Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

СУГС Гимназија “Јосип Броз - Тито” - Скопје, ваше мислење?

Дискусија во 'Образование' започната од SexyLady, 6 септември 2010.

1. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Леле информацииве :D Па девојки секогаш во ЈБТ ќе се најде ќерка или син на некој, многу нормално, впрочем како и во секое друго училиште :)
    А јас кога учев во ЈБТ ги фатив една година Франц и Кире од Нокаут и на патронатот настапував заедно со нив и соооо Никола Ристановски ^_^ :emo:

Туку гледам како се менуваат многу работи со тек на време. Ние имавме класична екскурзија низ Македонија, а потоа за матурска бевме низ Европа.
    Како и да е - дали сме биле во Богданци или во Виена, сфатив дека тој период од мојот живот е најубав и незаменлив. Се ќе помине, и нервози заради испрашувања, и заради професорите, и мрчења за раните утрински станувања, но луѓето и спомените остануваат. Не е битно кај ќе одите туку со кој, а средното училиште секако не го бирајте према екскурзиите ;)

Дали имав среќа или што е работава не знам, ама се погодив на проклето добро место, во проклето добро време, со проклето добри луѓе :nod:

На green.eyes му/ѝ се допаѓа ова.
  2. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    ^^Same here!!!^^^ :D
    Прекрасни професори, уште попрекрасни луѓе/соученици.....Меѓутоа, тоа беше тогаш. Се надевам дека сеуште е исто.
    Инаку, стварно не знам зашто би ја бирале гимназијата врз основа на екскурзиите.... :^)

3. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021

На DirtyQueen, Gioia и Trendafilka им се допаѓа ова.
  4. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    ^^^^^^Знаеш, мене тогаш дури и пострашни ми изгледаа. Стварно беа строги сите. Од денешна перспектива гледано, сфаќам дека ништо лошо не ни направиле, напротив-не научиле на дисциплина, култура и ни дале мноооогу знаење. Се надевам во денешно време истото може да се добие. Знам дека сега не го сфаќаш ова, ама имаш време, мал си ;)

5. d.i.n.a

d.i.n.a Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    20
    И јас се запишав во ЈБТ ;) и се најдам ќе си најдам некое друштванце :D

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Јас сега ќе бидам осмо и потоа СРЕДНО! Но не знам дали да се запишам во ЈБТ оти сум слушнала тоолку приказни дека таму има само шмизли и дека ќе се расипеш ако одиш во тоа школо! Јас несакам да верувам во тоа, но сакам да ја знам вистинската приказна од некој што учи таму и да знам што е вистина а што не! Помош..... :/

7. d.i.n.a

d.i.n.a Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    20
    Инаку за прва година има 14 лектири па ако некој е заинтерестиран еве ги
    1.Шагринска кожа-Оноре де Балзак
    2.Ојдип Тиранин-Софокле
    3.Тристан и изолда-Жозеф Бедие
    4.Гилфамеш-Сумарски еп
    5.Богови и херои-цтарогрчи митови и легенди
    6.Улијада-Хомер
    7.Одисеја-Хомер
    8.Вујко Вања-Антон Павлович Чехов
    9.Скржавец-Тут Макцј Плаут
    10.Панонски легенди
    11.Сказни и сторија-Марко Цепенков
    12.Македонска народна литература
    13.Современа македонска литература
    14.Новиот Завет
    толку се ;)

8. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270

Ние не ги обработувавме Богови и херои-цтарогрчи митови и легенди, Сказни и сторија-Марко Цепенков и Современа македонска литература. Не знам зошто, не дека немавме време, имавме време дури и две изборни лектири да обработиме...
    А сега гледам за втора година е Робинзон Крусо а таа ја обработував во 5то одд, а и сега брат ми ја обработуваше во 5то. |(

9. DirtyQueen

DirtyQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    179
    А дали на почеток нели, кога ќе се запишеш и после тоа ве делат на класови според тоа во која општина си учел во основно. Ме интересира дали луѓето што имаат завршено основно во мојава општина аеродром ( и се запишаа во јбт) ќе се паднат со мене во клас. :^)

10. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    ^^
    Мислам дека класовите ги прават на начин да мора да се погодиш со некој познаник. Во мојот клас сите бевме од Аеродром и тоа од две училишта само. Пола и повеќе се познаваа меѓу себе.
    Така да без грижи. На крај краева не е проблем и да си бараш да те префрлат во друг клас.

Инаку, претходно кога се зборуваше за лектирите, заборавив да ви кажам дека во зависност кај која професорка ќе се паднете, можно е да не ги обработувате сите лектири. Јас ја имав таа “среќа“ да за 4 години имав 4 различни професорки. Само во 3-та година стигнавме сите лектири да ги обработиме, инаку стандард нема време за сите.

