Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.475
    Допаѓања:
    91.880
    Колку и да е човекот силен цел живот, сам или со семејство кога ќе остари и кога ќе се разболи му треба некој да се грижи за него. Никој не може сам, на секој му треба друшка.
    Денес заѕвони домашниот, а само два, тројца не бараат на него. Кога го видов бројот ми застана грутка во грлото. Плачеше како мало дете и ме молеше да отидам да го видам. Тој плачеше, тој. Карпата моја...
    Не можев да се смирам повеќе од час, ме болеше неговиот изнемоштен глас и солзите.
    Да имам кола, ќе ја запалам и ќе го донесам. Не ми е битно кој што ќе збори. Тој е само еден старец на кој му е потребна нега, љубов и внимание. Се надевам ќе издржи до наредната недела, а тогаш како знам и умеам ќе го донесам тука.
    И не се согласувам со она дека секој треба да се грижи само за себе и за своите чувства. Човечки е да помогнеш на другите, треба и на туѓинец, не па на свој. Не, не проповедам добрина, само денес се разочарав премногу.
    Знаете мрчев што дојде пред некое време затоа што глупавата јас ќе немав каде да чувам чевли, чанти? И сега се осеќам како ѓубре. Сега би ги фрлила сите нив само да знам дека утре ќе е тука, здрав и жив.
    Чувај се, те молам. ;(

На Nine25, bal0n43, Domino и 27 други им се допаѓа ова.
  2. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Ќе ми недостигаат масажите на моите стапала додека му го читам Хари Потер; кога излегувам од под врелиот туш, а тој трча да ме загрне со пешкирот; ноќите кои ко блиц брзо минуваа и долгите прошетки низ диви предели кога ме допира со врвовите на прстите.

Покрај неговата заразна смеа и овај рингишпилот во мешето шо не можам да го сопрам, животот се шо можеше да каже е - скајп? :D Абе ај не заебавај матура полагам, уште еден тест не ми треба.

Ни останаа уште неколку часови до неговиот лет. Се чувствувам како да возам точок покрај море и ветрот ме бушави целата. Како у полн залет...

На Breezy, Strumfeta93, anuskaNESTLE и 10 други им се допаѓа ова.
  3. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.806
    Допаѓања:
    100.721
    Компјутеров од што ми е брз..почна да успорува ]:) ме нервира направава од петни жили ама па и без него денот е празен...сдк ја сакам длабоката ноќ и многу раното утро кога се е мирно и тивко..ми се чини само мисливе си ги слушам...онака не можеш на раат да седнеш,се некој те тупка по рамо ајде стани мамо јас сум на ред,ајде стани гладна сум,женооооооо направи салата и донеси ракија ладна...пих..денеска успеав да се искубам од дома отидов кај другарка ми...или барем така мислам дека е зашто не се гледаме ни слушаме толку често како порано...и убаво си поминав ,кафе и смеење,глупости тресење и расправање на животни вистини,а на враќање поминав покрај паркот...и добив желба да седнам на клупа и да уживам во вечерта..искрено седнав и се заборавив...ме сепна телефонот и познатиот глас-ајде доаѓај ми требаш за...мислам..како не ми текна да го исклучам,да не ми го зема мирот :^)
    отидов јас на спиење за сабајле да ја фатам зората..имајте лека и убава ноќ :*

4. faye

faye Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    688
    Добив желба да имам сопствен автомобил, а до вчера не ни помислував на тоа. :D
    Сакам секогаш кога сум слободна, без разлика дали е ден или ноќ, ако ми текне да му ја здувнам негде, во природа, во некое селце, манастир, плажа... сакам да го остварам тоа. Стискаш на гас, и за неполн час си телепортирал од загушливото секојдневие.
    Блазеси ви на сите кои имате. Јас ќе почнам да работам на случајот. :)

На butterfly33 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Кој ме тераше сега да пребарувам низ темите со рецепти |(

На Hipster и Adi888 им се допаѓа ова.
  6. ANGEL1

ANGEL1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    84
    Е па навистина ми е многу неубаво, ....тажна сум, ми се ;( ама веќе немам ни солзи :doh: немам сила, немам време немам желба....цел ентузијазам како да ми замина во неповрат :worried: Ужасно се чувствувам. Зошто секогаш страдаат оние кои најмогу се грижат да не навредат некого , да не зборуваат лошо за други??????? Пфффффффффффффф мака ми е од оваа ГЛУПОСТ!

На Stoimenovska му/ѝ се допаѓа ова.
  7. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Изгледа форумот стана место каде се исмејуваат луѓето ... Некои луѓе си ги лечат комплексите на други и немат шо да прат па ајде ќе коментират и ќе се замарат со животите на другите.
    Абе ајде оди лечи се!

8. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Девојки, момци, млади дами, жени...
    Јас.. Станав тетка!!! :dance: :party: :rofl:
    Нека ми е живо и здраво внучето, паметно и убаво на мене... Ма лично нека е на мене! :wasntme:
    Неможам да ви опишам колку сум среќна! Исполнета, солзи радосници. Иако братучедка ми живее во друг град ние тука утре ќе частиме се живо и диво затоашто живеевме во иста куќа додека беше тука!

И како што е редот да ве почастам сите тука затоашто и вие сте ми семејство!
    Ајде бујрум!

На Monna.Monna, Gordana10, Strumfeta93 и 19 други им се допаѓа ова.
  9. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Тоа „те сакам“ нема значење повеќе. Денешниве деца, тинејџери, или сеедно го злоупотребуваат зборов. Го кажуваат на секој, дури и на личност која за прв пат во животот ја запознаваат, се уште муабет не направиле и велат „те сакам“. Wow, јака ствар ако кажеш на некој дека го сакаш без да го мислиш тоа. Него ај тоа, туку коа на некој близок ќе му го речеш тоа (другар/ка, нешто роднина, дечко/девојка) без да го чувствуваш/мислиш е греота. Ко да ги залажуваш и на крај БАП, реалноста плесни им ја у фаца. Не иде.

