Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

СУГС Гимназија “Јосип Броз - Тито” - Скопје, ваше мислење?

Дискусија во 'Образование' започната од SexyLady, 6 септември 2010.

1. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.647
    Допаѓања:
    6.505

Кај нас имаше три прашања, првото за градба на растителна клетка (тоа кај мене) за излачување и за размножување. И за размножување скоро се напишав, стигнав некаде до тоа дека бебето се исхранува преку плацентата и заѕвоне. :worried: И кога ни ги даваше, сум згрешила само за тоа од каде се исфрла мочта и место 46 хромозоми дека има, јас сум напишала дека има 49. А баш се надевав на петка, ама ајде. А за испрашување, па и не потпомага баш, испрашуваше едно девојче за да му стави оценка и оваа скоро се знаеше, малку се збуни на едно и оваа само ја гледаше и ништо не и рече, не ја потсети. И накрај 4 и стави. Ќе гледам викендов ако стигнам да повторам малку биологија, ако ме праша нешто да знам. А значи сега четворкава нема поправање, така? Зашто колку што знам не може да стави повеќе од една оценка во графата или? Инаку да, се гледа дека не е злобна и дволична ко географија на пример |( ама кога е нервозна, е тогаш е стварно лошо. Ние нешто и рековме и оваа кога фати да ни се дере, па вие се слушате ли што зборувате, мене будала ли ме правите и еднаш на едно девојче што ништо не правеше, онака баш мирна беше и вика ти цел час зборуваш, ајде престани ти се молам и оваа фати да се брани, место да и речеше извинете, професорке и оваа кога се разлути Сековска, ле-ле! :lol: Океј е, ама си има повремени испади така. :D

2. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Па мислам дека после тромесечие ќе можеш да ја поправиш, порано не. Едно зашто нема време и има други за испрашување и друго тоа што не може многу оцени да става во графа... Ама сега на почетокот е строга и не помага, после ќе видите ќецовите ќе ги моли да поправат - буквално... не сака слаби оцени да става. :)

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Верувајте ми,јас ги запознав турците од Јосип Броз :|

Зошто се толку убави?!?! :sweat:

На SexyLady и blueeparadise им се допаѓа ова.
  4. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.647
    Допаѓања:
    6.505
    ^ Аа Розич, остај не ми збори.
    Туку, како и да е не да се преубави, значи ги споредувам турците и македонците.. турциве не да се поубави од македонците. Си најдов еден, сега он ми е следна цел за освојување.. го користам цело можно време што го имам на одмори да излезам надвор или доле за да си го гледам. :$

Туку, јас пак да си прашам нешто.. овојпат за Надица физика. Зашто не одам во школо, ми кажаа дека на тестот сум добила 3ка, и оваа зашто сум имала минус во тефтер ми ставила 2ка. Леле, ми одеше да отидам и да ја убијам! :devil: А совет е во вторник, а јас физика имам во среда, и сега поправање амин. :( Што ми требаше да го добијам тој проклет минус, штоо? :(

На Rozich му/ѝ се допаѓа ова.
  5. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    За Надица имам кажано неколку пати.
    Поголема беља е да не одиш на часови, иако и се премногу досадни, знам.
    А тие минусите што ги става во тефтерот, се добиваат кога ќе ти лупне рандом прашање и нема да го одговориш. Ама страшно знаат да се зезнат за оцена.
    Јас имам одено на дополнителен тест, за да си поправам оцена од тие проклетите минуси. Вас ви спомнала за такво нешто како дополнителен тест?? Или контролни прашања?

Гледај да си ја поправиш оцената кај неа и оди замоли ја уште следниот час. Тоа го цени.
    Друг совет, немам. :?:

6. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.647
    Допаѓања:
    6.505
    Јас и немам избегано ни еднаш на Надица, немам ни зашто. Ама тогаш ме фати неспремна, а и тој ден имавме други испрашувања а мене физика секогаш ми е на крај памет за учење и ме праша да сум и пишувала формули некои си и задачи да и решавам и и' реков дека незнам најискрено и ми стави минус.
    А за дополнителен тест мислам дека ни нема ништо спомнато, а за ова време додека не одев во школо децава ништо не ми кажаа за такво нешто. А патем, тоа дополнителниот тест каков е? Тежок е? :?:

7. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Дополнителните тестови обично содржеа две прашања со раскажување лекции, и една задача со средна тежина. И во зависност од тоа колку сакаш да поправиш, толку решаваш.
    Да не те лажам, можно е само на мојот клас да ги даваше тие, зошто класна ми беше. Не знам дали кај другите така практикувала.

