1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Се разбудив утрово со помислата дека јас сакам да посетам некој затвор,чисто за да видам како е и што се случува :tmi: желбата да се сторам грофица не ми се исполни,ама кој знае бе може ќе одам да видам како е во затворот.
    Брат ми ми кажа дека за џабе сум и тежела на земјава поради мојата идеа. Епа мил бато јас не мислам така. Сакам да си фантазирам бе.
    Е сега тука се прашувам нешто,зошто како што ги пушиме цигарите не пушиме евентуално марула или по некој морков?
    Такво време дојде жени,секое лето по една жичка ми бега :D

На Miss-Independent, blond и drugarka им се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.772
    Допаѓања:
    162.909
    Леле кај најжежок ден у неделта,па и најдолг у годината! Ми оди со мраз да си ги наполнам џебовите и така да се шетам!Па уште поминуваш низ раскопаниов ни град и дишеш од прашината и цемент,уште да беше жуто,па да се надишев квалитетно. Гарант малтер имам во беливе дробови.
    Kакво језиво будење доживеав,а само што заспав сабајле. Ко филм на Трирер. Заруменето небото,ама неразденето и слушам ОПЕРА и звуци на гаврани надвор. Страв ми беше очи да отворам,да не се разбудам од некоја килничка смрт :D ,се зезам или не дај боже,умрена на бдеење... Се наежив... Ѕиркам со едно око и начулувам уше накај дневна...не е од кај нас.Мислам јес да правиме мекици во 23 навечер,ама опера некој да слуша сега,не ми се верува.
    Комшијата во 5 и пол слуша опера.Така,така, утре сабајле Кармина Бурана,ама погласно.
    Вие како сте денес?!

На julie77, drugarka и Gordana10 им се допаѓа ова.
  3. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.995
    Eпа феминки мои, официјално дипломирав.

Ви посакувам на сите што не сте го дочекале, да си го дочекате ова чувство, што од пивото што го пиев на кеј после со другарките, што од стресот, што од уморот...

Не правев ништо такви, фами, шведски маси, свадби на факс, нормално.
    На економски не е така. Скромно, бајадерче, пијачка една, толку :)

Си се напивме по една чашка Бејлис, се сликавме, и ајт со другарките на пиво, на најтоплиот ден од годината само тоа спасува. 8)

Јас знам дека ќе си легнам, ве оставам во добро расположение. :)
    Повелете е-торта

За тие што се на диета посебно имам спремено едно е-салатиче

На LittleDevil, Hopeful, Adi888 и 47 други им се допаѓа ова.
  4. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Многу тури-вади лајкувачи никнаа. Хаос!

not interesting

Ако ме разумете...

5. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    ^ Може некој си набил комплекси дека повеќе сака да има лајкови отколку што дал некому,па затоа ги отстранува,на друг начин неможам да го дешифрирам ова чудо што одамна се случува овде.

6. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    СДК смачено ми е од злобни луѓе, смачено.

На anabel-a, IndieGirl и Rubiii им се допаѓа ова.
  7. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Едвај чекам да одам на одморр. :D :dance:

8. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.573
    Допаѓања:
    3.332
    Јас сфатив зошто сум намуртена, поспана, нервозна, живчана, изморена, без волја, без желба за живот, депресивна итн ... во последниве две недели.
    Сфатив што ми фали за да се расположам и да живнам малку.
    Ми фалело секс! :D За тие поромантичните души на форумов ... водење љубов :wasntme:

Ехх, секој ден мора да се скарам со дечко ми на фб или по телефон, оти сум цела пореметена што се вика, а не можам како што е редот да си се смирам! :( ;(

Јбг, една од причините зошто дечко од друг град да имаш не е на арно ... :doh:

