Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

СУГС "Георги Димитров" Скопје -ваше мислење?

Дискусија во 'Образование' започната од IndieGirl, 10 јануари 2011.

1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Кога се уписните рокови?

2. Golden Rouse

Golden Rouse Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    53
    А биологија (може мислење?)

3. SallyFinklestein

SallyFinklestein Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    6
    На 28-29 јуни.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MacaMarchy

MacaMarchy Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2016
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    87
    Мене биологија ми предава Тунтева, најверојатно она ќе ти предава и на тебе. Кај неа нема усно одговарање само писмено. Тестови само и поправен и на поправниот поправен. Жената си е супер али тестовите и се за нигде. Се фаќа за најмала ситница. Ама сепак е океј.

На Golden Rouse му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.092
    И мене ми предава Тунтева и супер е. Ама веројатноста да ти предава таа според мене е мала,ама ја има.

6. Lady Lawyer

Lady Lawyer Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    6
    Здраво на сите :)
    Јас сум нова на форумов, меѓутоа листајки вака низ темиве ја видов оваа па се потсетив на моите средношколски денови во ова училиште :D Мислам дека уште еден совет нема да ви биде на одмет.
    Јас лани завршив во Георги гимназија и можам да кажам дека генерално е океј школо, почнувајќи од надворешен изглед на училиштето па се до наставничкиот кадар. Кога станува збор за наставниците- тие се океј, секој со свои размисувања, методи на предавање и оценување, карактери. Има секакви од добри до искомплексирани:lol: Иако мислам дека е океј школо сепак според мене најголема мана е тоа што ако немаш врски (почнувајќи од хигеничарките, професорите па се до директорот) тешко можеш да успееш. Постојат многу неправди - конкретно во поглед на оценувањето ( иако речиси сите професори на крајот од учебната година попуштаат и ги изедначуваат децата што учат со тие што дошле колку да забршат нешто ).
    Од четриргодишното средно образование мислам дека во сеќавање до крај на живот ќе ми останат неколку професори:
    1) Новка - математика ( иако мислам дека е во пензија ): КАТАСТРОФА. Жената може има некое знаење, но не знае да води час.Кај неа можеш да видиш се - од деца кои слушаат на час ( иако тоа се едвај 4 деца ), играат карти, седат на телефон,оговараат и сл.
    2) Караѓозова - искомплексирна сељанка дојдена од Штип, се омажила за познат доктор и се праи некоја голема госпоѓа, а вслушност нема ни г од госпоѓа. Иако оди дотерана од глава до пети со брендирана облека, сепак комплексот и работи. Кај неа на час можеш да го дознаеш целиот нејзин живот
    ( од детство до после брак ). Бара знаење, но несекогаш го дава.Во поглед на оценување строга ( поточно многу влијае како е станата од сабајле ). Можеш да знаеш аглиски кај неа да имаш , можеш да не знаеш ( па дури и да читаш ) 4-5 ќе имаш... Се на се зезната женска !
    3) Тунтева - и таа како и горе споменатата професорка е тешка сељанка(facepalm) Одвеана со ветерот... Почнувајќи од нејзиниот надворешен изглед кој е доста чуден (со џемперите / елеците на баба и, коса која личи на пзашило за на нива бидејќи не се чешла никогаш (facepalm)) па се до оценувањето. Тестовте и се ужас, имаш чуство како да студираш медицина - се до најмал детал бара, но за жал не ти дава ни пола знаење од она што го бара;). Само во една е добра - дава многу шанси за поправање на оценката од тестот - но сепак за да ја поправиш трба да знаеш да одговориш на тестот - кај неа НЕМА можност за усмено одговарање, што е многу лошо....
    4) Туфа - Жена змеј. Најдобрата професорка по македонски јазик и литература, а може и најдобрата во гимназијата. Кај неа нема некој што барем едно дело нема да знае... Се дава целата кога предава, просто го џвака материјалот за ние само да го голтнеме.... просто кажано ЗАКОН ЖЕНА. Кој ја има таа привилегија таа да му предава - нека биде најреќен. И еден совет од мене: Чувајте ги тетратките од нејзините предавања затоа што ЗЛАТО ВРЕДАТ.
    Како и да де, среќна сум што завршив во Георги бидејќи ги доживеав сите овие спомени... Им препорачувам на сите идни генерации - Запишете се во Георги Димитров за и вие да ги доживеете
    Ако имате некое прашање слободно прашајте- ако знам ќе ви помогнам.
    П.С Со среќа на сите ! :*

На WaffleGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. CutiePieMarzia

CutiePieMarzia Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2015
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    18
    Дали некој знае кога ќе бидат објавени списоците за класови? И некој прва во Георги? Ако има некој нека ми пише ЛП. :)

8. mode-kristina

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.092
    Новка мислам дека не е во пензија,затоа што им предавала на тие што сега завршија прва. Брат на една моја другарка од клас завршил сега прва и таа му предавала и другарка ми вика дека навистина била таква.Ниту објаснувала асално,ни ништо. А за Караѓозова и за Тунтева не очекував плукање до толку. И кај двете може да се добие убава оценка ако учиш. Караѓозова си носи брендирано,да,ама не е толку лоша колку што ја правиш. И Тунтева исто.Можеби тестовите и се тешки и кога ќе поправаш,не дава да одговараш усно,ама не е ни невозможно да добиеш 4ка или 5ка. И не суди по надворешниот изглед. Во ред,можеби не си имала добро искуство со тие две професорки. Но мене баш тие две професорки ми предаваат и според мене се супер.