Не сфаќам ни зашто се нервирам за ова, коа веќе не ни верувам во вакви работи.

На sweet-cherry, IndieGirl, thinkerbell и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Искрено им се восхитувам на луѓето кои се борци. Кои се борат за своите замисли и соништа, не се откажуваат и полека си ги остваруваат плановите. Некако ме нервира фактот што сум толку индиферентна и несериозна кога се работи за нешто толку клучно за мојот живот и иднина. Не сум упорна, се откажувам од се што ќе замислам, имам амбиции и цели ама исто така и страв да ги остварам. Дали од немање желба и елан или нешто сосема трето ама не си го сакам тој дел од карактерот.

Постојано чекам нешто од небо да ми падне а свесна сум дека нема. Со откажување и недоврашување на работите не се постига ништо. За џабе не се вели дека НАЈЛОША БИТКА Е ОНАА КОЈА НЕ СИ ЈА НИ ЗАПОЧНАЛ. Се тоа сфаќам и разбирам ама во пракса да го спроведам ми е некако тешко. Најбитно ми е искрено да се гордеам сама со себе, не сакам никој да ми упатува некои си пофални зборови оти сум свесна дека не се секогаш искрени. Сакам само еден ден да си кажам еве успеав, не мора да е тоа нешто огромно или којзнае што но чисто онака да го осетам тоа чувство. Многу размислувам а малку правам, мој најголем проблем.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    Денес со момчето отидовме на изложба во Струга. Дојдоа оние и кои беа очекувани да дојдат. Во секој случај слабо луѓе. Но, не е важно, тие што бевме отидовме до Галеб (стружани знаат) и баш фино си се размуабетивме и смеевме. Плус, друг поглед кон езерото. И плус, пелинковацот беше цели 60 денари. И плус плус гратис пуканки за 20 души... :mm: Епа Струга, се гледаме за брзо пак! Исплатлива си скрос! :up:

На mims-89, Magnolija, angel92 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.536
    Заклучок од полуматурантите што ги видов деновиве
    -Цуриве покусо не можеле да се облечат, алоо на таа полуматура има професори, а и да нема не личи.
    -Класната сама си го одбрала поклонот- ЗЛАТЕН ПРСТЕН- скромно :o
    -Таткото му дава пура на синот за да биде „фраер“ на вечерта :|
    -На дечко од 8 одделение му дојде девојката од 7 одделение на полуматура. Па сликање со мајка му и татко му, па поклони, па пољупци. Малку фалеше да прашам дали и она сармата ја направила |(
    -На полуматурите што бев само едната беше со 20 луге :clap: , другите беа со над 100 гости. Ем се жалиме немаме пари ем сите прават полуматури како свадби. Важно е да има повеке луге од кај комшијата што имало.
    Пред само 8 години јас бев полуматурантка разликата од тогаш до сега е огромна. Си мислам какви ке бидат полуматурите за 8 години :?: :?: :?:

На Strumfeta93, Cynthia, 1209 и 9 други им се допаѓа ова.
  13. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Луѓе ај пуштете ми среќичка, ќе одам да полагам англиски. Стварно ми треба :sweat:.

На Strumfeta93, teddybear, butterfly33 и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272
    Целата мила ти е пуштена :* .
    Господ да ти помогне и да имаш најдобри резултати :angel:. Па да честиш нешто после :D .

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  15. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    На утринскава програма на Канал 5 какви глупости даваат!
    Па кога ќе си го екнат телевизорот у позадина, звучат ко на бина на митинг. |(

Него ајде..само мрчам па и ја па. :rofl:
    Имајте убав ден. :rock:

16. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.073
    Денес ќе послушате погрешен совет. Секогаш вреди да се борите за љубовта, па игнорирајте ги оние кои се обидуваат да ве убедат во спротивното.

Вие не сте личност која лесно може да биде заборавена. Па, не се изненадувајте ако во вашиот живот се врати личност од минатото која сè уште има чувства кон вас.

Денешен хороскоп :wasntme: Така ли кажуваат ѕвездите? Да видиме. Ај добар ден сакам да кажам ... јас станав ко подуен балон ...

На blond му/ѝ се допаѓа ова.
  17. keti.kety

keti.kety Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    52
    СДК дека ме фаќа многу летна треска, знам дека и времето си ги прави своето овие горештини стануваат неиздржливи, многу, ама мнооооогу ми се оде на одмор со душа чекам да поминат уште 10 дена па да се видиме со морето.
    Плажа, сонце ,море само тоа ми се врте во главата.
    Ви посакувам убав ден на сите, исполнет со насмевки и позитивни мисли :*

На lovelife му/ѝ се допаѓа ова.
  18. demilovato4ever

demilovato4ever Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    220
    Се согласувам со тебе :/ .. и јас едвај чекам да отидам на одмор !! :) :*

19. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Срамота и греота нашминкани, танги, дотерани девојки на рекреативна стаза покрај Кеј.
    Само тоа имам да кажам.

На anuskaNESTLE, mims-89, sadangel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. lovelife

lovelife Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.722
    Потполно ве сваќам феминки за желбата за да одите на одмор...барем вас ви е лесно 10-20 дена...а ја додека се исподоговорам ..па доека да дојде крајот на јули ехе..до тогаш секој ден ќе се будам и ќе ги слушам идиотските песни од бандини,малечката невеста и секоја нова хит серија за летото...добро...веројатно нешто интересно ќе се деси ?! :^) :^)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.