На CIA, Springy, Divinebutterfly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.772
    Допаѓања:
    162.909
    Гледам настани во светот без коментар. Во Индија спасуваат рис од давење во базен,луѓето навиваат и се радуваа кога излезе,кај нас човек ќе се дави,ќе ти рече не е моја работа,а може и ќе навиваат да се удави. Тоа е таа едноставност на живеењето. Во Италија се продава сладолед за миленичиња, луѓето се ладат по фонтани, кај нас се прошлапаа во она кичон,одма сите ги прогласија за сељачишта, а кучињата по улици ќе ги трујат. Извини,ама онаа фонтана, самата по себе е сељачка,па луѓево ја доживуваат како прочистување од нивнит добар вкус. Мислам дајте им комоција луѓе,секаде у свет им пука филм и се ладат,само кај нас е сељачизам. Оно се осеќаш ко Ниче коа шеташ низ центар,разбуден од клиничка смрт, кајсум,зоштосум,античкимакедонец.А јаднине кучиња скитници,епа ај бе кој го создаде проблемот?! Сигурно јас не организирав парење! Од толку алтернативни,хумани начини да го решат проблемот, бап детергент у вена у Вардариште,бап на буниште,бап спалување. Како да веруваш после у нешто ко човек?!

И еве сега,да цитирам *Македонците,финансиски неписмени!*. Ноу кидинг! Да си ми жив и здрав! Ама на вести ако го кажат тоа,полесно го прифаќаат луѓево,него ли јас коа ќе и кажам на некоја што не може на одмор да оди,ама оди на кредит и при тоа прави мега шопинг пред него од 200 евра. Секој со своите финансии,ама кој учел економија знае како индивидуалната потрошувачка се афектира врз цела економија. Или избегава плаќање на сметки три месеци за да оди на одмор, да троши за сквош и такви неприоритетни нешта. Извини,ама у која држава се опрашта долг?! А?! Капка по капка,морееее...и ете така!

И така...четвртак...ден за пиво,ко и секој друг ден у неделата кога е лето! :!: :D

На chocolate.chick, CoverGirl10, Buttterfly и 8 други им се допаѓа ова.
  10. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
  11. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Кај бидериштана све е големо, ама сепак најбитниот мускул го собира у танга гаќи.

Ето видиш, увек нешто не ваља.
    И не го разбирам задоволството од билдањето бе, никако. Да се подуеш и да одиш ко паун. Да се мачкаш со масла у тангица, и на некоја квази бина да се чанчиш со уште 5-6 плитки будали ко тебе.
    Прво ќе се заглавиш себе во кредит, за да си платиш у теретана, сите шејкови-мејкови да ги купиш, а потоа ќе се наслониш на грбот од мајка ти да ти пржи меса и јајца секој ден по 3 пати, зошто батко Ѓорѓија сакал билдер да бидува.
    Да не ги заборавиме и стреч маичките и Јамаха Р6, зошто само пи*ки возат коли на жешково...

Дабл, трабл пук, пук... :puke: :puke: :puke:
    Купи ми мајко топ! :bandit:

Ова да, оооо да, да, да...[​IMG]

Ама ова, о не, не, не..не долази у обѕир.

На CIA, calliope, kate21 и 11 други им се допаѓа ова.
  12. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Очајно плачам по креветот. Елај си кај мене драги! |-)

13. Anabelle

Anabelle Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    458
    Жештини! Пеколни жештини :sun: :sweat:

Сакам да не потопи некој пороен дожд, затоа што времево ниту ми е погодно за учење, ниту пак погодно за шетање, а пак најмалце за спиење.
    Помислата дека треба да учам за мочки и фецеси на плус 36-37 целзиусови степени ми е одвратна сама по себе, па веќе три дена се мачам да ја отворам скриптана ама џабе.

