1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

СУГС "Георги Димитров" Скопје -ваше мислење?

Дискусија во 'Образование' започната од IndieGirl, 10 јануари 2011.

1. Tinker Bell

Tinker Bell Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    30
    @brokenangel7 Да ни кажаа ке се оди од 9-ти октомври мислам но според мене не се исплати дека цената е превисока така да нема да идам. Ти што мислиш? Ке идеш или не? :)

2. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    @brokenangel7 Ни спомнаа за Белград,би сакала да одам ама сепак друг пат.Колку што слушнав во второ полугодие за Велигден ќе се оди во Виена па поголем ми меракот за таму. :)

На Tinker Bell му/ѝ се допаѓа ова.
  3. brokenangel7

brokenangel7 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2014
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    27
    Јас мислам дека е океј цената со оглед на тоа дека ќе се оди и во Нови Сад, а и реално во Белград многу се скапи хотелите, 99% ќе одам и плус друштвото ми оди. А за тоа дека ќе се иде и во Виена во второ полугодие и тоа знам, ама зашто да не и на двете :) Сепак овие ваквите екскурзии што се факултативни се подобри бидејќи имаш поголема слобода и еве до сега ми е негде петта екскурзија преку Георги и на сите сум си поминувала супер, се надевам и на оваа ќе биде така :D

4. CutiePieMarzia

CutiePieMarzia Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2015
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    18
    Вака, 9то сум и мислам да се запишам во Георги следната година па сакам да ги прашам овие "новопечените" во прва како досега им оди со наставниците?

5. Tinker Bell

Се зачлени на:
    1 април 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    30
    @CutiePieMarzia Овака јас сега сум прва година во Георги во гимназискиот дел. За наставниците ги има секакви. И некои што се многу добри и некои што не се многу добри. Но сепак според мене нема некои што се ептен лоши ( бар мене не ми се паднаа ). Секој си бара учење, редовност, актовност на час... Според мене е потешко од основно дека и треба да се покажуваш кај сите професори од почеток но тоа и се очекува дека е сепак средно. За децата е супер дури мислев дека полошо ке биде.:) Ја се паднав со деца од предтоа што ги знаев во клас но сепак се запознав и со другите и се супер деца. Се на се според мене сите наставници се ок дека бараат учење но добро знаат да ти ги преведат лекциите така да доколку следиш на час ке немаш проблеми. Се надевам ти помогнав. Ако ти треба нешто друго слободно прашај. :D

На CutiePieMarzia му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    @CutiePieMarzia
    Еве ја сум прва година во Георги.Можам да ти кажам за професори ги има секакви значи и добри и како да кажам не толку добри.Јас бидејќи завршив во построго основно училиште не ми е многу тешко како што сите збореа дека ќе биде.А,за друштво верувај ќе си најдеш тоа ќе ти биде најмал проблем.Доколку ти треба нешто друго слободно можеш да ми се обратиш тука или на ЛП за нешто подетално.:)

На CutiePieMarzia му/ѝ се допаѓа ова.
  7. CutiePieMarzia

Се зачлени на:
    30 јануари 2015
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    18
    На Golden и Tinker Bell им се допаѓа ова.
  8. 95Yolo95

95Yolo95 Нов член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Здраво,лично се интересирам за оваа гимназија.Планирам или во Карев или во Георги да се запишам.Е сега прашањето ми беше каде би поминал полесно француски,буквално труп сум..Некој со искуство?

9. MacaMarchy

MacaMarchy Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2016
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    87
    Здраво феминки,
    Јас сум втора година во Георги, гимназиска сум најискрено кажано секое средно си ја има својата тежина. Во Георги професорите се супер, има некои исклучоци али другиве многу сакаат да те научат. Па ако се запишеш во Георги сакала или не сакала ќе завршиш со некое знаење. Предноста на нашето училиште е тоа што на факултет кога ќе се запишувате нема да бидете без некое пред знаење бидејќи општите работи ќе ги научите на час. Па вака и да не учите нешто многу ќе поминете со најмалку 2-3 просек. Професори кој мене ми предаваат и навистина сакаат да ве научат се Сузана(историја) проф. е топ само понекогаш сака да го наметне нејзиното мислење и на другите; Даниела (македонски) проф. навистина добро предава ви кажувам со сигурност бидејќи во основно бев тапа македонски а сега имам 3-4,Караѓозова(англиски) проф. супер предава но сака и да се расправа; Наташа(физика) проф. е онака топло ладно; Жанина (физичко) супер е проф. но опрема да си носите секој час; Лидија(ликовно) најдобра професорка според мене е сега има некои кои не носат цртежи и добиват 3-4; Маргарита(хемија) просечно; Јулијана(француски) супер е проф. не учам нешто многу ама пак вадам 3-4 и др. Кој сака подетално да им објаснам или повеќе инфо за др проф. слободно прашајте на chat. Позз

