1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

СУГС Гимназија “Јосип Броз - Тито” - Скопје, ваше мислење?

Дискусија во 'Образование' започната од SexyLady, 6 септември 2010.

1. jolo

jolo Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    378
    Од оваа 2013/14 сум прва година во оваа гимназија и по две недели поминати во ова школо :rofl: , мојата прва импресија е дека школово си е океј, строго нормално сепак е средно |( , а да не зборам дека е една од посолидните гимназии. Искрено и не ми се паднаа некои страшни професори :P бидејќи секоја генерација во оваа гимназија има две групи на професори, а јас сум во втората, подобрата во случајот ^_^.

Класна ми е Емилија македонски. Женава на прв поглед ми изгледа срцкаа, часовите се преинтересни, наместо час за предавање неколку пати до сега имавме класен хихи и супер е.

Математика Ружа †. Женава не знам кога треба да отиде во пензија, ама според изгледот (и физички и психички) мислам дека задоцнила. На час од 45 минути, за предавање лекција, вежбање или сл. 15 минути и поминуваат во запишување час, отсутни и наслов на лекција :| . Карактерно ми изгледа фина, не е некоја злоба (не знам, можеби грешам, ама моето прво мислење за неа е океј) домашна до сега ни нема дадено, предавањата и се просечни и некои работи не ги објаснува баш нај нај, иако на почетокот рече можете да прашате ако не ви е јасно, а сега е спротивно од тоа :devil: . За тестови и испрашувања не ја знам, ама има време ќе видиме понатаму.

Француски Никола, англиски Јосип, ликовно Гоце и музичко Силвана ми станаа омилени уште од првиот час. Ептен се срцки сите 4, многу ми се свиѓа како предваат, дисциплина на ниво на сите часови и така :D .

Биологија Ачковска, долгоочекуваниот момент.. :( Професорка строга сама по себе. Дисциплината на час мора да е на највисоко ниво, добро предава, првиот час со ангелско лице, ама на испрашување.. :| Кај неа добро е што испрашува на прашања, може да ти даде малце помош ако стварно не ти текне, а ЗНАЕ дека имаш учено, ама знае и да праша нешто што го нема во книгата, а тоа ич не ми се свиѓа.

Географија Љубица, екс класната, одма ме запамти, дури и и одговарав и се увери дека имам учено и дека знам и со едно прашање ми рече да седнам :inlove: и испрашува само за најважното од лекцијата а не све од а до ш. Сега за сега ми е океј, за понатаму will see.

Историја Ирена, ме потсеќа на наставникот по географија од основно. Супер објаснува, не бара премногу, да не речам само најважното а и дава по 2 џокери во полугодие (ако немаш научено нема да ти стави минус), ама тие 2 ако не се искористат во 1во, пропаѓаат за во второ полугодие :/ .

Останатите си се онака просечни, не можев многу да ги запознаам, чисто информативно ќе кажам кои ми се, па некој може да даде и мислење за нив:
    Хемија:Ксенија
    Физика:Наташа
    Информатика:Оливер
    Спорт:Гоце

2. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    Ајде кажете ми,дали Вера Бојкикева (македонски) дава тешки тестови? Кажете ми се за нејзините тестови :)

3. LadyNitro

LadyNitro Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    31
    Јас имам слушнато дека ЈБТ не е гимназијата која ја знаат нашите родители. Слушнав дека таму се запишуваат шмизлите зашто знаат дека ќе завршат полесно ;)

4. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    4.555
    Јадна ја ем металка , ем у јбт завршив !

На ShawtyGIRL и Sara123 им се допаѓа ова.
  5. jolo

jolo Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    378
    Колку само неееее! Слободно помини на еден ден, и ќе се увериш дека не си во право. Не викам дека нема, далеку од тоа, според мене искрено од оваа година повеќето кремови и оние уфилманте се во Корчагин, барем така разбрав од деца што ги знам, зашто во секој клас имало по 10тина такви, а во ЈБТ во мојот клас 2-3 деца највише, ама и тие полека се приземуваат ;) .

