Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

СУГС Гимназија “Јосип Броз - Тито” - Скопје, ваше мислење?

Дискусија во 'Образование' започната од SexyLady, 6 септември 2010.

1. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Кристина не предава повеќе ликовно?

2. lolita97

lolita97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    37
    Предава :)

3. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Ангелина и уште една плавуша знам дека предаваат, останатите не ги знам.

4. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Радмила испрашува со трикови , многу луге учат на памет и ја раскажуваат од а до ш лекцијата , а Радмила испрашува од в па ш па г па у ......

Тука е трикот да ја импресионираш за 5ка

Јас да прашам уште ли е вештерката Љубица географија тамо ? , да и пренесете за 2 ипол год и ја зимам работата

На DirtyQueen, Lining и blueeparadise им се допаѓа ова.
  5. Diggout

Diggout Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    10
    Хах, пребарував нешто на гугл за моето средно, ме фати носталгија за средношколските денови во ова доба и ме донесе на темава на форумов. Добро ве најдов :)

Уште не можам да си ги прежалам средношколските денови. Поминав четири извонредни години, не дозволувајте на вам некој да ви ги наруши . Имав секакви професори, често ми се менуваа ама сеќавањата се само позитивни. Ајде да споделам некои совети ко нова вака :)

Ленка македонски - мене ми предаваше психопатов 4 години. Каква Ачковска каква Олга, оваа е the real deal. Овие двеве се строги, оваа е искомплексирана. Граматика си нема врска да објасни а испрашуваше за тоа на велико, лупаше кецови, бараше детали од книгите што се читаа, си ја прочитал цела книга а те прашува каква боја му биле ѕидовите на Раскољников .. Мене ми стави еднаш кец зошто не знаев да и одговорам од една книга кој дошол прв на двобојот :swear: Прашањава и вриштеа. Писмените и беа pain in the ass, само одредени 2-3ца добиваа петки и не им ни прегледуваше, само по име, максимумот јас кај неа што го имам добиено беше 4 а моите писмени во Корчагин, Орце 5* вадеа. Али ваква беше само од прва до трета, во четврта не се знаеше кој пие кој плаќа кај неа, не ни прашуваше кој прочитал или не, само се дискутираше од тоа соџваканото што го има веќе напишано во учебникот. Искомплексирана е од А.Ѓ. англиски, не и е јасно како може двете да се строги а сите да ја сакаат англиски a неа да ја мрзат.
    Наткејс од жена, избегнете ја по секоја цена ако можете, ќе ви ствара нервози за џабе ;)

Катeрина и Драги математика - Кате е срце. Точка : ) Озбилно, заедно со Ѓyрчиновска најомилените професорки. Срце од жена, по 100 пати дава поправни. Кревајте рака кај нејзе, не правете галама на час, искачајте повремено на табла и ќе ви става увек оцена плус. Кај неа си ќутев на час, кревав рака, сакав математика, и правев смешки ама не идиотски, онакви пристојни заебанции. Ако нешто имате проблем со материјалот, имате некоја мака, слободно после час одете кажете и ќе ве сослуша.
    Драги беше комедија, во трета ми дојде он, на дијалект предавања, неговите фрази ко „народе што ќе правиме со вас“, ќе прашаше нешто како е и штурци пеат у позадина и овој „ааа народе вака не, вака не“... кај него бидете активни и пишувајте на час, на тестови кај него јас 4ки добивав од брзање, а на табла бев секој час по два пати, без проблеми 5ки на крај.

Aлександрa aнглиски - класна од трета натаму, најдобра, професорка за пример, нема некој што не ја сакаше, колку и да беше строга на писмените толку помагаше и на усното испрашување, еден одговара цел клас кажува. Само за изостаноци беше строга ама јас никад не и криев кога ќе киднев некогаш, си и кажував искрено, не се служев со лоши фори, мирна совест ;)

Ако имаше нешто што преѕирав во гимназијата беше ликовно и хемија, среќа бев од генерацијата со мислења а не со оценки. Ми предаваше Ангелина, ич не ме интересираше тоа ама ИЧ иако пасија ми е фотографијата. Правевме еднаш тест кај неа, на полињата наместо одговори пишував глупости, Жозе Баросо ја насликал систинската капела , соседи на троседи слика од ван гог , и однесов цртежи некои на крај и добив претежно високо мислење, чао пријатно.
    Музичко ми беше Столе царот, мислам не предава уште Човеков колку и да се заебаваа со него беше многу интелигентен и многу паметни работи кажуваше, само што тогаш во луди години си и не ти е гајле.

