1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

СУГС Гимназија “Јосип Броз - Тито” - Скопје, ваше мислење?

Дискусија во 'Образование' започната од SexyLady, 6 септември 2010.

1. VampireLover

VampireLover Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    60
    Како што кажа happY-smiLeY во германска паралелка не се часовите на германски туку тие имаат 6 часа неделно германски а обичните класови имаат 2 часа неделно. и плус на германска паралелка им предава германец кој си отиде минатата год. но ќе дое нов изгледа :)

2. Lining

Lining Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    185
    Моја греша извинете. :tmi:

А да прашам истите професори предаваат во германска паралелка и обична ? :?:

3. VampireLover

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    60
    не не предаваат истите.. тоа е во зависност од тоа како ке ти се падне. на сите различно е. и класниот се менува 2-3 пати низ средно школо.. знам дека за тие што одам во германска паралелка првите 2 год. им е класен наставник по германски а во 3та и 4та година класни им се други наставници.

инаку бидејки во 3 год. се делат класовите по смерови брат ми ми кажа дека тие што се од германската паралелка на часовите по германски си се вракаат додека останатите деца што се од нивните класови а не се од германска паралелка или доагаат од 2 час или губат нешто ... така нешо. причината е бидејки тие од германска паралелка имаат 6 часа неделно а другите само 2 па затоа мора да се прави така

така беше до минатата год.. дали сеуште е така?! :)

4. stojanovskata

stojanovskata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    121
    Ако во основно сум учела француски дали може во средно да изберам германски?

5. VampireLover

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    60
    Да можеш во јбт да избереш германски ако сакаш ама малце ке ти е потешко зашто претходните год. си учела француски... во обичните паралелки во кои предаваат германски и не е толку тешко бидејки почнуваат од почеток така ке се снајдеш освен ако сакаш да одиш во германска паралелка но таму не почнуваат од почеток и одат побрзо со материјалот па таму можеби ке ти е малку потешко но ако си одела на курс по германски верувам дека ке се снајдеш. :) :)

6. stojanovskata

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    121
    Јас се предомислив и ке идам во Карев во германска паралелка ако може..а затоа дека ке ми биде тешко со ако учев француски до осмо кога ништо незнам плус и има една феминка коа ке се записхува таму и она ке ми помага :)

7. VampireLover

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    60
    и во Карев има германска паралелка?! Јас знам само дека има во јбт и Георги Димитров...

п.с. Иам слушнато дека во Карев е доста лесно. Дали е вистина?! :) :) :)

8. stojanovskata

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    121
    незнам
    п.с. си се најдовме со една фемнинка тука и она ме разубеди да идеме во Карев па ако сакаш ај и ти со нас(пишими лп)

9. VampireLover

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    60
    Ајде сеа :) :)

10. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Многу погрешна информација е ова. Во маедонските паралелки, со втор стански јазик германски/француски, продолжуваат со материјалот, нема од почеток. Иститата книга од осмо ќе ја довршите во прва година. Во германската паралелка се учи од почеток.
    Во која гимназија да се запишеш, ова секаде е исто.
    Инаку, стојановска мислам дека можеш да запишеш да учиш германски, но треба да научиш се' што е учено во основно, освен ако не се одлучиш за паралелката со 6 часа германски.

11. VampireLover

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    60
    Да, но и за да одиш во германска паралелка би било добро да знаеш бар нешто основно..Инаку да обичните паралелки продолжуваат од каде застанале. Моја грешка! :( :( Германската паралелка почнува од почеток но тие одат многу побрзо со материјалот од обичните паралелки. тоа е разликата. друго што е разлика е дека тие од германска пар. на крај од 4та полагаат и може да земат диплома дека го знаат германскиот јазик како мајчин а ако паднат ке можат да полагаат и следната год. за таа диплома! :)

12. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Како предава сега бившата директорка?
    Професорка по хемија е и сега ќе ни предава на 1ва.
    Добра, лоша, какви се испрашувањата и тестовите кај неа?

Незнам зошто, ЗОШТО ни го сменија Златко :( Омилен професор ми беше, најдобро објаснуваше!

13. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Шо бе, не ви предава Златко више? :) Си отиде или..?

14. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Сега имаме нов директор, Драган математика, и бившата директорка сега ќе ни предава на прва, а Златко и таа другата по хемија на втора и трета.
    Иначе, кажувајте бре, како да си почнам кај оваа?

15. petel

petel Активен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    :lol:

Abe nemate gajle kaj bivsava direktorka samo petki stavala, a predavanjata i bile tapa :lol:

16. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Француска паралелка има во оваа гимназија ? Ааа сакав да прашам и за интернат кој е најблиску ?

17. Th3g1rl

Th3g1rl Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    3
    Драган??? Драган директор??? Драганчо младиот математика?? :shake: :D

18. A13

A13 Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Девојки 7-мо осмолетка сум,па нешто као се заинтересирав и сакам да идам у ЈБТ.:)
    Ке може некој накратко да ми каже какви професори ке ми се паднат дали ке бидат лоши,кој колку бара у таа смисла?:)

19. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902

Никој не знаее ? :(

Инаку А13 погоре има пишувано посебно за секој професор , ако толку интересира фати си отпочеток како мене се по ред :lol:

20. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Кој предава на германски паралелки во ЈБТ? Има некоја професорка Загорка?