8. Crazy009

Crazy009 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    океј..значи може некој да ми ги опише ликовите од Шагринска кожа?? за оваа недела ми се а презафатена сум и со други обрски надвор од школово и немам значи немам време да ја читам..ве молам..:)

9. tweety88

tweety88 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    23
    Ве читам и ме фаќа носталгија за школово. Аххх...колку само беше убаво во ЈБТ. Се би дала да се вратам пак. И да...вчера си го сретнав класниот ДАСКАЛОТ, срце е...му викам професоре како новиве генерации, а он ми вика како вас немало ниту пак ќе има :rofl: :rofl: Така да дечки учете си, наредете си 5-ки од почеток, после е многу лесно!

10. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.647
    Допаѓања:
    6.505
    А женски, го знае некој Јосип или Јосиф како и да е, по англиски каков е добар, лош? Зашто ни ја заменија Маја со него и тоа до крај на година, као демек оваа на боледување била.. што јас воопшто не верувам во тие приказни,ама ај.

11. dele

dele Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    7
    Дали има некој од прва година што му предава Ирена математика и што бил 2ра група на наставното ливче,ми требаат задачите од оваа група за вежбање,па ако сака да ми ги прати во приватна порака
    Фала однапред :)

12. Crazy009

Crazy009 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    еј..и ја сум прва..абе чоекот супер е :) нешо ако не ти е јасно ти го објаснува...а не ко Маја..таа само дрдори и ретко кој а сваќа...иначе шо е со Маја? Земала боледување за цела година а ја глеаме низ град се шетка =.=

13. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.647
    Допаѓања:
    6.505
    А која прва си ти, мора да си од француските зашто Маја не им предаваше на тие од германските колку што знам.. :) Инаку да, во право си. Онака делуваше ко изгубена во простор и време, не знаеше да го организира часот.. не знаеше да го среди класот, само викаше тишина, доста, тишина, доста. Аман жено! И така глупичка си беше.
    Него да, овој Јосип добар е, нормално си бара дисциплина на час ама супер објаснува. Инаку за Маја не верувам до крај на година боледување да земе, јас мислам нешто друго е во прашање.. имам наслушнато муабети дека предавала исто и во Корчагин, и ваква останав веруј :o и дека син и бил таму прва година,таму била и класна она па така да таму ќе останела, немало да предава веќе во ЈБТ. :)

14. Independent.girl

Independent.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5
    Професорката Ана ми е класнаааааааааааааа најдобра е ! :inlove: :D

15. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Забележав, одамна немате постирано нешто ново околу гимназијата. Како е сега таму? Како иде со полугодишните оценки? :D
    Од септември дефинитивно ќе се запишам тука, па ме интересира дали знаете кои професорки би можеле да бидат класни раководители на прва година?! :rofl:
    Премногу сум љубопитна околу гимназијата, едвај чекам да го завршам ова основно :lol:

16. chocolate.cookie

chocolate.cookie Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Epa vo gimnazijava ni e mnogu super, i nema da zgresis ako se zapishesh tuka! :D Klasna mozhe da ti bide Irena po matematika...za drugi neznam... :D te ocekuvame od septemvri! :)

Inaku zenski da ne praese nekoj hemija test(I va godina kaj Aleksandra) ili pak ako vo ponedelnik pravite, koj cas? :DD Jas pravam 4ti, i inaku sum I-4 :)) pozdraaav :)
    [mod-kirilica:nb9yrutg][/mod-kirilica:nb9yrutg]

17. dele

dele Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    7
    еее да, и мене ми треба тоа, иначе и ја правам 4 час, се знаеме?? хахахаха

18. chocolate.cookie

chocolate.cookie Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    секако сања ХАХАХАХ :D

На dele му/ѝ се допаѓа ова.
  19. d.i.n.a

d.i.n.a Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    20
    Љубица во мој клас поправи сколо пола и повеќе оценки ако имаа 4-5 ако имааа 3-4 ако имаа 2-3 ако имаа 1-2 1-3 па дури 1-4 иако јас останав со истата оценка :'( :'( :'( :'( :'( :worried: :worried: :worried:
    а маја има мало синче и не предава во Корчагин туку е на боледување оваа недела во средата бесе во школо, ние кога имавме физичко она дојде со синчето и си играа во слата

20. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Девојки, повторно јас :D
    Сакам да прашам колкав просек бараат за упис? :!: :^)