Ако сега повторно требаше да одберам гимназија без да размислувам повторно ќе го одберев Јосип Броз. Најдобра гимназија во Скопје. Муабетите за луѓето во гимназијава дефинитивно стојат, но има многу луѓе кои се нормални и прекрасни, како и во секое училиште. Може да се каже дека и се менуваат во смеровите. На пример во ПМА, ЈУБ и можеби ЈУА во мое искуство се најдобрите луѓе. Додека во ОХА најчесто и ПМБ можеш да најдеш генерични шмизли, нафурани деца. Јас лично никогаш немав проблем со друштво и класот ми се погоди. Професорите се приказна за себе. Имаш душа професори кои дефинитивно ќе ги обожаваш, но тие се ретки. Секако и овде има удел смерот и кои професори ќе ти се паднат. Но во глобала сите се од крајност во крајност. Ако имаш среќа може да ти се падне кадар каде лесно ќе се провлечеш, но ако си како мене ќе ти се паднат сите душевадници.
Маци хемија и треба да те плаши. Ако ти се падне спреми се за неправедни оценки, деноноќно учење и невреднуван труд.
Се надевам дека нема да ми се смеете . Ќерка ми се запиша сега прва година во ЈБТ, но гледајќи ги предметите што ќе ги учи ми падна во очи МЈП? Ај кој знае, помош
Јас завршив ЈБТ. Преубаво искуство искрено, и не е како што велат шмизли мизли- златни деца има со исклучоци.
I jas prethodno mislev da se zapisam JBT, no me predupredija voopsto nitu da ne sum mislela za tamu, bile nepismeni, voopsto ne se predavalo i deka kapacitetot od prethodnite godini bil mnogu namalen. Ama najubavo bi bilo nekoj sto momentalno tamu uci da kaze
Имам другарка која сака да се запише или тука или во карев,прашувам за нејзе Па дали може да ми кажете колку е тешко во јбт,за професорите,каква е дружбата?
У јбт дружба има колку сакаш, учење нема баш ја бар сите шо ги знам шо учеа у Јбт, поише у Мондано и на телефон седеа, него шо пратеа на часови Карев е ужас...и децата, и професори и служба. Од овие две, ЈБТ, боље со шмизли и кремци него со мрднати
Се’ си зависи колку другарка ти учи, не е нешто хај хуј па да не се учи. Има професори што си бараат многу, ама има и што се кажи шала за петка. Дружбата е прекрасна со исклучоци на поединци секако.
Па учи,ама не многу,но не е до толку да не учи па да добива единици и двојки,лани просек и беше негде 4.3 ако добро памтам,ама и самата ми кажа дека ќе седне да учи,но не сака да оди негде каде што треба прееемногу учење(пример јас медицина ќе идам),но не е сигурна дали би ја примиле во некое од овие 2 школи
Да знам,јас таму ќе идам и сум спремна за мноогу учење,ама она(другарка ми) не сака да се утепа од учење ко мене,па затоа ќе иде во некои од овие гимназии што ги пишав погоре
Зависи во која гимназија,некои гимназии се построги, додека некои и не толку но сепак треба учење каде и да се запишеш