Географија Љубица, кога испрашуваше увек на табла први беа од етничките заедници, кога немаше да знаат нешто викаше „а кој да знае за Македонија, банту црнците?“ :D среќа географија 2 години беше ама па во трета си викавме ни ја нема Љуба на испрашување да се посмееме. Држи психо фаца таа, језиво.

Историја ми беше Драган даскалот, кладен во прва и втора, ми викаше ти дете замина во сивилото зошто многу се смеев на часови ама сакав и историја како и математика па немаше проблем кај него. Всушност и дрво да си кај него нема проблем, кај даскалов ако имаш кец нешто не е у ред со тебе. 95% 5ки имаа на крај.

Биологија во прва ми беше Радмила, да бидеме искрени женава глупости испрашува, ме испрашува мене ми вика не е точен одговорот, следниот ден испрашува друг е така, точно за истото :rock: Не знам дали уште оценува со тие процентите нејзини. Бев на операција и не можев да го правам тој на полугодие тестот, кога гледам ми лупнала 2ка и 3 за на полугодие а испрашувањава 4ка и проективе средени се со ред. Кај неа и ништо да не напишеш на тестот подобро отколку да не дојдеш. Ама karma is a bitch, цела година после тоа страдаше од сообраќајки.
    Поука, глејте да одите на тие тестовите кај неа и кога ќе ви извади некои проценти на крај не се чудете, Радмила е тоа.

Во втора и трета Бабе ми беше, Цеце, што испрашува едни исти по цела година. Ме тормозеше секој можен час, гледа никој нема научено ми вика тебе ученичка сакам да ти ставам петка и јас ајде ќе одговарам, ок. Цел час одговарам јас, класов сеир ми фаќа више, наредниот час гледа пак никој нема научено ајде ученичка ти. И така на секој час можен јас одговарав и тоа на крај од втора се мислеше што да ми стави а цел учебник го пеев :rofl: Почнавме да се караме ама виде дека згреши и по 5 минути ќутење си свитка опашот и стави 5ка. Класната ми кажа така, дека во психологијата на човекот е да те притиска додека не му вратиш, кога ќе види отпор ќе одјебе, така направив и одма ете стави 5ка поздрав до класната :D У пензија е сеа слушам, нека иде нека копа нива и така одвеана беше.

Хемија ми беше една на замена прва и втора ја нема сега а во трета една од Орце што гњавеше со проекти, на тестови кај нејзе дрво јас ама имав другар што знаеше хемија ептен и ми ги решаваше некои равенки и ги учев напамет. Баобаб дрво знае повеќе хемија од мене.

Физика Надица иноваторката, првиот час ни се пофали која е што е и што има измислено од возбуда името не си го кажа, сто пати скрши раце и нозе од што не гледа кај иде и паѓа, еден исти ученик прашува едно исто, во трета три недели по ред и се извинувавме и три недели по ред запишуваше дека сме и се извиниле и тоа на различна страна и не приметуваше, никого не знаеше како се вика, ниту па кој клас е тоа, одвеана со виорот.
    Учете кај нејзе зошто тешко се поправаат оценките, тестовите и се сложени малце, жената си тера некој филм , одговарајте на табла ако не знаете зборете едно исто, ќе се извадите.

Германски секоја година различна, што да зборам, кај Славица беше хаос, 2 лекции цела година, еднаш предава друг пат чита весник, после ми беше на замена една што не ни личеше на професорка, па после во четврта ми беше Лиле што забораваше на час да дојде, мислеше сабота сме секоја среда и остануваше дома, на час само зјапаше, одговараш кај неа не знаеш што одговараш ти отвора книга ти вика прочитај ова, преведуваш што ти текне и ете 5.

Латински Чушкова , последна година пред да иде у пензија ја фатив, на тестови се препишува, си фрлаат тетратки прва на последна клупа, јас краен тест прашувам една како е деклинацијата оваа ми вика абе не прашувај јас ќе ти кажам ,ама ми идеше латински и немав проблем иако ме мрзеше да го учам јазиков.

