1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

СУГС Гимназија “Јосип Броз - Тито” - Скопје, ваше мислење?

Дискусија во 'Образование' започната од SexyLady, 6 септември 2010.

1. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.274
    ^ Забава меѓу класовите, само без професори :D

2. khm

khm Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Vidi deka ima ligushi ima , no ne vo golem broj i lesno mozhesh da gi eliminirash :)
    ima deca koi si uchat a ima deca i koi fakjaat po nekoj "kabel" za nekoja ocenka plus , no nemoj da se nervirash za takvite , ucham vo JBT i znam kakov e feelingot so tie koi imaat "napumpan" zhivot , no ima i mnogu okej deca, deca koi imaat zhivot , se sozdava mnogu ubavo drushtvo , decata se prijatni i vospitani , klimata e prijatna , po "prilagoduvanjeto" posle prvite nekolku nedeli kje pochustvuvash druzhba , luda druzhba , zafrkavanja , smeenja,
    kafinja vo piazza i da ne zaboravam pozadi vo mondano :D
    ekskurzii ima , nas prvata ni beshe vo Belgrad nekade okolu 20ti septemvri (tri dena , dovolni da napravime lom vo slavija :D ) ekskurzijata beshe extra shto e najvazhno se zapoznavme kolku tolku , i od togash se e kako podmachkano , ne se dvoumi zapishi se , nema da zgreshish ;)

На lokumche му/ѝ се допаѓа ова.
  3. khm

khm Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    ne spiejkji cela vecher go listav forumov pa eve nesho i od mene :)
    shkoloto e super , zapishi se onamu kade shto sakash , no izberi dobro sredno , ne e teshko ako si ja sfatish rabotata seriozno ushte od pochetok , ako imash kontinuirana rabota , koga sme kaj profesorite taa tema na muabet e mnogu obemna i ima mnogu za zborenje :talk: , ima profesori koi si lechat kompleksi vrz nas , ima profesori koi sakaat da ni ostavat znaenje , a ima profesori od "noviot" kadar koi se vlezeni so "kabli" (se nadevam me svakjash :) ) kako i da e ostavi dobar vpechatok i kje ti odi super ..

Za lektirite od prva , prochitaj gi poshto kje se rabotat mnogu obemno , bez razlika koja profesorka da ti se padne , kolku shto se sekjavam bea slednive : Ilijada i Odiseja - Homer , Gilgamesh , Car Edip , Evangelie spored Jovan , Skrzhavec , Vujko Vanja , Panonski legendi , Tristan i Izolda .. (ima ushte no kje si gi vidish na vrata pred JBT , zapishi se i ne mu ja misli ;)

4. dancer98sl

dancer98sl Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Има дружба помеѓу обичните и германските паралелки? Затоа што слушнав некој муабет дека не било така :^)

5. kat.rose

kat.rose Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    35
    Ако мислиш на германската паралелка со 6часа германски, да има.Има дружба меѓу сите класови само тоа зависи од тебе, бидејќи има деца што се знаат и дружат со "цело школо", а има и повлечени деца што се дружат во еден свој потесен круг на пријтели! :D

6. Imini

Imini Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    27
    може некој да ми пообјасне во врска со смеровите, не ме интересираат децата ниту наставниците :)
    ако одам на англиски јазик на пример, ќе учам само англиски или и други предмети? и што се тие А и Б смерови :D

7. kat.rose

kat.rose Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    35
    Епа вака. Ако сега треба да бидеш прва година тогаш ништо не бираш. Имаш најнормални предмети мак, мат, био, гео...освен ако се запишеш во германската паралелка која има посебен распоред со повеќе часови по германски јазик. А немаш никаква паралелка само со англиски јазик. А ако треба да си трета тогаш имаш природно математичко А-ова ти е за математичари :D..неколку математики имаш, немаш социо и вовед во право, после ПМБ- овде имаш една, обичната мат ама акцентот е пред се на био, хем и физ, после има општествено хуманистичко А- ова е најопштиот смер, со предметите социо и вовед. ОХБ- ова ти е смер со предмети како психологија педагогија..Има и јазично А мислам, смер кај што секако акцентот е на јазиците, учите + италијански добро и латински ама латински учат и ПМБ и ОХА.И јазично Б е за драма има и ликовно и музичко. Тоа е тоа со смеровите ама во 4 се менуваат доста предмети особено во ОХА мислам најлесно ќе си поминеш бидејќи нема ни био ни хем ни физ ни лат во 4 ама има нови како економија, бизнис, филозофија сите учат... А и заборавив во трета можеш да се запишеш во меѓународна. Тие се водат по некоја своја програма ама се плаќа за во меѓународна. И овде обично одат оние кои сакаат да студираат во странство! Поздрав! :D

8. khm

khm Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    mi treba vashe mislenje za profesorkata emilija po govorenje i pishuvanje (izboren predmet ) neznam sho kako kje bide .. kazhete neshto :)

9. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Знае некој како се презива професорката по ликовно Ангелина?? :^)
    Ве молам, итно ми е. :)

10. kat.rose

kat.rose Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    35
    Ангелина Дамјаноска-Наумоска :D

На Sanjichka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    Луѓе,ме интересира како се обработуваат лектирите во јбт?Сега ја читам шагринска кожа,и стварно ми е долга и напорна :x Ако може некој да ми објасни што треба да се пишува?цела лектира треба да ја раскажам?дали се битни тие деловите кај што е филозофирано за дијалогот во палатата?или пак тие другите описи?ај ве молам :*

12. kat.rose

kat.rose Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    35
    Па зависи кој професор ќе ти биде. Ленка бара анализирање на лектирата, не сака раскажување. Кај Слободанка се обработуваат лектирите ама најопуштено како си ја напишеш така :) Ама нема никоја од овие две професорки да ти биде. Најверојатно Верче ама не знам како е кај неа. :D

13. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    А од кај знаеш дека нема никоја од овие две да ми биде? :Ѕ Верче каква е?

14. kat.rose

kat.rose Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    35
    Па затоа што на 4 ќе предаваат :D А Верче не знам каква е :)

15. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Едната е смрт а другата ја викаат Верче-вештерче ...... нека ти е со среќа чедо божјо ;(

16. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    Аман бе луѓеее,не ме плашете вака ;( уште од сега почнувам стравови да си имам.
    ќе може некоја од постарите дадички да ми помогне? :wasntme:

17. lokumche

lokumche Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    7
    http://www.youtube.com/watch?v=qV5Ggxucwpw

18. mpandilovska

mpandilovska Активен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Јас сум од Гостивар и како што разбрав училиштето имало и интернат.. И јас би сакала да се запишам тука бидејќи во мојот град средните не се многу квалитетни. Ако може да ми дадете повеќе информации за училиштето, предметите, и професорите кои би ми паднале.. Се распрашував и велат дека е јако училиште но со многу строги професори.. :( ..Дали е вистина?
    Секоја информација повеќе добро би ми послужила, ви благодарам однапред :*

19. mpandilovska

mpandilovska Активен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    И јас сакам да се запишам во ова училиште и да одам во интернат.. и Затоа ако си дознала нешто повеќе, ако може да ми кажеш :)

20. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    еднаш прашав,не добив конкретен одговор,ама еве пак ќе прашам :) како се обработуваат лектирите во ЈБТ?