[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Знаете што ми е најмногу криво?
    Што некој во моменти кога е немал никој покрај себе, јас сум му влегла во пресрет за се’ нешто. Во моменти кога немаше никој, јас и бев единствена другарка. А, сега? Има со кој, па не и‘ требам.
    Луѓето многу лесно забораваат што се’ имаш направено за нив. Кога веќе не си им потребен, ќе те откачат.
    Личност сум што многу тешко се спријателува со некој. Ама, кога веќе се спријателам со некој/а, тоа сакам да трае долго време, и се трудам околу другарството, да го зачувам. Имам 2 најдобри другарки и на нив можам да се потпрам во секое време. Не ми требат повеќе, сега сфаќам дека оние што сум мислела дека ми се другарки, всушност не ми се. И не жалам за тоа т.н. другарство, зашто сум имала некои бенефиции и јас. И не, не треба со сите да бидам добра. Зашто не секогаш доброто со добро ми се враќа.

На Monna.Monna, CIA, Monroe и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Цела ноќ око не затворив. Ова грлово, ме убива. Значи само мене може да ми се случи на +40 степени да се разболам. :tmi: Се чувствувам ептен осамена, немам никој покрај себе. Мајка ми одвај ми прозборе, а татко ми си ја тера неговата работа. Дечко ми си шета(нормално не може дома да седе поради мене :@ ), а јас сум сама на светот. Не била убава осаменоста.. Сега сваќам. :(

3. Look

Look Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    884
    Денес чував едно мало две годишно девојче. :lol:
    Толку беше палаво што мислам дека душата ми ја извади. Прво бегаше, па седнуваше каде ќе и текне, абе лом се направи. :D И` купив мастики (чунга-лунга зошто ги обожава :D ), леле кога почна да ги јаде, една за една и нели дека имаат тетоважи, после секоја мастика госпоѓицата ги пружаше рачињата и ноџињата да и` направам тетоважа. :wasntme:
    Убаво ме изнашета лево-десно да видам и јас малку физичка активност.

Колку е само убаво кога денот ќе ти го исполно едно мало сонценце. :sun:

На Eleonorastrumica, Monna.Monna, sweet-cherry и 12 други им се допаѓа ова.
  4. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    На CharmedGirl и starbucks им се допаѓа ова.
  5. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Дигам и јас два прста. Ех, колку сакам да си имам една викендичка на планина. Абе, каква плажа, какви журки, планина му е спасот. :lol:

6. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    И моменто кога одиш по улица со огромна книга од 600 страни (Хари Потер) и сите превратуваат очи.
    :^)

На CIA и starbucks им се допаѓа ова.
  7. Lilliana

Lilliana Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    57
    Јас сум од оние луѓе кои веруваат дека само еднаш навистина се љуби.
    Онака, со целото свое срце и душа.
    Заради тоа не верувам во мислата за „сродна душа“..
    Зошто преголема би била случајноста баш во тоа време и место и двајцата да ја пронајдат својата вистинска и единствена љубов.
    Е баш, од тука би ја оправдала онаа „Секоја вистинска љубов е тажна.“

Но, сепак, можеби некои луѓе се родени под среќна ѕвезда.
    Па, затоа и постојат парови кои неизмерно се сакаат, речиси под еднакво..
    Не можејќи еден без друг и разбирајќи се само со еден поглед.
    Тие луѓе навистина среќни.

На Springy, 1209, Libera и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Татко ми многу сака да пробува нови работи, од храна, секако. Постојано купува нешто ново, пробува нови рецепти, експериментира со храната. Тој оди да купува, никогаш не греши. Што и да купи, јас и мама го бендисуваме. Денес ми донесе нов вид на мармалад : јагода и ружа (цвеќе). Го порачал од Германија, специјално за мене, од моето омилено овошје.

Многу е вкусен, мириса на јагода и малку на ружа. Ова јас го вика изненадување, мало и слатко, ама сепак е супер. Ќе го снема за 1 ден, но сепак вредеше.

На Monna.Monna, Divinebutterfly, Magnolija и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    СДК...нешто многу кратко.ХА-ХА-ХА(смајли што се смее цинично-ваљда е ова ]:) )...Мислеше дека ќе се за*баваш со мене, а?Дека за секоја глупост за која се лутеше јас ќе се извинувам и ќе пробувам да те придобијам повторно?Епа, еве ти го на! :devil:
    Поминаа два дена, не го рецкав и работава стана-Леси се врача кучи!Епа братче ти кажав, ти си зависен од мене, а не јас од тебе ;)

10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.773
    Допаѓања:
    162.910
    Какви се тие жени кои не ги поштовам?! Такви кои се упорни да те убедат у идејата дека се мажи и имаат поголеми муда од некои мажи и при тоа алудираат на љубовна конотација. Поголеми муда од маж прифаќам само нешто кое нема љубовна позадина...
    Да беа толку мажи и да беа толку рационални,ќе сфатеа до сега дека *мудата* на некои мажи се во нечии раце,а се уште во градите на мажот,стегнати со врвовите од ноктите офарбани у флуросцентно розе,а не во меѓуножјето. Затоа помири се сестро и порасни. Си каква што си и прифати дека си лигаво девојченце кое никад нема да дојде до представката силна жена,евентуално жена за све.

На starbucks му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Сдк илузија се оние ситуации за кои мислиме дека се вечни и нема излез.Човек треба да е само храбар и да не дозволи истите да го контролираат.