Се надевам му помогнав на некого . Сеа слушам многу нови имало. Му предаваат Катe & Ѓурчинoвскa на некого тука? :)

На Lining му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Eo.girl

Eo.girl Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Sakam da prasam,bidejki sum I godina,kakvo mislenje imate,i kako occenuva profesorkata po angliski Stankovic? Zatoa sto zenata nema nikakov pristap do ucenik mnogu e antipaticna i imam strav od nea..
    [mod-kirilica:3gry8njz][/mod-kirilica:3gry8njz]

7. chocolate.chick

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Уф, најмногу ја мразам од сите професори од ЈБТ :devil: Искомплексирана професорка, кај нејзе несмееш да згрешиш, а не дај боже да не можеш да се сетиш некој збор што значи или пак како е во паст тенс, одма ќе биде урнебес. Има многу лош пристап, наместо да те научи, подмукло те навредува зошто не знаеш. Многу често ако згрешиш знае да те исмее пред класот. И знај, она никогаш не греши, ние грешиме исклучиво. Имаше едно дете од мој клас и за Презент симпл му викаше да менува реченици и за множина го праша за прво, па за трето, па за второ лице и му се раздра дека она не згрешила, туку дека он не знаел да менува. И викам, професорке вие му ги измешавте лицата, и ми се раздра, И да ги сменила, он требал да ги знае. |( Многупати кај мене во клас имаше плачење од нејзе, речиси секој час.
    Ако ти пишала 5ка, ќе мора секој час да креваш рака што и да праша, инаку ти одма си неактивен.
    Кај неа најдобро е да си некоја златна средина, ниту многу активен, ниту да не креваш рака. Најдобро е на тест да се покажеш за да си немаш проблем.

8. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Давајте лек за оваа Надица физика, маме и е*ам! Двојка ми стави :swear:
    И станав да одговарам, во сите одговори маана ми најде, божем во секое прашање има и подпрашање...

Каква е на крај? Добра, лоша, скржава за просек?! Оти нешо ми дрндаше можело од двојка на петка...
    А за сега двојка, па да се мачам, да се думам каде сум погрешила.
    Па и со која сласт ми ја стави таа двојка, аман мори жено, аман!

9. happY-smiLeY

happY-smiLeY Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    48
    ^ Да те прашам само, се врати Надица ? Дека знам недела-две ја немаше, па дали дојде сега ? :?:

10. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    ^ Да да, и тоа со полна пареа!
    Само мината недела беше отсутна, ех тоа беа времињата... :wasntme:

На happY-smiLeY му/ѝ се допаѓа ова.
  11. chocolate.chick

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Елена јас би те советувала да си наредиш плусови во тефтер кај нејзе за да те ослободува од тест, инаку мав ти е работа.
    Жената ни сама не знае што прави. Мене милион пати ме праша и не ми стави никаков знак, а едно девојче го прашува кој број е, па и стави муабет. Си се разсправи муабет со нас, пак ја праша истото и уште еден плус. Кај нејзе многу е тешко да се поправи оцена, а и тестовите и се уби боже.
    Мене ми е најантипатична од сите професори. |(

12. d.i.n.a

d.i.n.a Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    20
    ќе оди во пензија гоинаваа Љубица

13. petel

petel Активен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    прва година сум и кај Aлександра хемија имам единица и никако неможам да ја поправам. Oстава ли на полагање? има ли некој лек? :rock: :(

14. VampireLover

VampireLover Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    60
    Сега сум 8мо и сакам да се запишам во германска парарелка во ЈБТ... какво е вашето мислење за германската паралелка?

15. Lining

Lining Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    185
    И јас сум сега осмо и дефинитивно ќе се запишам во ЈБТ - германска паралелка. Ама не сватив какво мислење бараш од феминките, за наставниците, децата или?

16. VampireLover

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    60

Не туку брат ми заврши минатата год. во јбт германска паралелка и тогаш на него му предаваше и наставник од Германија ама на крајот од минатата год. тој си замина па ме интересира дали ќе дојде нов или не... иначе ти у кое школо учиш??? изгледа од следна год. ќе учиме заедно ;)

На Lining му/ѝ се допаѓа ова.
  17. chocolate.chick

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    ^ Мислиш во германска паралелка каде што има шест часа неделно германски или во паралелка каде што втор странски јазик е германски?

