1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

СУГС Гимназија “Јосип Броз - Тито” - Скопје, ваше мислење?

Дискусија во 'Образование' започната од SexyLady, 6 септември 2010.

1. Whatsername

Whatsername Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    344
    ^Загорка е класната на германската паралелка од 2ра година, германски им предава, ама не знам на кој друг предава.
    Германската паралелка се си учат нормално на македонски како и сите други, само наместо 2 часа неделно имаат 6 часа германски јазик. Инаку да ви кажам, ако сте учеле во основно еден јазик, на пр. француски, а сакате во средно германски, само со врски ќе успеете, инаку мора да се полага.

Драган е директор од пред некое време, има две-три недели и многу промени воведе во школото, а и построги правила и казни. Бившата директорка сега предава на цела прва година, многу била добра и сите имале добри оценки кај неа, а и лесни и биле тестовите. Колку е тоа добро за оние што сакаат да одат на природно-математички смер во 3та година не коментирам.
    Златко најверојатно предава на 3та година затоа што колку што сум упатена на 2ра година не им се смени професор хемија, а предаваат Александра и Олга.

Кога сум кај смеровите да објаснам, смерови има 6 и тоа: природно-математички А и Б, општествено-хуманистички А и Б и јазично-уметнички А и Б. Се бира на крај на 2ра година и во 3та се формираат нови класови за секој смер. :)

2. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Може ќе бидам малку офф......Знае некој дали интернатите за бесплатни за секој ? Зашто слушнав дека ако во твојот град има на пример општа гимназија а сакаш да одиш во општа гимназија во друг град , интернатот се плаќал месечно незнам таму околу 4 500 или 5000 илјади :^) Аманнн бее :doh:

На mpandilovska му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lining

Lining Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    185
    Јас имам пишувано на темава и еве сега пак, решена сум нема предомислување ке се запишам во јбт. За наставниците дознав што како, само за друштвото и децата ме интересира, некои викаат добри се друштво сите си нашле, други пак таму све богати, потценуваат, оговараат и незнам што. Ај една посебна молба до тие што се прва и втора по незнам кој пат нека ми кажат за децата таму. :tmi:

4. Ilovetaylorlautner

Ilovetaylorlautner Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Учам во Јосип Броз и нема врска дека 80 посто од луѓето се лигуши и со врски. Ученици со врски кога гледаме вака има и во други школи, не се другите цвеќе за мирисање. За учење да има некои професори кои бараат доста учење и некогаш ме вадат од такт, ама свесна сум дека тоа после многу ќе ми користи понатака. И ЈБТ не е тоа како што го викаат дека е полно со богати мамини синчиња и татини ќерки, има секакви луѓе и секој може да си најде друштво таму. :)

На khm му/ѝ се допаѓа ова.
  5. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Малку каснам со одговоров, туку ајт.
    Во секое школо има врскаџии, шмизли, лигуши, добри, фини, интелегентни и тако даље. Јосип Броз ја има етикетата дека таму учат „фаци од големото добро утро“ бидејќи е прва женска гимназија. Друштво ќе си најдеш какво што ти одговара, нема само 2ца па да бираш едниот или другиот. Како и да е, со текот на времето се' повеќе ќе се запознавате и ќе согледаш дека има луѓе со кои ти лежи муабетот, а некои ужасно те иритираат. Во прва почнуваш да го градиш карактерот на едно повисоко ниво, па ќе почнеш да си бираш кој ти одговара. Така што немој да мислиш дека друштвото ќе ти претставува проблем. И во друго школо да се запишеш може да ти се погодат некои дечишта како оние кои ги опиша погоре, и ај сите во школото се такви.

На khm му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kristina123456

kristina123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    59
    мозе некој да ми казе кои предмети ги има во прва година i dali ima mnogu matematika posto sum dupka po matematika nisto neznam ama bas nisto pa me interesira kako e so matematikata nekoi vikaat deka imalo 6 matematiki i kazete mi gi predmetite ako ne vi e tesko za prva godina

7. snowflake12

snowflake12 Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    za tie 6matematiki sigurno zboruvas za od 3ta god koga treba da izberes smer i ocigledno mislis na matematicki. Imas Linearna algebra i analiticka geometrija 3h i samo algebra 3h, fizika 3h, programski jazici 3h,matematicka analiza 3h ...

8. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Во прва година се сите предмети од основно плус информатика (ако си учела до 8мо информатика онда немаш гајле). Математиката за прва е таа, истата ја учат во сите школа, нема 6 математики :| Јас со една неможам да се снајдам, а не па со 6 :P Исто имаш и некои проектни часови.

9. SaIvnjaann

SaIvnjaann Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    458
    Оваа година кое фото студио ги сликаше на матурантите и дали ги има некаде на интернет сликите?
    Ако знае некој нека ми каже, многу ми е важно :)

10. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Ги нема на интернет, ама стаено е таблото во ГТЦ, на излезот накај плоштад.
    Фото студио Прима се викаше мислам. :^)

На SaIvnjaann му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kiko817

kiko817 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    8 одд сум и сум заинтересиран да се запишам во ЈБТ ама слушам нешто децата биле лигуши некој на мама и на тато синчиња некој што поминувале само со врски а ништо не учеле,па ако можете да ми кажете каква клима владее таму какви се децата дали се како гореспоменатите и ВЕ МОЛАМ кажете каде се иде на екскурзии надвор од државата.ВИ БЛАГОДАРАМ ОДНАПРЕД

12. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.274
    А на 20 мај правеа матура така??

13. Sanjichka007

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    На 22ри славевме матура :)

14. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.274
    Сите класови или..??

15. Sanjichka007

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    ^
    А како се слави матура? Секој клас посебно? |(
    Секако дека сите заедно славевме.

16. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.274
    Епа дека сте многу класа.. xD А другарската ви беше на 20?? Или не.. :tmi:

17. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    Здраво :) Од септември ќе бидам прва година во ЈБТ,значи на 25 ќе идам да се запишам,скроз одлична сум од петто до осмо.
    Како и секој осмо одделенец,си имам јас стравови за ЈБТ,едни ми викаат супер било школото,други ми викаат да не се зае*авам и да идам у Георги,други ми викаат дека било многу тешко..Искрено,јас незнам во што веќе да верувам... :D
    Па,ако некој знае,сега ме интересира кои професори би ми се паднале,какви се,како да се однесувам на часови,дали е тешко учењето,дали се долги лекциите,какво е школото,буквално СЕ ме интересира! :geek:
    А исто така,ако може некој да ми ги напише лектирите за прва година,да си фатам со време :D
    Дали имам шанси да завршам одлична? (тука не мислам на плаќање оценки)

П.С тука да си кажам дека ќе учам многу во средно,бидејќи си имам цел!Еден ден да се запишам на некој добар универзитет во странство.

18. Sanjichka007

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Другарска? Каква другарска бре? :D

19. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.274
    Немавте другарска забава?? :o

20. Sanjichka007

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Па не знам на што мислиш.. не знам каква ти е таа другарска забава :)