6. j.b.t

j.b.t Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Знае некој?? :(

7. cece07

cece07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2010
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    11
    Верче беше класна на мојата керка.Додека учеше тестови немаше писмените беа само обработка на дела не раскажување туку најобична тема а да бидеш водена од даденото дело или пак тема да бидеш водена од некој лик на некое дело.Но писмените во формирањето на оцените и не се за неа некој репер туку соработката на часот важно и е да ја имаш прочитано книгата.Многу добро знае дали си прочитала или си се снашла преку нет.Керка ми немаше прочитано ниедна лектира ама кај Верче читаше се а со тоа и се створи љубов кон книгите и сега дава огромна сума пари за книги.Не се плаши како особа е мн.добра.На писмена да имаш 3 а ако соработуваш на час тука е петката за крај. Керка ми заврши пред 4 год. но ништо не е сменето Поздрав читај и уживај

8. jolo

jolo Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    378
    Од оваа 2013/14 сум прва година во оваа гимназија и по две недели поминати во ова школо :rofl: , мојата прва импресија е дека школово си е океј, строго нормално сепак е средно |( , а да не зборам дека е една од посолидните гимназии. Искрено и не ми се паднаа некои страшни професори :P бидејќи секоја генерација во оваа гимназија има две групи на професори, а јас сум во втората, подобрата во случајот ^_^.

Класна ми е Емилија македонски. Женава на прв поглед ми изгледа срцкаа, часовите се преинтересни, наместо час за предавање неколку пати до сега имавме класен хихи и супер е.

Математика Ружа †. Женава не знам кога треба да отиде во пензија, ама според изгледот (и физички и психички) мислам дека задоцнила. На час од 45 минути, за предавање лекција, вежбање или сл. 15 минути и поминуваат во запишување час, отсутни и наслов на лекција :| .Одлично предава, ептен ептен значи, дури ја поминува цела училница и сите деца посебно ни објаснува ако не и е нешто јасно. За тестови и испрашувања не ја знам, ама има време ќе видиме понатаму. Иако е постара жената, навистина е предобра и жал ми е што од следната годинс ќе биде во пензија.

Француски Никола, англиски Јосип, ликовно Гоце и музичко Силвана ми станаа омилени уште од првиот час. Ептен се срцки сите 4, многу ми се свиѓа како предваат, дисциплина на ниво на сите часови и така :D .

Биологија Ачковска, долгоочекуваниот момент.. :( Професорка строга сама по себе. Дисциплината на час мора да е на највисоко ниво, добро предава, првиот час со ангелско лице, ама на испрашување.. :| Кај неа добро е што испрашува на прашања, може да ти даде малце помош ако стварно не ти текне, а ЗНАЕ дека имаш учено, ама знае и да праша нешто што го нема во книгата, а тоа ич не ми се свиѓа.

Географија Љубица, екс класната, одма ме запамти, дури и и одговарав и се увери дека имам учено и дека знам и со едно прашање ми рече да седнам :inlove: и испрашува само за најважното од лекцијата а не све од а до ш. Сега за сега ми е океј, за понатаму will see.

Историја Ирена, ме потсеќа на наставникот по географија од основно. Супер објаснува, не бара премногу, да не речам само најважното а и дава по 2 џокери во полугодие (ако немаш научено нема да ти стави минус), ама тие 2 ако не се искористат во 1во, пропаѓаат за во второ полугодие, и дава огроооооооооомни планови значи ептен се огромни по 4 страни од а4 формат. :/ .

Останатите си се онака просечни, не можев многу да ги запознаам, чисто информативно ќе кажам кои ми се, па некој може да даде и мислење за нив:
    Хемија:Ксенија
    Физика:Наташа
    Информатика:Оливер
    Спорт:Гоце

9. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    Луѓе како испрашува историја-Ирена?Слушам ставала негде и двојки и кецови..ни кажа дека испрашува само на табла,а незнам сеа дали да учам до детал,или само најбитното.. :?:

10. doutzen

doutzen Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    158
    знам дека таму гледаат кој колку пари има и ништо др

11. kat.rose

kat.rose Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    35
    Епа очигледно ништо не знаеш.. :wink:

12. xoxoIloveYou

xoxoIloveYou Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Ако може еден совет да ми дадете во врска со јбт..за јбт слушам секакви мислења, од тоа дека е полно со шмизли (информацијава од bff ми е) до тоа дека е супер гимназија, незнам кое е најточното, не се запишав таму и покрај многуте убедувања на мајка ми да идам јбт или корчагин а ја ни јбт ни корчагин, ја орце па орце ради една да речам најдругарка и ради тоа што мислев дека во орце ке одат повеќе деца од моја генерација а на крај се испостави дека од 50тина деца у генерација 15 се у јбт, 8 орце...оваа година почнав и веќе ми е криво што не отидов јосип броз, во орце никако да се здружам со децата, професорите добри се тоа е супер бидејки ја не сум баш по учење, незнам што барам таму, веќе од почеток наредив 3чиња и еден кец, и најстрашно (бар за мене хах :D ) нема ни еден убав кај мене у клас (па ни у орце)и тој убав шо е девојка има, плус повеќето во цело орце прва што почнаа се женски, самата класна ни кажа :( и затоа ако може, совет од некој што завршил во јбт или учи уште таму (од поновиве генерации ве молам, од на мајка ми генерацијата сите го фалат јбт) дали да се префрлам на полугодие јбт или да си останам орце па шо биде нека биде? :)