12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.773
    Допаѓања:
    162.910
    Онаа Јана на Трендо си ги твита коментарите за неа дека е глупа за да ја ублажи ситуацијата дека реално, ама стварно е глупа! :D Уан мен шоу е,еј! Се гледа дека ја гаѓа. Јас не сакам кога го слушам она багааау на луѓето кои високо летале,ама јбг...забавно е! :D
    Кога би ја сретнала низ град би ја гледала со поетски занес во очите праќајќи ишарети кон липите.

На MissSpark, mims-89 и pamelche им се допаѓа ова.
  13. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Dreams come true
    Верувајте во своите соништа. Бидејќи еден ден ќе ви се исполнат.
    Јас верувам во моите и за 5 дена ќе ми се исполнат.
    Луѓе идам јас во Шведска пак! :inlove:
    Колку сум среќна неможам да ви опишам. И тоа без родители овој пат :rock:
    Имам преубаво лето. Многу сум среќна!
    Ај доста фалење. Идам да слушам love songs на Антена 5 :)

На Adi888 и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  14. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Како беше она, од Ивкова слава? Паметно зборуваш момче, паметно!

Само, кој да сфати?

„Колку пари имаш, толку вредиш“, вистинито и болно. Ама, тоа е реалноста. И ај оди не речи пак, такво време дојде. Дојде, или самите си го направивме?!

http://www.vestinet.rs/info/bjelogrlic- ... li-lekciju

Пу, после фудбалот, ова ме спушти на земја. Good night, and good luck! Баш ко у филмот. Од утре ќе јадеме пак колачиња.

15. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Родителите се како очите - едниот е левото око а другиот десното. Ако изгубиш едно од нив, видот ти се намалува. Ако ги изгубиш и двете, стануваш слеп. Затоа грижи се за нив, и пази ги како очите.

На Lux, martinuska, kate21 и 18 други им се допаѓа ова.
  16. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Колку е реална песнава само, неколку пати ја слушнав и приметив дека го опишува денешното време.
    секој гледа само да земе тоа ти е Македонија :!:
    http://www.youtube.com/watch?v=uYfN4xV_-3c

Инаку си поставив нова цел :lol:
    да го наполнам со пари :D

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.773
    Допаѓања:
    162.910
    Уше ова...некоја кога сама ќе си се пофали дека сака секс, дека не замара со глупости, дека е супер женска,а нејзиниот бивши ти е најдобар другар...тука започнува комедијата. Не сака секс,впрочем презира,се плаши од него,а е магарица од 25 години, замара со глупости,впрочем опседнато му мрчела контра мене и такви некои глупости,оти не ми крена кога ти титнав во 3 и 3 минути,и после во 3 и 3 мин и 20 секунди...
    Порано ми беше смешно овоа,сеа ме нервира... пораснавме да му ебам мајката,до кога ќе се лажеме дека живеете бесно?!
    Ваљда ние таквите шо сме такви,па поретко под име и презиме си ги признаваме сладостите у животот, па ни е криво кога некои вакви лажат... :(
    Епа е така и прераснуваат у нешто ко Грујо,дефектно и грдо,со лоши и нереални идеи!

Добро,коа лажете така глупо,не помислувате на карактеристиката на луѓето дека оговараат или во најмала рака,некои премногу добро ве знаат?! Или ете толку сте обземени од себе!

И после да верувам у нешто ко луѓе... пре ќе верувам у еднорог.

На anuskaNESTLE, ljubam и pamelche им се допаѓа ова.
  18. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Лето,лето...
    Не ти се искача од дома ради вруќина,не ти се седи дома ради досада.
    Тушот се пушта 893 пати на ден,исто колку што зуења у минута постигнува комарецот над твоето увце таман кога ќе си легнеш да спиеш.
    Али пак ти е убаво.Зошто се е поубаво во лето.
    Дури и он е поубав у лето...Или можда само сексот е подобар.
    Живело лето,живели сладолед и лубеница. :mm:

На Breezy, kate21, Monna.Monna и 8 други им се допаѓа ова.
  19. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Цело е кога има се,рече некој некогаш и навистина е така .

п.с Многу ми се јадат праски бе :talk:

На Elenuskaa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Нема ништо погорко кога ќе воочиш дека таа некоја, личност, за која си имал добро мислење, која си ја почитувал, дека всушност секогаш ќе остане труља вишна.
    Од друга страна па, добро, луѓето не се менуваат, според мене не се менуваат, може тие очајно сакаат на момент, или па се занесени од убавината на нивниот имагинарен свет каде се 360 степени поразлични, т.е одраз на тоа што сакаат да се, а нема да се никогаш, и тоа е навистина патетично, ама шта чеш.

Искрено, не можам да пишам за глупавоста и патетичноста, за толку обични и прости грутки што се движат по земјата.
    Имам доста големи планови пред мене, имам нешто што цел живот го посакував и го чекав, го чекав, сега е тука, и јас, проклета да сум, морам да научам некогаш да подголтнам и да не оплескам, таа лутина и гнев морам да ги ослободам.
    Летото ќе биде најдобро до сега, лето чисто, со чисти, фини и добри луѓенца, иако се помалку, тие се тие!
    И тој....тој кој ме однесе до заливот на скриената градина, посадена со најчиста љубов и искрени воздишки..рај за душа, рај за мене, мој е рајот и не испаѓам од тука.

На CIA му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.