Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. la.parisienne

la.parisienne Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    172
    На Buttterfly, blond и Strumfeta93 им се допаѓа ова.
  2. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Стварно не ги разбирам луѓето кои очекуваат некој да им помогне, да ги бутне, да им подаде рака, да ги сака. Некои луѓе се толку себични што очекуваат да ги сакаш нив повеќе одколку себе. Незнам. Не сфакаат дека светот едноставно не е таков?? Дека идиотизмот, немаштијата, глупавоста и бедата отидоа до крајност во која никој веќе неможе да мисли на тебе зошто мора да мисли на сам себе. И зошто да си се тешиме и надеваме цел живот дека некој друг ќе ни помогне, некој друг ќе не сака, некој друг ќе не теши, некој друг ќе ни носи. Зошто друг? Кој друг? Мама и тато? Епа неможат вечно. Ми помалаге додека можат, а шо се однесува до нив би ми помагале додека би стоеле на нозе. Ама нее, неможам тоа да го дозволам. Зошто некој друг да дозволам, кога тоа го можам сама? зошто да се надевам од друг кога можам сама. Сфатв, да. Животот, а и сфетот се едно обично срање. и? шо да правам? Да седам со скрстени раце, да не учам, да не работам, да не создавам? да чекам од друг и да чекам да заврше животот? И после животот не зезал.животот не разочарувал, животот не правел вакви такви, слушнав неодамна животот не разболувал. Па сам го живееш животот, не го живее некој друг? Сам прави си го таков за да ти биде најубав, пошо еден е! Нема несреќни, среќни луѓе, нема судбини. Сами си го кроиме животот. Многу работи не ми се јасни, многу луѓе не сфакам, на многу девојки не им ги разбирам животните цели... Зошто луѓето плачат за работи кои многу јасно им било дека ќе се случат. Зошто? повредени се? епа сами си се повредуваме бе, шо на моменти стварно забораваме каков е светот. И многу пати звучам песимистички и вака и така, ама реална сум си. Сум случнала многу приказни, сум видела многу работи и како да дозволам пак да одам напред со главата у зид? неможам.толку од мене!

На Johny му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Мразам кога треба да станам во 5 сабајле. :!: :doh:

4. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Лепа слепа сум не гледам :$ н или л,прашање е сега?
    Битно се ми е со бројот 2

5. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Ако го нема сивилото во животот, оние мали но убави нешта, нема да ни се чинат толку убави.
    Кога едноставно животот ќе реши да ви ги бои деновите со таква четка, многу полесно ќе ги забележите ѕвездите што блеснуваат во форма на спонтан семеен ручек, убава квечерина со љубениот, пуканки и филм со блиските или кратка прошетка на зајдисонце.
    И тогаш сфаќате - дека тие нешта не би биле толку убави ако гледате низ розови очила. Кога пред вас постојано стои црно-бела слика, ваквите моменти ви се чинат како подарок паднат од небо.
    А најдоброто е тоа што не само што знаеме да уживаме во таквите мали нешта, туку знаеме и да ги цениме многу повеќе.

На blond, Magnolija, bittersweet и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Сепак ништо не си пропуштила, годишнината ти е на 6ти Јули. ;)

7. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Седам и се чудам,се чудам како некои мои поранешни навики сега заминале во неповрат. Не не сум иста. Не ги правам истите работи,не се залажувам со мали промени туку барам сигурност,а додека неа не ја пронајдам ќе искоренам уште некои навики кои не би сакала да ме придружуваат понатаму во животот.

Незнам за вас,ама мене седењето навечер на тераса во овие летни ноќи ми предизвикува немир,му доаѓа како некоја депресивна фаза.Затоа и не практиткувам да седам сама.
    Чудно е како некои работи се менуваат преку ноќ,а кој знае што ќе се случува за неколку месеци.
    Не очекувам ништо ниту пак планирам. Секогаш кога планирам нешто на крај нема ни п од мојот план.
    Вака ми е убаво,нека си течат спонтано работите. Се надевам така нема да се разочарам.

8. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.821
    Допаѓања:
    9.100
    По не знам кој пат си го повторувам ова и пак паѓам во иста замка.
    Не се надевај премногу за да не се разочараш дупло.
    Буквално во ништо немам среќа. И буквално веќе ми е сеедно.
    Што сака нека биде, кај ќе ме фрли животот таму...Јас веќе искрено кажувам дека се изморив и разочарано се повлекувам.

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    Да се надоврзам со АнаКаренина, ноќва е полна со рој сјајни ѕвезди... :mm:
    twinkle twinkle little star, how I wonder what you are...
    Up above the world so high, Like a diamond in the sky... :*:

На Lux, Marcey, Lepaaa и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485

Леле како за мене да е пишано ова 8) :$

Незнам за вашето ПМС жени ама ова моево ММЕ - ма.е м. е.а вечерва :swear: :inlove: :@

|-)

11. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    Незнам за вашето ПМС жени ама ова моево ММЕ - ма.е м. е.а вечерва :swear: :inlove: :@

|-)

12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.331
    Допаѓања:
    158.468
    Другарка ми е заљубена у фамилијата на дечко и,но не и во него. Каков глуп момент е ова...ужас,ама и смешен! :D Јас па шуткам камења по улица ко муж,а заборавам дека носам сандали...ме боли прстот сега. Тражили сте,добили сте.

И мала забелешка...не секој грб,женски грб заслужува да биде прикажен на јавноста... Јебеш мода жено, гадно е тоа ремек дело на соѕвездието змеј составено од гадни мозолчиња,или плешките ти се гледаат како крлица,на некој несекси,анорексичен начин или тие огромни рамења ко за бек во рагби, или тој мрсен грб со витки ко на зелник. ЗНАЧИ НЕ! Се моли такви блузички да се издаваат само по специјално барање кое може и да биде одбиено.
    Скопје чиниш Париз... Дап,критериумите се високи кога веќе одлучивте да терате мода. Јбг,вие ги поставивте правилата,ја играм по нив,донт блејм ми!

Патам од синдромот- нечија женска. Еден ме праша денес,а чекај ти немаш дечко сакаш да кажеш?! Не! Па делуваш ко да имаш! Зошто?! Не знам,делуваш за девојка која треба да има дечко. Се понуди после да ме части пиво...не,фала.Омфг...а ми рече другар ми,не дека не! И сега како јас да си фатам дечко???? Како?!
    http://www.youtube.com/watch?v=jYw1npA6thA

Какво теле е овој Ламбе! :rofl:
    Очеш батине мајке ти?! Балканец бе! БАЛКАНЕЦ!
    http://www.youtube.com/watch?v=DAi-ARYc-20

Химната на регистерот на педофили... ужасна песничка.

На Johny, mims-89 и najubava2010 им се допаѓа ова.
  13. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Џејмсс,го сакам Џејмс...де бе барем името да ти го знаев,да те поманијачев на фб :D

Некои девојки ќе изгледаат некој романтичен филм или пак ќе слушнат љубовна приказна и посакуваат таква љубов да им се случи.
    Јас слушам песни,и барам некој на кој ќе можам да му посветам одредена песна,т.е јас сакам љубов каква што е опишана во песната.Во последниве неколку месеци дефинитивно сакам оваква љубов! (ако уопште постои љубов).

http://www.youtube.com/watch?v=NP9wZ5qd6mg

There's a thug in my life, how'ma gonna tell my mama
    She gonna say it ain't right, but he's so good to me
    There's a thug in my life, and its gonna cause crazy drama...

