Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

СУГС Гимназија „Никола Карев“ - ваше мислење?

Дискусија во 'Образование' започната од Night.Wish, 27 март 2011.

1. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Девојки не се замарајте уште од сега. Имате време.
    Сега глејте добри оцени да имате,а во април/мај одлучувајте каде ќе се запишете ;)

2. Amo.la.moda

Amo.la.moda Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    12
    Корчагин ми е поблиску(живеам во Ново Лисиче) плус е блиску до ГТЦ...а и ми иде математика....а многу ми е страв француски пошто некако не ми иде а ми иде англиски..историја..македонски така-така....сите ми идат освен француски и физика а биологија сакам ама премногу лошо е напишано се во учебникот по кој што учам па сакам некоја добра наставничка со која ке се заинтересирам во Биологијата... :x

3. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    Обично професорите што предаваат на 3-та предаваат и на 1-ва. Така да хемија би ти била Нада, физика Зоран, биологија Олгица. Хемија е предобра; физика така-така,некаде во средина; а биологија, па и не толку лоша, само што прашањата на тестовите се двосмислени и тешки(барем за мене со оглед дека не ми оди биологијата). А за француски не можам да кажам, јас учам германски. :) Инаку и јас се двоумев меѓу Карев и Корчагин, и се одлучив за Карев бидејќи мислев дека е полесно. И сум имала право според тоа што ми кажуваат другари/ки како им е во Корчагин. :) Но, сепак ти си знаеш најдобро ;)

4. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    абе ќе се учи во среда или? :^)

5. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Неам поима!
    Знам дека во понеделник нема да се учи :)

6. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Па нели ден на дрво и не би требало да се учи, ама ќе доаѓаме во школо тоа сигурно. :)

7. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Само да не се обработува во сабота. :worried:

8. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Иии, од иста населба сме биле бе. :rofl:
    Може се знаеме. :wasntme:
    Мене тоа ич не ми прави проблем да ти кажам, ама за ваму друштвото повеќе ќе идат, а и така исто ми се фаќа мене, и двете се гимназии.
    Ама ако сакаш ти запиши си се таму, секој со својот памет.
    И јас едно време за Корчагин се мислев ама не ми иде баш многу математикава. :D

9. Amo.la.moda

Amo.la.moda Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    12
    ти да не учиш во Лазо...ја учам у Лапе...

10. Smurfette.M

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    Утре екскурзијаааааааааааа :) Конечно :D

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. qqq

qqq Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    7
    Voopsto ne razmisluvajte..karev e mnogu bolje od drugite gimnazii.. ne e nekoja slaba gimnazima..megju podobrite e..i mnogu e polesno otkolku vo gjorgi jbt orce korcagin....... :)

12. MKDgirl

MKDgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    moram priznaam deka voopshto ne zgreshiv so izborot na Karev (barem do sega) klasot mi se pogodi super profesorite se okej. iako mislam deka so tie postarite nema da se snajdam bash. i eve sea edna moja analiza za profesorite do sega :D