10. CutiePieMarzia

Се зачлени на:
    30 јануари 2015
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    18
    Леле истооо иначе кај учиш? Може ќе се паднеме у исти клас :lol:

11. nikola555555

nikola555555 Нов член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    isto i mene

12. Tinker Bell

Се зачлени на:
    1 април 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    30
    Zdravo. Sakav da prasam nekoj sto e 2 god i ima izbereno latinski kako izboren ili pak znae nekoj sto e na latinski da mi kaze kako e? Dali profesorot/profesorkata dobro predava dali e tesko i dali se uci nesto korisno. Fala.
    Se izvinuvam za latinicata od telefon se ukluciv.

13. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    13.307
    Латински е многу лесно. Почни си само да си учиш со време, особено кога ќе дојдат лекциите за времињата. Тестовите се лесни, учите интересни работи. Ги обожава пословиците и тие многу често ги дава на тестови. Јас многу научив од неа. :)

14. brokenangel7

brokenangel7 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2014
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    27
    Ако планираш да одиш смер пмб или оха во трета и прашуваш за изборен предмет латински би ти препорачала да не одиш, заради тоа што втора година е многу потешка од прва и џабе ќе се мачиш кога во трета се учи истото и е премногу лесно, а вака ќе ти биде и досадно на часови и плус скоро се ќе заборавиш, а од изборниве за трета најдобро ти е да одбереш говорење и пишување најлабаво ее и никако етика можда професорот ќе ти се чини интересен ама многу бара и едвај става 5ки на крај година (што е лошо за изборен предмет)

15. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Јас лани учев латински како изборен и годинава го учам истото. Иначе професорката добро предава, некогаш знае да замара малце со историја и дека нас ни беше изборен, само еден тест праевме на полугдие, и едно наставно после тоа, тоест не ни бараше многу.

16. Tinker Bell

Се зачлени на:
    1 април 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    30
    Фала што одговори :) Иначе и другите ми викаа дека 2 година е најтешко па затоа се одлучив да идам на говорење и пишување бидејки како предмет во латинскиот ке ја учам граматиката што и баш мислам дека нема да ми треба бидејки е "мртов" јазик. А и доколку планирам да продолжам да факултет нешто околу медицината таму само ке ми требаат зборовите на латински а не и да зборам на латински.:D

На Mr.Styles и brokenangel7 им се допаѓа ова.
  17. 95Yolo95

95Yolo95 Нов член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Како би поминувал физика/хемија у школово?Наставниците какви се по овие предмети,некој да каже нешо повеќе околу овие предмети..? :(:)

18. MacaMarchy

MacaMarchy Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2016
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    87
    Па ќе ти кажам за моите професорки. Физика ми е Наташа (Вевчани) баш е добра праведна жена треба да одговараш за 3 само теорија, а за 4 и 5 треба и задачи знае понекогаш и виц некој да каже. А хемија Маргарита не би ја пофалила баш, не предава баш добро кога предава, дополнителна дали ќе имаш еднаш у две години, на тест ќе ти даде едни прашања а ќе ти рече од др да учиш, кај неа може да си имаш проблем. Позз.

19. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Зависи кој ќе ти предава, ама и ти колку си учиш. Мене физика ми е Јован, супер професор, мислам еден од најдобрите во Георги, има доста добар однос со учениците. Убаво објаснува, дава задачи за тест, а на тестовите дава и прашања логички и формули и задачи.
    Хемија ми предава Верица. Жената изгледа строга, ама не е. На час објаснува убаво и нема многу интеракција со учениците додека предава. На тест секогаш тоа што го дава претходно го објаснила на час. И за поправање кај неа секогаш може.

20. WaffleGirl

WaffleGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.046
    Планирам тука да се запишам,се надевам добар избор ќе направам:?: