Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.413
    Допаѓања:
    287.216
    Па и ти па

а и не на секој би му отишол паметот таму, домаќинка жена гарант на тоа мешалото за нес кафе ќе помисли, и тоа што убава пена вади кога ќе смениш батерии :rofl:

На Lepaaa, Annath, Doozy и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Е сега пак, сега, ме доуништи со финалнава пена. :rofl:

На Lepaaa, Annath, Doozy и 3 други им се допаѓа ова.
  3. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    ^ Леле Мерлин, градоначалник на перверзијата во главниот град на Perverland си! :rofl:
    Мешало за нес кафе, пена . . . кај ти текнува жити Бога!

Леле а аватаров! :rofl: :rofl: :rofl:
    Што глас испушта женкава, директно од микробранова!
    Готово, ме прегази вечерва! Ајт поздрав! Не си нормална!

На CharmedGirl, kate21, Springy и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Primavera

Primavera Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.518
    И пак, убаво ми вели мама: кога нешто не бидува, не се замарај со него-остави го.
    Ама јас паметната, верував на ситници,на глупости.
    За што бе, за што? Истото, 19893 разочарување по ред.
    Мислам да, треба некој да ми влепи една убава шлаканица да се освестам.
    Не е тој за мене, реков. И што сега, пак ќе се мамиме.
    Зошто си давам надеж, ах.

Него, оставете го тоа. Денов беше убав, поубав и не можеше да биди :talk: :talk: :talk: :puke: . Полагав философија, напишав се. Се вратив дома, мачката оптегната на креветот си преди. Да плачеш од среќа, се до моментот, кога пак случајноста проработе и го видов по 800 пат денеска |(

На CIA му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.339
    Допаѓања:
    48.019

Прочитај ја Јас Мона Лиза од Џин Калогридис.Не знам колку е веродостојна приказната,ама интересна е.

П.С.
    И Мара Попара ме пресмеа,Од каде ја ископа? :rofl:

На ViktorijaMari и Marilyn-Monroe им се допаѓа ова.
  6. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Сите околу мене почнаа да се мажат/женат, да почнуваат заеднички живот со дечковците ... некако пребрзо создреаа, па им здосади се и решија да фатат нов правец во животот, а само мене таа помисла ме плаши. Се е тоа убаво да и сосема нормално е, а нормално е и да те плаши таа помисла. Не бре, не да ме плаши, ми се рика од страв. Едноставно неможам да си се замислам како мажена, во заеднички живот со партнер, постојано да сме заедно и сите тие обврски што одат во пакет со тоа. Се плашам дека и мене ми доаѓа времето да направам таков чекор и се молам на мојов да не му текне такво нешто. Несакам едноставно, не сум спремна, неможам да се замислам. Јас сеуште сакам да си правам што ми е по ќеиф без никакви обврски, јас сеуште сакам мама да ми прави ручек, да спијам до касно, да си го влечкам факултетот, да подработувам нешто на страна. Неможам да си земам толкав товар и толкави обврски уште од сега. Не сум разгалена ниту мрзлива, ниту пак очекувам мама и тато се да ми направат и донесам, ама неможам да замислам да се одвојам од мојот дом и да почнам друг на друго место. Уште сега се нервирам за вакви работи, а сеуште не ми се ни на повидок што се вика. Незнам дали е до мене или прерано почнаа да летаат сите, незнам навистина. Јас со штотуку наполнети 23 години немам абер од вакви сериозни работи. Ми се шета сеуште, ми се прават глупости, ми се пие до зори, ми се оди некаде без претходно планирање. Велат дека кога ќе ја најдеш вистинската љубов ништо друго нема да ти биде важно, а јас пак знам дека си ја имам вистинската љубов и пак имам други планови за мене и мојот живот. Неможам да се ограничам само на љубовта и да основам дом уште од сега само затоа што сум нашла вистинска љубов.
    Ќе рече некој дека за некоја година ќе ми се смени мислењето, можеби, не викам не. Како и да е несакам да направам ништо против моја желба, а во исто време се мислам што ако ми стигне таква понуда дали би ја прифатила само за да не ги повредам чувствата на партнерот, е тоа е она што ме плаши. Секако (се надевам) нема изненадно утре да ми дојде и да ме праша, но сепак е прашање за кое вреди да се размислува, да не се спие ноќе и да се дискутира со денови.

На JoxyTheFreak, eli25, esperanca и 22 други им се допаѓа ова.
  7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.045
    Допаѓања:
    81.430
    Не знам што се случува со мене. Си го имав тоа смотано претчувство дека некогаш можеби ќе се сменат насоките кон негативното. Па така и ми треба, кога не знам што сакам.
    И кога очајно барам нешто дополнително, и не знам да уживам во моментот.
    Се жалам кога ми е арно и барам лошо, се жалам кога ми е лошо и се прашувам зошто не ми се случуваат арни работи.
    Кој ме знае веќе што сакам.
    Нервите - истенчени, се прашувам каде и до каде вака со тој памет.
    Не знам што да мислам, а излез од оваа ситуација мора да се најде.
    Некако, било како... :doh:
    Арно си велат старите - Не вели што сум, ами што ќе бидам.

8. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    СДК ништо не е случајно, се е намерно :!: :wasntme:

И...се надевам дека некој ќе биде тоооолку дарежлив, а и едвај чекам една книга да ми даде некој ^_^ со една многу за мене интересна тема, која ми е при срце ^_^ Од кога ја мислам книгава :D знам што ќе има во неа од прилика, ама пак сум нестрплива :fubar: |( Кој мерак, уште да се онесвестам фали :rofl: :wasntme:
    Убаво е човек да си се радува, да биде весел, па макар и за книга, а да не збориме за поголеми работи :rofl:

9. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    ^^ Мимс ко јас да го напишав постот, ама баш јас :)

Вечерва подобро ќе беше да ми удри некој шлаканица и да почуствувам физичка болка, него родителите да ми ја плеснат вистината во фаца и да ме боли повеќе од еден боксерски нокаут.
    Дојде моментот татко ми да ми забранува да одам на работа, веројатно скурчено му е што ќерка му 3 години ја искористуваат.
    За некој тоа што родителите ќе му речат да не работи и дека ќе го финансираат е момент на задоволство. А за мене е само горчина, која ја чуствувам од стапалата до темето на главата.
    Па уште и наскоро кога ќе добијам уште една диплома за бришење прашина сигурна сум дека и уште повеќе ќе ме шамара вистината.
    Министерство за труд и социјала ќе го менувал законот за лицата кои работат привремено, да видам и да не верувам, ај и тоа чудо дал ќе упали или дупче пак ќе се најде во законот.
    Нека дојде петок да си одморам и да си се изнапијам со другарките и да заборавам на се што ме опкружува и не вреди ни за спомнување.

На eli25, Springy, pamelche и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.265
    Допаѓања:
    1.689
    Многу е здодевно :x

11. Breezy

Breezy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    766
    Кога ќе научиш да си среќен нема да поднесеш да си околу луѓе кои ти го намалуваат тоа чувство.
    Од денес им ставам игнор на сите негативни луѓе спремни во секое време само за кавга. Ако сакаат да ги направат другите луѓе несреќни, јас не можам да им посакам среќа. Ако немаат на што да се радуваат, јас иако немам многу ќе се радувам на тоа што го имам.
    Адиос амигос! :sun:

На Adi888, Libera и Gordana10 им се допаѓа ова.
  12. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    295
    Многу ми е убав денот. Се чувствувам исполнето, енергично, некако со мисла дека денеска баш успеав 8)
    Се надевам дека и утрешниот така ќе ме дочека ^_^

На ana-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.541
    Допаѓања:
    17.273
    СДК - Многу сум тажна, плачам. Си одат сабајле, да во 6 ќе појдатод тука, и што, нема да се видеме 4 години. Остај го скајпот и телефонот, нема да можам да ги гушнам, да ги гњавам и лигавам по цел ден. Сакам кога ќе ги земам во раце, па се галат како мачиња. Сакам кога ќе ги земам па да се вртат и борат да ги пуштам да трчаат. Е мили мои нема веќе така, нема таму по цел ден на улица по песок да играте, нема по цел ден да седете во продавница, нема. Знам дека ќе ме забраете за 4 години, и секој ден да се слушаме на интернет. Нема да се сеќавате на куќата моја, на улицата, па да викаде „Кај Мами идемо?“, е мои мили знам дека мора да отеде, ама знајте дека ќе ми фалите најмногу на свет. Ве сака вашата Мами. :l: :hug:

http://www.youtube.com/watch?v=b95MLHOo-0M

14. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Уште само неколку дена ^_^ Јас колку имам трема, а не пак таа. Тоа е нејзиниот голем ден, што толку сонуваше за него и конечно дојде. Најубава невеста ќе биде, а покрај тоа набрзо и тетка ќе станам!
    Среќна сум, среќна сум за неа.

На Lepaaa, CharmedGirl и Adi888 им се допаѓа ова.
  15. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    E само едно вакво и ништо поќе не барам :angel:

Прикачени фајлови:

На Lepaaa, ViktorijaMari и mims-89 им се допаѓа ова.
  16. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Ми фали мојата најдобра другарка, можам слободно да кажам сестра :doh:
    ми фали да седиме со неа до 5 сабајле и за муабетиме за се и сешто :talk: :talk: :talk:
    ми фали да пијам кафе со неа :coffee:
    да се маваме со перници и со пуканки
    ми фали да седиме и да слушаме песни и да пееме испревртувајќи ги зборовите како нам ни одговараат :lol: да играме онака како само ние си знаеме :dance:

Ајде иди сииииииии ми требаааааааш :* :hug: :hug:

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    “In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.”

На Stoimenovska му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Значи кој малер сум, од толку места на телото, една оса баш најде да ми влезе во деколтето и да ме касне за едната града :@
    Битно е дека и покрај се денеска се изнауживав во денов, и најбитно од се се истрчав ко човек :sun:

На anneyy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Го знаете она чувство кога немате грижи за никој и ништо?
    Кога сите коцки ви се наредени како што треба?
    Кога не мора да размислувате колку пари ќе потрошите за излегување?
    Кога ги добивате сите битки?
    Кога не мора да ги решавате сопствените проблеми бидејќи други ќе ви помогнат?
    Кога не правите список уште од сега за летово туку што ќе ви дојде на памет можете да си дозволите?
    Кога им верувате на сите?
    Кога не сте се разочарале во никој?
    ни јас

На Primavera, ViktorijaMari, DeMelo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    СДК Неверојатно ми е како толку девојки имаме некое слично расположение секој ден...
    Јас не сум добра... всушност не знам... немав баш најубав ден... Не сакам да сум олку емотивна, не е убаво...
    И баш се пронајдов во постот на Мимс, многу убаво кажано, како јас да сум го пишувала.
    Ми се расипаа некои планови ама себично од моја страна што велам вака...
    Впрочем сакав да кажам многу работи, и испадна ништо да не кажам, избришав некои реченици, и сменав мислење додека пишував... Постов ми почнуваше со тоа дека ќе се исплачам да ми олесни, ама не, сега велам дека нема да плачам и да се глупирам. До каде вака? Ќе помине ова, а јас морам да се сменам, среќа што е форумот тука, инаку никој не би ме истрпил ваква.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.