На DirtyQueen и blueeparadise им се допаѓа ова.
  11. Alejce

Alejce Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    7
    Ах ЈБТ!Ми се приплакува од тоа колку ми фали :( Според мене најдобро школо дефинитивно!
    Тоа што се случува таму никогаш не се заборава,и дружење,искачање по кафани,дискотеки,пушењето цигари во WC,кафињата во piazza и од горе посматраш кога ќе звони за да се симнеш,одморите во Mc Donald's и Амати(кога се нема пари задоволување со едно тостче од бифе или кифла со маслинка-кашкавал),трчањето по ходници за да го видиш тој што ти се свиѓа,барањето опрема за физичко(зошто никогаш никој скоро не носеше),исто и барањето учебник германски-Тangram мислам беше...радоста кога ќе се паднеш на физичко со клас од кој што некој ти се свиѓа,трчање по тетратки 2 мин пред писмена до Просветно дело,сите цигари испушени пред школо,дури и упаљач се гребеш од професор,кога си дежурен си одиш 3 саата порано,воздивнувањето по Актан,носење туѓи цртежи за оценка ликовно,криење по шкафчињата и плашење на професорките,кладби ако добиеш пр 5 на тест професорката да те сврти кругче,одговарање иста лекција 5 пати,па дечковци,па кавги пред школо...има милион дешавки што и да сакам да ги објаснам неможам.
    Нормално неможе цела генерација да се дружи,ама беше :x ,и на екскурзии и на искачања секој петок и сабота,па после понеделнички коментирање на сите случки од изминатиот викенд,и славење нови години,и предматурски забави и се и свашта,цело школо во вис се креваше,и бевме еден таков клас во 3 и 4 год,што професорите уплав имаа од нас,ама затоа остануваат прекрасни спомени,и се би дала во моментов барем да се вратам 1 недела таму ;(

На green.eyes, sweetyears, GlamorousGirl и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Whatsername

Whatsername Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    344
    Ако некој знае да ми каже дали воопшто ќе има истакнато списоци пред 1 септември и кога? 24ти август стана, од списоци ни трага ни глас, за џабе проверувам секој ден по жештиниве. :|

13. dele

dele Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    7
    Знае ли некој дали веќе се формирани класовите и дали има нешто истакнато????
    Whatsername,имаш право 24 август стана ништо уште незнаеме,али ајде да се надеваме дека пред 1ви септември ќе имаме некој начин да си провериме :)

14. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.649
    Допаѓања:
    6.508
    Не објавуваат списоци во ЈБТ. :) Другарка ми била до ЈБТ веќе и некој од таму и кажал дека во ЈБТ на први ги читаат класовите и не прозиваат, не се истакнуваат порано како во другите школи. Незнам зашто, ама така е. :?:

Туку да си прашам јас што да носам на први, нешто тетратка или тефтер, пенкало.. да не ни даваат распореди, такви ствари или пак книги.

На Whatsername му/ѝ се допаѓа ова.
  15. dele

dele Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    7
    Па ќе си носиш некој тефтер или помала тетратка за распореди и некои дополнителни работи што ќе ни ги кажуваат за да си запишеш,впрочем така е и секој почеток на школска година,не би требало да биде ништо поразлично околу тоа запишување и носење тетратки и такви ствари... :)

16. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.649
    Допаѓања:
    6.508
    Ее, и ако некој знае дали има барем некаква можност да ми се падне Ачковска за класна или Ружа по математика? :?: Ако не овие, бар Љубица по географија. За Ачковска сум слушнала дека е супер класна па затоа ја сакам неа а Ружа зашто не ми оди добро предметов па се надевам дека ќе ми попушта. :wasntme:

17. d.i.n.a

d.i.n.a Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    20
    омг................................... кај ке читаат 400 души леле неееее и плус од 7 ипол требаааа у школо :/

18. Whatsername

Се зачлени на:
    7 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    344
    ПОЧЕТОК НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА 01.09.2011(ЧЕТВРТОК)

Наставата за:
    I и II година започнува во 7:30 часот,
    III и IV година започнува во 9:00 часот.

Ајде со лесно нека ни е на сите што почнуваме прва. :sweat: :|

На SexyLady и blueeparadise им се допаѓа ова.
  19. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.649
    Допаѓања:
    6.508
    И јас тоа викам Ватсернејм. :lol: Туку, само ова беше објавено на вратата, ништо друго? Си знам дека нема да има списоци ама ајде, надежта никогаш не умира. :D

20. Whatsername

Се зачлени на:
    7 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    344
    На сајтот видов баш сега.
    http://www.josipbroztito.edu.mk/ Под местата за реклами десно. :)

Кога бев последен пат пред 2-3 дена до школото, на врата немаше ништо. За списоци мислам дека нема да има, ама утре ќе одат другари да проверат, па ако има ќе ти кажам. :)