Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

СУГС Гимназија “Јосип Броз - Тито” - Скопје, ваше мислење?

Дискусија во 'Образование' започната од SexyLady, 6 септември 2010.

1. Christyn

Christyn Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    8
    А физиката како се предава,кои се професори?Прашувам пошто брат ми ке се запишува,порано имало некоја професорка по физика,супер била,а сеа појма неам како е..? :tmi:

2. Queenie

Queenie Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Eве со мене можеш да се дружиш јас исто така се запишав денес во француска паралелка :D можеме преку порака да исконтактираме некако ЧД :hai:

3. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Колку што сум информирана, другар ми кажа дека оваа година мешани ке биле паралелките.

4. Queenie

Queenie Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    да точно е мешани ке бидат бидејки има многу ученици кои одат во паралелеки кадешто се учи француски

5. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    многу ќе се изнервирам кога ќе ми кажат во ЈБТ имало дигнати,богаташи па се прават еве што сум ,рокери ова она па ми иде да се раздерам каде и да отидеш во кое школо и да се запишеш има да најдеш такви
    па така да ако сакате во ова школо да се запишете или сте се запишале па од септември ќе почнете оваа мисла нека не ве мачи каде и да отидете има исто да ве снајде а освен тоа ЈБТ е едно од најдобрите 3 гимназии (а освен тоа има и по некое убаво момче :wasntme: :$ )

6. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    ^ И мене исто, многу ме нервира кога сакаат да ми солат памет |(

А женски да ве прашам, на уписот една професорка ни рече дека резултатите ќе ги има во петок после 7,8 часот навечер. Сега, дали некој беше да провери или во понеделник ќе пишува? И дали и на тие што се запишуваа вака им рекоа или ние погрешно сме слушнале? :geek:

7. thebesta

thebesta Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    19
    јас вчера бев да проверам дали има излезено резултати и немаше ништо само ми кажаа дека сите со 72 и над 72 поени се примени :)

На Special.Someone му/ѝ се допаѓа ова.
  8. dele

dele Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    7
    Ќе сака некој од тие што сега имаат завршено втора година да ми ги пише лектирите,за да си ги прочитам на време?? :)

9. d.i.n.a

d.i.n.a Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    20
    како може 72 поена кога тие што се со 60 поена се 5.00 а над 60 поена се тие што имаат дипломи од натпревари

10. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    ^ Не, не, погрешно си информирана. Сите што се со 5.00 од петто до осмо имаат 80 поени. А со дипломи имаш пак плус поени :!:

11. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    а да ве прашам
    секоја година ги примаат оние со 72 и над 72 поени или секоја година различно?

12. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Хахахха пак јас ќе одговорам, оти сум многу информирана не за друго :$ Јас слушнав дека годинава е само со 72 поени затоа што мораа да го дигнат рејтингот, премногу ученици се запишаа во ЈБТ. Па веројатно не е само таму, имаше на вести - тепачка за упис во гимназиите и медицина, па изгледа кај сите се дигнати поените за упис. Ако е според ова сите над 72 поени се примени, онда јас сум дефинитивно ИН, ама ќе си видам во понеделник, валда ќе пишува нешто на порти...

13. Angelceto

Angelceto Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    236
    И ти си погрешно информирана. Сите што се 5.00 од петто до осмо имаат 75 поени, а со диплома од државен натпревар имаат уште плус 5 поени. Значи максимум со се диплома може да се има 80 поени. :)

14. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Упс, awkward :$ Aма се разбираме барем.... :wasntme:

15. d.i.n.a

d.i.n.a Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    20
    Моја грешка :lol: ќе ве примат не се секирајте 400 ученика примаат има место за сите :rofl:

16. happY-smiLeY

happY-smiLeY Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    48
    И женски, ги видовте денес резултатите ? Се надевам ве примија :)

17. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Мене ме примијааааа :rock: :dance: :party: Од септември ќе ви се придружам :) Бев 57 по ред, со 75 поена :rofl:

18. thebesta

thebesta Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    19
    :hai: и мене исто така ме примија со 75 поени но 145 значи ептен има конкуренција оваа година :D

На Elena-97 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.670
    Допаѓања:
    6.558
    И те како е дигнат рејтингот оваа година. Претходната мислам дека немаше дотолку интерес за ЈБТ, па примаа ученици и со 62, 63 бодови. А оваа година другарка ми што сакаше да оди во билингвална (за која патем се пријавиле мноогу ученици, за разлика од претходната година) имала 70 бодови и ја одбиле, исто и дипломата не и ја рачунале, со земено прво место. Како и да е, со среќа на новозапишаните во ЈБТ, се надевам дека ќе им биде убаво кај нас, барем мене ми е супер. :)

20. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    А која е разликата помеѓу билингвална и реформирана? Јас и другарка ми незнаевме кое да го заокружиме и бевме во ЈБТ неколку дена пред уписот и таму беа педагогот или психологот (незнам како беше,една млада мила женичка) и уште еден постар господин. Ги прашавме и ни кажаа рефомирана да заокружиме, па тоа и го направивме.