На среде најубавата дремна. Ајде кити велам стани нема смисла некој од 10 чека од тебе да бидеш од помош. Цел часо покасно, јас веќе освестена, доручкана и средена си читам на фемина,кога почна тензијата. Драгарката го добила тестот, ми прати смс(по договор) да составам текст-писмо за англиската матура. Таа слаба по јазикот, јас доволно солидна за мои години. Велам во реед! Темата, писмо за туристичка агенција. Таман напишав 84 збора( во рок до 10 мин.) , ги искуцав во смс и пратив. Стигаат две нови пораки со продолжение на задачата. А Јас :o :tmi: Ар ју кидинг мии?? Среќа па остатокот беше за се што веќе беше напишано,па и објаснив во порака назад.Ама таа не разбира бе и не! Пишува назад каку луда, душичка моја нервозна :sweat: Јас уште понервозна и вознемирена и од неа.Трчам низ дома паничам,барам зборови на интернет...Па и додадов уште една реченица за фактот кој недостигаше и конечко последната нејзина порака со преееголема благодарност. Многу ми е мило.Навистина премногу! :)
    И така јас си направив добро дело утрово и се чувствувам подобро за разлика од вчера. Моментално пијам кафенце и кулирам. Сега ќе побарам некои 2-3 понови комедии на интернет и така ќе се дружиме со сестра ми низ смеа.
    За вечер имам некои мали планови со мајка ми па со некои другарка,така да денот помине во добро расположение.

И поздрав до сите матурантки, се надевам (Верувам!) дека сте напишале се како што треба. Чиарс! :*

12. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Денес се уверив во културата на македончето...
    Не сакајќи да ја искористам работната позиција, најкултурно си застанав во редица со сите да чекам за сликање на малиот за пасош. И најкултурно никој не ме пропушти цел саат. Дете почна да плаче, не седе на едно место. А публиката само ме гледаше со поглед: доста плачеше детево |( .
    Бидејќи публиката беше "културна" решив и јас на момент да ставам културата на пауза и без трошка срам сама си влегов преку ред.

На бремена жена,мало дете и човек во подлабока старост, секогаш треба да се даде предност. Барем мене така ме учеа :?: .

На MacenceEna, Eleonorastrumica, kate21 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.073
    Мамо Блонд, мене ми се случува да отстапам ред или место и на малку повозрасен или помлад зависи ситуација. А на постар, дете или бремена посебно болен човек или не дај Боже инвалид секогаш. Ете тоа сум јас, воспитанието е најважен сегмент за секого.

Него, луѓе сакав потопло ама не олку топло време. :| Не знам за вас ама мене ова лето ми влијае по депресивно ... ме успорува тотално.

На blond му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Не да се фалам ама стварно ми цветаат рози :D
    Запознав многу нови личности,сменив многу работи и најважно сите сме на купче конечно ^_^ .
    Се надевам ова ке трае долго.

Поздрав мили мои :hai:

На fallenangel, LivingGlam, Bright и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Од коњ принц не бидува.

На blond, Springy, kate21 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    а бе што да кажам,пак ке е исто :^)

На kate21 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Моментот кога неможеш да ги отплеткаш слушалките од мобилниот во автобус и таман ќе ги отплеткаш кога ќе треба да се симнеш од автобус. Баш денеска ,,уживав" на тој начин :lol:

18. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Многу сакам да зграбчам од животов,многу.А он се стиснал па не пушта ич.
    Али саканото ќе го земам.Кад-тад. :)

19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.320
    Допаѓања:
    158.403
    Најубава ма,ама коњот...еее коњот! :D Мислам дека тука е цаката за тежок заеб! Што си викам јас, лав-хејт однос,убаво ја плеска и вака и онака,па никако не е да и раскине. Бичиз ејнт шит!

Да знаете ама шашава плејлиста сум направила,све некои глупи песнички, просто да те вратат во убавите лета и да те натераат да занишаш со колковите!!!
    Чекајте коктелчичи,ичичи,мичичи да ви послужам и да почнеме со журот. Се што барам од вас е да се замислите на некоја плажа или пак во убав кафиќ во центарот на градот! Треба да се чувствувате лабаво и неоптеретено,е така!

Ова ни е погледот и атмосферата!

Замешајте колковима, самба бејбин (и ламбада,леле како мала колку сакав да играм ламбадаааааааа,па имав една суќњичка за ламбада,со гашти зашиени на неа за да се вртам како шлакната без срам :D )!

http://www.youtube.com/watch?v=jY48iTyL ... re=related
    http://www.youtube.com/watch?v=81Cwbdtm ... re=related
    http://www.youtube.com/watch?v=1EtPS3h- ... re=related
    http://www.youtube.com/watch?v=LRUbj1pB ... re=related

На 1209, najubava2010, Angelche и 5 други им се допаѓа ова.
  20. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.560
    Допаѓања:
    3.194
    Не знам што да кажам, не ми идат никакви мисли кога станав пред саат време а легнав во 5 ... Ма и покасно беше. Чекам да се раздени секој ден, пред тоа не можам да заспијам.
    А и што ќе правам кога ќе станам во 10 на пример? Жешко е надвор, пекол! Ручек јас да правам, не фала, има кој. Што би правела јас, не знам, али досадно ми е, што сакам цел ден да го преспијам.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.