Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Прејадена, среќна и одморена. :D Денес ми е убав ден, уживам во сонцето излежувајќи се на тераса и се ми е рамно. :sun: :d:
    Само уште да ми се остварат плановите за овие ден-два... И на мојата среќа ќе и нема крај. Јас давам се од себе, ама ве замолувам и вие да ми држите среќа, ептен ми е потребна.

:*

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Воопштено мразам генерализации, меѓутоа у последно време нешто ме вади од кожа.
    Друштво седат, и нормално неизбежна тема на муабет Каде за одмор??
    И паѓаат тука идеи, се спомнува едно место, па друго, и неизбежно некој се убацува Таму не е за со дечко. :!: Или таму не е за со другарки, сеедно. Види богати. Типична проста малограѓанска генерализација.
    Па ако вие со дечкото само чмаете по дома, у живот немате заедно у град искочено нормално дека кај што има асален ноќен живот не е за со дечко. Тој неизживен, таа побетер.
    Сум била и со дечко и со другарки и мене ми е исто. Бидејќи и со дечко ти ако си нормална особа ќе оставиш време за дружење со другарки. Исто и он, машко друштво, гледање фудбал, искачање на пиво, се се тоа нормални работи.
    Ти ако се лутиш и му браниш да искача од дома без твое присуство и секој пут му праиш сцени, епа фала Богу дека ќе те боли кога ќе се звери по некоја топлес на плажа и по секое мини сукњиче у диско пошто не видел пустиот. А ако сака да те извара сестро, тоа може да го направи и на клупи под зграда, ти кога ќе си отидеш од кај него после 5 минути друга да дојде, најмал проблем е тоа.

И овие денови кога сите се окупирани со диети, слабеење, сфатив колку сум уствари јас среќна што никогаш не сум имала проблеми со тежина, режим на исхрана и сл. работи. И кога секоја вежба или активност ми е чисто за рекреација, кондиција, кога немам мака да каснам торта у 3 сабајле или после искачање да свратам кај Цујо. Фала ти мамо за метаболизмот, од тебе ми е тој благослов! :*

На CharmedGirl, sparklie и mims-89 им се допаѓа ова.
  3. malechkata

malechkata Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.141
    Пишувам презентација за ренесансата во уметноста, Да Винчи и Мона Лиза, бидејќи на факултет имам предмет Историја на Уметност.
    Ми чади главата. |(
    Сакам мистерии, сакам и да ги решавам, ама со ова ептен се напнав.
    Претходно не сум се ни обидела да ја чепнам темава, бидејќи знаев дека ќе се напнам и ќе размислувам премногу што-како. Бидејќи таква си е темата, интересна, скокотлива, мистериозна...
    Ама, ете, дојде и тој ден. :D

Од денес натаму, ова ми е омилената мистерија. Која ли била дамата на сликата, навистина? Хмм?? :?:

4. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Уште ова да се среди и забавата може да почне! Ќе ми недостигате, ама неколку дена не се ништо. 8)

На butterfly33, Lepaaa, BlackSwan5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.142
    Допаѓања:
    67.328
    СДК сега веќе ми е јасно зошто никој не гледа да направи нешто добро за другите, туку си ја гледа само својата работа. Никој не сака да ризикува и да му биде извалкан образот поради некој друг.
    Еве и јас се изгорев, па веќе нема да се заложувам за никој, зошто па јас да испаѓам будала?
    Е па не фала, за мене што можам ќе си направам, за тебе ич не ми е гајле.
    Може звучи себично постов, ама верувам дека не вреди да се мачиш за некој, па после да ти се по*ере(со извинение).

6. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    мора да се работи за да се ужива :)

7. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.976
    И вака, така, за некој многу брзо, за некој многу бавно, првата година од моето факултетско образование, ден пред крајот на испитната сесија, ја прогласувам за официјално и абсофакинглутли - успешно завршена! :clap: :bow: :D

Викаат дека старееш кога ќе почнеш да зборуваш од типот ,,како вчера да беше,, ама навистина, како вчера да беше кога полагав матура, па се запишував на факултет, па се преселив во Скопје, па се случија еден куп нови работи, наидов на нови луѓе, интересни места... Искуството што го стекнав не ми го сменила за ништо, камоли сите да имаат можност да доживеат како се гледаат назад, ретроспективно, и извршуваат анализи и анализи и анализи за да увидат колку се смениле, а сепак останале исти. :)

Јас сум си многу задоволна, првенствено од самата себе. Ги побив сите што ми мумлаа дека 10ка на државен е невозможна мисија, right back at you! :D Се чувствувам посозреана, ако е воопшто можно тоа, позадоволна неголи што бев лани, покомотна во сопствената кожа, помотивирана за наредната година. За знаењето не би коментирала, затоа што тоа е релативно и ниеден професор или асистент или декан не може да те натера да учиш ако ти не сакаш, ниту пак да ти го земе тоа што ти го имаш. ;)

Е сега скромно, знам, јас од тие скромните дека сум :rofl: , јас ќе си посакам една стипендија, од тие месечните, за наредната година, и едно патување во Дојчландот. Скромно или не :D , ако добијам, а многу сакам да добијам, би да си ја платам сама партиципацијата за факс и трошоците до Дојчланд. За да можам да речам дека еден ден сум се исшколувала сама, со сопствен труд и знаење. :hai:

Сега со сите сили до симнување 10-15кг до септември! :rofl:

На CharmedGirl, calliope, baguf4e и 15 други им се допаѓа ова.
  8. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    СДК дека ми е доста од тоа со другарка ми да се договориме да одиме негде,па половина час пред да излезиме ми откажува :devil: ]:) Ах се врти тркалото,јас нема да превземам ништо се ќе си дојди на свое место,ама ќе ме бара за брзо кога ќе и заминам од овде :rofl: Но :!: ништо нема да дозволам да ми ја расипе среќата овај ден и нема да дозволам ништо да ме изнервира ќе си уживам максимално во денот исполнет со љубов,мир и хармонија :inlove: :inlove:

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mini-Mouse

Mini-Mouse Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.439
    Моментот кога мајка ти те гледа дека безделничиш и за една минута и текнуваат 8145432 задачи за тебе.