-Eleonorche :D (informatika)- dobra e zhenata no e nepredvidliva i izbuvliva i znae naednash da zdive onaka, inaku chesto na chasovite si se nasmevnuva taka od 6ka do 6ka
    -Dimko (istorija)- tipov e legenda! mozesh da se shalish kaj nego na chas i se ama koga ke isprashuva vazhno e da se uchi!
    -Jovan (geografija)- mnogu interesen chovek inaku sin mu e na Dimko i chesto znae da pochne da si raskazhuva nekoja od negovite storii na chas, super predava za isprashuvanje ne e neshto strashen.. :D
    -Katica (biologija)- zhenava e neznam..saka disciplina znaenje i aktivnost. zborenje na chas kaj nea nema ke sedish i ke vnimavash ona shto zboruva
    -Jovanka(matematika)-interesna mala zhenichka, malce nesvatlivo predava no se svaka ako se potrudish malku, bara aktivnost i disciplina
    -Biljana(fizika)- znachi zhenava so samata pojava me plashi, neznam shto ke pravam so fizikata nishto ne svakam edvaj ja razbiram shto zbori so 3ka ke bidam zadovolna!
    -Katerina(angliski)-fina zhena so razbiranje, dobro znae angliski i znae da predava ako neshto ne ti e jasno ako treba 10 pati ke ti go objasni, voglavnom dobra e :D
    -Liljana(francuski)- dobra e se gleda, super zboruva francuski za ocenuvanje ushte ne pochnala ocenki da stava bara aktivnost na chasovite i dobar izgovor
    -Jane(fizichko)-mnoogu fin chovek ona shto treba samo ke go rabotite preostanatoto vreme topka ke vi dade, se trudi da ne ve maltretira mnogu ii malce strogo ocenuva
    -Aleksandar(likovno)- suuuuper ei suuuuuper objasnuva kako treba da se crta vazhno mu e da si redoven na chas i nosenje na pribor crtezhi bara na vreme a ne e neshto tezhok vo ocenuvanje
    -Emilija(muzichko)-srce zneha, mnogu e fina bara aktivnost.

...sega za sega tolku, znam deka mi falat nekoi porfesori no toa e..inaku moram da kazham deka na ekskurzija si pominavme FENOMENALNO! neka se kaat tie shto ne doshle, sega edvaj ja chekam ekskurzijata vo II :D

13. Smurfette.M

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    Најубава екскурзијаа :) Супер си поминавме, требаше да седиме уште 3 дена. :D

14. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    Решив да напишам за секој професор како впечаток ми оставил до сега и што мислам за нив :)
    -Математика Мето - Интересен професор, малку заборава ама во ред е, добро објаснува и што е најдобро не е толку стресно на час.
    -Македонски Ирена- Професорката мене ми е супер, објаснува многу добро и е ептен океј, не е воопшто стресно на час(мене ми е важно дали е стресно или не на час, не знам за вас :) )
    -Англиски Биљана- Мене оваа професорка на почетокот ми остави тооолку добар впечаток бидејќи беше многу добра и смирена, но сега сфаќам дека жената нема многу врска од англиски, додека зборува константно прави грешки (пр. They lives, it work...и други грешки во изговаорување на зборовите) и искраено овие грешки мене ми одат страшно на нерви и имам желба постојано да ја корегирам ама си ќутам. :x
    -Информатика Елеонора- Океј професорка, малку е неписмена на моменти и знае многу да досаѓа со глупости ама тоа е..
    -Германски Ирена - одлична професорка, која многу добро објаснува и е многу коректна.
    -Музичко Јасмина- океј е али е малце чудна на моменти :|
    -Физичко Венцислав- супер е ама бара многу!
    -Физика Биљана- с т р а ш н о :worried: нит објаснува нит ништо...
    -Биологија Катица- страв и трепет е на час, не смееш да зуцнеш а и бара премногу да знаеш-.-!
    -Географија Јован- интересен професор , добро објаснува ама затоа на испрашување треба да знаеш од а до ш!
    -Историја Атанас- доста коректен и начитан професор, но бара премногу да знаеш..
    -Ликовно Александар- супер професор, многу е интересно на час.
    - Хемија Ела- Не знам што да кажам за професоркава. Секој час бара знаење нормално, некогаш е добра а некогаш знае да те извади од такт.
    мислам дека толку се префесори, ова ми се првите впечатоци за нив се надевам дека ќе биде подобро натака. :) :)

15. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    И јас пред едно време напишав впечатоци за наставниците.. и сега би сакала да дополнам уште нешто..