Морав да најдам нешто друго за да тепам време по интернетов, бидејки нели да се седи 24/7 над скрипта е нешто што не доаѓа во предвид со временскиве непогоди, и налетав на нешто што одамна го меркав на 24Kitchen и Travel and living.
    А тоа е едно многу, многу фино реално шоу No Reservation. Да ви кажам право почнав да си праам листи со дестинации што треба да ги посетам здравје боже, наредните лета од мојот живот. Аnthony Bourdain, водителот на шоуто е се што ќе посакате кај еден маж. Малце е старичок, ама едноставно неможам да му се насладам на шармот, и хуморот, најчесто циничен што го поседува. Перфекција. Каков Џорџ Клуни, типов е врв! Башка писател, башка кувар. Абе што можеш повеќе да посакаш? :$
    Сега ќе идам да утепам уште малку време со типацов на нет, додека да дојде мачорот од работа, па потоа ќе го замарам цела вечер како треба да одиме во Куба, Пенанг, Лаос, Чиле, и уште некои земјички што искрено врска немам каде се наоѓаат.

Сега засега ќе си сонувам дека еден ден ќе ги посетиме местенцава со мачоров, и ќе се гушиме во според емисијава, прекрасната храна :)

http://www.youtube.com/watch?v=USzW_yf9HNY

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    СДК ... најарно ми е кога спијам. Нека почне да се намалува денот ... И сакам заладување! :devil:

На blond и cinderella5 им се допаѓа ова.
  15. Inhume

Inhume Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    253
    Сакам да кажам многу ме нервираат луѓе што ја плукаат Македонија, а живеат во неа и само се жалат и кукаат како е лоша состојбата, си мислат дека во друга држава е сјајно.Ама не ми е јасно ако толку не им е убаво тука нека си одат и нека не се враќаат веќе алчни продадени души зинале само да им даваш никогаш не им е доста. Извадете бугарско пасошче и фурајте луѓе |( е од такви ќе пропадне Македонија од пи*ња што бегаат надвор од државава па после ни е крив Грујо, Станко или Петко и што другине да не ги именувам биле повеќе и си бараат нивни права и така натака -.-

На TeaB му/ѝ се допаѓа ова.
  16. cveke123

cveke123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    633
    http://www.dw.de/dw/article/0,,16015087,00.html

Се гордеам! Навистина! Прекрасно е! Моментално е во Холандија, Хаг. Навистина, колку упорен македонски човек.
    Ај отворите линкот, тргнал од Македонија до Лондон без пари и британска виза!

17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.772
    Допаѓања:
    162.909
    Официјално,100 000 Македонци во Австралија,неофицијално 200 000. Како тоа?! Ако не се пријавуваат ради трауми од втора светска војна,дека ќе бидат дискриминирани,не се сматраат за наши,ни неофицијално. Од цела наша дијаспора,овие отидени у Австралија најдигнати се,ил ми се чини?! Мислим, ништо лично,имам роднини,си се поштоваме,и све тоа,има и исклучоци од нив,овај нали,ама кога ќе чујам стариот како се занаса дека заборавил НАШКИ,ролам со очи,а децата негови родени таму, си зборат дури течно Македонски...
    Туку,еве ми ја бубата бе!
    Лец гоу ту...
    Таму сите сме еднакви и добри луѓе. Те шо зборам,ај да одиме на Ибица!
    Ибица...море одам у двор,се смири сонцево,да фатам тро боја.

18. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    СДК некогаш човек треба да знае како да се спаси во кризни ситуации, кога ќе нема каде, некогаш знаењето за било која работа ќе биде тоа кое ќе го спаси.
    Исто како да отидеш сам на пуст остров и ти се деси нешто, па ќе мораш да знаеш како да преживееш.
    Арно ама по се изгледа е подобро се да е на готово, без никакво мачење |(

19. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Денешниов хороскоп страшно ме изначуди.
    Ова важи и за останатите ваги. Не ми се верува како ме погоди со вистината...

20. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    СД ви К утре да се пазите многу! И ако немате работа да не излегувате. Мачкајте се со кремчиња со заштитен фактор,барем СПФ 20 и многу вода пијте! Времево полудува готово...Недела ќе врни,ама дотогаш ќе не испечи сонцево. Еве,предвидуваат 41 степен на отворено,особено во попладневните часови.

http://www.mkd.mk/39401/udarna-vest/mak ... atastrofa/

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.