Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

СУГС Гимназија “Јосип Броз - Тито” - Скопје, ваше мислење?

Дискусија во 'Образование' започната од SexyLady, 6 септември 2010.

1. JBT

JBT Активен член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Немој да мислиш дека сме кутри деца, стрелаштво имаат само 5-6 деца од клас и тоа ни е проектна активност, а не задолжителен предмет :) Мене лично интересно ми е

2. JBT

JBT Активен член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Такис нека си звучи страшничко ако сака, мене не ми е галје :D Битно знае да предава

3. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524

Ааааа, ок, пардон :D Добро е тогаш ако не сте кутри деца ;)

Слушајте го на предавања како објаснува и предава. Кажува се' она што ќе ви го бара после.

4. JBT

JBT Активен член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    фала на советите, ама повеќето од нас на настава кај него се прават дека слушаат за да можат да ги запазуваат неговите страшни реакции :D
    Инаку немам што повеќе да го коментирам, супер е, само сакав да ја оживеам темава, одамна не сум пишувала за школо :)

5. DirtyQueen

DirtyQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    179
    Ок наредна година дефинитивно ќе учам повеќе.................... :wasntme:

6. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.647
    Допаѓања:
    6.502
    Среќна матура на сите матурантки и најубаво да си поминат вечер, па и понатаму нека ги следи среќа и успех, при изборот на факултет како и на сите полиња во животот. :)

На DirtyQueen му/ѝ се допаѓа ова.
  7. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.647
    Допаѓања:
    6.502
    Епа да.. :wasntme: :D

8. bluejeans

bluejeans Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Девојки, јас сум осмо и мислам дека ќе се запишам во школово, а инаку давате навистина прекрасни совети. Како ви се оценките, поправивте нешто? :D

9. thebesta

thebesta Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    19
    и јас исто така ова година би сакала да се записам тука па дали некој мзое да ни акзе кои професори би ни се паднале и отприлика накратко какви се ;)

10. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Денес моите ми ја донесоа пријавата и сега разгледувам и има нешто што не ми е јасно.Има вид на средно образование во кое се запишува ученикот - дали е тоа прашање наменето за тоа какво школо е ЈБТ (гимназиско) или кога ќе се запишеш дали да одиш на гимназиско сите 4 години или стручно - да си одбереш смер. И после има Фимназиско образование и образовен профил (занимањ во струка) во кои се запишува ученикот - што значи тоа па сега...? :?: И одговарајте побрзо,во четврток ни се уписите....

11. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    Мене искрено не ми влегува во глава како Љубичица станала таков мада фака во ЈБТ, првата година кога ми предаваше беше изгубена и мутава, отпосле женичката малку се шлакна, ама нејзината строгост не доаѓа од многу знаење или праведност или некои нејзини принципи и норми, туку чисто од простачко инаетење, злоба и начин како да опстои во таа џунгла, без размазени дечишта од 16 години да ја понижуваат.

А и предметов за кој се тресе толку, географија, бооо, мислиш живот ти зависи бре, на раб на укинување е, место да се учат практични работи и да се описменат деца да читаат правилно карти и мапи, кај нас уште во учебниците се замараме колку грла овци имале Аустралијанците во 1998 година, и колку дожд паднало во Боливија на метар кубен.
    Глупости.

На Sara123 и Marmalade им се допаѓа ова.
  12. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Како што тргнале со вработување на млади професори во ЈБТ, Љубица ќе остане последна од постарите професори и ќе има целосна доминација со нејзината злоба, поготово зошто новите професорчиња се плашат на такви примероци и ги гледаат како авторитет.
    И јас не знам Трендафилка како тоа, ама женава умее со преговарање да ги попраави сите оцени на цел клас. Барем за тоа немам замерка, сум отишла сама да и кажам да ми поправи оцена по некој предмет, а ако не стои добро со таа професорка, прави далавери, па преку друг професор ургира за оцената.
    А добро стои со речиси сите професори, така да...

И од искустввото со неа ( а верувајте дека поголемиот дел е непријатен) сфатив дека со фино не се постигнува ништо кај неа. Само инаетот и тек тогаш имате шанси кај неа.
    Лошотија со лошотија.

13. Butterfly77

Butterfly77 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    77
    Сакав да прашам дали ги делат по класови,на пример од 12 класови,6 се германски,6 француски,или се мешано?
    И дали ставаат класови на пример еден клас од училиштата во Аеродром,два од Центар или нема врска?

14. happY-smiLeY

happY-smiLeY Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    48
    Здраво на сите :) Јас конечно се одлучив тука да се запишам. Е сега, имам едно прашање до тие оваа година што се запишуваат, кога ги земавте пријавите ви дадоа еден лист за слободна нешто ? И дали треба тој да го дадеме кога ќе се запишуваме или може на почеток на година ?

15. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Мене мајка ми и татко ми ми го донесоа сабајлево, и да, имаше два листа - еден за пријава друг за слободна и изборни предмети. Вероватно се еден до друг ставени или нешто слично, и валда треба да ги однесеме кога ќе се запишуваме.

16. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.647
    Допаѓања:
    6.502
    Стар и Тренди, за Љубица кај нас кружат доста муабети. Дека порано предавала во Орце (многу порано) и изгледа уште таму ги 'тероризирала' децата, па некој и збрцал шестар во врат па потоа се префрлила во ЈБТ. И стварно има лузна на врат, па сега од што и е..
    Исто дека ќерка и, сега 20 годишна завршила во ЈБТ, и била немирна, правела проблеми на часови, пушела, целата била со пирсови. Маж и исто умрел, тешко го поднела тоа и изгледа од тогаш е таква..
    За осми март девојчињата од нејзин клас и купиле две црни марами (црно како црно не е убаво да се купува ама ај) и оваа им ги фрлила во фаца и им зборела дека до неодамна жалела по маж и, одвај го преболела а они црни марами и купуваат! :o

Инаку, онака кога ќе ја погледнеш во очи, стварно е страв и трепет, ама искрено не е дотолку злобна како што личи, зависи ти како ќе се поставиш кон неа и од класот сигурно има 1-2 што ги сака (не е дека се фалам, ама ете мене ме засака незнам зашто) и ние лесно поминуваме. На претоследен час замислете ме фати за рака и ме тргна на страна, ми вика ти да се спремиш за утре.
    Ама кој може да запамти колку грла овци има во Австралија, па не се покажав баш најсјајно ама ми стави 5ка. Понекогаш претерува со одредени ученици, еден немате поима како го извреѓа, кога му рече ѓубре едно покварено и го избрка од час :o ,тоа стварно не е коректно од професор.

Ама кој си знае, и си седи мирен кај неа на час нема проблеми. И да, страшни врски има со директорката и професорите, и многу се бори за нејзиниот клас, тоа знам зашто и беше класна на братучетка ми.
    А од кадаров што преостана, уште само Љубица, Сековска и Олгица останаа строги, другиве..

17. filip.k

filip.k Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    здраво на сите :D јас сеуште сум неодлучен каде да се запишам во средно а времево тече и утре се уписите се мислам помеѓу ОРЦЕ и ЈБТ па ако може некој да ми каже што и како бараат во ЈБТ и дали бараат мн учење ?

18. girlinlove

girlinlove Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    10
    Читај се од поново и се ке ти стане јасно.. Позз

19. Queenie

Queenie Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Да треба да се прочита се од почеток,но сепак од 2010 година е сигурно многу работи се имаат изменето и морам да забележам дека не се објаснува убаво и општо за гимназијата,тука секој си објаснува кој наставник што и како става оцени и сл.Едноставно од моја гледна точка е така,без никаква навреда :D :D :D

20. thebesta

thebesta Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    19
    ок мозеби по стоти пат ке оставам одговор зошто сум од друг град и сега нова средина никого не познавам не знам како ке ми е инаку денеска се запишав тука во ЈБТ и би сакала да запознаам дел од вас (сите по мозност) зосто училиштето е навистина големо а јас самата како атомска мравка има да бидам таму. инаку дали има некој сега 1 година сто ке е во француска паралелка навистина би сакала да ве запознам да се здузиме :)