И баш коментиравме со другарка ми какви машки сакаме...сакам некој ептен генгста,дури сите да му се чудат,да го гледаат како лош човек (и да биде малце :tmi: ),ама мене да ме третира како принцеза...ауф,еден оваков да си најдам,биче весело. :D

14. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    Феминизмот е чудо нешто...зошто секогаш мора самите да си комплицираме,да се жалиме истовремено за тоа а и да бараме нешто возможно...повекето време бараме нешто што не знаеме дали тоа вистински го сакаме или само мораме да имаме некаква цел да извршиме и се бориме за таа со сите сили и некогаш не размислуваме што сме направиле...За момент се каеме,за момент сме горди дека сме добиле нешто...Можам слободно да кажам дека имам се што ми треба и дека секогаш ке се борам за то и никогаш нема да си дозволам да го изгубам тоа...

Прикачени фајлови:

15. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Сте виделе принцеза? Јас ја видов. Најубава беше, милата таа :*

Друго што сакам да кажам. Денес се возев позади кола од чиј прозорец штрчеше главче од куче :D Неможев да издржам, ми украде блага насмевка, преслатко беше :lol:
    :rofl: :rofl: :rofl:

Ај доволно споделував импресии. Не многу опширно, но кратко и јасно си ја кажувам среќата.

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.578
    гладна✔
    главоболка✔
    препушена цигари✔
    first disappointment✔
    смеење✔
    тресење✔

толку ми текнува вечерва
    а, за утре.. утрешното сонце ќе свети посветло
    денес паѓаш, а до утре мора да си пак на нозе и да си бараш ново сирење
    Кога сме кај сирењето, повторно треба да ја прочитам таа книга.
    Ми треба нешто за инспирација.
    И како што викаат, неочекуваните работи се најслатки..
    се додека некој пијандура не ти ја испрска насмевката со доместос

17. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    немозам...нека излезе од мојава глава ОДма, тешко ми е, незнам што сакам...последниве неколку месеци се почести се ваквите ноќи кога се изгледа полошо, кога ми навираат сеќавања и солзи во исто време, а знам дека нема да биде никогаш исто како тогаш со него, но немозам да се помирам со тоа и готово...немозам да се отказам од нешто што не е за мене, што е виновно за овие вечери полни со солзи, што ме навредува со самите дела...немозам...и не, не е ова љубов...незнам што е, заради тоа нешто што не е љубов, а незнам што е јас градам кула од грешки...нека му дојде крај на ова! и да, пијам за да заборавам...поинаку немозам!

18. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Конечно после долго време го испив со мерак првото рано утринско кафе.
    Добив убави вести дека набрзо одиме на одмор.
    Така радосна си денсав по дома и си вежбав пилатес.
    Денов немав нервози многу бидејќи и со него помина добро.
    А сега еве ме со листот и пенкалото во рака и ја пишувам листата на потребни работи за на одмор.Испадна малку повеќе ама таква сум што да правам,едноставно сакам да имам повеќе.На листата ми се најдоа апостолки нови(бидејќи немам),шешир(тој морнарскиот од џамбо ми се бендиса многу),бикини(имам ама сакам уште едни :D ),очила(и тоа имам ама само едни :lol: ),пешкир за на плажа(оној со делфините од џамбо морам да го имам :D ),римјанки(прочитав биле ефтини сега)...и да не набројувам што уште не.Така да кога ќе видам повеќето работи не ми се неопходни ама сакам да ги имам. :D

На marama, anabel-a и AnaKarenina им се допаѓа ова.
  19. LetsTalkFashion

LetsTalkFashion Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    879
    Од утре нов лист т.е цела книга преку глава ми е веќе да гледам на сите да им погодам а некој да не го боли уво за ништо , криво ми е што луѓето забораваат многу работи ама ако кога си бев глупава ако ми е !!!

20. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Madre miа, dios mio, santa gloria!!!
    Што викенд ќе беше ова!!!
    После 3 дена неспиење, си легнувам со надеж дека ќе спијам 12+ часа за да ги наполнам батерииве.
    Не пеперутки, змејови имам во стомак.

На JoxyTheFreak му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.