Ме нервира, што кога ќе направиме план, 20 пати ќе го промени, само шкртки мртки. Иначе вака си е океј.
    Па супер е, не бара многу за учење, но сака, кога ќе одговараш, да збориш ко навиен..
    Па незнам, некако сега како построг ми изгледа.
    Богами, страв и трепет на час. :wasntme:
    Супер е, се обидува сите да сватиме, колку што можеме.
    Па, добра е професорката, само што сака, секој час, да ја знаеш претходната лекција..
    Некако нај релаксирано ми е на час. х)
    Вака многу е добра, ама многу има за пишување на час.
    И јас некако на почетокот, имав супер впечаток, но сега некако многу ми фуфка на час.
    Мислам дека веќе си го кажав мислењето за физиката како предмет, така да..
    Многу ми е интересна. :rofl:
    Па незнам, мислам дека и не е до толку строг..

И француски е исто така добра. :)

Мислам дека не заборавив некој наставник. Т.е професор. :wasntme:

16. Smurfette.M

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    Многу ми е интересна. :rofl: [/quote]

И мене ми е супер кај неа, ама кога ќе дојде време за испрашување... Воопшто не ми се допаѓа начинот на кој испрашува. :)

Морам да дополнам дека професорката Павлина по ликовна уметност е многу добра. ;) На почетокот мислевме дека ќе ни биде многу тешко(со оглед на тоа дека се учи теорија и се прават тестови како и по секој друг предмет) :) Веќе го правевме првиот тест, кој беше прелесен; и плус ако некое прашање не го знаевме, ја прашувавме професорката и ни помагаше да се сетиме кој е одговорот :P

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Темава прашина фатила, па си реков да ја зачистам :rofl:

Како поминавте на тромесечие? Ептен го пролонгираа ова, наредново ептен пократко ќе биде само месец и пол :) Јас поминав со 5ки, како и секогаш 8)

18. Night.Wish

Night.Wish Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    33
    Карев, Најтоп школо! Не се каам што се запишав тука. Сеа има некои терсене професори, ама се издржува. :)
    На тромесечие поминав одлична со неколку 4ки, ама сеа на полугодие незнам баш..
    Многу ми е глупо само тоа шо вака последните две недели ни налупуваат тестови по сите предмети, и испаѓа секој ден праиме по некој тест, а башка се испрашувањата. Сеа ми е страв за оценкиве какви ќе ми бидат, зошто неам баш време за секој предмет убаво да го научам.. Веќе зезнав 2 теста, а тек уште колку ми следат. :sweat:

На Nasim му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    На почетокот убаво си кикснав. Но сакав нешто друго да кажам.. Понекогаш, за момент, помислувам дека дури, сега во средно, во Карев, ми е полесно, од основно. Иако моите оцени баш и не укажуваат на тоа. Во основно, премногу ни се трупаа тестови, испрашувања во еден ден. По 3-4 теста, и испрашувања. Ми се допаѓа што тука неможе 2-3 теста да се прават во еден ден, иако се случува да се заредат секој ден тестови. Но, мислам дека беше потешко во основно. Тоа е чисто мое мислење, дека беше тешко, а на крај секако попуштаа. Можеби и сега така ми се паднаа подобри професори. Ама не викам дека во основно беа полоши. Иако од моите оцени не сум задоволна, лично од мене, не од професорите. Можеби и затоа што 2 часа дневно поминувам во автобуси, па сум дошла ми се спие.. бла бла бла. Или пак, доколку сум имала 7 часа, во 8 часот сум дома, и едноставно неможам јас одма да фатам книга и да учам. :shake: Па од сабајле ми се спиело итн. Сепак мислам дека такви ми се оцените поради недостиг на време. Кога го читам ова, некако звучи како оправдание, но навистина сметам дека е така.

20. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.335
    Допаѓања:
    5.867
    По што предава Татјана Лаљек?
    Мислам вака беше.
    А директорката Мери се викаше? И што има она предавано, информатика?
    И предава нешто во Карев?

А Јованка ме тера да мислам дека сме во 70тите ..