Мислам дека ги објавуваат на крајот на август. Инаку јас сега ќе бидам трета година,а во трета се прават нови класови,бидејќи треба да бираш подрачје. Ама ако има јас ќе ти пишам ЛП.

9. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Може некој што оди сега за 2ра или што учи/учел во Георги да ми пише лп?Да ме упати за 1ва,година.Предмети професори и др.
    Фала❤

10. SallyFinklestein

SallyFinklestein Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    6
    Дали знае некој дали денес ќе искочат списоците за класовите?

На JJsummer му/ѝ се допаѓа ова.
  11. brokenangel7

brokenangel7 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2014
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    27
    среќно нека им е на прва, а и на сите други, било кој да има нешто прашања за било што поврзано со Георги може да ми пише во ЛП

12. mode-kristina

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.092
    Јас ќе бидам сега трета година,а колку што знам ти сега ќе бидеш четврта. Да те прашам дали ние што ќе бидеме сега трета сме во иста смена со вас како порано или е сменето сега?

13. mode-kristina

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.092
    Сега сум трета година и некои професори ми се сменија. Класна ми е Ружица-биологија, математика ми е Весна, хемија ми е Маргарита, физичко ми е Бранко, физика ми е Јован, македонски ми е Даниела. Со последните двајца уште немав час. Ваши искуства со овие професори? И уште нешто. Дали Анита по германски сѐ уште предава во Георги? Прашувам, бидејќи сега ми предава Марија што предавала во Драчево заедно со Билјана.

14. Tinker Bell

Tinker Bell Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    30
    @mode-kristina Здраво јас сега сум втора година во Георги и од лично ускуство можам да ти кажам дека Јован по физика е најдобар професор во цело школо. Се труди многу да објасни на што полесен начин заедно ги разработуваме задачите кои ке ги има на тест, а и од предавањето на теоријата сум задоволна. Кај него можеш да почнеш со 2 но на крај на година ако доволно се потрудиш можеш и 5 да имаш. Доколку ги извежбаш задачите што ги дава неколку пати и плус ја разработиш теоријата за тест многу лесно 5 ќе имаш, но сепак и да кикснеш имаш поправен. Мене ми е баш жал што оваа година нема да ни предава туку ќе не замени Наташа.

На mode-kristina му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Tinker Bell

Се зачлени на:
    1 април 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    30
    Здраво сакав да прашам некој што е 3 или 4 за социологија дали многу се пишува за да знам каква тетратка да земам? Не сум сигурна како ми се вика професорката но сепак најверојатни се слични сите. Фала однапред

16. mode-kristina

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.092
    А која професорка ти предава? Младата или една постара?

17. Tinker Bell

Се зачлени на:
    1 април 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    30
    @mode-kristina Па претпоставувам дека е постарата.

18. Tinker Bell

Се зачлени на:
    1 април 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    30
    Здраво. Бидејќи сега сум 2 година во Георги уште малце и ќе треба да избираме смер за во 3. Најверојатно би отишла на ПМБ па затоа би замолила некој што е на тој смер да ми објасни што како е, особено по новите предмети како програмски јазици и латински и исто така кои професори би можеле да ми се паднат по биологија, хемија, физика, географија и другите предмети и какви се самите професори. Фала однапред :D

19. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Јас сум моментално 4та пмб таму.
    Во трета нови предмети ќе имаш латински и програмски. Ќе имаш и историја и географија, ќе немаш социологија.
    Латински е само Ленче, многу фина жена, знае некогаш да замара со историски факти многу, ама релаксирани се сепак часовите.. Програмски Надица и Кристина се добри, многу попуштаат, за Даниела само сум слушала дека е строга.
    За физика, хемија, биологија, географија може ќе ти предаваат и истите од досега што ти предавале ако на пример се единствени во таа генерација ама не мора да значи. Мене тогаш македонски и математика само ми се сменија.
    Инаку трета многу нема да се разликува од претходно бидејќи имаш и историја, повеќето предмети истиот материјал се учи со другите смерови.
    Ако треба уште нешто пиши ми лп. :D;)

На Tinker Bell му/ѝ се допаѓа ова.
  20. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.370
    Даниела програмски е се само строга не, полабава професорка нема. Тестовите може и некој друг да ти ги реши она нема ни да примети, пошо ја мрзи да стане :D Надица е ок, прилично досадна, третава не ја знам.
    А латински Ленче е најсрце жена, ако и учиш редовно 5ка не ти бега. Плус нема да ве замара премногу пошто си ПМБ и само една година ќе ја слушате.
    За другиве не знам кој би ти се паднале, кај нас се испомењаа, кај некој останаа повеќето, организација нула. Пример мене прва и втора биологија ми предаваше Тунтева, а трета и четврта Марга. Математика имав секоја година различна.

На Tinker Bell му/ѝ се допаѓа ова.