Татјана Лаљек предава македонски јазик. А директорката.. искрено поим си немам како се вика, ни што предавала.
Татјана е најдобра професорка во цел Карев. Но премногу ни дозволува на часови па никој не ја рецка сите си зборат, многу ми е жал Иначе Мери веќе не е директорка, лани беше. Сега предава биологија А оваа сега што ни е директорка немам поима ни како се вика али мислам дека информатика предавала
^ Јас бев, интересно беше ептен, поготово тие двајцата кога истураа бои врз картонот... Иначе која смена сме од понеделник?
Да станам, кога што заспивам распустов во 6 и пол? Hmmm I don't think so Пак во школо. Пак стара песна. Толку од распустов. Недела, последен ден од распустов. И потоа почнува секој ден истото... рутинскиот живот.
Мене па ме чуди ова со смениве... Сега со тие што се моја генерација од другите школо ќе бидам различна смена, а прво полугодие со рбат ми идев различна смена сега пак иста ќе одам! Нејќаам вака, подобро да почнеме со прва ние, мада не знам јас и за втора смена како ќе станам камо ли пак за прва.
Абе па си продолжуваме најнормално како што завршивме, ние завршивме со втора смена 2 недели поминаа, и сега прва смена на ред е, секогаш е така...
Има некој што знае, дали е точно, дека часовите ќе ни бидат скратени, и дека до 12 треба да завршиме со часови, ние што сме прва смена?
Од каде е ова Елена? Ние денес бевме 2 смена и баш прашувавме класната рече нема такво нешто, не била нешто битна утакмица демек, нема да бидат скратени, јас утре имам 4 часа од 1 и пол, значи и вие најнормално не дојде никакво соопштение а имав 6 часа денес, така да...се е по старо. Нема ни да не пуштат, па јас цел ден не одам утре, први изостаноци ќе ми бидат ама вреди за ракометов! Ај вие 1 смена сте, ама ние што сме 2 не е фер, викам како може да не е битна утакмица, ова е може и најбитната се бориме за 5 место во Европа! + и родителски имаше за нас матурантите во секој клас, и ништо не им кажаа на родителите околу ова што значи... се е по староооо.... А не мислам кога игра Македонија да гледам на официјалната страна на ЕХФ и да ми кочи, како што ги гледав другите утакмици.
Па дека, во некои други школи било така, па ние се надевавме дека и кај нас ќе биде така. х) И јас да бев втора смена, немаше да одам, поготово дека немаме компјутери во нашата училна, единствена опција, е радиото...
Офффф кај мене кој не иде цел ден ко мене, кој ќе бега после 2ри битно никој не останува. Имаме компјутери, функционираат све, ама не се глеа таква утакмица на ехф-еуро.ком бе не бива. Громогласно дома се знае, до даска телевизорот и урлаш
Ај некој доброволец да ми ја разјасни дилемата. Во холот доле, кај круговите има и букви `А`, дури 3. Е што значат всушност? А иначе школото ми е прекрасно. Не е ништо посебно, она бетон и дрво, но посебно е. Еден куп креативци имало во Карев. :up:
Од денес почнува сликањето на матуранти лалала п.с. да не доби некој Валентајн од љубовната кутија? Јас добиииив цела моја генерација инвазија напраија на кутијата Spoiler не дека не и јас
И од кај нас имаше инвазија на кутијата.... инаку, може некој да ми каже дали навистина во 4та година историја предавал само професорот Атанас, бидејќи нели е изборен предмет??
^ Во 4та година предава Димко, последна година на работа му е потоа оди во пензија во класовите 1-4, а 5-8 мислам дека предава Марица. Како и да е, баш Атанас не предава во 4та.
најверојатно грешно сум разбрала или грешно ми кажале... сепак фала... (ме интересираше дали Марица ќе ми предава до 4та)