Уште две работи ќе направам и фаќам пут под нозе и на кеј. Таму ќе се потам.
    Ем си трчкаш и се потиш, ем ти дувка ветре, ем згодни полуголи момци трчаат цело време. Па и на тоа шипките ги гледаш у некој филм влагаат. :lol:

10. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Епа девојки сакам да ви кажам дека ќе ме немат некој ден на форумчево,ќе одам малце да се релаксирам в село :) Ќе ми фалите сите :( Се читкаме за некој ден. :)
    Бидете ми поздравени :*

11. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Лубеница сизон стартед тудеј офишли. Аххххх ... :inlove:

На ines.h, Doozy, kravce и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Само што се вратив од тенис...
    Се изнатрчав,се изнаиграв,штета што траеше само толку малце :doh:

Од есен почнувам со тренинзи,ептен се радувам :)

На Justice му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    СДК преку глава ми е од се :devil:

14. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Ех, немате поим колку си ја љубам својата тераса.
    Се џаркам скришно во огледало, те од една ~ те од друга страна, се гледам, и...
    Не. Ова не е личноста што треба да биде јас. Во мене има заробено едно друго, уште послободно, уште поедноставно дете.
    И порај тоа што за вечера штрбнав едно чоколатце, еве од утре пак се враќам на мојот здрав режим на исхрана. ( и еве ги тука наводниците „“ околу здравиот режим на исхрана, дека не знаев у кој збор да ги вметнам, па имајте си вие право на избор [​IMG])

Иако по малце демотивирана, нешто уште ми дава сила да продолжам напред, нешто ме бутка и ме тера да се убедам дека ќе успеам да се соземам себеси, да создадам една нова фигура од цврстина во мене, една таква што ќе ми даде сила уште една година да се борам со сите тие неправедници. Ах..да знаете колку само страда една детска душа кога партиски војничиња, луѓе со испрани мозоци, жедни и гладни за пари ја влечат ко' предмет каде и колку сакаат, и со тоа си ги полнат џепчињата.

Знаете, кога во животот ќе стекнете нешто за кое треба да се борите, тогаш ќе сфатите колку е глупава декларацијата на панкер, хипик, фрик, метАлац, не знам ти каков револуционер.. ќе сфатите дека вие сте само човек кој (храбро) се бори. [​IMG]

Дека нема ништо поубаво на планетава од тоа да бидете Вие, да се борите да го задржите тоа, да не го дадете за ништо на светот.

~ А липите си имаат свое договорено време од вечерта
    кога шептат со својата миризба, се галат и го галат воздухот.

Одамна се нема случено да се разбудам, да одам на курс, да се вратам и да појадувам и потоа да одам на училиште. Всушност, тоа никогаш повеќе и нема да се случи. Откако се отселив од куќава, ми фалат некои стари навики...

Но, што да се прави, одиме напред, нели? Секој еден миг во животот е толку магичен

Уште помагичен ако љубите!

http://www.youtube.com/watch?v=60iTCMNG ... re=related

На MandyLane и anabel-a им се допаѓа ова.
  15. cveke123

cveke123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    633
    Колку повеќе мислам на доаѓање, толку подолго ми поминува времето.
    Напнав, знам.
    Ама неможам да издржам, само да помине и крај.
    Го чекам моментот кога блегувам во аеродром :rofl:
    Ќе биде возбудливо, поготово кога не сум била само цела година :D
    Одвај чекам, незнам како да објаснам :D
    За сега, само планирање ми преовладува...
    Напишав писмо до директорката за школо, за мерки во кои може училиштето да се подобри :geek: :angel:

убава вечер феминки, убави мисли!

16. glow

glow Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    1.264
  17. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.410
    Допаѓања:
    287.172
    Филингот кога ќе си купиш цело паковање батерии, па кога ќе почнеш да менуваш, вади-стави...
    Па коа ќе раздрма

Одма друго е :emo:

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Моментот кога случајно се навраќаш не една добра стара серија, и го гледаш новиот мачор во младо издание ]:)
    И тоа уште посекси него што сега е :wasntme: Тамн утре ќе го гледам во ново руво :inlove:

Денес цел ден лежам седам, и одмарам, и вака си плакнам очи.
    Ќе ми треба сила за утре, и тоа како ќе ми треба.
    Се надеавам на убав ден, топол , а за другото сами ќе се погрижиме.

Прикачени фајлови:

• 69.jpg
      69.jpg
      Големина на фајлот:
      174,9 KB
      Прегледи:
      172
  19. snegulkabela

snegulkabela Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    134
    Тешко е кога ќе сфатиш дека залудно си се трудел да постигнеш нешто во животот, кога си поминувал непроспиени и непроспиени ноќи само за да направиш нешто како што треба, а на крај сето тоа ќе ти се сруши како кула од карти.

Токму тоа ми се случува мене сега ;( ;( ;( И токму тие што треба да те поддржат кога сакаш да направиш нешто, ти викаат „не можиш ти сама да одлучиш за ова“. А всушност знаат дека би одлучила поинаку од тоа што сакаат тие.

20. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Ептен си перверзна среде јавна тема.
    :wasntme:

На Annath, CharmedGirl, Doozy и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.