1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

СУГС Гимназија “Јосип Броз - Тито” - Скопје, ваше мислење?

Дискусија во 'Образование' започната од SexyLady, 6 септември 2010.

1. Krisibao

Krisibao Нов член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ве молам нешто за професорите по елементарна алгебра и геометрија и говорење и пишување -изборни предмети во втора година, кои проф може да се паднат за догодина
    и како е кај нив ?

2. jolo

jolo Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    378
    Елементарна алгебра и геометрија никогаш не се оформува клас затоа што нема заинтересираност. До душа може има пријавени ама минималната бројка за оформување група е 15 деца мислам (или 17 не знам точно) и затоа не знам кој може да предава. Говорење и пишување секогаш е различно. Јас колку што знам најчесто е Ана Младеновска, ама моментално е на породилно. На нејзино место беше Душица ама неа ја префрлија во Меѓународна плус и она е трудна и сега ни предава Лидија. Ана се враќа во септември и веројатно таа ќе ви предава говорење на 2 година. :)
    Часовите по говорење се баш лабави, и предметот е таков по самото име дебати и вежби некои со правописно пишување. Најлесен и најинтересен од изборните во 2 година.

На Einhorn му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Brrlivka

Brrlivka Нов член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Сега сум 2 година и сакам да прашам дали во трета година може да се префрлам во ЈБТ ? Дали претходно се полагаат некои предмети?

4. jolo

jolo Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    378
    Ако и во другото училиште каде што моментално учиш си гимназија не треба да полагаш, но ако доаѓаш од средно стручно тогаш ги полагаш предметите кои се учат во гимназија, а ги нема во стручно. :)

5. AmericanGirl05

AmericanGirl05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    5
    Планирам но сеуште не сум сигруна да се запишам у јбт.Не ме интересираат какви се професорите зашо знам дека сите бараат учење.Ме интересирааат децата.Какви се у јБт.Глеам мн.викаат дека се дигнати и шмизли а ја не сум меѓу нив.Па ме интересира као би се прилагодила у јбт.Мислење?

6. jolo

jolo Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    378
    Сегде има секакви деца, ако се водите според тоа другите што го кажуваат тогаш нигде не се запишувајте, и јас мислев така се додека не се запишав овде, но потоа ќе видиш дека сите размислувања ќе ти се променат, затоа најдобро е тоа ти што ги мислиш. Иначе секој професор си е своја приказна по себе. Бидејќи има по 12 класа во секоја генерација не знам кои точно би ти предавале па за да ти кажам нешто повеќе за нив. Доколку се запишеш според моја логика може 3 онака не лоши, туку строги и принципиелни професорки да ти се паднат, другите си се океј. :D Позз и ако те интересира и нешто друго, слободно пиши ми ЛП.

7. CutiePieMarzia

CutiePieMarzia Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2015
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    18
    Девојкии ќе ме примат во јбт ако просекот ми е одличен зборам за сите заедно 4 години од основно.. фала однапред :)

8. kalimero1

kalimero1 Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    6
    Од Прилеп сум планирам да се запишам таму нешто плус за тие што можат да ми се паднат класни и општо за професорите

9. LoganForever<3

LoganForever<3 Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2015
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    здраво , женски да прашам како е во јбт германска паралелка? се мисла помеѓу јбт и орце , но во орце нема германска а за јбт слушам имало дигнати , шмизли и незнам што , а после планирам за германија /.....

10. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Најдобра другарка учеше во германската паралелка и беше мнооогу задоволна. Прво научи баш добро германски, и сега на германистика на факс и е предобро, нема големи проблеми, си запозна многу добри другарки, уште се дружат. Така што мој совет ти е да не се мислиш и да се запишеш во германската паралелка, посебно што сакаш после да одиш во Германија.

11. LoganForever<3

LoganForever<3 Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2015
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    фала мн <3

12. P.SIloveyou

P.SIloveyou Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    392
    • Се запишав гимназија во мојот град ама 3 и 4 година го нема тој смер што сакам да го учам.Сакав да прашам дали може да учам 2 години во мојот град па 2 да се префрлам со Скопје во Јосип броз тито.Дали некој имал такво искуство што 2 години учел во друго училиште.

13. Flam

Flam Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    10
    Сакам да прашам дали има интернат зошто сум од друг град и сакам да се запишам во јбт

14. VampireLover

VampireLover Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    60
    Како мислиш дали има интернет? :)

15. VampireLover

VampireLover Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    60
    Интернат* грешка хаха.
    Ако мислиш дали има во самото училиште интернат, нема. Но најдобро е да си прашаш во Јбт.

16. Quuen

Quuen Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2014
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    2.603
    Доста јака гимназија и има доста културни ученици

17. jolo

jolo Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    378
    Кој смер сакаш да го изучуваш? Инаку да, има ученици што од трета година се префрлуваат во ЈБТ, најчесто оние што се запишуваат во Меѓународна матура бидејќи ја има само овде. :)
    Интернат во самото училиште нема, но би требало да има ученички домови во Скопје. :)

18. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Vo samoto uciliste nemas internat, no najblisku na 5 min peski od Jbt ti e internatot srednoskolski vo medicnskoto uciliste D-r Pance Karagjozov. Tamu ima deca sto ucat I vo fiskultirno, boris,medicina, gimnaziite sekade. Javi se i prasaj za tamu

19. jolo

jolo Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    378
    Една молба ако може..
    Некоја од феминките од ЈБТ што живее поблиску дали ќе може утре да провери дали има истакнато списоци со класови? Ми треба за трета и за прва година. Сабајлево немаше, можеби вечерва објавиле, но мислам дека утре сигурно ќе има бидејќи по другиве школи почнале да ги објавуваат..
    Фалааа :*

20. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Дали е вистина тоа дека од ЈБТ само името и презимето останале?