18. VampireLover

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    60
    за таа каде има шест часа неделно...

19. Isabella.Flora

Isabella.Flora Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    4
    сега да ви кажам неколку зборчиња за секој од професорите кои мене ми предавале а сега сум трета година и трета година ми е досега најубавата.во прва и втора бев во ужасен клас и си создадов мислење дека сите се такви испрефригани,надотерани,мамини татини синови и керќи на богаташи што незнаат два збора да сврзат а им ставаат 5,ја чувствував таа неправда која страшно влијаеше на мене и на мојата самодоверба не е битно јас само да предупредам дека во господови раце е каде и во кој клас ке паднете.Tоа дека ти требаат врски ти требаат ако сакаш да опстанеш и ако сакаш да имаш 5.Eпа сега да ви кажам на тие што сакаат да се запишат и да си ја олеснам душава и да кажам што мислам за секој што ми предавал до сега.
    прво ленка панчевска македонски јазик таа е навистина звер жена ама колку пати ќе те расплаче поради горенаведените работио незнам,таа се прави светица и најправедната професорка и цел свој живот ќе тажи што никојпат не станала директорка.ако сакате да опстанете купете и го прирачникот и седете на прва клупа и разговарајте со неа.на писмена не се надевајте ако немате врски да имате 5 не кај неа 3 е 5 како што и самата вели.заборавете на правдата кај нејзин час бидејќи неа и е мерак да пишува слаби оцени и што имаш на првата оцена тоа и ќе ти остане,таа не верува во втора шанса.
    потоа александра хемија некој горе ја спомна или тн.Mаци како што ја викавме ние,таа ти е едно недораснато шмизличе кое решило да се занимава со хемија.позната е по нејзината искомплексираност и доколку види девојче кое решило да изгледа убаво ќе го загледа од глава до пети и ќе го малтретира до самиот крај.и кај неа важи истото за врските.инаку дава многу тешки тестови и многу тешко ќе даде шанса за поправање.

билјана англиски ова во прва лелееееееее ќе се возрджам од понатамошни коментари само ќе ви кажам ако имате добра основа англиски ќе успеете.

математика кате хах мало зверче од жена кај неа истото важи за врските ама сепак е фер бидејќи ако добиес 1 на тестот добивас поправен па поправен на поправниот и ги дава задачите добро ако под тоа подразбирате едно 100 задачи од збирка.

физика надица да си ја чувате бидејќи таа е одлична малку си се смешка сама на себе али ако и се јавиш еднаш на некое прашање да одговориш и плус имаш и ќе те тера со тој плус до самиот крај.

биологија ми беше сековска која ми беше предобра и во предавањето па добро и во оценувањето даваше милион и милиони шанси за поправање но добро јас не сум се снашла во таква ситуација и затоа дискутирам и сум критички поставена како наблјудувач.бидејки маста ми ја извади ова училиште мислам овие 3 год. и е невозможно тоа колку солзи сум пролеала за такви работи како да си во среден век и да си во ниската класа.
    историја најсаканиот мој даскалот или драган најдобриот професор кој верувам ке ви всади лјубов кон историјата и ќе ви биде доста забавно сите сме ѓурѓевки и за оцените е доста фер така што он ги заборава малку и некој самиот си поправа ;)
    француски ми беше гордана или гоца која дава ама и бара доста знаење а и голема врскаџика си е иако страшно добро го научив францускиот јазик од неа,годинава си оди во пензија.
    физичко немам што посебно да кажам само со среќа ако ви е гоце.ликовно кристина или христина не се сеќавам обичен професор по ликовно кој не ми оставил досега баш некој впечаток но интересни теми за цртање дава.

и снежана џајковска хахахахах најаката жена со секогаш ведро расположение и насмевка и со инверзија во зборувањето хаха.

географија силвана најака и крај.

