[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    Убаво е кога си дозволуваш да им се препуштиш на слатките мечатања, а твојот драги не дозволува ништо
    да го поремети твојот израз на рајски мир

На Bright, kate21, marama и 2 други им се допаѓа ова.
  2. snegulkabela

snegulkabela Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    134
    Колку работи може да се случат во само еден ден, некои од нив ги очекуваме, а на некои воопшто не се надеваме. Секој ден нова авантура, ама сепак, цврсто стојам зад она: СЕ СЕ СЛУЧУВА СО ПРИЧИНА.

;) ;)

На portokalova му/ѝ се допаѓа ова.
  3. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.434
    На cinderella5 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Кој не, не :D ама INES во тема

Што ви се јаде во моментов?е 24 онлајн, клоци ќе почнам да си мавам

5. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Понекогаш убаво е да отпатуваш со мислите и барем на миг да посонуваш...
    И кога ќе се вратиш во реалноста оооп, се освествуваш и си викаш не може да биде се како во бајките.
    Животот не е филм. И не секогаш имаме хепи енд...
    Ама како и да е, сакам да сонувам. :wasntme:
    _____________________________________________________________________________________
    И препорака до диеталците да не ги отвараат темите „Што ви се јаде во моментов?“, „Што вечеравте денес?“, „Што појадувавте денес?“, „Што денес за ручек“ и „Специјален поздрав до...“ да не ги фати криза па да посегнат по нешто опасно за нивните тела!
    Јас им давам поддршка на сите диеталци, ќе успеете. Јас веќе имам една моја диеталка. Верувајте во себе, јас верувам во вас и ви праќам многу мотивација. :muscle: :hug:

На portokalova, Artemission и Elennaa им се допаѓа ова.
  6. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    637
    пред точно 10 минути станав кума :dance: ^_^
    да,да женско е тоа нормално :lol:
    е ај нека ми е честито :)

На blond, Annath, portokalova и 3 други им се допаѓа ова.
  7. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.275
    Сакам да кажам дека за да се дојде до сопствено сознание, (не можам да кажам вистинско бидејќи вистината е релативна) треба објективно да се разгледаат повеќе страни и да се земат во предвид повеќе мислења. Ако не се согласувате со нечие мислење, пробајте да го побиете и да докажете дека вашето мислење држи повеќе вода, а не да го игнорирате истото поради немање на аргументи. Значи, да сумирам - ако не се согласувате со нешто, не значи дека тоа всушност не е така! :!:

На crazylady и XMaN им се допаѓа ова.
  8. Primavera

Primavera Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.518
    Многу ми е криво што и оваа лето не можам да си дозволам да одам на одмор. Немам пари, колку и да работам нема да стигнат. Ете 12 часа денеска бев на раб, ама џабе е.
    Се тешам дека еден ден и мене ќе ми се посреќи, ќе видам и јас малку светлина. Ама кога ќе е тоа де?
    Знаете јас и никогаш не сум била на одмор, моите не можеле да ми го приуштат тоа. Го немам тој луксуз. Ама не се страмам од нив, ниту им се лутам. Јас се гордеам со нив, со тоа што ми го приуштиле. Среќа моја што работам, па не морам да им барам пари за моите глупости

На julie77, crazylady, lunicka и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    Ахх.. што ми треба сега одмор..сега да сум овде.. ауу :inlove: алии..само на сон.. |-)

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. bluegirl7

bluegirl7 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    931
    Боже Петрааа!!!!!

11. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    На мама утре и е роденден.
    Иако татко ми (банката) касно дојде, имав време се да спремам.
    Со темперни на листови напишав Среќен роденден! . Купив книга, знам дека мајка ми обожава книги каде што се зборува за културата на некој народ и знам дека ќе и се допадне. Купив и чоколадо, Тоблероне, нејзиното омилено. Свеќи исто така, мајка ми обожава мирис на ванила.
    Има еден маааааааааааааал проблемчич.
    Мајка ми си легна, а изненадувањето треба да го направам во нејзината соба.
    Таа спие, ама како да не спие. На секое шумче се буди.

Се молам на Господ да и се оди во тоалет и тогаш стапувам на сцена. :)
    Wish me luck !

На Strumfeta93, LivingGlam, anabel-a и 11 други им се допаѓа ова.
  12. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Досадава убива :(

13. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Знаете што? На изложбата на 2 јули, ќе биде моја Мила со мене. За прв пат на моја изложба ќе биде присутна и таа!! Знаете колку сум среќна????? Ма не можам да ви опишам колку сум..

И да кога Лилит ви вели да се грижете за здравјето послушајте ја! Кога тогаш ќе ги осетите последиците доколку ставите се' друго во предност.. како и јас..

На JoxyTheFreak, Kitten, Hopeful и 18 други им се допаѓа ова.
  14. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Кои сељандури знаат да бидат луѓево. |(
    Лани заедно по одмори, ова она..сега најтешки дебили.
    Отиде детенцево у Полска на 10 дена, и се прокурчи, демек, јас/ние ништо не зна(е)м(е).

