Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

СУГС Гимназија “Јосип Броз - Тито” - Скопје, ваше мислење?

Дискусија во 'Образование' започната од SexyLady, 6 септември 2010.

1. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.649
    Допаѓања:
    6.508
    Хм, добра е оваа Славица Сековска по биологија?

2. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Мене ми предаваше прва година, изгледа и втора ќе ми предава. :)
    На почетокот јас имав 4 кај неа, само ради една ненапишана реченица во тестот. :worried: Првото тромесечие имавме тест (5 прашања ама големи за пишување, како на пр: Објасни се за размножување, и ти во ова прашање треба да кажеш што е размножување, какви видови има нели полово и бесполово и посебно да објасниш кај растенија и животни). Фактички едно прашање ти зема петнаесетина десетина минути. Тестовите и се тешки многу ама затоа на усно попушта, важно е добро да се покажеш на почеток, после лесно е. Второ полугодие ќе ви биде полесно, многу лесно се поправаат оцени, а жената не е злобна, добра си е. На крај на година тие со единици БУКВАЛНО ги молеше да ги испраша да им стаи 2 зашто не сакаше ќецови да става.

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  3. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.649
    Допаѓања:
    6.508
    А јас да си прашам сега на екскурзијава ќе ни дадат нешто да пивнеме во хотелот или пак во дискотеките даваат келнерите? :wasntme: ^_^

На DirtyQueen му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lolita97

lolita97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    37
    Јас сум осмо и 100%, ќе идам не дека сакам - ме тераат.
    Сега сакам да знам какви се децата ме плашат кога ќе речат има мн. дигнати вакви такви и ти ќе бидеш таква |( :@
    За учење ич не се плашам знам како е пошо брат ми заврчи таму ама незнам дали ќе се вклопам јас во таа средина таму пошо сум така малце по повлечена додека не се запознаам асално... :( Мн ми е страв хаха :D

5. Whatsername

Whatsername Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    344
    Јас сум сега прва и ги има дигнати, не дека не, ама повеќето се фини деца. И да се паднеш со некои такви „дигнати“ во клас, не мора да значи дека и ти ќе бидеш таква.

И јас исто си мислев дека нема да се здружам со никој, ама уште првата недела сите се однесувавме ко да се знаеме 100 години. :) Воопшто нека не ти е страв, но ако не сакаш да одиш во оваа гимназија, немој. Уште од почеток ќе си направиш аверзија спрема школото, а и зошто да учиш некаде каде што не ти е по кејф заради некој друг?

На Independent.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. DirtyQueen

DirtyQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    179
    Може ли некој да ми објасни поубаво за професорите Радмила (биологија); Ирена (математика) и Драган (историја) ?

Како што можам да приметам Рада ни е некако лоша, Ирена ми е мила, добра е ама каква е на тестови дали може да се препишува кај неа или е строго и има висок критериум.. Гоце ни е нај Chill проф. ама како што забележувам МНОГУУУУ е напорен со пишување,кога ќе земе да диктира мислам раката ми паѓа.. Се плашам дека тешко се добива 5ка кај него..или не? :?:

7. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.649
    Допаѓања:
    6.508
    Епа вака, јас зашто ги знам скоро сите професори во ЈБТ и тие што ми предаваат и тие што не ми предаваат уште пред да влезам во гимназијава :D да ти кажам по два-три збора.

Ирена не ја знам а Радмила, па да лошичка е може да се рече. Многу ќе ве замарала да правите хербариуми, да собирате тревки и слично и се што ќе ви кажува ќе биде сосем различно од учебникот така што корисно е да си фаќате белешки на часот од тоа што го зборува. ;) Тресела глупости на час, во стилот можеш да добиеш хепатитис Ц од нечисти раце и слично и ќе кажува нешто што нема врска, значи се правела ептен паметна. Битно ти учи и, седи и мирна на час, биди активна и мислам дека ќе ти биде океј.

Драган Даскалот ми предава и мене и да, и јас потврдувам дека тој е најоткачениот професор во ЈБТ. Јесда рацете ќе ни отпаднат од пишување, за оценки да не му ја мислиш многу. Значи не поставувал многу тешки прашања и можеш лесно да добиеш 5ка кај него. Само на прво испрашување онака дигај рака, кажи му неколку прашања точни а после мислам дека ќе те остави да спиеш цела година. Имам слушано дека само во прва и втора година маалку ќе не стега онака ама после трета и четврта ќе си поминеш на стара слава. Он и сам рече на првиот час, да не се правиме мангупи и демек се знаеме, лесно ќе ни покачел по една оцена, не било проблем, нешто го сватив како да му се јавиме и да му речеме професоре, може 5? И он ќе ни ставел. :D Многу е закон човеков, се шали стално ама низ шала кажува многу сериозни работи кои пожелно е да ги знаеме така што во право е за се што зборува. Можда некогаш ми оди на живци, ама после сваќам дека бил во право.