2година имавме неколку промени како англиски што ќе бидам благодарна до крајот што имав чест да ми предава Aлександра ѓурчиноска најдобриот професор по англиски јазик и секако најкул личност и професор во целата гимназија.не само што страшно предава часовите со нетрпение ги очекував,секој час беше некоја новост каде се снабдувавме и со забава и со знаење имавме игри квизови во кој си го збогатуваш вокабуларот и граматиката ама жена без мана беше и ќе си остана и ќе се изедам жива што не ми предава годинава.

потоа ми се смени и историја и ми дојде тамара нешто слично на хемија девојче залјубено само во машките фатете си врска и не трошете си ја силата за џабе!
    социологија јане хахахах најак.

за во трета не би сакала да ви кажам што и како бидејќи некој би можел да ме препознае.

Jас само сакав да ве предупредам внимавајте каде влегувате бидејќи ако ви се верува школово има страна како госип грл во кое се пишуваат навистина озборувања за одредени поединци,ако можете да толерирате и да гледате како некој зграпчува и го добива тоа онака како од рака мислам на она што вие сте се труделе со маки да го добиете тогаш приклучете се во ова училиште или пак ако сте еден од тие горе наведените и можете да си го купите вашето место во школово тогаш сте добредојдени.Kамо мене некој да ме предупредеше пред да стапнам јас овде и сега можам да се вбројам во тие горе наведените но јас ова го научив на тешкиот начин.Tолку од мене феминки.

20. LudataM

LudataM Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Epa luge ajde jas da vi napisam nesto eve bidejki pomina prvo polugodie ,moeto prvo polugodie vo prva godina............
    na pocetokot ke si umrev prvite 2 nedeli pekoll pekol si rekov omg kaj dojdov kaj se zapustiv so tie nafurani dignati ufilmani profesorii od golemoto dobro utro a i site vo klas mi bea bubalica od bubalica samo jas i uste 2 drugarki zbesnati ludaci :rofl: hahahah iii ete po nekoie vreme skoro cel klas go zbesnavm epak si ucat decata ali ne do tolku i znaaat da se glupiraat i sekakvi drugi normalni raboti...
    profesorii ajde ke idam za site posebno po nesto
    Makedonski:Jasminka videskaa auuu me zamraziii i sega 3-ka imam iako za 4 zasluzuvam poso mn se karav so neaa eepa nemozamm da kjutam gajle mi e
    Matematika:Irena treba na testovi dobro da se pokazesh dobra e ali za poveketo pekol
    Angliski>Stankovic omg neka se leciii koga ke si zacrta vo glava deka samo nekolku u klas i se dobri i tolku kraj na prikaznata
    Istorija:Danielaaaa srcee novicka e i super e super ocenuva da imash nekoj slaba ocena kaj nea treba da si debil ali i si bara zenata ali mene najmnogu istorija mi odi
    Geografija: Zlaten Kole kniga ne fativ jas za 2 odgovaram on 4 mi vika i vika aj douci use neso za 5 da ti stavam c c c go obozavammmmmmmmmmm
    Fizika: Nadica... natka psihopatka koga ke zapocne da filozofira omg vekee ali cudno beshe sto mi vikase ke imash eden eden i na kraj trojka mi stavi inace odveana si e cela nikoj ama nikoj ne pamti ni klas ni dete nikojjjjjjjj
    Hemija: Zlatko -.- kaj nego vrska ako imash pogreshno na tabla da ja resis zadacata 5 imash inaku ako si imal 5 dobiesh 2 2 ti stava
    Biologija :worried:ekovksa zenata e iskoompleksirana poso taka oddddamna ne e direktorka i takaaa i mn bara a ic ne predava celo vreme si sedi i isprasuva
    Informatika: Juleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee kaj nejze abe super super mn e super i so nea za sekakva tema mozesh da zburash za decko za devojka za semejstvo za drug profesor za pijanstva za seeee
    Fizicko:Maja zverottt ja obozavam zenataa i ona mene :lol: poso od klas jas najdobra sum i drugive neznaat da skoknat a super e se 4/5 im stava kamo drugite profesori da bea takvi
    Likovno: Kristina Bitrakova 8) ja obozavam beee edvaj cekam so nea casovii si crtame muzika si slusame prekrasnotiii
    Muzicko: Dzajkovska zenava nuklearna dizika predava ne muzicko bog da cuva
    e toa sakav da go kazam