Молим те? Се понаша ко идиот и така арогантно ме прашува како сум.
    Поарно ич не прашуј, ич немам намера да ти одговорам чим така со таков тон приоѓаш. (ова на ОхриЦки) :lol:

„Те видов пред некое време у парк. “

Е, добро де. Или лежам со дечко ми по тревата, или буцам бродчиња на стапчиња.
    Што те погоди тебе повеќе, тоа што сум со дечко ми, или тоа што кутрите бродчиња ги бодам на стап? :wasntme:

Така,така.. никој мене не ме разбира. Оф, леле. :|

Него, го откачив огледалово од ѕид, и тука до мене (малце над мене) си го закачив dream catcher-от.
    Ем ќе ми биде поблиску од претходно да ми ги брка лошите соништа кои ги имам во последно време ( :sweat:), ем ќе нема да се гледам толку често, па за 4 дена да видам колку ќе се шмугнам. :$

И така.. си имам јас мака со спиењево. Некое гнасно присуство туѓо осеќам у собава, и се потам до бескрај, ич не сум убаво спиена, и се надевам вечерва ќе биде подобро. Си го приближив дримкечерот, и малце психички се подготвив, па ќе видиме.. :^)

Lost ghosts are dangerous. Не се плашам јас од умирачка нит од друг свет, ами најголем страв за друг а мака за тебе зар не е да ојш таму кај шо веќе не припаѓаш?
    Можда глупо звучи, ама јас се плашам од присуство што не можам да го видам.
    Не е дух бел чојк шо ојт и се смејт, или те уништува, ами вервам дека има изгубени душички шо можеби само сакаат да ни кажат дека се исплашени. Барем јас знам дека сите оние кои ги изгубив се на некое подобро место. Ај да не трескам, ќе речете забегала оваја, мада мене ич не ми е работава трескање, си имам мака луѓе, соништата ми се пеколни, не знам дали сонувам али стварно. Имам гнасни соништа и се надевам сето она во нив наскоро ќе си го најде местото и сите ќе бидеме мирни..

Добра ви ноќ, сега.

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  15. portokalova

portokalova Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    32
    Горда сум на себе што веќе една недела ја издржувам ДИЕТАТА! :rofl: јеееееееееес!!! Морам да ја остварам мојата цел што си ја зацртав дека ќе ослабам и ќе одам така слабичка на одмор :lol:
    Утре МОРА да се завршат уште неколку помали ЦЕЛИ за кои немав време денес.

СЕ ЌЕ БИДЕ ДОБРО, зарем не?! :D

На Glossy-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    СДК дека воопшто не ми требаа овие грозни муабети на крај на јуни.
    Сериозно, ама многу сериозно размислувам да си ги соберам документите и да отидам во друго школо. Ич, ама ич не знам што би била понатака во животот, и онака за ништо не сум доволно добра. Зошто ли рикам за вакви работи во сред лето, а не сум во ПМС?
    Не го фатив редот на време, сега возот ми избега. Не сакав да учам со пропалици, а вака јас сум пропалица меѓу елитата. Епа браво Вајлд, глупачо една.

17. Scar.Tissue

Scar.Tissue Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.045
    ...Мирисот на штотуку испечени кифли, погледот кон постелата...
    Пеперутки, еднорози, виножита...
    И фактот колку имаш за учење. :shake:
    Ми се оди во WC од ова последново.
    Ај чао. :worried:

На Hopeful, kravce, mims-89 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Inhume

Inhume Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    253
    СДК Се што добро почнува, лошо се завршува. Се што лошо почнува завршува уште полошо. :doh:

19. malechkata

malechkata Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.141
    Вечерва сфатив дека секој од нас си ги знае маките. И не зборувам за оние љубовните, туку за вистинските, маките кои ги носи животот, здравје, финанскиска состојба ..

Секој од нас крие нешто од светот, нешто што ако кој било го дознае би останал занемен и би се зачудил на силата која ја имаме да продолжиме напред. Тогаш стануваме нечија инспирација.
    На луѓето им е тешко да поверуваат дека не се единствените кои имале маки во животот, а во таа група припаѓам и јас. Но, кога ќе видам дека не сум била сама, дека имало милиони, не, билиони луѓе со болки и маки поголеми од моите, сфаќам дека сум била себична мислејќи дека сум единствена. Себична, поради тоа што не гледав подалеку од носот, себична за животите на другите. Но, кога човек поминува низ нешто тешко, нешто што му го менува животот за цели 180 степени, нема време да мисли на туѓи животи и нивните маки и полека пропаѓа во сопствената мизерија.
    Знаете ли дека е вистина она, дека луѓето со најубави насмевки се тие кои носат најголема тага во себе?
    Вечерва и тоа како се уверив во тоа.
    Човек треба да има неверојатна сила во себе за после каква било несреќа да излезе ведар и да гледа позитивно на животот.
    А, уште поголема сила за тоа вешто да го крие од целиот свет. На него да не се забележува трошка несреќа и лузна од тоа што го поминал. Да нема една капка негативна енергија.
    Јас успеав, може и секој друг. :)

Сите имаме една тешка тајна која ја чуваме како нешто свето, сите си ги знаеме маките и ретко дозволуваме кој било вистински да ни погледне длабоко во душата, бидејќи отворањето стари рани, боли.
    Јас имам огромна почит кон сите луѓе кои поминале низ било каква непогода во нивните животи и потоа цврсто застанале на нозе и продолжиле да го живеат овој ПРЕКРАСЕН живот дишејќи и живеејќи со полни гради. Вие сте мои херои.

Убаво рекол народот - секој со маките.

На Hopeful, ines.h, Phyramide и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Сликата кажува се :inlove: :inlove:

На kate21 и LivingGlam им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.