1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

СУГС Гимназија “Јосип Броз - Тито” - Скопје, ваше мислење?

Дискусија во 'Образование' започната од SexyLady, 6 септември 2010.

1. Lining

Lining Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    185
    Може тупиме со ова ама битно ни е. :wasntme: Ако може некој што знае како се обработуваат лектирите и што поточно се бара од нас (кај сите наставнички, која ви предава за таа кажете ни). Ве замолувам ако не ви е тешко, барем на ова да извадам оценка иначе сум тапа македонски ни состав незнам да напишам. :tmi: :?:

2. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    Да да .. :worried: А и плус,сакав да прашам,како се прави анализа на лектира?Се мисли на тема,идеја,мотив..? Дека во основно не ги анализиравме,па ова сега за мене е ново. :?:

3. DirtyQueen

DirtyQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    179

зависи која професорка ти предава, нас Ана не не замараше многу со детали претежно она самата си зборуваше и си одговараше на прашањата :)
    Инаку знае некој што бидна со списоците за класови во 3та година, има ли некакви известувања?

4. kin

kin Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    На тие што се запишале во Јосип Броз Тито им посакувам среќа мнооогу и да ви се паднат подобрите професори. Јас таму завршив и не ми беше воопшто лесно. Ако има некој нешто, слободно нека ме праша :)

5. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.951
    Допаѓања:
    34.462
    ne e tolku strasno kolku sto mislite zavrsiv vo jbt i sea ne deka bese lesno no ne e strasnooo

6. kin

kin Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    Не е страшно, но има многу зезнати професори :)

7. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Во втора година остануваат истите професори од прва? Знам некој се менуваат, ама само неколку или сите?

8. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    Вака, прашувам за братучедка, која се префрли во ЈБТ.
    Дали ќе и биде тешко да се вклопи и какви се професорите? :)

9. kin

kin Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    Во втора година не се менуваат сите професори, можеби еден двајца но не сите :)

10. HollyWoodGirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    Едит: Германската паралелка ги учи сите предмети на германски јазик?

11. kin

kin Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    Ќе се вклопи сигурно ќе ја прифатат и децата и професорите. Професори има секакви и добри и строги зависи кои. А германската паралелка, ниеден предмет не е на германски јазис, предавањата се на македонски :)

На HollyWoodGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Imini

Imini Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    27
    аа тука се учи англиски или само германски и француски?
    На едно место прочитав дека немало англиски паралелки :^)

13. kin

kin Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    Само германска билингвална паралелка има, англиска и француска нема :) Сите слушаат англиски јазик и тој се води како прв јазик а германски или француски како втор во зависност од тоа што си учел во основно. А германската паралелка го учи германскиот како мајчин јазик :) се надевам дека ме разбра

14. HollyWoodGirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    ^ епа тоа значи дека сите други предмети ги учат на германски јазик или не? :?:
    Или само им е зголемен бројот на часови по германски?

15. matea2331

matea2331 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    само им е зголемен бројот на часовите, мислам дека по 6 часа неделно имаат а обичните по 2 :)

16. matea2331

matea2331 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    За другите не знам ама ако ти се падне Дијана (Дерменџиева) си се зезнала :( Не само што бара детална анализа на содржината и сите ликови,туку бара и да читаш меѓу редови,да бараш скриени значења,метафори и слични глупости. Плус, писмените не се како во основно,туку се уствари анализа на некое дело. Ако знаеш да пишуваш убаво, нема да имаш проблеми. Ама ако си дудук, ќе треба цревата на катедра да и го оставиш за 2ка :tmi: Кај мене во генерација ја и уште 10 души имавме 5ки на крај. И гледај да те засака, значи истакнувај се на час, биди активна, дискутирај , носи и домашни, понекогаш прави се и паметна (ако не си природно :lol: ) зашто сака такви деца. Иначе жената ќе ја видиш многу е добра и паметна ама стварно многу бара. Знам дека од памет те извадив сега ама јебига :devil: поздрав :*

17. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    Епа вака..другарка ми била вчера во ЈБТ да си се најде на список,и ме нашла мене,заборавив кој клас мислам I-3 дека бев,и класна -Ачкоска :sweat: Ајде помош сега.Каква е ачкоска како класна?Како оценува?Каква да бидам кај неа?Знам сите зборуваат за неа дека била најстрога од сите.
    Кои други професори ќе ми се паднат?Има ли шанси да ми предаваат Драган историја и Коле географија? :)

СТРАВВВ МИ ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !!!!!!!!!! :worried:

18. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    На вас сега што сте прва ќе ви се паднат професори што ми предаваа мене :)
    Ачкоска ми беше класна 2 години, супер си е жената, за се ќе ви помага. За класна е најдобра, верувај. Само учи си и почитувај ја, не и бегај од часови и ќе си немаш гајле. Не дека е строга ама си бара жената знаење. Предава предобро и ако внимаваш многу ќе научиш. Бара знаење, не попушта за оцени и не ти одзема оцена. :) Срце е жената, како класна многу ќе се труди околу вас. :)
    И Драган и Коле најверојатно ќе ти се паднат, супер се и двајцата. Едни од најдобрите професори во ЈБТ.

19. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    Лелеееее,прв пат да слушнам пофални зборови за Ачкоска еј :D Фино фино,јас и онака не сум дете што бега од часови и што галами,бубаче сум,си учам,активна сум си.. :D
    Дај боже Кола и Драган да ми се паднаааааааат,најсреќна ќе бидам,НАЈСРЕЌНА! :lol:
    Други професори да не знаете кои ќе ми се паднат?

20. kin

kin Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    И мене 2 години Ачкоска ми беше класна И САМО ПО ЛОШО ЌЕ ЈА ПАМТАМ :)