Епа, тоа е тоа. :)

8. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Значи немој да одиш во некое школо само затоа што дома твоите те тераат, или некој друг сака.После многу ќе ти биде криво.И мене мајка ми ми вика да одам Економско или Корчагин, ама знам дека нема да отидам таму. :D

9. lolita97

lolita97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    37

Абе глеј не дека не сакам хахаха ни јас незнам
    значи сакам да идам некаде кај шо имам друштво, а највеке ке идат во економско а мене таму не ми се иде сакам да идам гимназија и сеа моите ми викаат да идам у ЈБТ а јас несакав зошо збореа дека мн има дигнати вакви и такви... :)

10. Whatsername

Се зачлени на:
    7 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    344
    Вистина ли е ова дека веќе нема по 2 екскурзии во годината како до лани што беа?

11. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    И нас така ни кажакласната... мислам дека ради тоа што се бунеле другите школи дека само ЈБТ било со 2 екскурзии во странство секоја година. |(

12. Whatsername

Се зачлени на:
    7 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    344
    Епа не е фер сега што кажуваат, да кажеа претходно, може Банско ќе изберевме, а не Белград. А ние сите се надевавме на уште една екскурзија... :(
    Ако толку им сметаат екскурзиите, нека се бунат во своите школи што не ги носат, а не сега дека не одат они, и ние да не одиме. Ако сакале екскурзии како во ЈБТ можеле слободно да се запишат таму. |(

13. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.649
    Допаѓања:
    6.508
    Да бе, стварно многу е дебилно вака. И што сега, ако они рекле овие од ЈБТ одма да се согласат. Бар ја знаеме директоркава каква е, тешко да слуша други. Ама јас мислам дека не е таа причината, ние уште првите часови зборевме со класниот и ни рече дека можеби нема да одиме на втора екскурзија ама не од оваа причина туку зашто минатата генерација биле многу немирни и незнам таму што па затоа. :^) Малку ми се чини ова како дебела лага, ма не ми се чини туку сигурно е.
    А инаку денес Олгица по хемија така ми ги поремети нервиве, што мислам дека никогаш нема да се оправам. Среќа што мене не ме испраша, БУКВАЛНО сум се тресела на цел час. На едно девојче што многу учи му стави кец а на уште еден двојка а тој баш солидно си знаеше, бар тројче да му ставеше. Физика Надица многу е досадна, и заспивам на часови.. туку да не знае некој за какви вежбанки зборува, што треба да пишуваме во тие вежбанки, какви задачи? Вика ќе ни ги проверувала. Шит. I hate physics. |(

14. Whatsername

Се зачлени на:
    7 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    344
    Мене другата ми е физика, Виолета, и исто ништо не сфаќам. Не дека е многу комплицирано, уште од седмо си имам створено одбивност кон предметот и сега уште толку ми е тешко. :(

Инаку, за Виолета сакав да прашам на кој начин испрашува? Задачи, со кревање рака, по лекции? Да знам на кој начин да учам, затоа што до сега само еднаш имаме повторувано со кревање рака.

15. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Не изгледа грешно ме разбравте - другите школи (професорите и директорите) се бунеле за ексурзиите, демек во програмата на министерството за образование немало толку многу екскурзии ова она, барем нас така проф. ни кажаа.
    Иначе на физика сите спиеме. :D А за вежбанките не ги проверува, барем нас не ни ги проверуваше, а цело време ги дудлаше. :D Најверојатно колку да не заплаши.
    Инаку кај неа кревајте рака од 2-3 пати одговорено прашање можно е и од тест да ве ослободи, а тестовите верувајте се ЏАЈН ШИТ, мноооогу зезнати.

Инаку во Белград во хотел Славија бевте? Во тој ние бевме и хотелот е КРШ! Јас се заглавив во лифт. :$ :$ :D

16. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.649
    Допаѓања:
    6.508
    Whateva :D , најверојатно нема да одиме така да не е ни битно зашто или како. И денес нешто не испрашуваше физика и јас онаква се кријам позади монитор. :$ Да ви кажам право, физика од почеток на година не сум чепнала, се друго до сега сум учела. (ок, освен музичко де. :D) И уште сега почна да става плусови, минуси и слично и ни кажа дека ослободувала најчесто од тестови со неколку плусеви.. ама јас ко што ништо не знаев, среќа не ме ни крена. Цело време онака внесено објаснува на табла а едни спијат, други зборат, трети незнам ти што прават и после, деца јасно ви е? - Дааа. Онака, колку и да ми е досадно кај неа на час, сепак ми е жал за женичкава, никој не ја ферма и никој од клас не ја сака физиката, сите ја имаме ставено на игнор. А се гледа дека е фина и ептен го сака предметов. А леле, овој Николаевич по информатика, аууфф човече. :$ Јесда е малце педерастичен и зезнат, секој час не испрашува ама убаав е бе. :wasntme: Денес ме прашуваше мене, и ме праша само 2-3 кратки прашања од кое едно не ни знаев да одговорам ко што треба и пак ми стави плус. А сите ми зборуваа дека работел со врски, не ставал така лесно плусеви и петки..

А за екскурзијата, да, таму бевме. Не да е крш хотелот, на едни девојчиња исто им се заглавил лифтот, појадоците беа катастрофа а и севкупната организација на екскурзијата не им чинеше баш, баш. Станувавме во 8 часот и дур се спремиме, дур доручкуваме па не влечкаа само со автобуси ваму-таму, во хотелот немавме вода и ајде де, снаоѓај си се сам. Дехидриравме, одвај стигнавме шишенце вода и нешто храна да си купиме. Патем, мене многу ме нервираа тие во Мцд, треба да им нарачуваш посебно хамбургер, кога кола, помфрит.. |( Ама некако сендичите им се покиселкасти и сокот од портокал им е преубав, природен. Ама која гужва ја имаат они во Мцд, тоа е чудо едно. И цените ми се чинеа превисоки, можеби дека не бев навикната така и не знаев да пресметам јас ама еден оброк наш во Мцд што чини 80 денари, таму е 310 динари. Значи хамбургер оброк. Како и да е, интересно беше, ми се допадна ептен зоолошката, диското беше тапа, ко што јас и онака не сакам да излегувам по дискоа ии така. :)

17. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    So I'm not the only one. Типот е гром :D :D :D :inlove:
    Сите женски од ЈБТ лудуваат по него. :D И многу бољи ќе ви биде во 2ра, сега со нас знаеш колку е опуштен, се и сешто збориме. :D Срцка е! :inlove:
    Инаку за тоа дека е со врски не верувам, а и не е тежок за оцени, објективен си е. :inlove:

18. Whatsername

Се зачлени на:
    7 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    344
    Блу, не е само во Белград така, секаде освен кај нас се порачува посебно. Инаку, хамбургер оброк со голема кока кола и голем помфрит беше 350 динари, што во денари е околу 220. И во Загреб е исто, чини околу 3 и пол евра. Ако размислиш, и кај нас да имаш огромна кока кола и огромен помфрит, нема да биде 80 денари, така да отприлика тука е.

Хотелот навистина беше крш, пешки се качувавме до 14ти спрат затоа што не работеа лифтовите, ама мене појадокот океј ми беше, тоа што јадам имаше. :D Дискотеката не беше ништо посебно, среќа ги убедивме да не одиме и втората вечер. Од нашиот клас први рековме да не одиме и сите ни се чудеа затоа што сите генерации ги молеле да одат двете вечери. Јас убаво си поминав, така да не жалам што отидов, иако организацијата не беше сјајна. А за наредна екскурзија, како и да е, ако не одиме од било кои причини, ТАПА, а уште потапа што не ни кажаа уште на почеток.

Овој Николаевич информатика морам да го видам, сите го зборат, а мене не ми предава. Воопшто не предава на цел спрат. :(

19. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.649
    Допаѓања:
    6.508
    Стварно? :^) Абе јас си нарачав хамбургер, мал помфрит и кока кола и беше 310 динари. Ама не е ни битно. А јас за појадок си јадев криспи :D зашто другите работи не ми се свиѓаа ама баш ич. Јас бев на 13ти спрат и јас исто си одев пешки, од што не работеа лифтовите. Ама како и да е убаво си поминавме, а посебно кога одевме натаму со автобус и на враќање во 12 часот и онака сите испозаспани само јас правам галама во автобус, се дерам ко нездрава од што немав веќе што да правам. :D Па сите ми се дереа од што ги разбудив. :$

А ти на кој спрат си? Јас сум на први спрат, ако се рачуна и дека има приземје.. Јас сум ти кај канцеларијата. Ии значи и денес те видов во школо, ама не бре, ние две никако да се поздравиме. :tmi:

20. Whatsername

Се зачлени на:
    7 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    344
    Најгоре сум, ми се смачија веќе скалите. :D

Нема смисла ова што не се поздравуваме, веќе месец дена помина ние уште се разминуваме. :clap: Не сме нормални, пуст срам. :$