13. jolo

jolo Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    378
    Вака, јас сега сум прва во ЈБТ и можам да ти кажам дека за било кое ама буквално за било кое школо можеш да слушнеш 1000 различни верзии, ама додека сама не се увериш што и како никој сигурно не ти кажува затоа што секој за себе е различен и никој неможе во името на друг дс каже какво е во школото. Прво, се надевам и најбитно за тебе, кажи ми дали учиш француски или германски затоа што цела генерација има 2 групи на професори па затоа може и тоа ти е побитно (да не се престроги и реално да оценуваат), е сега голем избор околу професорите немаш затоа што некако се избалансирани во двете групи така да тоа и не ти е пресуден фактор. Второ, исчисти ги сите мислење од типот дека се дигнати, кремови, шмизли и сл. затоа што јас за овие 2 месеци до сега поминати во ЈБТ можам да ти кажам дека има буквално секакви, ама буквално од сите категории и тоа во сите класови од сите. Нормално самата си знаеш во која група си и со кого би се дружела. Претежно децата се комуникативни, професорите се сите различни ссми по себе затоа и ти реков дека до негде важно е и кој јазик го учиш. Јас ти препорачувам до полугодие да останеш во Орце а за понатака ако сакаш да се префрлиш пиши ми ЛП ќе ти објаснам подетално затоа што не сакам некој во мислењево да се пронајде. :)

14. xoxoIloveYou

xoxoIloveYou Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Германски учам и да слушнав дека класовите се поделени во две групи и имаат две групи професори, јас ако одам ке одам прво 1 или прво 2, зашто имам таму две добри другарки, ако знаеш кои професори се тука и дали се лоши кажи :)

15. jolo

jolo Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    378
    Нене, тие што си учат редовен германски со 2 часа неделно како во основен имаат 1 професор, а таа паралелка што е со 6 часа неделно имаат по 2 часа од 3 различни професори. Ако одиш со 2 часа германски сите класови со 2 часа што се имаат исти професори (освен ако не се паднеш во мешан клас кај што полс учат француски пола германски- тоа се 5ката и 6ката).

16. Dajana17

Dajana17 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Jas sum prva vo Josip Broz i zasega imam odlicno mislenje i voopsto ne se kaam sto se zapisav :)
    Drustvoto e super, vo mojot krug nema smizli, prepotentni, mamini i tatini mazi, a gledam deka i retko ima takvi..
    Nekoi od profesorite se dobri a nekoi duri nemaat ni kriterium za ocenuvanje :/ ..
    Najdobri od ovie sto mi predavaat se Emilija-makedonski i Ljubica Karevska-geografija, sigurno mn od vas ja znaete i nemate dobro mislenje ama mene mi e super :D
    Najstrogi se Ackovska-biologija ( kaj nea ne se znae na sto si, eden moment imas petka drug edinica ), Ksenija-hemija ( poveke vreme od casot pusi i pie kafe vo malata "soba" otkolku sto predava, a ne i se lesni testovite ) i Natasa-fizika ( fizikata e teska sama po sebe i ona ne se trudi da ja poednostavi tuku duri i poveke ja komplicira ).
    Od drugi sto imam slusano, mislam deka po drugive gimnazii e potesko..

17. weonlyliveonce

weonlyliveonce Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    2-3 zbora za jasminka-makedonski i aleksandra-hemija?

18. asdfghjkl..w

asdfghjkl..w Нов член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Moze nekoj da mi kaze dali vo treta godina mozam da se prefrlam vo drug klas ako ne mi se svigja mojot i voopsto kako gji biraat klasovite?

19. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    4.555
    Се делите по смерови кој како ќе си ги одбере , има општествено - хуманистично а и б ,јазично- уметничко а и б , и мислам дека имаше и математичко а и б , зависи кој смер ќе си го одбереш така формираат и класови , можеш да се префрлиш во друг клас со истиот смер нормално доколку го има , а можеш и да смениш смер со тоа што автоматски и класот го мењаш

20. dv03

dv03 Нов член

Се зачлени на:
    8 декември 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Пред неколку недели една другарка која сега е прва во јбт ми кажа дека било многу тешко учењето(тоа не ми е многу важно затоа што учам) ама многу ми е битно за тоа какви се децата...она ми рече дека сите гледале како си облечен, дали имаш пари, дали си облечен во марки итн. и искрено ме предомислува...па дали може некој да кој учи таму да ми каже дали стварно е така затоа што многу ми е важно да си најдам добро друштво :D

...се надевам дека не е така како што вика она :tmi: